Column: opwaaiende zomerjurkjes

[Deze column is geschreven door één van mijn beste vriendinnen Angel Raterman]

En ineens is het zomer. En niet zo’n beetje ook. Ik hou van de zomer. IK HOU VAN DE ZOMER! Want zomer betekent voor mij; binnen 3 minuten klaar zijn met nadenken over wat ik aan moet. Ik sterf van de zomerjurkjes, rokjes, tops en zomerschoenen. Vooral kledingstukken die uit één stuk stof bestaan vind ik heerlijk. Maar zomer brengt ook ongemakken met zich mee. Vooral mijn gezicht kan last hebben van de hitte. Foundation, mascara en eyeliner smelt van het gezicht af en een laag er overheen heeft geen enkele zin. Wat kun je dus doen om ervoor te zorgen dat je niet van een vamp in een ramp verandert.

Voorbereiden!
Voorbereiden is not my middel name. Op het laatste moment beginnen en zien waar het schip strand is meer mijn ding. Helaas kan ik me die luxe in de zomer niet permitteren. Als je een vettige huid hebt, like me, zal je make-up in de zon nog sneller uitlopen. Zorg er dus voor dat je je huid goed reinigt voordat je je make-up aanbrengt. Vergeet niet een goede factor te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon want we willen zo lang mogelijk rimpelvrij blijven. Het beste is om een kwalitatief goede dagcrème te zoeken waar een factor in zit. Hup, 2 vliegen in 1 klapperdepap.

De basis
Mocht het zo heet zijn dat je geen compleet masker op wilt, dan is een bronzing powder genoeg. Je geeft je huid hiermee een natuurlijke glans en het geeft een zongebruind effect. Wil je toch foundation gebruiken, kies dan voor een olievrije foundation op waterbasis. Omdat dit een lichte formule is, zal de foundation minder snel van de huid afdruipen. Poeder dit geheel af met een matterende poeder die ervoor zorgt dat je minder snel gaat glimmen en je er niet binnen een half
uur bij zit als een gloeiende oliebol.

Summerproof make-up
Wat bij betreft de uitvinding van de eeuw! De fix-producten. Tegenwoordig heb je veel hulpmiddeltjes die je make-up fixeren. Denk hierbij aan een eyeshadow base, primers voor mascara, lipsticks, foundations etc. Als je van plan bent om een week in een sauna te gaan zitten, kun je hierboven op ook nog waterproof make-up gebruiken. Het voordeel hiervan is dat ze beter hechten en niet met alleen water (lees: zweet) te verwijderen zijn.

‘Oh, pak gelijk mijn lipgloss even. Ligt in de diepvries’
Last but not least: houd je make-up uit de zon. Als het smelt, heb je er weinig meer aan en een snelle touch-up kun je dan wel vergeten. Het lijkt overdreven, maar mocht je tijdens een dagje strand een koelbox bij je hebben, bewaar daar dan je make-up in.


Dat de zomer nog meer ongemakken met zich meebrengt dan een smeltend gezicht, weet ik van een goede vriendin die zichzelf direct in een depressie stort als het kwikt stijgt. ‘Ik kan het fysiek niet aan! IK WIL HET NIET!’ schreeuwt ze in complete paniek als Piet Paulusma weer eens zegt dat we massaal de barbecues buiten kunnen zetten oetmohn. Opvliegers, zweetuitbarstingen, oververhitting en koortsaanvallen overvallen haar de hele dag door. Maar voor al deze fysieke handicaps heeft ze een remedie en zo staat ze de hele zomer om 05.00 op om zich lichamelijk voor te bereiden op haar grootste vijand; lekker weer.

Op dit moment zijn wij weer in ons geliefde Parijs and it’s HOT!  ‘Hoe warm wordt het vandaag?’ vroeg ze me. 28 graden, stond er op het weersoverzicht van mijn Iphone. Ik loog en vertelde haar dat het 35 graden zou worden. En terwijl zij huilend in de weer ging met luchtige lappen, zweetbandjes, watertanks, deo’s die haar oksels dichtschroeien zodat er geen druppen vocht meer door de poriën kan en portable airconditioners, ging nog even lekker vol in de zon zitten wachten. Aansteller.

‘En weet je wat nog het ergste is Eend? Weet jij wat nog het allerergste is? Nou? Nou! Dit hitte tussen mijn benen. Die ondragelijke, broeiende, allesvernietigende hitte tussen mijn benen! Ik trek dit niet, hoor je me!’. Ik lachte om die verhitte kop van haar en zuchtte ‘Dan laat je die onderbroek toch uit? Doe ik ook als het te heet is. Lekker luchtig.’ Haar middelvinger was het antwoord.

Een van de drukste en populairste straten in Parijs is de Boulevard Saint Germain. Volle terrassen, rijen wachtende taxi’s en massa’s mensen die winkelen, wandelen of met haast naar hun werk lopen. En daar liepen ook mijn vriendin en ik tussen. Ik op hoge hakken in mijn luchtigste jurkje, mijn vriendin vechtend tegen de hitte met de watertanks op haar rug. En wat er toen gebeurde is geen bullshit verhaal. True story!

‘Hmmm… heerlijk, dat briesje down there…’ was mijn laatste gedachte voordat de ramp zich voltrok. Dat heerlijke briesje veranderde in a split second in een luchtstroom uit een vliegtuigmotor en mijn luchtige jurkje vloog over mijn hoofd de lucht in. En daar stond ik, in my butt naked crack, in het hartje van Parijs. Geen onderbroek, geen string, nothing.

Gelukkig zit ik vol geniale ideeën en zette ik het op een krijsen waardoor alle terrassen, wachtende taxi-chauffeurs en de grote wachtende groep mensen bij de stoplichten zich omdraaiden om allemaal te kunnen genieten van mijn living nightmare. ‘Rennen Eend. Rennen voor je leven. Rennen tot je weer een veilige stoep onder je voeten voelt’ schoot er door mijn hoofd. Op hoge stiletto’s en met een opgewaaide jurk over mijn hoofd (waardoor ik niets kon zien) stormde ik op een luchtrooster af. Nog zo’n briljant plan. Ik heb 10 pijnlijke, eindeloze seconden schreeuwend en vloekend in mijn blote kont heen en weer over dat rooster gestuiterd.


Iemand moet me een flinke duw gegeven hebben want het volgende moment voelde ik weer vaste grond onder mijn voeten. Mijn jurk in de normale stand. Ik in de jankstand. Mijn vriendin lag naast het rooster op de grond. Paars aangelopen en naar adem happend van het lachen. Het enige dat ze nog uit kon brengen voordat ze out ging was ‘Kijk lieverd, en daarom draag ik, ook bij 35 graden, een heeele grote onderbroek.’

– Angel

Volg Angel via TwitterInstagram en bezoek haar webshop The Beauty Bakery

 

Volg:

109 Reacties

 1. N.
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Ik vind dit een beetje onsmakelijk.. niet iedereen hoeft te weten dat iedereen je doos zag.

 2. Cynthia
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  whahahah, ik zie het al helemaal voor me, geniaal, ik kan gelukkig goed tegen de warmte ;)

 3. Laura
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  HAhahaha hilarisch!!

  Ps bedoel je met oetmohn: oantmoarn? haha ik vatte ‘m niet helemaal? :D

 4. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Ik draag als het echt heel heet is zo’n ‘Brazilian’ broekje van de Hunkemoller. Het voelt echt aan alsof je niks aan hebt, omdat de onderkant van je bips gewoon ‘open’ is. Misschien een aanrader!

  • Serena
   Auteur
   29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

   wat voor broekje??? ik kan me er niets bij voorstellen, ga wel meteen kijken :)

 5. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  HAHAHAHAHA wat erg! Eigenlijk mag je daar niet zo om lachen, want ik zou me echt doodschamen als het mij zou gebeuren en het echt niet om te lachen vinden… Daarom draag ik ook altijd een onderbroek ;-)

 6. xMarteee
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Haha okee jij schrijft echt geniaal, en ik zou me echt helemaal kapotschamen als dat bij mij zou gebeuren, gelukkig kende je daar toch verder niemand (neem ik aan) :p

 7. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  wat kan je toch heerlijk schrijven! ik smeek je: maak een blog, want ik zweer ik zou hem iedere dag met veel liefde volgen!! of schrijf een boek, ook goed. vliegt over de toonbank!

 8. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  haha echt een heerlijke column!

 9. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Hilaaaarisch!!!
  Je mag er niet aan denken om zo iets tegen te komen

 10. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  hahahahaha wederom een HILARISCH stukje! Angel, hoe haal je het toch in je hoofd -geen onderbroek- :p

  Toffe start van m’n blokdagje

  xoxo

 11. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Oh my god, wat terrible. xD Het zou je maar overkomen, aan de andere kant, je bent in Parijs, niemand die je kent, of nouja, iets anders als het in je vaste woonplaats gebeurd. :/

 12. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  hahaa, good story ! zelf zou ik dan dus nooit zonder onderbroek/string in mn jurkje gaan, ook al is het zo warm. Maar iedereen heeft dat anders natuurlijk !
  xxxxx

 13. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Oké leuk is anders, want het is gênant. Maar hoe jij het vertelt is zo leuk dat ik echt heb gelachen. Heerlijk stuk om te lezen :D

 14. Laura
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Met tranen in mijn ogen zeg ik dat dit echt de allerleukste column is hahhaha

 15. E.G.
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  GE-NI-AAL geschreven! Thanks for sharing!

 16. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Haha die stukjes van jou zijn altijd zo leuk!

 17. Maris
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Echt! Ik lach me rot! Heerlijk verhaal!
  Even over make-up in de koelkast, kan je echt alles in de koelkast zetten? Of zijn er producten die daar echt niet tegen kunnen???

 18. Evelien
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  hahaha plaatsvervangend schaamtegevoel hier ;) super dat je ons hiervan laat meegenieten!

 19. Marjolein
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Geloof het of niet, maar ik was een paar dagen terug in Parijs, zelfde verhaal! Alleen had ik nog een string aan, dat wel… Maar boven een luchtrooster, rokje de lucht in! Wel heel toevallig, haha!

 20. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Maar ik snap het niet precies; ben jij nou die vriendin of de ik-vorm??

 21. Jaimy
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  oh Angel ik houd zoveel van jouw columns!

 22. Debora
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahaha !

 23. Bonnie
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahaha prachtig! Gelukkig zie je ze nooit meer die mensen (:

 24. C_Justine
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Haha, wat een verhaal! Je moet het maar meemaken! Ik word nu al rood door het alleen maar te lezen, haha!

 25. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  “Gelukkig zit ik vol geniale ideeën en zette ik het op een krijsen ” by far de mooiste zin in dit stukje :)

 26. Simone
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahahahahahahahahaha oooooh ge-wel-dig! Ik moest zooo hard lachen dat mijn vriend bijna kwam aanlopen met een thermometer om te kijken of ik niet ziek was.. Echt Angel je zou al je prachtige verhalen moeten bundelen in een boek!

 27. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahaha, zalig geschreven! Al kan ik me wel voorstellen dat jij niet gelachten hebt…

 28. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahahaa geweldig, I lol’ed :’)

 29. steff
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  hahah had het in italie een keer ook op een luchtrooster stond ik in me string iedereen kijken hhahah wat een verschutting! ;)

 30. Genevieve
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Super geschreven hahha !

 31. Angelique
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Wat maak jij toch wat mee zeg, fantastisch om te lezen gewoon. Er bestaan tegenwoordig van die clipjes die je aan een rokje/jurkje moet vast maken zodat t niet omhoog waait, weet even niet meer hoe t heet. Leuk geschreven in ieder geval, heb er hard om moeten lachen, sorry.

 32. Lien
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahahaha! Geen onderboek is voor mij ook geen optie!

 33. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Oh hahahahaha, het is heel erg maar ook weer zo grappig om te lezen. Ik heb dat vaak op de fiets, dan fiets ik met mijn rokje omhoog terwijl ik dat niet door heb…

 34. Lisa
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hee,
  Ik snap het niet echt kan serena niet.goed tegen de zon en is angel haar jurkje omhoog gewaait, of anders om?

  Wel een heel leuk en hilarisch artikel.

  Greetz x

 35. Puck
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Geweldig! Hahaha ik kan altijd zo lachen om jouw columns! Krijg er een big smile van :).

 36. Ilse
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  je schrijft echt zo leuk! ik vind het echt leuk om jou verhalen te lezen !

 37. Ellen
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Angel, wat heb je toch weer een heerlijk stukje geschreven! Ik hou van je colums :) xxx

 38. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hahaha! Wat een grappig verhaal! Leuk om zo tijdens het studeren eens iets leuk te lezen! En gelukkig kent niemand je daar ;)

 39. isabelle
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Echt super leuk geschreven !! :D

 40. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Heerlijk geschreven! Zo waaide laatst mijn rokje omhoog midden op een druk kruispunt ik stond dus ik mijn string haha achja shit happens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *