Column: opwaaiende zomerjurkjes

[Deze column is geschreven door één van mijn beste vriendinnen Angel Raterman]

En ineens is het zomer. En niet zo’n beetje ook. Ik hou van de zomer. IK HOU VAN DE ZOMER! Want zomer betekent voor mij; binnen 3 minuten klaar zijn met nadenken over wat ik aan moet. Ik sterf van de zomerjurkjes, rokjes, tops en zomerschoenen. Vooral kledingstukken die uit één stuk stof bestaan vind ik heerlijk. Maar zomer brengt ook ongemakken met zich mee. Vooral mijn gezicht kan last hebben van de hitte. Foundation, mascara en eyeliner smelt van het gezicht af en een laag er overheen heeft geen enkele zin. Wat kun je dus doen om ervoor te zorgen dat je niet van een vamp in een ramp verandert.

Voorbereiden!
Voorbereiden is not my middel name. Op het laatste moment beginnen en zien waar het schip strand is meer mijn ding. Helaas kan ik me die luxe in de zomer niet permitteren. Als je een vettige huid hebt, like me, zal je make-up in de zon nog sneller uitlopen. Zorg er dus voor dat je je huid goed reinigt voordat je je make-up aanbrengt. Vergeet niet een goede factor te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon want we willen zo lang mogelijk rimpelvrij blijven. Het beste is om een kwalitatief goede dagcrème te zoeken waar een factor in zit. Hup, 2 vliegen in 1 klapperdepap.

De basis
Mocht het zo heet zijn dat je geen compleet masker op wilt, dan is een bronzing powder genoeg. Je geeft je huid hiermee een natuurlijke glans en het geeft een zongebruind effect. Wil je toch foundation gebruiken, kies dan voor een olievrije foundation op waterbasis. Omdat dit een lichte formule is, zal de foundation minder snel van de huid afdruipen. Poeder dit geheel af met een matterende poeder die ervoor zorgt dat je minder snel gaat glimmen en je er niet binnen een half
uur bij zit als een gloeiende oliebol.

Summerproof make-up
Wat bij betreft de uitvinding van de eeuw! De fix-producten. Tegenwoordig heb je veel hulpmiddeltjes die je make-up fixeren. Denk hierbij aan een eyeshadow base, primers voor mascara, lipsticks, foundations etc. Als je van plan bent om een week in een sauna te gaan zitten, kun je hierboven op ook nog waterproof make-up gebruiken. Het voordeel hiervan is dat ze beter hechten en niet met alleen water (lees: zweet) te verwijderen zijn.

‘Oh, pak gelijk mijn lipgloss even. Ligt in de diepvries’
Last but not least: houd je make-up uit de zon. Als het smelt, heb je er weinig meer aan en een snelle touch-up kun je dan wel vergeten. Het lijkt overdreven, maar mocht je tijdens een dagje strand een koelbox bij je hebben, bewaar daar dan je make-up in.


Dat de zomer nog meer ongemakken met zich meebrengt dan een smeltend gezicht, weet ik van een goede vriendin die zichzelf direct in een depressie stort als het kwikt stijgt. ‘Ik kan het fysiek niet aan! IK WIL HET NIET!’ schreeuwt ze in complete paniek als Piet Paulusma weer eens zegt dat we massaal de barbecues buiten kunnen zetten oetmohn. Opvliegers, zweetuitbarstingen, oververhitting en koortsaanvallen overvallen haar de hele dag door. Maar voor al deze fysieke handicaps heeft ze een remedie en zo staat ze de hele zomer om 05.00 op om zich lichamelijk voor te bereiden op haar grootste vijand; lekker weer.

Op dit moment zijn wij weer in ons geliefde Parijs and it’s HOT!  ‘Hoe warm wordt het vandaag?’ vroeg ze me. 28 graden, stond er op het weersoverzicht van mijn Iphone. Ik loog en vertelde haar dat het 35 graden zou worden. En terwijl zij huilend in de weer ging met luchtige lappen, zweetbandjes, watertanks, deo’s die haar oksels dichtschroeien zodat er geen druppen vocht meer door de poriën kan en portable airconditioners, ging nog even lekker vol in de zon zitten wachten. Aansteller.

‘En weet je wat nog het ergste is Eend? Weet jij wat nog het allerergste is? Nou? Nou! Dit hitte tussen mijn benen. Die ondragelijke, broeiende, allesvernietigende hitte tussen mijn benen! Ik trek dit niet, hoor je me!’. Ik lachte om die verhitte kop van haar en zuchtte ‘Dan laat je die onderbroek toch uit? Doe ik ook als het te heet is. Lekker luchtig.’ Haar middelvinger was het antwoord.

Een van de drukste en populairste straten in Parijs is de Boulevard Saint Germain. Volle terrassen, rijen wachtende taxi’s en massa’s mensen die winkelen, wandelen of met haast naar hun werk lopen. En daar liepen ook mijn vriendin en ik tussen. Ik op hoge hakken in mijn luchtigste jurkje, mijn vriendin vechtend tegen de hitte met de watertanks op haar rug. En wat er toen gebeurde is geen bullshit verhaal. True story!

‘Hmmm… heerlijk, dat briesje down there…’ was mijn laatste gedachte voordat de ramp zich voltrok. Dat heerlijke briesje veranderde in a split second in een luchtstroom uit een vliegtuigmotor en mijn luchtige jurkje vloog over mijn hoofd de lucht in. En daar stond ik, in my butt naked crack, in het hartje van Parijs. Geen onderbroek, geen string, nothing.

Gelukkig zit ik vol geniale ideeën en zette ik het op een krijsen waardoor alle terrassen, wachtende taxi-chauffeurs en de grote wachtende groep mensen bij de stoplichten zich omdraaiden om allemaal te kunnen genieten van mijn living nightmare. ‘Rennen Eend. Rennen voor je leven. Rennen tot je weer een veilige stoep onder je voeten voelt’ schoot er door mijn hoofd. Op hoge stiletto’s en met een opgewaaide jurk over mijn hoofd (waardoor ik niets kon zien) stormde ik op een luchtrooster af. Nog zo’n briljant plan. Ik heb 10 pijnlijke, eindeloze seconden schreeuwend en vloekend in mijn blote kont heen en weer over dat rooster gestuiterd.


Iemand moet me een flinke duw gegeven hebben want het volgende moment voelde ik weer vaste grond onder mijn voeten. Mijn jurk in de normale stand. Ik in de jankstand. Mijn vriendin lag naast het rooster op de grond. Paars aangelopen en naar adem happend van het lachen. Het enige dat ze nog uit kon brengen voordat ze out ging was ‘Kijk lieverd, en daarom draag ik, ook bij 35 graden, een heeele grote onderbroek.’

– Angel

Volg Angel via TwitterInstagram en bezoek haar webshop The Beauty Bakery

 

Volg:

109 Reacties

 1. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Hahaha geniaal, jij bent echt zo grappig eh! Je kan leuk schrijven trouwens :D

 2. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  wat een geweldige schrijfstijl en wat een geniaal verhaal ilike!

 3. 30 mei 2012 / woensdag, 30 mei 2012

  Hahah erg leuk geschreven

 4. Margreet
  30 mei 2012 / woensdag, 30 mei 2012

  Haha weer een geniaal verhaal! Ik heb helemaal in een deuk gelegen! :p

 5. denised
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Hahahahaha kom niet meer bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *