Angel: lieve oma

It’s me, Angel! Rond de jaarwisseling kijk ik altijd even terug op het afgelopen jaar en natuurlijk vooruit naar het volgende jaar. Het jaar 2011 was voor mij een bewogen en bijzonder jaar. Nu doe ik eigenlijk altijd wel veel leuke dingen en zorg ik er altijd voor dat ik het naar mijn zin heb, maar dit jaar sloeg alles. Het hele jaar stond in het teken van alleen maar doen waar IK zin in heb. En belangrijker; met WIE ik er zin in heb. Dat is gelukt. Wat ook is gelukt, is mezelf verwennen. Met eindelijk een B-day party (nooit eerder gedaan), een big ass veel te grote & veel te dure ring (die van bvlgari), iets teveel schoenen en twee prachtige designertassen die ik met Serena samen heb geadopteerd. Klinkt belachelijk, maar het valt best mee na 2 jaar lang alles in de shop steken en niets nieuws voor mezelf kopen.

Gelukkig heb ik afgelopen jaar ook gevuld met veel bezoekjes aan mijn familie. Vorige maand hebben jullie geen artikeltje van mij ontvangen omdat mijn lieve oma op 3 dec is overleden en dat had mijn aandacht nodig. Oma was gek op mij en op mijn shop. Iedere week ging ik bij Opa en Oma op bezoek en voor oma nam ik altijd iets nieuws mee uit The Beauty Bakery. Oma was net als ik gek op smeerseltjes, lipbalms, parfums en sieraden en misschien komt daar mijn liefde voor skintreats ook wel vandaan. Tijdens haar uitvaart heb ik een flinke lap tekst voorgedragen, waar dit een klein fragmentje uit is.


Lieve oma,

Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens. Ik geloof daar niet in. Toeval bestaat wel. Het hele leven hangt af van toevalligheden en natuurkundige reacties. Maar als ik naar jou en opa kijk, ga ik daar toch ernstig aan twijfelen. Op je sterfdag vond ik je trouwboekje waar ook de geboorte van jullie 4 kinderen in staan. En na een kleine rekensom, ontdekte ik dat je op je 21e midden in WOII met een toeter van 8 maanden getrouwd bent. Een ‘moetje’, zo heette dat toen. Datzelfde ‘moetje’ hield jou 71 jaar later eindeloos in zijn armen toen je het niet meer volhield. Ik raak ontroerd van plaatjes van oude mensen die hand in hand op een bankje zitten. Die elkaar een kus geven. Of die elkaar voeren als de één dat zelf niet meer kan. Mijn hele leven heb ik dat van dichtbij mogen zien en zal altijd met grote bewondering aan jullie leven samen terugdenken.

Wat ik het meest aan je zal missen is je tevreden geneurie en  je prachtige handen die ik zo vaak heb vast gehouden. Keihard lachen met alleen je lieve, helderblauwe ogen waar ik bijna jaloers op was. En ik zou willen dat ik meer van je had behalve mijn voeten, waar ik we beide alleen maar last van hebben. Ik zou willen dat ik meer van je gezicht had. Zodat ik je zou zien als ik in de spiegel kijk. En zoals je weet, doe ik dat de hele dag door.

Vrijdagavond ging ik weg met de gebruikelijke lange kus op je wang en wist toen al wat ik nu weet. Je hebt me veel geleerd. Maar niet hoe ik je moet missen. Je hebt je leven achter de rug en ik mijn leven met jou samen. En nee… niet alles is gezegd. Maar dat is niet erg, want we hebben elkaar op handen gedragen en behandeld als goden. Als ik ooit oma word, en daar ga ik wel vanuit, kan ik alleen maar hopen net zo’n oma te worden als jij voor mij bent geweest. Dat wordt geen eenvoudige klus, maar ik ga mijn best voor je doen. Je laatste woorden tegen mij waren 'Dag liefie…' Jij bent de enige die deze woorden met zoveel waarde en betekenis naar mij kan uitspreken. Want zo'n liefie ben ik helemaal niet. Behalve als ik bij jou was.

do my essay

nl/wp-content/uploads/2011/12/Screen-shot-2011-12-21-at-2.03.37-AM.png” data-imagelightbox="g">
Nu komt Kerst dichterbij en mijn hele leven heb ik dat samen met oma gevierd. Nu is ze er niet bij, maar ik ga mijn best doen om het net zo gezellig te maken. Met mijn radeloze, verdrietige opa, die 95 is en die eigenlijk niets meer wil… maar wel de pech heeft mij als kleinkind te hebben. Dus opa wordt in mijn auto gezet en waar we heen gaan weet ik nog niet. Desnoods gaan we de hele dag op het kerkhof zitten of gaan we ons bezatten in een gore kroeg, hij is in ieder geval bij mij.

Voor oma had ik alvast een grote doos samengesteld met daarin al haar lievelingsspulletjes uit The Beauty Bakery. Deze doos zou ik haar gegeven hebben met Kerst, maar dat kan nu niet meer. Opa ‘hoeft die rommel niet!’ dus daar sta ik met mijn doos vol goodies. Mijn zusje kwam met het schattige idee om dit kerstpakket in de shop te zetten… and so I did. Het is de Xmas Dreambox geworden.


Dus als je geen keuze kunt maken, je hebt geen tijd, je hebt beide benen gebroken of je krijgt een punthoofd van de kerstdrukte in de stad… maar je wilt ‘that special person’ wel heeeel blij maken bij de kerstboom, kies dan voor de limited edition Xmas Dream Box met maar liefst 13 yummie bestellers.

Een schatkistje vol favorite goodies waar je heel blij van wordt en waar je tot lang na de kerst plezier van zult hebben. Voor urenlange verwensessies met heerlijke producten barstensvol vitamientjes en voedende ingrediënten. De producten worden verpakt in een postdoos met roze zijdepapier en een roze kaartje van The Beauty Bakery met daarop de tekst:  'Here you go darling, enjoy your goodies!'

Inhoud:
1.   200 ml Fluffy Sorbet Scrub – HIWTK
2.   100 ml Whipped – Skin Frosting Frosted Cupcake
3.   Bath Muffin – Rose Berry 
4.   Bath Muffin – Me Time!
5.   Bath Cupcake – melt
6.   Bath Bomb – Love Pink Jasmin
7.   Lip Butter – Pink Sugar
8.   Lip Butter – Cupcake Frosting
9.   Solid Perfume – Pink Sugar
10. Solid Perfume – True Love
11. 50 gr Solid Shampoo – BIG Poofy!
12. Shower Puff – Shocking pink
13. Lip Butter stick

De totale waarde is €65,- maar speciaal voor Kerst kost dit pakket slechts €34,95 (incl. 10% korting). Bestel je kerstcadeautjes bij TBB vandaag nog of voor donderdag 22 dec 16.00u, en je hebt je pakket vrijdag nog voor de Kerst in huis!

Lieve allemaal,
Graag wil ik jullie allemaal de allergezelligste kerstdagen wensen met heerlijk eten, veel kaarsjes, verse sneeuw, lekkere geurtjes, mooie hoge hakken, overdadige cadeaus, vallende sterretjes, veel twinkeltjes, ongezond harde lachbuien en dit alles vooral met de mensen waar je het meest van houdt.

Heel veel liefs & tot snel,
Angel

TheBeautyBakery.nl
twitter.com/thebeautybakery


zp8497586rq

Volg:

183 Reacties

 1. suzan
  17 december 2012 / maandag, 17 december 2012

  om met vrienden te deelen

 2. suzan
  17 december 2012 / maandag, 17 december 2012

  om leker mee de feest dagen verwent te worden met vrienden

 3. 3 november 2012 / zaterdag, 3 november 2012

  wauw heel mooi geschreven. ik krijg echt tranen in mijn ogen. Jouw opa (en oma) mag blij zijn met jou als kleinkind!

 4. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Ik heb dit stuk al zo vak gelezen, en elke keer is het weer janken als een baby ! Mijn oma is september 2011 overleden, een herken me dus zo goed in jou stuk. Wauw.

 5. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Ik heb echt zitten huilen toen ik dit las , dat komt vooral omdat ik ook zo’n goede band heb met mijn oma

  Sterkte xxxxx

 6. Melanie
  31 december 2011 / zaterdag, 31 december 2011

  Tweede kerstdag las ik dit stukje over je oma. Het ontroerde me echt. Je beschrijft de band tussen jou en je oma zo puur en eerlijk dat ik er echt van onder de indruk ben. Ik ben niet iemand die vaak een reactie achter laat op blogs, maar had me voorgenomen dat nu wel te doen en de link netjes opgeslagen in mijn favorieten. Een hart onder de riem is vanuit iedere hoek welkom dacht ik zo.

  Ik weet hoe belangrijk een oma en opa is. Ik herken daarom ook heel veel in je stukje. Je geniet van ze als ze er zijn, van de mooie momenten, de gezelligheid, het knusse en het lieve. Dat heb je zo te zien en te lezen zeker ook gedaan. Er komt een moment dat ze ons achter moeten laten. Maar helemaal weg gaan ze nooit, want de lading mooie herinneren die je samen met ze hebt gevormd blijven altijd bij je. Hopelijk vind je daar toch iets van troost in.

  Het kan niet anders dan je oma je een geweldig meid vond en vindt. Ik hoop ook voor je opa dat hij veel troost vindt bij zijn kinderen en kleinkinderen. Dat jullie samen met je familie het verlies van je oma een plekje kunnen geven.

  Ik heb dit jaar geluk gehad. Mijn oma was er nog met de kerst. Ze was 94, ontzettend lief en een van m’n beste maatjes. Afgelopen woensdag is ze plotseling gestoven. Maandag wordt ze begraven. Ze heeft een prachtig leven gehad. Ik ben er kapot van dat ze er niet meer is en zal haar verschrikkelijk gaan missen. Maar oma, die is terug bij opa. Hoop ik. En wie weet, hebben de opa’s en oma’s het heel leuk waar ze ook zijn na hun sterven.

  Ondanks deze verdrietige situatie hoop ik dat je morgen toch oke oud en nieuw hebt. Ik zal het moeilijk hebben, maar ga om 12 uur een pijl voor haar in de lucht steken. Ieder jaar ging na middernacht naar buiten om naar het vuurwerk te kijken. Hopelijk ziet ze die van mij nu ook.

  Angel dankjewel voor je stukje, dankjewel dat je het geschreven en gepost hebt. Heel veel sterkte de komende tijd en hou je taai

 7. 30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Heel veel sterkte!!! Ik heb je tekstje gelezen en ben er van beginnen wenen het heeft me echt ontroerd! En dat heb ik meestal niet zo snel als het over mensen gaat die ik niet ken. Echt prachtig gedaan je oma zou zeker super fier op je zijn en heel trots! Heel veel sterkte tijdens deze dagen en hopelijk toch fijne feestdagen!!

 8. Michelle
  25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

  wauw ik kreeg tranen in mijn ogen van het stukje voor je oma Angel. Wat mooi en oprecht. Jij moet zo te lezen echt een fantastische oma hebben gehad. Ik wens je heel veel sterkte!

 9. 25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

  Mooi geschreven. En dat gedicht is echt zo mooi!

 10. 25 december 2011 / zondag, 25 december 2011

  Prachtige woorden, tranen van ontroering hier.

 11. 24 december 2011 / zaterdag, 24 december 2011

  Jij en je oma moeten een hele bijzondere band hebben gehad. Je bent een meid met karakter en wat vind ik het stoer dat je er nu zo bent voor je opa!

  Oooeh ik wil al jaren een Bvlgari ring. Welke heb jij? Mag ik vragen waar je hem gekocht hebt? Ik wil waarschijnlijk deze; http://us.bulgari.com/productDetail.jsp?prod=AN191026

 12. ikram
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  I know what you feel 🙁 Mijn oma is 4 maand geleden ook gestorven en ook al vier ik geen kerst, bij alle speciale gelegenheden moet ik denken “eerste keer dat oma er niet is op mijn verjaardag, met een goed rapport, …” noem maar op :/ Veel sterkte! & superlief dat je je opa mee gaat nemen!

 13. Chi
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Heel mooi geschrven, bij die brief kreeg ik heel veel tranen in mn ogen, nog fijne kerstdagen!!
  Chi x

 14. Kim
  23 december 2011 / vrijdag, 23 december 2011

  Hee,
  Ik zit hier nu met tranen in mijn ogen!
  Zo mooi hoe je dat hebt omschreven! Je had een goede band met je oma! Echt zo fijn!

  Mijn oma is mijn alles! Ik zou niet zonder haar kunnen! Alleen zie ik haar aftakelen! Dat is jammer! Ik probeer veel tijd door te brengen met haar!

  <3

 15. (:
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  I had to cry. mooi stuk!

 16. 22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Lieve, lieve, lieve allemaal,

  Wow… ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen want ik ben al een half uur sprakeloos van al jullie comments. Ik lees een hoop ‘brokken-in-kelen’ en ‘rollende-tranen’, zo ontzettend veel medeleven doet me goed. Hoewel, zit hier zelf ook alweer met dikke, rode ogen. Raak enorm ontroerd van jullie liefdevolle, warme en opbeurende reactie waarvoor zo veel dank.

  Voor diegene die ook geen oma meer hebben; heel veel sterkte!

  Voor lucky ones die nog wel een oma/opa hebben: knuffel ze stuk. Dat heb ik de laatste maanden ook gedaan en daar ben ik nu heel blij mee.

  Als je een goede band met je opa en/of oma hebt, wees er dan zuinig op. Het is een kostbaar bezit.

  Nogmaals dank!
  Heel veel liefs en tot snel,
  Angel

 17. 22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  wauw, echt heel erg mooi geschreven Angel!♥ Kreeg er tranen in mijn ogen van, hihi ><

 18. Quinty
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Heel veel sterkte meid! (en je opa ook)
  Ik werd helemaal ontroert van je speech.

  Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. 😉

 19. Maartje
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Onwijs mooi geschreven, ook het stukje wat je hebt voorgedragen voor je oma.
  Ik wens jou en je familie gelukkige kerstdagen en probeer er wat moois van te maken!

 20. Cynthia
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  aah supermooi stukje! veel sterkte nog met het verlies, voor ons is kerst ook heel anders zonder mijn opa en oma die al wat jaren niet meer bij ons zijn 🙁 dit jaar gezellig kerst vieren met mijn kersverse nieuwe vriendje 🙂 jij ook fijne feestdagen!
  xoxo

 21. Nukkie
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Lieve Angel,
  heel erg mooi geschreven, die brief. echt recht vanuit het hart. het zal vast nog wel een tijdje duren maar veel sterkte bij het verlies van je oma een plekje te geven.
  Lieve warme groetjes.
  Merry Xmas!

 22. Maaike
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Wat mooi geschreven, wauw. Heel veel sterkte voor jou & je familie, en fijne feestdagen!

 23. Rianne
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Jeetje, normaal gesproken ben ik vrij “hard” Ik huil dus bijna nooit maar bij jou speech-stukje schoot ik echt vol (dag make-up)
  Heel veel sterkte

 24. 22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Wat super mooi geschreven! Ik heb ook een traatje weggepinkt omdat ik ditzelfde heb met mijn oma en er eigenlijk nog lang niet aan wilt denken als zij overlijd, maar het nu wel slecht met haar gaat.. Maar wat super mooi wat jij schrijft & dat je het deelt met ons! En heel leuk dat jij en je oma die klik hadden voor je shop. heel veel sterkte nog!

 25. Eline
  22 december 2011 / donderdag, 22 december 2011

  Ahh wat een prachtig stuk heel ontroerend. Super veel sterkte Angel en fijne feestdagen Xx

 26. J
  21 december 2011 / woensdag, 21 december 2011

  Ook hier dikke tranen..
  Ik moet mijn oma sinds 7 november missen..en dat doe ik enorm!:(

  Heel veel sterkte..

  Geniet van de komende dagen, samen met de mensen die speciaal voor je zijn..