Action Zen Foaming Shower Gel en Shower Cream

Laatst liep ik met Yolanda en Eline door de Action op Hoog Catharijne (die zit er kennelijk al sinds februari, maar daar kwam ik vorige week pas achter, whut!) toen mijn oog viel op hele mooie bath & body producten. De verpakkingen zijn pastelkleurig en voorzien van een Chinees tekentje. Het ziet er allemaal best chic en rustgevend uit, terwijl de prijzen natuurlijk lekker budget zijn.

Wat me meteen opviel was de Action Zen Foaming Shower Gel en Shower Cream. Ik ben dol op schuimende en romige douchegels! Echte verwennerij voor onder de douche. En voor de prijs van respectievelijk €1,99 en €1,29 was ik erg benieuwd of het net zo lekker zou zijn als de producten van Rituals, Kneipp of Dove.

action foaming shower gel02

Er zijn in totaal vier lijnen:

  • Paradise Pink, (roze) – met de geur van galbanum en bergamot
  • Beauty Secrets (lindegroen) – met de geur van meloen en limoen
  • Happy Days (zachtgeel) – met de geur van grapefruit en mandarijn
  • Good Health (lila) – met de geur van eucalyptus en rozemarijn

action foaming shower gel01Elke lijn bevat de volgende producten:

 • Shower Cream €1,29
 • Foaming Shower Gel €1,99
 • Body Butter Cream €1,59
 • Body Scrub Sea Salt €1,39
 • Bath Pot Pourri (badzout) €1,29
 • Hand Soap €1,29

action foaming shower gel09Vandaag review ik de Foaming Shower Gel en Shower Cream voor jullie. Mijn eerste Foaming Shower Gel was van Rituals. Magisch, vond ik het. Een gel die veranderd in een zacht, luchtig schuim. Op de huid voelt het heerlijk aan, het is echt een luxe onder de douche. Hoe lekker het ook is, toch zal ik niet snel een douchegel van €8,- kopen. Toen ik deze Foaming Shower Gels zag staan bij Action voor een kwart van de prijs was ik dan ook blij verrast! Nu zijn de Rituals geuren erg lekker, dus ik was benieuwd of deze geuren ook zo lekker zouden zijn.

action foaming shower gel03Action Zen Foaming Shower Gel

Laat ik eerst even uitleggen wat een Foaming Shower Gel inhoudt, voor de mensen die hier nog niet bekend mee zijn. Deze douchegels zitten in een houder onder druk. Druk je op de knop, dan komt er gel uit de fles vergelijkbaar met scheerschuim. Deze gel zal binnen een paar seconden (dit gaat echt heel snel, kon het bijna niet op de foto krijgen!) veranderen in een dik, luchtig en zacht schuim en dit is je shower foam! Hier kun je nu rijkelijk je lichaam mee inzepen.

action foaming shower gel

It's so fluffy I'm gonna die!

itssofluffy
Ingrediënten Foaming Shower Gel;
ingredientenlijst zen foaming shower gel

De Action Foaming Shower Gel bevat zoals je ziet sodium lauryl sulfate, dus ik was bang dat dit mijn huid zou gaan uitdrogen, want dat is waar SLS bekend om staat. Dit vat echter reuze mee. Als ik de douche onder vandaan stap trekt mijn huid niet, zelfs niet bij mijn benen. Maar, ik heb dan ook geen extreem droge huid. Mocht je een hele erge droge (en/of gevoelige) huid hebben dan is het altijd raadzaam om SLS-vrije doucheproducten te gebruiken, zie dit artikel voor meer informatie.

action foaming shower gel04Hieronder in het kort de geuromschrijvingen:

Paradise Pink
Volgens Action bevat het de geur van galbanum (een soort hars) en bergamot, dus ik verwachtte een kruidige en citrusfrisse geur. Paradise Pink ruikt echter heel anders. Het is zoet, romig, bloemig en poederig.

Good Health
Volgens Action bevat het de geur van eucalyptus en rozemarijn, dus ik verwachtte een soort frisse en kruidige saunageur vergelijkbaar met de Hammam lijn van Rituals of de Talasso scrub van Collistar. Die geuren vind ik namelijk superduperlekker. Maar helaas, de geur van Good Health lijkt er niet op. Het ruikt wel kruidig en fris, maar ook een beetje zeepachtig en zoet. Wel erg lekker, maar niet die typische sterke saunageur.

De geuren zijn niet heel sterk en blijven na het douchen niet heel erg nageuren op de huid.

action foaming shower gel12

Action Zen Shower Cream

Shower cream is eigenlijk gewoon normale douchegel, maar dan iets romiger en voedender voor de huid. Wat wel gek is, op de achterkant staat 'pH huidneutraal, parabeenvrij en zeepvrij' terwijl ik aan de ingredientenlijst zie dat er wel gewoon zeep in zit, namelijk sodium laureth sulfaat (SLS), een van de meest uitdrogende reinigers die er zijn. De Shower Cream bevat ook glycerine, wat hopelijk hydraterend genoeg is om het uitdrogende effect van SLS te stabiliseren.

action foaming shower gel13
Na één douchebeurt ben ik daar gelukkig al snel achter. Het droogt mijn huid niet uit, ik heb geen trekkerig gevoel (zelfs niet bij mijn benen).  Maar, zoals ik al zei, mocht je een hele erge droge (en/of gevoelige) huid hebben dan is het altijd raadzaam om SLS-vrije doucheproducten te gebruiken, zie dit artikel voor meer informatie.

Ingrediëntenlijst;
action foaming shower gel14Deze shower cream is helemaal niet zo romig als verwacht. Deze douchegel is eerder wat aan de dunne kant. Alsnog wel fijn spul, maar verder niet veel bijzonders en de naam Shower Cream is wel wat misleidend te noemen. Bij Shower Creams van bijvoorbeeld Dove blijft de dikkige douchegel nog even op je lichaam plakken voordat je het gaat uitsmeren, maar bij deze moest ik uitkijken dat het er niet vanaf gleed.

action foaming shower gel15Hieronder in het kort de geurenomschrijvingen;

Beauty Secrets
Volgens Action bevat het de geur van meloen en limoen, een lekkere fruitigzoete en frisse combinatie. De limoen ruik je er goed bovenuit, Beauty Secrets ruikt lekker fris. De meloen vind ik minder goed waarneembaar, maar zorgt waarschijnlijk voor de iets fruitige en zoete noot in het geheel. Echt een lekkere, frisse en opwekkende geur. Perfecte start van de dag!

Happy Days
Volgens Action bevat het de geur van grapefruit en mandarijn, dus ik verwachtte een frisse citrusgeur. En ja hoor, Happy Days voldoet helemaal aan de omschrijving. Het bitterzoete van de grapefruit ruik je er duidelijk bovenuit en de friszoete mandarijn zorgt voor een iets zoetere geur. Hmmm, een hele vrolijke en opwekkende geur.

De geuren zijn niet heel sterk en blijven na het douchen niet heel erg nageuren op de huid.

action foaming shower gel02Deze Zen doucheproducten van Action zijn echt een koopje! Mijn persoonlijke favorieten zijn de lijnen Beauty Secrets en Happy Days, want ik houd wel van dit soort fruitige en frisse geuren voor in de ochtend. Qua textuur vind ik de Shower Cream echt te dun, dit zou gewoon Shower Gel moeten heten. De Foaming Shower Gel zijn echter heerlijk en gewoon te vergelijken met de duurdere Rituals Foaming Shower Gel Sensation. De volgende keer als ik naar Action ga sla ik zeker Foaming Shower Gels in van de Beauty Secrets en Happy Days lijn. Ik vind ze heerlijk!

Budget Tip: deze producten zijn superleuk als cadeautje. Koop bijvoorbeeld een mooie mand en stop daar de gehele lijn in. Mooi doorzichtig folietje eromheen, lintjes in bijpassende kleuren en voila. Je hebt een heel chic en mooi cadeau voor minder dan een tientje!

Hebben jullie de Zen doucheproducten van Action al ontdekt? Wat is jouw favoriete lijn?

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

86 Reacties

 1. Gigi
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  Ik vind de foaming gel inderdaad heel uitdrogend maar de scrubs zijn zo perfect! Jammer dat ik er allergisch voor ben, krijg er bultjes van onder me oksel.. Heel apart. Maar daar was ik wel echt verliefd op!

 2. Yasmine
  9 juli 2013 / dinsdag, 9 juli 2013

  Ik heb ze wel eens zien staan, maar nooit gekocht. Heb een erg droge huid, dus denk wel dat ik et oversla. Maarrr I still love Action 😀

 3. 9 juli 2013 / dinsdag, 9 juli 2013

  Dit lijkt me inderdaad een fijn produt, moet er toch maar eens naar gaan kijken 🙂

 4. 8 juli 2013 / maandag, 8 juli 2013

  It’s so fluffeeeeehhh!

 5. Ester
  8 juli 2013 / maandag, 8 juli 2013

  Die heerlijke foaming shower gels heb ik ook! En ik vind vooral de groene heel erg lekker.
  Ik heb zelf ook alle vier de scrubs! Lekker grote potten, waar je lekker lang mee kan doen.
  En dan die prijsjes, heerlijk toch!

 6. 7 juli 2013 / zondag, 7 juli 2013

  Ik gebruik deze foam douchegels al een langere tijd en ik vind ze erg fijn. De geuren van Rituals vind ik net even wat lekkerder, maar de roze lijn van de Action vind ik een goede tweede keus en natuurlijk veel leuker geprijsd dan die van de Action!

 7. Alexandra
  7 juli 2013 / zondag, 7 juli 2013

  De scrub is zo fijn! Lijkt op die van rituals maar dan lekker budget!

 8. Kim
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik lees dat wel vaker: zeepvrij en toch SLS erin.. the body shop doet dat ook! Hoe zit dat?

 9. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  ik heb de foaming al eens gehad en ze waren super fijn xx

 10. Margriet
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Hai Serena. Laatst had ik je een berichtje gestuurd, oa over de scrub van de Action. Oa groene pot. Probeer deze ook eens. Gr.

 11. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  De Hema heeft ook foaming douchegels, die zijn erggg fijn vind ik! en ook niet zo duur als die van Rituals 🙂 misschien kan je die ook eens reviewen voor je site.

 12. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik heb twee foaming shower gels, de gele en de paarse. De gele heb ik nu in gebruik en die vind ik heerlijk! Fijne budgetproducten! Ik loop soms in de pauze van m´n werk even langs de Action in Hoog-Catharijne.

 13. Michelle
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik ben niet bekend met deze producten. Ik gebruik altijd Fujiyama, Zensation en Yogi Flow van Rituals. Maar zoals je al zegt zijn die behoorlijk aan de prijs. Ik ga nu zeker eens de producten van Action kopen om te proberen!

 14. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Haha heerlijk dat: it’s so fluffy i’m gonna die!! 😉
  De producten zien er goed uit! Ik heb ze al vaker zien staan maar eigenlijk nooit geprobeerd..

 15. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik heb die paarse foaming gel, zooo heerlijk!

 16. Rachel
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Heb ze wel eens gezien bij de Action, maar vind alle vier de geuren zo walgelijk dat ik ze maar heb laten staan haha

 17. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  ik ben benieuwd! wil ze wel proberen voor zo’n leuk prijsje 🙂 ik heb alleen weer wel hele droge benen 😎 maar anders maar extra smeren met bodylotion daarna (A)

 18. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ja die action zit er al bijna een half jaar haha. Vlakbij de Albert Heijn. Wat een fijne producten! Ik ga ze ook even inslaan

 19. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  It’s so fluffy!! hihi. Ik had nog niet eerder zo’n positieve review over deze producten gelezen, dus toch maar een keer kopen als ik bij Action kom..

 20. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  ze klinken erg fijn !

 21. Alissia
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  ik heb de body butter cream van de groene collectie

 22. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  I love Action! Super leuke winkel….

 23. nathalie
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ze verkopen bij de action ook geurstokjes van deze lijn, echt heerlijk heb ze overal staan, je moetze na en paar dagen wel even omdraaien (de stokjes) maar verder blijft de geur goed hangen, voor 1,79 geloof ik dus zeker het proberen waard

 24. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik zat nog te twijfelen of ik deze moest kopen x

 25. chantal van hoekelen
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Jaaa ik heb de groene en gele scrub ♥♥

 26. Laurie
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Ik heb zelf ook veel producten van de action ZEN lijn. Persoonlijk ben ik het meest fan van de groene.

  Wist je dat ze ookvan die geirpstokjes hebben in deze geuren. Ik heb de groene dan ook op mij kamer. Ik vind die alleen meer naar groene thee ruiken. Haha

 27. 6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Superfijne review, niet dat ik anders verwacht had van je haha 🙂
  xxx