Breakfast in a jar

Goed ontbijten moeten we allemaal, maar doen we het ook echt? Ik moet toegeven dat ik het nog wel eens wil overslaan (of laten we zeggen, uitstellen tot de lunch?) terwijl ik wéét hoe belangrijk het is. Mijn slappe excuus is simpelweg: ik heb gewoon geen tijd…

Foodio weet raad! In onderstaande Foodio maken we een gezond, vullend en lekker ontbijtje die we verpakken in een Mason Jar. Deze breakfast in a jar is handig om mee te nemen naar je werk, school of andere afspraak en die je prima onderweg kunt opeten.

Mason Jars zijn goed afsluitende glazen potten en ze zijn al jarenlang een begrip in Amerika. Sinds de komst van Pinterest, weheartit en foodblogs hebben ook wij kennis gemaakt met deze handige potjes en is het een ware hype geworden. Alles in een Mason Jar ziet er ook gewoon zo leuk uit! En ze zijn ideaal voor verschillende DIY projecten.

breakfast in a mason jarJe kan Mason Jars overal in Amerika kopen, maar helaas nog niet in Nederlandse winkels. Gelukkig is er nu wel een Nederlandse online webshop die ze verkoopt! De webshop heet Superfoodkitchen.nl en hier komen onze Mason Jars dan ook vandaan. Je kunt ze bestellen in veel verschillende maten.

Volg Foodio!

Abonneer je op ons gezamelijke foodkanaal –> ik abonneer op Foodio! Elke dinsdag is er een nieuwe video te vinden, maar door te abonneren ben jij altijd als eerste op de hoogte van de allernieuwste ‘foodio’.

Volg Foodio ook via de gekoppelde social media kanalen:

Wat zou jij in je eigen breakfast jar stoppen?

Liefs en until next time,
Serena, Larissa en Tara Verbon namens Foodio

 

Volg:

104 Reacties

  1. 6 december 2013 / vrijdag, 6 december 2013

    Maakt het uit, of je volle of halfvolle yoghurt gebruikt? en waar haal je de zakjes met superfoods?

    xoxo

  2. Ez
    29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

    Wat voor slagroom gebruiken jullie? Uit zo’n bekertje of uit een bus? En hoelang kan die yoghurt bewaart worden zonder het ”zuur”?

  3. kaat299
    29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

    Die Mason jars zijn super leuk! Goed idee maar mij teveel gedoe voor een ontbijtje! Ik vind jullie als zusjes super leuk en snap dat het even uitvogelen is hoe je dit toepast in de video’s voor dit kanaal. Door jullie blog ervaring ga ik er vanuit dat dat goed komt!

  4. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

    Slim idee om je ontbijtje zo te verpakken! Leuke dingen laten jullie zien op Foodio 😀

  5. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

    Hoooi,

    ik ben hipster genoeg om ontbijtje in potjes ontiegelijk leuk te vinden.
    misschien een tip, bij dille&kamille kun je ook leuke potjes vinden en natuurlijk in kringloopwinkels.
    Ik heb zelf oude mooie potjes goed schoongemaakt en bewaard voor zulke dingen.

    En als ik een lange reis heb dan bewaar ik het krokante gedeelte in een zakje of mini-bakje, dan heb ik wel de crunch wanneer ik dat wil. De jars zijn ook ideaal voor rauwkost, als we toch bezig zijn haha.

  6. Dieuwertje
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Ik snap dit echt niet.. Het ziet er zo gemaakt uit. En dat boer zoekt vrouw liedje!? Met z’n drieeen een of ander ingestudeerd stukje opratelen. Larissa moet eens wat vrolijker / sympathieker kijken. Serena, ik vind je blog echt super en van hoge kwaliteit voor NL begrippen maar doe dit alsjeblieft niet nog eens..

    • Serena
      Auteur
      27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

      Beste Diewertje,

      Ik vind je kritiek niet echt goed bedoeld of opbouwend, eerder afkrakend. Jammer, want we proberen naar alle feedback te luisteren en die van jou voegt nu niet bepaald veel toe aan de kritieken die we al hebben gehad. Misschien een tip voor jou om ook wat meer op te letten iets sympathieker te zijn? 😉

      Dat gezegd hebbende, dit was één van de eerste filmpjes die we hebben opgenomen en we zijn inmiddels zelf ook tot de conclusie gekomen dat het anders moet. Vanaf januari zullen we gaan filmen in een keuken en met maximaal 2 personen bezig zijn per filmpje.

      Verder snap ik je opmerking ‘voor NL begrippen’ niet. Nederland staat er juist om bekend de lat superhoog te leggen wat bloggen betreft. Ik weet niet of je wel eens op Duitse, Engelse, Spaanse, Italiaanse of Franse blogs komt, maar nergens zijn de blogs zo mooi en professioneel als in Nederland. Vind ik dan. Ook de kleinere Nederlandse beautyblogs zien er top uit en iedereen doet zijn best om mooie foto’s en leuke stukjes te schrijven.

  7. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Wat ontzettend leuk! Ik geniet van alle filmpjes. Het is even aftasten voor jullie, maar lef hebben jullie wel! Ik durf niet zo goed voor de camera en juist dat maakt een blog persoonlijker en interessant. Ga zo door!

  8. Lin
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Eens met de voorgangers, op deze manier is het net een spreekbeurt.
    Als ik jullie was zou ik gewoon filmen in een keuken. Dan hebben jullie een actieve houding doordat je staat en je hebt ook meteen een leukere achtergrond. Het ‘recept’ vind ik ook erg simpel. Je kan ook laten zien hoe je 2 boterhammen smeert met pindakaas en in een boterhamzakje doet maar dat is voor de kijkers niet erg interessant.

  9. Rebecca
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Alternatief voor de Mason jars? Ik ken dat soort potjes namelijk alleen vanuit Amerika en heb ze nooit hier gezien haha. Alleen potjes die toch vanalles door laten of zonder deksel.

    • Serena
      Auteur
      27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

      Je kan bestellen via de NL webshop waarvan we de link in het artikel hebben staan.

  10. kimberly
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Zou je een video willen maken over hapjes voor een verjaardag xoxo

  11. kimberly
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Serena supper leuk recept! Zou leuk zijn als julie vaak van die snelle makkelijke en lekkere dingen laten zien, en het leuke van dit recept is het is bestemd voor jong en oud ik heb veel gehad aan dit filmpje dankjewel xx

  12. Neziya Dalia
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Het ziet er zo lekker en mooi uit, ik vind yoghurt wel lekker maar wat zou je ipv yoghurt bijv. kunnen doen? X

  13. Sylvana
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Je zou weckpotten kunnen gebruiken, waarin oma’s vroeger altijd jam maakten hihi. Te koop bij o.a. Blokker

  14. Amie
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Dat achtergrondmuziekje bezorgt me gewoon stress.. En ik denk dat het beter is als jullie in een keuken aan het werk aan en als het allemaal wat spontaner wordt. Nu krijg ik toch iets teveel een voorleesgevoel. Ik vind jullie wel heel mooi samen op beeld, dus zeker wel een combi die succesvol kan zijn. Maar achter een tafel een potje vullen heeft minder dynamiek dan samen door een keuken heen vliegen denk ik zelf..

  15. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Super handig, ik heb met school nooit tijd om te ontbijten, misschien is dit wel de oplossing voor mij 🙂

  16. Suus
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Heel leuk die Mason Jars, maar je moet wel een schaamteloze hipster zijn om bijna €5 uit te geven aan een ordinaire inmaakpot! De Xenos heeft ouderwetse Weckpotten voor rond de 2,50€ en bij de Welkoop koop he traytjes merkloze inmaakpotten voor onder de €10 per zes. Tipperdetip voor de crisistijd!

  17. Hanan
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Ik heb toch maar de moeite genomen om naar foodio te kijken en helaas precies wat ikverwachtte.ik persoonlijk heb geen 3 vrouwen nodig om mij te showen hoe ik yoghurt en muesli in een potje gooi en dop erop schroef en je ziet duidelijk dat Tara handig is in de keuken,ze praat er heel comfy over,Larissa daarentegen moet nog ff wennen.Sorry Serena ik vind je een toffe meid en je blog is SUPER…maar dit soort filmpjes past er niet tussen.Jouw simpele nutelle marshmallow flapjes filmpje was daarentegen hartstikke leuk!

    Ik zou zeggen Tara film je recepten lekker thuis bij mams dat is veel spontaner dan in zo een klinisch studio.
    Nogmaals Serena ik wil niet bewust lelijk doen maar voor jou is het ook belangrijk om te weten wat ik als lezer ervan vindt.

  18. Carlijn
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Supergoed idee om mee te nemen! Ik heb net een potje gemaakt voor lunch op school morgen!

  19. Mimi
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Seriously everybody? Serena and Sisters, I love your Foodio posts!

    Iedereen die maar loopt te zeiken over te stijf, teveel in de camera, teveel dit en teveel dat etc.

    PLEASE your missing the point here.
    En dat is de ontzettend leuke, gezonde en vooral orginele ideeen mbt eten.
    DAAR gaat het om, het is geen casting!

    Dus hou het onnodige kritiek voortaan achterwege.
    En geniet en let in de filmpjes op hetgeen waar het echt om gaat.

    DE FOODIO POSTS!!!

    Ladies can’t wait untill next tuesday!

    Xx Mimi

    • wonder
      27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

      Heb niet de indruk dat Serena en de zusjes niet tegen opbouwende kritiek kunnen. Immers geeft Serena zelf aan dat ze zelf ook nog zoekende zijn. Ik ben het eens met de suggesties die sommige leden geven, foodio is een harstikke leuk concept het mag alleen wat spontaner en minder het klasgevoel wachten op je beurt om je zinnetjes op te lezen. Serena en zusjes ga vooral door en ik weet zeker dat het een succes zal worden.

  20. Danique
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Misschien een stomme vraag, maar is hangop gezonder als gewone yoghurt?

    Ik eet dit elke morge ik gebruik altijd diepvries fruit en müsli met noten. En dan wissel ik het af door kokosblokjes, schuddenbuikjes, goji bessen, chia zaad, zonnebloempitten en honing. Heerlijk!

  21. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Ik kan het filmpje nog niet zien omdat ik via mn telefoon kijk. Maar xenos heeft ook potten en zelf potjes van groentes enzo bewaren kan natuurlijk ook!

  22. me
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Hangop met slagroom is dan weer niet echt gezond hahahaha. Je zou gewoon ook een beetje suiker of, beter agavestroop, bij de hangop kunnen doen. 😉

  23. Denies
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Beste Serena,
    Ik zou graag wat feedback willen geven. Allereerst komt jullie kanaal tot nu toe erg gemaakt over. Ik heb het gevoel dat jullie een kanaal wilde en niet zozeer een ‘goed’ idee voor filmpjes hadden ipv veel leuke ideeën en daarom een kanaal gecreëerd hebben. Je professionele houding komen jullie wat streng over en lijkt het alsof jullie er weinig plezier in hebben. Ik weet dat dit beeld niet klopt omdat je op je eigen blog veel spontaner bent. Ik hoop dat je dit ook over kan brengen op Foodio. Daar wil ik nog aan toevoegen dat ik je site erg leuk vind en dat ik hoop dat je je creativiteit ook over kan brengen op je andere kanaal. Ik hoop dat mijn feedback niet al te negatief overkomt, altijd moeilijk om je boodschap goed over te brengen als je daarbij niet je stem en lichaamstaal kan gebruiken.

    Vriendelijke groet Denies

  24. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Zo’n leuk kanaal! ^^
    Dit lijkt me echt heel erg lekker.

  25. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Jammie dat ziet er heerlijk uit! Ik ben wel benieuwd naar de smaak van hangop! Binnenkort maar eens maken!

  26. Sarra
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Dit is echt een supersuper goed idee!! Ik ga het zowiso proberen als ik een leuk potje heb!! Maar ik vin het wel te stijf gefilmd, er hangt niet zon leuke sfeer ofzo, maarja het is nieuw en het moet nog wat groeien. Het zal wel dik in orde komen met foodio!!

  27. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Ziet er echt onwijs lekker uit!

  28. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Dat ziet er heerlijk uit, ik eet wel, maar vaak niet genoeg. Soms ook te weinig met lunch, komt omdat ik vaak niet toe kom om dingen voor te bereiden. Gaat me gewoon heel moeilijk af, ik weet niet waarom. En leuk dat jullie hangop hebben gemaakt en verse ingrediënten gebruiken, top hoor dames.

  29. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Lijkt me superlekker!

    Keep on bloggin’,
    Summer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *