How to wear: zomerkleding tijdens een rotzomer

Zeist, 1 juni 2013 – De lente van 2013 verloopt koud. Naar verwachting wordt het de koudste lente in ruim 50 jaar. Daarbij hebben we ook nog eens weinig zon gehad. Alleen de hoeveelheid regen viel mee. Mocht je hopen op beter weer de komende dagen dan hierbij het advies niet verder te lezen. Zo luidt de weersvoorspelling op www.weeronline.nl.

regenDoor Maren Janssen – Onze vrolijke topjes, zomerjurkjes, sandaaltjes en hoedjes moeten voorlopig binnen blijven terwijl ze heel graag de zon in willen. Maar zo negatief als de weersverwachtingen zullen zijn, zo positief moeten wij blijven!

We hebben er een handje van om altijd maar te klagen over de weersverwachting. De ene keer snakken we naar warmte, maar als het een paar dagen lekker op temperatuur is dan is het weer te benauwd. En nu het te koud en regenachtig is, snakken we naar de zomer. Om eerlijk te zijn doe ik daar keihard aan mee, ik ben de regen en kou ook hartstikke beu! En als ik om me heen kijk dan zie ik mensen om me heen lopen met lange broeken, dikke jassen en laarzen. Iedereen is grauw gekleed. Ik heb zin om de zomeroutfits weer te zien, ik heb zin in felle kleuren, coole printjes, korte broeken, rokken en jurkjes!

Ik bedacht me ineens dat wanneer iedereen gewoon stug het weer negeert en gewoon zomeroutfits zou aantrekken, ik door alle vrolijke outfits spontaan de zomer in m’n bol zou krijgen! Ok, ik geef toe dat die gedachte niet helemaal realistisch is omdat je met het dragen van zo’n outfit ook echt kan verkleumen door de kou van nu. En dat is ook echt niet tof! Dus ik vind dat we op zoek moeten gaan naar een gulden middenweg. Hieronder geef ik jullie tips om je vrolijke zomerkleding toch te kunnen dragen tijdens onze regenachtige rotzomer en hoe je enkele winterse items kunt stylen tot een zomerse outfit.

quotes

Spijkerjasje

De denim jacket is een mooie oplossing tussen onze summerwear en winterwear. Het kan als binnenjasje gedragen worden waardoor het goed gecombineerd kan worden met mouwloze zomerjurkjes. De denimjasjes zijn ‘s winters goed te combineren met donkere kleuren maar zeker ook met lichte zomerse kleuren. Het geheel blijft dan licht en vrolijk. Als de zomer doorzet kan het spijkerjasje als buitenjasje gedragen worden.

spijkerjasje

Warme sweaters

De sweater is een volgend item wat in ons ‘in between wear’ thuis hoort. Het is lekker warm in de winter maar kan fantastisch zomers gecombineerd worden. Ik ben wel fan van een beetje lengte verschil, dus een sweater met lange mouwen in combinatie met een zomerse mini short of skirt vind ik echt fantastisch! Je kan het preppy stylen door er een blousje onder te dragen of je kan het stoer stylen door bijvoorbeeld een legerprintje.

zomersweater

Wees niet bang om de zomerse kleuren en printjes te combineren met zwart. Veel mensen denken dat de combinatie dan te ‘hard’ wordt met elkaar. Maar dat is niet altijd waar. Het geeft wel een gevoel van stoerheid. Ik vind het een mooie combinatie voor een bewolkte dag met een vleugje zon!

metzwart

Overknee Socks

Maar wat doen we met onze benen? Ik geef toe dat ik blote benen het leukste vind in combinatie met een zomers jurkje, rokje of shorts maar in reality is dat soms gewoon veels te koud! De overknee socks zijn daarom een uitkomst! Het is warm, staat leuk, sexy en speels en is wederom met veel soorten outfits te combineren.

overknees

Panty’s, maillots & leggings

De panty of maillot is superleuk te combineren met leuke korte shorts. Het is warmer dan blote benen en ook nog nog eens stoer te combineren met bijvoorbeeld stoere leren boots! Pak de shorts dan in een felle geel of een andere felle zomerse kleur of met een leuk printje, om dat zomerse gevoel te creëren.

shorts

Onder je zomerjurkjes/zomertuniekjes kan je natuurlijk ook leggings dragen. Probeer af te wijken van zwart maar gebruik een legging met een luipaard of galaxy print of een andere te gekke kleur! Als je zomerjurkje wel veel kleur heeft dan zou je het ook kunnen combineren met bijvoorbeeld grijs of antraciet! Zo krijg je een mooie balans.

jurkjes

Maxi Skirt

Het ultieme zomer gevoel komt voor mij toch wel naar voren door het dragen van kleur en print. De maxi skirt is voor mij het kledingstuk die voor nu het makkelijkst te combineren is. Het bedekt je benen, je kan voor de warmte er een panty onder dragen (niemand die het ziet), het is mooi te combineren met een jasje of zelfs met een sweater. En boven alles, het geeft een mooi groot vlak van kleur en vrolijkheid!

maxi

Zo, dit waren een paar kleine tips om toch de leuke zomeroutfits aan te trekken ondanks het slechte weer in ons koud kikkerlandje! Probeer de combinaties uit en wie weet krijgen jullie er ook een zomers gevoel bij!

Liefs, Maren

P.S. Hebben jullie ook nieuwe zomerkleding gekocht die je nog steeds niet hebt gedragen? Laat even achter in een comment om welk kledingstuk het gaat en wat je style is en dan helpen wij je met het zoeken van een leuke combinatie passend bij dit weer en passend bij jou! 

 

Volg:

146 Reacties

  1. 24 december 2020 / donderdag, 24 december 2020

    Hele handige tips! Zeker met de verschillende weersomstandigheden waar je in Nederland mee te maken hebben. Hier ga ik zeker inspiratie uit halen, dankjewel!

    Gr.

    Carla

  2. 7 juni 2013 / vrijdag, 7 juni 2013

    Maxiskirts zijn awesome 🙂 Ik heb er 3 in mijn kast liggen maar durf ze niet te dragen als het zo koud is buiten, maar je tips komen zeker van pas!

  3. Mary
    3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

    In april heb ik een heel leuk jurkje bij de Bershka gekocht. Het is wit katoen (vrij stevig), strapless en ongeveer tot de knie. Het bovenstuk is geborduurd met een soort tribal printje met allemaal kleuren. Dat mijn stijl per dag verschilt (van sportief tot etnisch tot de “zwerver look”) helpt ook niet echt mee. Kortom HELP!
    Via deze link is het jurkje te bekijken: http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkanl/nl/bershka/179531/2093501/Jurk%2BBershka%2C%2Bgeborduurd/251

  4. lina de smet
    2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    ik doe al dit al koppig sinds maar hoor 😀

  5. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Ik heb zomerkleding gekocht en het ook gedragen, met inderdaad een spijkerjasje, leggings of een maxi-skirt. Je kan mij echt niet klein krijgen hoor, die zomer komt er wel. xxx

  6. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Super handig! Ik probeer zo veel mogelijk zomerkleding te dragen, zodat alles wat vrolijker word ;D

  7. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Leuke combinaties. Hier heb ik zeker iets aan! 🙂

  8. Laura
    2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Ik heb een bordeaux basic jurkje gekocht bij de h&m maar hoe te combineren?

  9. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Handige tips! Vooral die van het spijkerblousje. Al hoop ik wel dat het ooit nog lekker weer wordt…

  10. Angela
    2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Overknee sokken zijn de bom! Jammer dat ze zo duur zijn in vergelijking met andere sokken.

  11. Olga
    2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Een wit kleedje met rode bloemetjes… Beetje onschuldig meisjes look….

  12. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Hai! Ik heb laatst een heel mooi, khaki-achtig jurkje gekocht. Hij is een beetje losjes. Ik wil er alleen een jasje op en panty onder.. Hij is al best classy van zichzelf. Help me pplease! Ik wil hem zooooo graag aan..

  13. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    leuke tips! laten we hopen dat we ze uiteindelijk niet nodig hebben 😉

  14. Dafne
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Een cropped hempje, ik heb er laatst twee gekocht met de gedachte ‘het wordt toch zomer’. Nou niet helemaal dus.. 🙁

  15. Marie-Claire
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Heul handig deze tips! Hier was ik serieus naar op zoek want ik weet echt niet wat ik aan moet trekken met dit wisselvallige weer 🙂

  16. cora-m
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Help! Ik benvan het stoere maar ook van vrouwelijk. Heb twee zomer jurkjes spijker look. Een zonder bandjes. Ě en met hele lage hals en weet echt niet hoe ik die moet dragen

  17. Evelien
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Oooo vandaag bijnadiscopants gekocht bij american aparel.. €88 is toch iets te duur 🙁 maar wat zat ie heerlijk en stond hij gaaf!! Vriendlief vond em walgelijk haha

  18. Petra
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    super leuk om alle tips te lezen (ook de reacties met de tips zijn super!)

    die overknee sokken vind ik echt geweldig! ik heb wel eens een paar gekocht, maar helaas zijn de bovenkant van de sokken altijd maar in 1 maat, en ik heb dikke bovenbenen. dus gaan ze knellen en naar beneden rollen. ik heb wel eens een panty gezien met overknee stuk eraan vast, maar helaas een beetje prijzig en vaak ook alleen maar in een kleine maat.

  19. Sara
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Hey,
    Ik heb een creamachtig kantenshort (het lijkt een beetje op de deze http://media.tumblr.com/tumblr_mab5igRq5Y1rw4r0b.jpg maar dan mooier 😉 ) maar ik weet echt niet hoe ik hem met dit weer moet combineren.
    Een zwarte panty vind ik er echt niet bij passen. Heeft er iemand een ander idee hoe ik hem kan dragen zonder te bevriezen? 😉

  20. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Heel erg leuk om te lezen 🙂 x

  21. Samantha
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Hooii,,

    Ik heb 3 zomer jurkjes en bij 2 staat het heel stom als ik een blazer er over aan trek en kan je beter een panty of legging onder jurkjes aan doen, de ene is zwart en heeft kant van boven en de andere is roze en KNAL roze en de laatste is wit met bloemen.

    😀

    xoxox

  22. Brenna
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Ik weet nooit wat voor een schoenen ik moet dragen als ik bijvoorbeeld een short met panty draag… iemand tips?

  23. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Aaahh ik ben ZO blij met dit artikel! Mn.moeder en ik.hebben al de hele week ruzie omdat ik mijn zomer kleren.niet draag. Ik vind het te koud maar zij vind dat het zonde van het geld is anders… Ik heb een heel gaaf spijker bloesje zonder mouwen met gouden studs op de schouders aan de voorkant. Weet iemand hoe ik dat kan combineren? Lange mouwen er onder vind ik lelijk. De stijl maakt me niet uit verder. Xxx

    • Dafne
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      en driekwart mouwen? misschien gewoon simpel zwart, niet echt altijd de mooiste oplossing maar anders wordt het denk ik te koud en iets erover heen doen is ook niet echt handig, dan zie je de studs niet meer.. Of gewoon een korte mouw shirtje eronder met een lange broek?

  24. Yasmine
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Leuk van het advies dat jullie geven, zo lieff!!

    • Celine
      2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

      Thanx Serena. Herken het sneaker met flappen verhaal:) Die liggen gelukkig al een tijdje te verstoffen in de (veels te volle) schoenenkast. Volgende week staat er een grote kledingkast-opruiming in de planning en dan ga ik je advies er naast leggen!

      • Celine
        2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

        Oeps 1 button te laag geklikt!

  25. Celine
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Ik ben 34 en gek op kleur. Als ik kleding koop is het vaak felle kleurtjes, roze, pastel etc. Maar mijn liefde voor kleur zorgt er vaak voor dat ik er wat kinderlijk gekleed uitzie. Gezien mijn lengte van 1.55 ook niet even handig. Hoe kan ik er (zonder helemaal in het zwart/grijs) fleurig, maar toch volwassen uitzien?

    • Serena
      Auteur
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Ik denk dat het handig is om een paar basic (saaie!) items in jouw garderobe te integreren. Pastels zijn prachtig bij nude/bronze/cognackleuren en neon is weer heel tof bij zwart. Kleur met kleur kan ook prachtig staan, bijvoorbeeld een oranje top op een paarse broek, maar wat het dan ‘volwassen’ kan maken is een colbertje. Die mag wat mij betreft donkergroen zijn. Probeer felle kleuren af te zwakken met de donkere variant van deze kleur. Dus knalblauw met donkerblauw, of knalpaars met bordeaux of donkerpaars. Ook helpen schoenen enorm. Als jij op sneakers loopt met grote flappen is het al een heel ander gezicht dan wanneer je er (gekleurde) pumps onder aan trekt. Ik denk dat je veel moet werken met ton-sur-ton tinten en het volwasserner kan maken met zakelijke items zoals blazers, nette pantalons, hoge hakken en kokerrokken. Je hoeft je kleuren niet in te leveren om er toch minder kinderlijk uit te zien Celine!

      Ok lang verhaal, maar hoop dat het duidelijk is!

      • Celine
        2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

        Thanx Serena. Herken het sneaker met flappen verhaal:) Die liggen gelukkig al een tijdje te verstoffen in de (veels te volle) schoenenkast. Volgende week staat er een grote kledingkast-opruiming in de planning en dan ga ik je advies er naast leggen!

  26. Annika
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Goede tips! Alleen jammer dat je bij een sweater dan toch weer blote benen moet hebben 😛
    Ik heb laatst een jurkje gekocht met een open rug. Ik vind het jammer om er een vestje overheen te doen, want dan zie je het gat niet meer, maar een shirt eronder vind ik ook niet mooi…

    • Serena
      Auteur
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Ja, of een sweater combineren met shorts met een panty kan ook. Dit artikel is gewoon om jullie op ideeën te brengen, je hoeft niets letterlijk over te nemen natuurlijk 😉

      Jurk met open rug is wel een lastige! Voor nu is het echt te koud! Ik zou er dan toch echt wat overheen dragen, en anders wachten op zon. Het schijnt komende vrijdag weer mooi te worden dacht ik.

    • 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

      Ehm, Sammie, als ik op je klik komt je blog niet hoor…

  27. Berfin
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Leuk artikel!
    Waar kan je goedkope overknee sokken kopen?
    Weten jullie nog leuke winkels daarvoor?
    xxx

  28. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Superleuke items.
    Ik heb pas geleden een zomerjas gekocht met zwart leren mouwen en legergroen.

  29. Joyce
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Leuk artikel! ^^

    Ik heb net de volgende jurkjes gekocht en wil ze graag zo snel mogelijk aan, maar weet niet echt wat ik er onder/over kan aantrekken.. een zwarte legging staat zo zwart/groot contrast..
    http://demandware.edgesuite.net/aagb_prd/on/demandware.static/Sites-NL-Site/Sites-pim-catalog/nl_NL/v1370050991996/pim-static/large/15079370_CLOUDDANCER_379480_001_ProductLarge.jpg

    http://demandware.edgesuite.net/aagb_prd/on/demandware.static/Sites-NL-Site/Sites-pim-catalog/nl_NL/v1370050991996/pim-static/large/15079370_CLOUDDANCER_379481_001_ProductLarge.jpg

    Alvast bedankt voor de tips! 😀

    • Laura
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Volgens mij zou een licht gekleurd spijkerjasje daar heel leuk op staan 🙂

  30. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Ik heb nog steeds veel rokjes en shortjes in de kast liggen.. ongedragen 🙁

  31. Berfin
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Super leuk artikel!

    Het combineren van zomer outfits naar herfstoutfits doe ik nu al een tijdje precies op deze manieren! Ik heb alleen nog geen goedkope overknee sokken gevonden. Hebben jullie nog goeie winkels?
    xx

  32. Winnie
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    je mist denk ik het kopje ‘jumpsuits’?

    • Serena
      Auteur
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Nee, die hebben we met opzet niet gemaakt, omdat we vonden dat bijna elk kopje met jumpsuits toegepast kon worden, zoals combineren met zwart of spijkerjasje of maxi skirt.

  33. Charlotte
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Heey, Ik heb 2 gave broeken die ik moeilijk kan combineren. De ene is een soort donker turquoise en de andere is een soort donker bordeaux. Ik heb ze niet vaak aan want ik heb geen idee met wat het allemaal leuk staat. Kunnen jullie me helpen ?

    XX

    Ps : de Turquoise broek heeft ongeveer deze kleur : http://www.google.nl/search?hl=nl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1680&bih=949&q=donker+turquoise&oq=donker+t&gs_l=img.1.0.0l7j0i24l3.46.895.0.2744.8.7.0.0.0.0.128.663.4j3.7.0…0.0.0..1ac.1.15.img.mgKsRVjyvm0#facrc=_&imgrc=THeTeHPkWpb3fM%3A%3BILhcb7deC4vBAM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tegelstee.com%252F249-large_default%252Fwandtegel-10x10cm-mocca-bruin.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tegelstee.com%252Feffen-glanzend%252F80-wandtegel-10x10cm-mocca-bruin.html%3B264%3B264

    En de donker bordeaux is : http://www.google.nl/search?hl=nl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1680&bih=949&q=donker+turquoise&oq=donker+t&gs_l=img.1.0.0l7j0i24l3.46.895.0.2744.8.7.0.0.0.0.128.663.4j3.7.0…0.0.0..1ac.1.15.img.mgKsRVjyvm0#hl=nl&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=donker+bordeaux+rood&oq=donker+b&gs_l=img.1.8.0j0i10l3j0j0i10j0j0i10j0l2.28127.28127.0.30279.1.1.0.0.0.0.92.92.1.1.0…0.0.0..1c.1.15.img.jF6bhbI1c60&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47244034,d.d2k&fp=b0b758d3598dec84&biw=1680&bih=949&facrc=_&imgrc=Rpr-wiPk4o94MM%3A%3Bo6GrM7xbYhDX2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.luxedassen.nl%252Fuserfiles%252Fproducts%252FDonker%252520Rood%252520400×400.JPG_1081737025.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.luxedassen.nl%252Fstropdas_124_396_Stropdas-Bordeaux–WS611.html%3B401%3B400

    Pps, sorry voor die grote links ^.^

    • Serena
      Auteur
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Donker turkoois heet volgens mij teal, en dat staat mooi met cognackleuren. heb je dat? Maar ook met nude, wit en mintkleur.

      De donkere bordeauxkleur is mooi bij zwart, paars en andere edelsteenkleuren zoals donkergroen, donkerblauw en goud en andere metallics.

      • Charlotte
        1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

        O, hier had ik helemaal niet aan gedacht. Bedankt voor de tips, ik ga ze snel uitproberen. ^.^

  34. Dilaraaa
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Ik heb hele mooie maxi skirts gekocht maar ik weet niet hoe ik die moet combineren. Ik heb er twee in donkerblauw en eentje in het zwart. kan je me helpen?

  35. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Wat een handig artikel, zeker als je kijkt naar het weer de laatste tijd.

  36. 1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    superleuk artikel ! ik heb best veel kleding die ik nog niet gedragen heb, maar dat zal wel van pas komen op vakantie 🙂

  37. Julia
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Weet iemand waar je overknee socks kunt kopen? Ik heb ze namelijk nog nooit in een winkel gezien! 😀

    Ik krijg hier zo veel inspiratie van! :3 Tof artikel!

    • Serena
      Auteur
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Die van mij zijn van Primark.

    • Margaux
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      ik heb er deze winter in de Hema gekocht

    • Dafne
      1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

      Ik heb er een keer twee (in 1 pak) gekocht bij de H&M, misschien hebben ze daar nog iets?

  38. Hawar
    1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

    Ik heb twee topjes gekocht die ik nog steeds niet heb gedragen. Verder heb ik een beetje een obsessie ontwikkeld voor midi-rokken. Die strakke rokken die tot onder de knie komen. Alleen wil ik het een beetje nonchalant kleden, maar hoe doe ik dat zonder dat het te sportief wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *