7 x geldbesparende tips

door Angel – Stel nou dat je heel weinig centjes hebt. Nu is dat niet heel lastig in te denken want we zitten allemaal wel eens krap. Weinig centjes betekent weinig kopen. Maar wat als je weinig hebt maar veel wilt hebben? Heb je dan pech? Onze ouders zullen zeggen van wel.

Vroeger moest men alle folders uitpluizen op aanbiedingen en ging je voor de een zak maandverband naar supermarkt A en voor een kilo spruiten naar supermarkt B aan de andere kant van de stad. Maar wacht! Bij supermarkt C zijn deze week de toiletverfrissers in de aanbieding dus daar fietsen ook nog even een half uur voor om. Mijn opa reed op zijn brommertje drie kwartier om, helemaal van Utrecht naar Vianen, omdat daar een boer zat die de aardappelen voor 0,10 cent goedkoper van de hand deed. Goeie ouwe tijd… my ass.

really poorGelukkig zijn we een inventieve generatie en zijn er eenvoudigere manieren om geld te besparen. Zo zijn de supermarkten de laatste jaren verwikkeld in een bloederige prijzenoorlog en schreeuwen ze moord en brand van de daken wie de beste is in groenten & fruit, wie de hoogste kwaliteit heeft voor de laagste prijs en wie wat in de uitverkoop heeft. En daar plukken wij, als arme consument, de sappige vruchten van. En zo ligt de tijd waarin studenten elke dag van de week pasta met pesto moeten eten, gelukkig in een ver verleden.

Maar er zijn meer creatieve manieren om je zuurverdiende euro’s efficiënt te besteden. Ik ben een trouwe aanhanger van de app Spotta.

1. Folderaanbiedingen
Image1In deze app vind je de laatste reclamefolders van bijna alle Nederlandse winkels. Je kunt zoeken op product of alleen de folders van winkels in jouw buurt bekijken. Nu ben ik niet bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe betonboren van de Gamma. Erg handig dus dat je de folders die jij interessant vindt, kan toevoegen aan je favorieten. Zo ben je in een oogopslag op de hoogte van de laatste aanbiedingen van je favoriete winkels.

Image3Aah… kijk eens! Bij het Kruidvat is mijn favoriete Elizabeth Arden crème weer in de aanbieding voor €10,-. Huppekee! Weer €62,- bespaard.

Image2En bij Etos krijg je de tweede mascara gratis. Winstpakker!

2. Leg een voorraad aan
Kast NoralyToen ik laatst bij mijn vriendin Noraly was, zag ik dat zij een complete drogistvoorraad had aangelegd. Ik zag rijen oogmake-up remover, tonic en allerlei dag- en nachtcrèmes staan. Ernaast stond een bakje met wel tien mascara’s, allemaal van hetzelfde merk en dezelfde soort.

“Noor, je bent een hoarder.”(Een hoarder is iemand die dwangmatig koopt. Ook -of juist- spullen die hij of zij niet nodig heeft en waarschijnlijk nooit nodig zal hebben.)
“Nee hoor!”
“Ik koop alleen dingen die ik ook echt gebruik. Dus toen mijn dagcrèmes 50% korting hadden, heb ik er gelijk tien gekocht. Dan hoef ik dat een heel jaar niet meer aan te schaffen.”

Smart thinking. Ze heeft gelijk. Als grootverbruiker van mascara moet ik ook zo’n stash aanschaffen wanneer ze in de aanbieding zijn.

3. Uitmesten
Cowboy bootsEen ander idee is om je kledingkast eens goed uit te mesten. Het verbaast me altijd weer opnieuw hoeveel kledingstukken ik vind waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Of nog erger, waar de prijskaartjes nog aanhangen. De kans dat het niet meer van deze tijd is, is er altijd. Maar als je lang genoeg wacht, zie je die oude puntneuzen vanzelf wel weer een keer terugkomen in het straatbeeld.

4. Closet swap night
En als je dan toch aan het uitmesten bent, kijk dan gelijk naar de kleren die je langer dan een jaar niet hebt gedragen. Als ze al zo lang in de kast hangen, mag je ervan uitgaan dat je ze ook niet meer aan zal trekken. Alles in een grote zak met als bestemming: The closet swap night!

Draag je vriendinnen op om hetzelfde te doen met hun garderobe. Kleding, schoenen, tassen, sieraden… the whole shabang. Alles wat je niet meer draagt of gebruikt gaat mee. De vriendin met het grootste huis stelt haar woonkamer beschikbaar. Jij zet wat glazen champagne neer en ruilen maar. De kans is groot dat jij naar huis gaat met een paar schoenen waar je al een jaar jaloers op bent. Jij blij, vriendinnen blij, schoentjes blij en je spaarpot blij. Huppekee, 435 vliegen in één klap. Daar houden we van.

5. Online shoppen (op Marktplaats)
Maar niet zoals we gewend zijn bij H&M.nl of Zara.nl. Uiteraard verkies je met een kleiner budget de Primarks boven de P.C. Hooftstraat. Maar als je ook een keer graag met een leuk designer item wilt paraderen, biedt Marktplaats uitkomst. Ik ben bijvoorbeeld een groot fan van de jurkjes van La Dress (www.ladress.nl) Elke jurk op deze site schreeuwt mijn naam. Er hangt er één in mijn kast en ik heb er zo ontzettend veel plezier van. Helaas zijn deze jurken vrij kostbaar dus we gaan even een kijkje nemen.

LadressVoilà. €40,- en een halve keer gedragen.

Nog even verder snoepen?

Karen MillenHow about deze Karen Millen jurk die op marktplaats voor €50,- wordt aangeboden. Je kunt de natuurlijk ook naar de winkel en de volle mep van €140,- dokken.

6. Kortingscodes
Een korte maar krachtige budgettip. Zoek altijd naar online kortingscodes. Er is altijd wel ergens een exclusieve kortingscode of voordeelactie te vinden die nog geldig is. Gewoon googelen. We love discount!

7. Pimp it!
We gaan allemaal een keer het huis uit maar kunnen er helaas niet allemaal een ton tegenaan gooien om de boel fatsoenlijk in te richten. Nergens voor nodig! Ook hier weer is Marktplaats een walhalla waar je de leukste meubeltjes vindt om zelf op te knappen. Met een schuurpapiertje en een blik verf kom je al een heel eind en het is nog leuk ook! Je kunt ook kringloopwinkels afstruinen. Laatst ben ik zo’n winkel ingewandeld om een kijkje te nemen en het verbaasde me hoeveel leuke kastjes en tafeltjes ik zag staan voor spotprijzen.

retrostyling.com thepaintedcottagestudio Tot slot kun je natuurlijk ook nog altijd gaan pikken en jatten, collectebussen afpakken of de criminaliteit in gaan. Maar roeien met de riemen die je hebt, is veel leuker!

Heb je zelf nog een geldbesparende tip? Deel ze bij de comments!

Lfs,
Angel

bron afbeeldingen; Adamsanddaughter.com, inmyownstyle.com, missmustardseed.com, thepaintedcottagestudio.com

Volg:

66 Reacties

 1. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Opletten op ‘geld terug’ acties. Vaak vind je die via bijv de Korting is leuk of Proefmonsters website. Op die manier kun je verschillende levensmiddelen proberen, of misschien juist wel diegene die jij altijd gebruikt

 2. 18 mei 2014 / zondag, 18 mei 2014

  Wederom weer een super leuk artikel! En handige tips! Het enige wat ik als tip heb voor goedkope vakanties: ticketspy!

 3. Sanne
  17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Je kan zo goed schrijven Angel! Ooit aan gedacht om boeken te schrijven?

 4. 17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Verwarming laag en kaarsjes aan. Ik heb kaarsen van Bolsius die 24 uur branden. Romantisch licht en ze geven warmte af waardoor je niet veel hoeft te stoken.

  En spullen die je niet meer gebruikt op marktplaats zetten!

 5. 17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Er zijn dingen die in bulk in te kopen zijn, zoals wasmiddel bijv. Maar de meeste beauty dingen koop ik niet in om een stash te hebben. Al is het maar omdat ik nadat ik 1 creme heb gebruikt mijn interesse weer door een andere gewekt wordt en ik die weer wil proberen. Met mijn studentenloon kocht ik kleding en schoenen altijd alleen maar tijdens de uitverkoop. En door grotere uitgaven goed te onderzoeken kun je altijd de beste deal vinden.

 6. 17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Een vraag die je altijd in je achterhoofd moet houden is: “zou ik dit ook (willen) kopen als het niet in dr aanbieding was?” Die crème van Elizabeth Arden had ik ook gezien, da klinkt dan heel goed, zoveel bespaart, maar ik heb verder weinig aan zo’n product. Van die tien euro kan ik ook weer drie dagen eten. Met mn minimumloon onder bijstandsniveau zijn deze tips vanzelfsprekend. Ik moet ‘t nog zuiniger aan doen, ware het niet dat mijn ouders me wel eens wat toestoppen ;)

 7. 17 mei 2014 / zaterdag, 17 mei 2014

  Goede tips en leuk vlot geschreven! Wat een kortingen vind je ook online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *