Bosch FastCup heetwaterdispenser

‘Wat is er mis met een waterkoker?’ vraagt Larissa als ik haar vol enthousiasme de Bosch FastCup heetwaterdispenser laat zien. Dat was natuurlijk ook het eerste wat er bij mij te binnen schoot, maar nadat ik de specificaties had doorgenomen was ik overtuigd. Als zelfrespecterende theeliefhebber moest ik dit apparaat gewoon in huis halen.

bosch fastcup_1Allereerst zet ik zo’n 10 keer per dag de waterkoker aan om het vervolgens 9 keer te vergeten. Ik zet de waterkoker aan. Het water kookt. De waterkoker slaat af. Ik zit weer ergens in mijn computer gedoken. Vergeet thee te zetten. Kom er een half uur later achter dat ik ben vergeten om thee te zetten. Zet de waterkoker opnieuw aan. Het water kookt. De waterkoker slaat af. Ik vergeet wederom thee te zetten. Zo gaan er wel eens uren voorbij voordat ik mezelf ein-de-lijk trakteer op een kopje thee. Zonder grappen. Uren.

bosch fastcup_6Met één druk op de knop van de FastCup heb je vrijwel meteen warm of kokend water in je kopje stromen. Ik kan er dus gewoon bij staan blijven wachten en direct mijn kopje thee zetten. Dat is voor mij het grootste voordeel.

bosch fastcup_2Een ander groot voordeel is dat ik de temperatuur kan instellen. Ik drink alleen witte en groene thee (of een blend van groene en witte thee) en soms kruidenthee. De beste watertemperatuur voor witte thee, dus de temperatuur waarbij deze delicate bladeren de beste smaak afgeven aan het water, is 70 graden. Voor groene thee is dat 80 graden. Bij deze temperaturen komt de smaak van de thee het beste tot zijn recht en zijn de goede eigenschappen, de anti-oxidanten, optimaal.

Met de FastCup kan ik de temperatuur instellen op kampertemperatuur, 70 graden, 80 graden, 90 graden en kokend (100 graden). Ideaal, want zo kan ik dus de optimale temperatuur water instellen passend bij de thee die ik ga drinken. Wil ik zwarte thee zetten voor mijn gasten of gebruik maken van instant dranken (zoals een zakje chocolademelk, oploskoffie, etc) dan maak ik gebruik van de 90 graden-knop en het kokende water is dan weer handig voor Cup-a-Soup.

bosch fastcup_5De enige andere instelling is het aantal milliliters die je in je kopje wilt hebben. Je kunt zelf bepalen hoeveel water er na één druk op de knop uit moet komen. De minimale hoeveelheid is 150 ml en de maximale hoeveelheid is 300 ml. Persoonlijk zou ik het makkelijker vinden om bijvoorbeeld mijn vinger op de knop te drukken net zo lang tot mijn kopje gevuld is, en dat de waterstroom dan stopt zodra ik de knop loslaat.

Ik heb mijn lievelingskopjes gepakt en uitgemeten hoeveel ml er ongeveer in gaat. Als ik het apparaat instel op 250 ml zit ik eigenlijk altijd wel goed. Larissa neemt hier altijd een reuzenkop waar een halve liter in gaat, dus die zou dan tweemaal op de knop moeten drukken. Geen probleem, vind ik.

bosch fastcup_3Een ander voordeel is dat de FastCup een waterfilter heeft dat eventuele verontreinigingen zoals kalk uit het water filtert, zodat er altijd pure, zuivere kwaliteit water in mijn kopje terecht komt. In het reservoir past 2 L en dat is voor mij meer dan genoeg. Het is zelfs iets meer dan wat er in mijn waterkoker gaat.

bosch fastcup_4Bij mijn waterkoker heb ik nu dat de binnenkant een beetje loslaat waardoor er soms van die grijze stukjes in mijn kopje terecht komen. Bij de FastCup heb je dit niet. Bovendien bevat dit apparaat een ingebouwd en automatisch ontkalkingsprogramma. Sterker nog, de FastCup geeft zelf aan wanneer het weer tijd is om te ontkalken. Op deze manier vergeet je nooit je apparaat goed te onderhouden, zodat je er langer plezier van zult hebben.

bosch fastcup_7Als laatste vind ik het design helemaal geweldig! Ik ben dol op de zachte mintkleur met op de voorkant een afbeelding van een kopje thee met bloesems. Het ziet er mooi strak uit en geeft mijn keuken wat kleur. Het is zelfs mooi genoeg om gewoon op mijn bureau neer te zetten en zal zeker niet misstaan in elke andere woon- of kantoorruimte. Voor de mensen die niet zo dol zijn op deze kleur, de FastCup is er ook in zwart-chroom en zwart-wit

bosch fastcup_8Ik hoop dat ik jullie na deze review heb weten te overtuigen van de voordelen van de FastCup heetwaterdispenser ten opzichte van een waterkoker. Het is een ideaal apparaat voor de echte theeliefhebbers. Ik wist niet dat er apparaten voor ‘ons’ bestonden, dus ik ben blij dat ik de FastCup hebt ondekt. Ik ben er echt ontzettend mee in mijn nopjes! Mijn waterkoker gebruik ik nu om snel veel water te koken (voor als ik eieren of pasta wil koken) in de keuken.

De Bosch FastCup heetwaterdispenser bestelde ik bij otto.nl voor €89,95. Ik heb dit apparaat nooit in de winkel gezien, maar online is het goed verkrijgbaar voor overal ongeveer dezelfde prijs. I love it!

Wat vinden jullie van de Bosch FastCup heetwaterdispenser? Zou het iets zijn voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

117 Reacties

 1. 27 februari 2022 / zondag, 27 februari 2022

  Wat een leuke! maar kan niet meer vinden online.. 🙁 enig idee waar deze nog verkrijgbaar is?
  Anders ga ik voor de Moa, maar die is niet zo mooi als deze.

 2. Ad Teuwens
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Bijna nergens meer verkrijgbaar.

 3. Samantha
  10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

  Hi!

  Ik moet nu voor het eerst mijn apparaat ontkalken. Maar ik heb geen idee of het nog uitmaakt wat voor merk ik hiervoor gebruik. Wat voor ontkalker heb jij? En waar besteld/gehaald?

  • Serena
   Auteur
   10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

   Ik heb die melding nog niet gekregen, dus heb me er eerlijk gezegd ook nog niet aan gewaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *