3 simpele beauty tips

Handjes omhoog als je een mobiele telefoon hebt! Of, wacht, ik kan beter de handjes tellen van de mensen die er geen een hebben, al zullen dat er niet veel zijn. Als je een mobiele telefoon hebt wees jezelf er dan van bewust dat het ding krioelt van de bacterien. Het is een van de smerigste dingen die er bestaat wat dat betreft. Denk er maar eens over na, we pakken het constant op, laten het overal liggen en het ergste: we drukken het daarna tegen ons gezicht aan. 

Een beautytip is dan ook om je mobiele telefoon elke dag met een anti-bacterieel doekje af te nemen. Echt, elke dag. Want het vieze ding veroorzaakt bij sommige personen dus puistjes op de slapen of op de kin. Ook een beschermhoesje is een goed idee, dus niet zo’n case die je eromheen laat zitten, maar een hoesje waar je je telefoon uithaalt als je gaat bellen. Heb je aan de ‘telefoon kant’ van je gezicht meer puistjes dan aan de andere kant? Nu weet je dat het aan je telefoon zou kunnen liggen… schoonmaken dus!

Aii, een haaltje in je nagels en nergens een nagelvijl te bekennen? Gebruik de zijkanten van een luciferdoosje! Het werkt iets minder snel dan een echte vijl, maar toch, it does the trick. Een handige, tijdelijke oplossing voor een vrouw in nood! Makkelijk toch?

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om je beautyproducten in de koelkast te bewaren? Je loopt weliswaar het gevaar dat je slaapdronken vriend een pak bodylotion voor zichzelf inschenkt inplaats van melk, maar toch schijnt het echt beter te zijn voor je producten. Men zegt dat nagellak langer meegaat. Dit klinkt heel gek omdat ik eerder zou zeggen dat de nagellak stroperig wordt, maar het schijnt echt zo te zijn. Gekoelde cremes en serums zorgen ervoor dat de actieve ingredienten sneller en beter in je huid penetreren, bovendien voelt het heerlijk verkoelend aan op je huid (vooral oogcremes!). Ook claimt men dat parfumes langer meegaan wanneer ze koel bewaard worden. Koel en droog wordt er altijd gezegd, maar ik heb mijn twijfels bij de ‘droogheid’ van een koelkast eerlijk gezegd. Na een warme douche of een heet bad is het heerlijk om een gekoelde bodylotion over je lichaam te verdelen, vooral op vakantie of warme zomerdagen. 
Eerlijk gezegd bewaar ik niets van mijn beautyproducten in de koelkast (als ik dat zou doen dan zou er ook geen eten meer in passen, ha!), behalve versgemaakte maskertjes. Ik ga het eens uitproberen met mijn serum, een nagellakflesje en een parfum. Ik ben benieuwd! Bij ons in de apotheek is het wel altijd de regel dat medicijnen (met hun werkzame stoffen) langer goed blijven in de koeling, sterker nog, ik heb houdbaarheidsonderzoek uitgevoerd en het is gewoon echt zo. Dus waarom zou dat met de werkzame stoffen in skincare niet zo zijn? Er zit zeker een kern van waarheid in, alleen het is zo’n apart idee! Bewaren jullie beautyproducten in de koelkast?
Ik hoop dat jullie wat aan deze simpele beautytips hebben gehad! Ik heb er meer ‘up my sleeve’ dus als jullie vaker van dit soort snelle, eenvoudige tips willen zien in 1 post let me know, dan zal ik er meer posten.
Ik zit nu trouwens in Praag te bloggen, het is hier echt te gek! We zitten in een superluxe 5 sterren hotel en tegenover ons hotel ligt een hele grote shoppingmall met o.a. Topshop en Sephora, dus dat wordt shoppen geblazen. Vanavond gaan we sushi eten en daarna Sensation White! Heb er zin in! Ik ben aan het vloggen, dus ik ga er nog een filmpje van maken allemaal 🙂 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. Clara
    5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

    goed om te weten sereen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *