Creepy Jewelry

Dat is even schrikken he, zo op de vroege dinsdagochtend. Deze creepy ketting van designer Delfina Delettrez kwam ik tegen ergens op internet en ik schrok me een hoedje. Hoe verzint iemand het toch? Ik startte een zoektocht naar nog meer creepy jewelry en you won’t believe the stuff that I found…April Hale maakt sieraden van roadkill, oftewel dieren die zijn aangereden en die langs de kant van de weg liggen. Bovenstaande ketting bestaat uit de overblijfselen van een doodgereden konijntje. Persoonlijk vind ik het een naar idee om een dood cute furry little bastard om je nek te hebben hangen, maar anderen vinden het idee juist weer prachtig; iets doods wordt weer nieuw leven in geblazen. Op zich kan ik daar wel inkomen, maar ik vind het ergens ook onhygiënisch (terwijl de diertjes heus wel goed schoongemaakt zullen zijn) en ja, een beetje respectloos en luguber ook denk ik…

Een aantal van de bovenstaande sieraden zijn gemaakt door Reid Peppard van RP/Enkore, een London based fashionline.

Sharon Stone draagt een broche gemaakt van een dood dierenpootje.

Kennen jullie deze nog? De Britse kunstenaar Eric Klarenbeek wordt ook wel ‘designer of the unusual’ genoemd en hij doet zijn naam zeker eer aan. Een paar jaar terug ontwierp hij Eye Jewellery, een lens waaraan een dun draadje met kristalletjes is bevestigd. Het lijkt me niet alleen een eng idee om echt iets in je oog te hebben, knipperen moet ook niet comfortabel zijn en mensen denken de hele dag door dat je net hebt gehuild! Creepy!

Alle sieraden gemaakt met onderdelen van Barbie of andere poppen moeten verbannen worden. Het idee dat iemand met een schaar of mes in een Barbie heeft lopen snijden komt op mij over alsof de designer een serial psycho killer in spe is. Daarbij ziet het er gewoon creepy uit, zo’n handje of een half hoofd. Ik krijg hier echt de bibbers van!

Hoe zou jij het vinden als men je gevangen nam, glimmende stenen op je kop plakte, je een tuigje zou omdoen en je vervolgens zou verkopen voor een luttele 80 euro? Right, ik zou me ook genaaid voelen. En dat is precies hoe deze kakkerlak zich waarschijnlijk voelt. Designer Jared Gold verkoopt levende kakkerlak broches: speld ze vast en de kakkerlak kan een beetje heen en weer waggelen over je schouders heen. Ver komt’ie niet, want de kakkerlak zit vast aan een ketting. Alsof het je huisdier is, cute noh?
Jewelry designer Burcu Büyükünal maakte deze gezichtsmisvormende sieraden van goud en diamant. Ik was van mening dat de meeste mensen sieraden dragen om zichzelf te versieren en mooier te maken, volgens mij heeft Burcu het niet helemaal begrepen. Deze dingen misvormen je gezicht en kunnen niet comfortabel aanvoelen, toch? Why would anyone wear this? Met het linkersieraad valt niet eens normaal te praten, zo te zien. Ugh, creepy.
Wil je een mooi aandenken aan die traumatische ervaring bij de tandarts, die ene keer waarbij je bijna knock-out ging omdat de verdoving niet goed was ingewerkt? Laat je kiezen kunstig verwerken tot een mooie ring, zoals de ontwerpen van Polly van der Glas, een Australische zilversmid. Ewl, ewl, en nog eens ewl.
Zo, lekker hoor. Ik hoop dat jullie niet net aan je ontbijtje zaten. Welke sieraden vind jij het meest creepy?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *