ZiZA Smile: tanden bleken op natuurlijke basis

Een aantal jaren terug, ik denk zo’n 5 tot 6 jaar, had ik mijn tanden voor het eerst gebleekt. Twee jaar later was de kleur zodanig teruggelopen dat mijn tanden weer hun ‘oude’ kleur terughadden. Ik besloot ze vorig jaar ‘op te frissen’ met de Crest Whitestrips. De strips leverden prima werk (zie deze review), maar helaas met één groot nadeel: gevoelige tanden. Sinds de strips besloot ik mijn tanden daarom niet meer te bleken, want ik merkte dat de gevoeligheid niet verdween, ook niet na verloop van tijd. Ik wilde het niet nóg erger maken, dus heb ik talloze aanbiedingen van tandenbleekbedrijven zonder pardon afgeslagen. No more!

Totdat ik hoorde over ZiZA Smile. Een methode om de tanden te bleken, zonder het gebruik van peroxide. ZiZA Smile werkt op basis van natuurlijke ingrediënten waaronder natrium bicarbonaat, aloe vera extract, granaatappel extract en kamille extract. Andere tandenbleek-methodes bevatten peroxide en dat zorgt nu juist voor gevoelige tanden en ‘pijnscheuten’ tijdens en na de behandeling. ZiZA Smile durfde ik dus wel aan!


Nu moeten jullie weten dat ik van nature al een vrij wit gebit heb. Wit, maar niet sterk, dus benijd mij niet want ik heb in totaal zo’n 8 gaatjes. Na de Crest Whitestrips zijn mijn witte tanden langzaamaan weer wat geler geworden, vooral bij de wortels. Ik rook niet, maar ik drink de hele dag door groene thee en dat ga je na een tijdje toch wel weer zien. Er komt een lichtelijk geel waasje overheen en omdat ik nogal een ijdeltuit ben én daarbij erg benieuwd was naar de ZiZA behandeling, lag ik gistermiddag languit in de behandelstoel.


De eigenaresse van ZiZA Smile is Noesa, een leuke (en knappe) meid van mijn leeftijd. Haar salon is aan huis en bij mij om de hoek, namelijk in Nieuwegein. Het is de bedoeling dat de ZiZA Smile behandeling door heel Nederland verkrijgbaar zal zijn, dus wie weet is het binnenkort ook bij jou in de buurt!

De salon van Noesa is netjes, hygienisch, maar ook gezellig;

Het is eigenlijk wel goed dat ik mijn tanden zoveel jaar terug heb laten bleken met peroxide, zodat ik jullie extra goed het verschil kan uitleggen.

Wat hetzelfde gaat is de bepaling van de tandkleur. Noesa heeft mijn huidige tandkleur bepaald aan de hand van de R-20 Bleaching Shade Guide en mijn tandkleur was S14.


Als eerste stap van de behandeling worden mijn tanden gereinigd met een voorbehandelingsvloeistof. Ook deze vloeistof bevat geen peroxide. Noesa bracht wat aan op een soort vinger-washandje en wreef ermee over mijn tanden.


Vervolgens pakt ze een steriel verpakt bitje en een spuitje met de natrium bicarbonaat-gel. De gel wordt in het bitje gespoten en het bitje wordt ingebracht. Ze druk hem hier en daar nog even aan om er zeker van te zijn dat de gel al mijn tanden goed bedekt.Sexeh!

Vervolgens wordt er een LED-lamp op mijn mond gericht om de gel optimaal zijn werk te laten doen. Ook krijg ik een oranje bril op om mijn ogen tegen dit felle licht te beschermen.Na 15 minuten is het klaar! Noesa verwijderd het bitje en ik spuug mijn kwijl (want ja, dat gebeurt nu eenmaal) in een flinke prop papieren tissues die ze me overhandigd. ‘Laat eens zien!’ zegt Noesa.


Voor een optimaal resultaat wordt het gehele proces (voorbehandeling + bitje) nog twee keer over gedaan. In totaal ben je dus 3 x 15 minuten bezig. Daarna even mond spoelen en klaar! Binnen een uur sta je buiten met een schoon, fris en natuurlijk wit gebit. Aan het begin waren mijn tanden S14 en na afloop was dit S6.

Ik vind het altijd moeilijk om een goede voor- en nafoto te maken, omdat het licht steeds verschillend is en dat een vertekend beeld kan geven. Ik heb de foto’s daarom wat aangepast (contrast, temperatuur) om ze zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken, voor een zo goed mogelijk beeld van het verschil.


En nog even naast elkaar:


Zoals je ziet is het een subtiel verschil, maar wel degelijk zichtbaar. Ik merkte meteen dat mijn tanden er stralender en frisser uitzagen na de behandeling. Ik vond het effect vergelijkbaar met de Crest Whitestrips.

De ZiZA Smile behandeling kost €100 en de witte kleur zal na zo’n 6 tot 9 maanden langzaam teruglopen naar de originele kleur. Dit is ook het geval bij peroxide behandelingen, uit eigen ervaring.

Voordelen van de ZiZA behandeling:

 • geen peroxide, dus geen pijnlijke en gevoelige tanden tijdens en na de behandeling
 • niet schadelijk voor het tandvlees, dus het afdekken van het tandvlees met een beschermende gel is onnodig (en scheelt tijd)
 • klaar in 3 x 15 minuten (met een uur sta je weer buiten)
 • de tanden worden niet lichtgevend wit, maar blijven subtiel en natuurlijke
 • de prijs is een stuk voordeliger dan peroxide blekingen

Het grote voordeel vind ik vooral dat deze bleking op natuurlijke basis is en dat het mij geen gevoelige en pijnlijke tanden bezorgd. Tijdens de behandeling had ik dan ook nergens last van. Ik zou dit zo elk jaar kunnen doen, als ik zou willen, zonder dat het schade aan mijn tanden aanricht. Wat er eigenlijk gebeurt is dat deze methode aanslag verwijderd en de tanden naar zijn oorspronkelijke staat terugbrengt. Deze methode zal de tanden niet (veel) lichter maken dan ze ooit waren. Omdat mijn tanden al vrij wit van zichzelf waren is het verschil heel subtiel, maar Noesa heeft ook mensen op haar stoel gehad (voornamelijk rokers) waar een veel groter verschil zichtbaar was.

Ik ben tevreden over deze behandeling en ik vind het fijn om te weten dat er ook tandenbleek methodes bestaan op natuurlijke basis! Is deze behandeling ook iets voor jou? Noesa ontvangt je graag in haar salon in Nieuwegein. Bel of mail voor een afspraak: info@zizasmile.nl of 06 13 86 73 88 en check de website voor meer informatie.

Heb je zelf een salon? ZiZA Smile is erg leuk naast je bestaande assortiment van behandelingen. Het is veilig en makkelijk toe te passen. Mocht je ook interesse hebben om ZiZA te gebruiken in je salon, dan helpt ZiZA Smile je graag op weg. Check voor meer info deze pagina.

Wat is jullie ervaring met (peroxide) tandenbleek methodes? En lijkt deze natuurlijke methode jullie wat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. Vera
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Heel erg mooi geworden 🙂
  Kleine opmerking: Het is een stuk voordeliger òf de prijs is een stuk lager!

 2. Souad
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik vraag mij af…hoe zit het met mensen die hun tanden hebben hebben (op)gevuld met composiet? Die bleken toch niet mee?

  • Ilse
   31 mei 2012 / donderdag, 31 mei 2012

   ja daar ben ik ook erg benieuwd naar

 3. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ziet er goed uit! ik ben altijd bang om me tanden te bleken maar wil het eigenlijk wel heel graag haha!

 4. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Hallo allemaal!

  Wat een leuke reacties!! En Serena wat een leuk verslag, vond het erg leuk dat je er was gisteren!!

  Liefs,

  Noesa

 5. Joyce
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wauw heel mooi en geen geld!!!

 6. DalaLuz
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Het klinkt wel interessant, maar aangezien mijn tanden van nature al een beetje gelig zijn vrees ik dat het bij mij weinig resultaat zou hebben. En ik ben een beetje huiverig om mijn tanden te verzwakken. Gevoelig zijn ze al, en omdat ik door mijn medicatie nauwelijks speeksel meer aanmaak hebben ze het dag in, dag uit, al behoorlijk zwaar te verduren. Ik moet er nog wel even mee voort!

 7. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik heb nog nooit mijn tanden laten bleken, maar zou het wel graag willen. Even kijken wanneer ik wat kan sparen en misschien dat ik dan eens langs ga in Nieuwegein 🙂

 8. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik wil al geruime tijd mijn tanden laten bleken maar het wordt me afgeraden door de tandarts en de gezondheid van mijn gebit is toch belangrijker dan mooie witte tanden. Die van mij zijn niet super geel maar iets witter zou ik prachtig vinden. Deze manier lijkt me echt perfect!

 9. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Oh dit klinkt heel aantrekkelijk.
  Zelf heb ik mijn tanden nooit gebleekt juist door de bestanddelen die ze daarvoor gebruiken. Dat dit helemaal natuurlijk is, klinkt heel goed in de oren!

 10. Alex
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  ahaaaa! Vandáár die witte tanden op die Catrice lipstick foto´s, haha! Of had je het toen nog niet laten doen? Heel mooi resultaat in ieder geval. Een tijdje geleden zat ik er ook aan te denken om mijn tanden te laten bleken, was er toen ook voor naar de tandarts geweest, maar zij raadde het me af omdat ik toen nog maar 17 was en dan je tanden nog niet volgroeid zijn. Dus misschien later ooit een keer als ik het dan nog steeds wil!

 11. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Hier heb ik echt nog nooit van gehoord. Maar zeker een goed alternatief en ook nog eens een stuk goedkoper, honderd euro kan ik me nog wel een keer permiteren. 😉 Wil dit wel een keer proberen, want die crest white strips hebben mijn tanden ook veel gevoeliger gemaakt!

 12. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wat zien je tanden er ‘na’ mooi uit! Ik vind dat de salon er ook heel leuk uitziet. Professioneel, maar niet té.

 13. Mulaty
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik poets mijn tanden altijd met een combo van paradontax en bi carbonaat. Ook een diy met cocosolie en bi carbonaat als dikke pasta laten intrekken en 20 min laten zitten. Natuurlijk niet doorslikken 🙂

 14. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik wist niet eens dat dit bestond, met natuurlijk ingredienten. Leuk zeg! Prijs valt ook mee 🙂

 15. Nora
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Oh, dat ziet er mooi uit, dat zou ik ook wel willen! Ik heb al vaker overwogen m’n tanden te laten bleken maar eigenlijk vind ik veel te wit ook weer niet zo mooi (althans, bij mijn fototype) én ik heb er echt geen zin in dat mijn tanden weer gevoelig worden, bah. Dit is een mooi compromis!

  Prachtige broek trouwens!

 16. Anita
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Mooi hoor, het resultaat mag er zijn.
  En fijn dat je tanden niet gevoeliger worden.

 17. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Dat ziet er goed uit zeg! Je ziet toch wel het verschil. Fijn dat het op zo’n natuurlijke basis is en het je tanden niet gevoelig maakt. Ik zit er ook al een tijdje over na te denken om mijn tanden te laten bleken. Dit lijkt me dan wel een veilige optie!!

 18. Annelot
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ziet er goed uit!

  Nog een vraagje: Waar heb je die zwarte broek vandaan die je aanhebt op de foto? 🙂

  • Serena
   Auteur
   22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   Die is van Filipa K. Echt mijn lievelingsbroek, stiekem al beetje versleten maar hij zit zo mooi en lekker! Ze zijn wel wat prijzig namelijk 140 euro per stuk, maar echt, dan heb je ook wat. Ik heb van goedkopere merken ook broeken gekocht met coating, net als deze, maar deze coating is wat dunner zodat de stof soepeler valt en de pasvorm is hierdoor onwijs goed. Als ik weer geld heb ga ik van hetzelfde model 2 nieuwe paar inslaan!

 19. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  zo wat een verschil! klinkt wel erg goed

 20. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Oh wow! Ik heb ook een ”probleem” gebit, waar vaak veel mee aan de hand is. Ik heb ook gevoelige tanden en ik durfde nooit te bleken, omdat ik bang was voor de gevoeligheid. Deze manier klinkt echt perfect! Wow!

 21. Valerie
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Heb je serieus 8 gaatjes ??? …..
  huh

  • Serena
   Auteur
   22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   geen grappen!

 22. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Heel mooi resultaat ! Ik deed het vorig jaar met Crest white strips en nu zo’n jaar later pas vind ik dat ze wel nog es moeten opgefrist worden. Net als jij had ik van die strips gevoelige tanden, maar enkel tijdens het gebruik ervan, daarna niet meer. Dus zo lang ik nog een arm studentje ben zullen het crest white strips zijn ! Al valt deze behandeling wel mee van prijs vind ik 🙂

 23. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Dit lijkt me echt ideaal! Ik mag m’n tanden niet bleken, omdat ze zo gevoelig zijn. Dit is dan wel een uitkomst.

 24. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik heb zelf heel gevoelige tanden dus ben altijd bang dat ik hierna nog gevoeligere tanden zou hebben.. 🙂 u tanden waren wel al heel wit!

 25. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ziet er goed uit! Ik heb op zich wel redelijk witte (en helaas ook gevoelige) tanden, dus zou ze niet zo snel laten bleken.

 26. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Hier had ik nog nooit van gehoord, interessant! Want mijn tanden zijn bij mij gebruik met Crest Whitestritps ook een tijdje wat gevoeliger geweest, niet zo prettig. Alleen zo jammer dat dit nu nog maar alleen in Nieuwegein wordt aangeboden. Zal eens googlen of ze in het Zuiden van het land iets soortgelijks aanbieden..

 27. Suzanne
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Super leuk, ik ga dit mijn moeder aanraden!

 28. Ingetjoi
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik vind dit erg interessant! Peroxide vind ik een naar idee, maar dit houd ik in gedachten… Wie weet ooit!

  PS Het meervouw van ‘aanbod’ is ‘aanbiedingen’.

  • Ingetjoi
   22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   *meervoud*

 29. Ester
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wauw, je tanden zien der echt prachtig wit uit!!
  Je had ze al behoorlijk wit, maar je ziet inderdaad wel een beetje verschil in voor & Na.

 30. Romina
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Super!!! Ik ga dat ook doen!! Ik wil al superlang mijn tanden laten bleken maar durfde niet vanwege mijn gevoelige tanden. Voel je echt geen verschil in gevoeligheid?

  • Serena
   Auteur
   22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   Nope, en mijn tanden zijn ook gevoelig (geworden door bleken), maar tijdens en na deze behandeling had ik echt gegarandeerd geen last! Zo fijn, want daar was ik stiekem wel een klein beetje bang voor. Maar, noppes dus!

 31. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  ik wil ook mn tanden laten bleken! tot het zo ver is bleek ik mijn tanden met een bananenschil of aardbeien haha.

 32. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik heb helemaal geen ervaring met deze methode. Maar het lijkt me wel wat. Wat een verschil zeg! Erg mooi.

 33. CherYl
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ben benieuwd of het op lange termijn bevalt, ik drink nl.ook onwijs veel groene thee!

 34. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Het resultaat mag er in elk geval zijn! Leuke foto’s ook 🙂

 35. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Mooi resultaat! Ik wil alleen écht een goede bleekbehandeling zeg maar, die je na een paar jaar nog ziet (of nouja, in ieder geval langer dan dit).
  Toch is het wel een manier om je tanden wat op te lichten!

 36. Simone
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Hoi,
  Ik zit er al een tijdje over te denken om m’n tanden te laten bleken maar ik woon in zo achterlijk afgelegen gat dat er niks in de buurt is 😉
  Ehm er staat trouwens wel een foutje in de tekst, in het laatste voordeel staat: de prijs is goedkoper, ik vind het een beetje apart Nederlands. Misschien heb ik het wel helemaal fout maar ik denk dat het beter is als je neer zet: de prijs is minder of het is goedkoper..

  Liefs simone

  • Vera
   7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

   Je hebt gelijk, het is óf ‘de prijs is lager’, óf ‘het is goedkoper’ 🙂

 37. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Een vriendin van mij is tandarts en zij is tegen bleken, dus inderdaad met die peroxide. Ze raadt eerder van die facings of veneirs (of hoe het heet) aan. Maar ik zal vragen wat ze hiervan vindt, thanks! Misschien durf ik het dan wel…..

  • 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   Veneers en/of facings lijken me ook wel wat maar facings vind ik zo eng omdat ze je hele tand afslijpen. Deze manier van bleken lijkt mij toch ook wel prettig voor mijn gevoelige tandjes!

 38. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Het enige wat ik doe aan tanden bleken is af en toe de whitening tandpasta stelen van me broer. Ik drink geen thee,koffie en rook ook niet. Dus mijn tanden worden ook niet zo snel geel.

 39. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ohh wauw dit wil ik ook wel eens proberen! Vooral omdat het natuurlijk is, daar ben ik sowieso wat meer van!!!

 40. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  wow, ik gebruik soms af en toe een Crest Whitestrip en na een uur moet ik een pijnstiller slikken want oh dear, mijn tanden worden heel gevoelig. Ik ben thee drinker en roker en voor deze deadly yellow combinatie heb ik niet de allergeelste tanden maar ben wel een zeurpiet en wil het liefst mega witte tanden hebbenhihiih. Dit lijkt mij een goed alternatief, thx voor deze tip van de maand!

 41. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Jeetje, je kan zo in de tandpastareclame 🙂

 42. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wat een mooi resultaat. En veel beter dat er geen peroxide aan te pas komt!

 43. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Oh wow dit is erg mooi. Ik ga 1 keer per jaar naar een mondhygienist. Daar polijsten ze je tanden en dan worden je tanden ook een stuk witter. Which reminds me: ik moet weer eens een afspraak maken.

 44. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wow wat een mooi resultaat!

  Klinkt allemaal een stuk beter voor je tanden zeg 🙂

 45. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  wauw, het resultaat mag er wezen! ik vind het altijd een beetje duur maar het lijkt me wel gaaf voor een keer!

 46. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Het ziet er heel natuurlijk uit inderdaad! Jij hebt echt geluk met je al witte tanden (oké, op de gaatjes na dan), ik heb van mezelf best gele tanden en daar stoor ik me vaak aan.

  • Celine
   22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

   Daar heb ik ook last van

 47. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  A really nice and natural result, so glad there is no peroxide! That scares me a lot 😛

 48. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wouh wat een natuurlijk resultaat. Ik heb mijn tanden 2x laten witten. 1x bij WIT en 1x in een zonnestudio. Beiden waren duur bij WIT zag je wel wat via de zonnestudio niks. Ik vind het woord perioxide ook altijd eng dus als ik het ooit weer zou doen zou ik dit denk ik it eens proberen.

 49. Des
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Woooow!! Echt super dat zoiets bestaat !!
  Ik wou binnenkort zelf ook mijn tanden laten bleken, maar twijfelde heeel erg.. Maar goed dat ik dit dus nu wel weet!
  Niet dat ik ‘gele’ tanden hebt, maar ben vorig jaar gestopt met roken, en dan word dit wel mijn cadeautje .. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *