How-to: zelfverzekerd in je bikini

Het is misschien bijna zo ver, je strandvakantie. Aan de ene kant heb je er megaveel zin in, maar aan de andere kant ben je wellicht wat huiverig om in je bijna blote niksie op het strand te paraderen. Nergens voor nodig, vind ik! Vandaag geef ik jullie tips om je zelfverzekerd te voelen in je bikini.

serena in bikini

1. De perfecte bikini

Wanneer je een bepaald beeld in je hoofd hebt van de perfecte bikini is het soms even wennen wanneer deze in de praktijk helemaal niet zo perfect blijkt te zijn. Misschien wil je graag een triangel bikini, maar wanneer je borsten te zwaar zijn en ze in zo’n bikini onwijs gaan hangen geeft dat niet bepaald een boost voor je zelfvertrouwen!

Misschien is een ander soort bikini in jouw ogen niet de perfecte bikini, maar wanneer een bikini wél perfect aansluit en past bij jouw lichaamsvorm, denk ik wel dat je je uiteindelijk een stuk zekerder op het strand vertoont. Wen in elk geval even aan het idee en ga bikini’s shoppen met als voornaamste reden dat ze bij je lichaam moeten passen, en dus niet dat ze per se van een bepaald model of kleur moeten zijn.

Uma Thurman en Kim Kardashian

Uma Thurman en Kim Kardashian

Tip voor curvy ladies: probeer eens zo’n gave pin-up bikini met een broekje met hoge taille en voldoende steun bij je borsten. Of zo’n hele sexy pin-up badpak. Het zal je net als Marilyn Monroe extreem sexy staan! Zulke bikini’s staan eigenlijk het beste op figuurtjes met rondingen, als je te slank bent kun je zo’n bikinitop en -broekje vaak niet mooi opvullen.

curvy en superhot

Tip voor meiden met een platte bips: ga voor een scrunch broekje! Oh my god, het laat je billen in één klap ronder en boller lijken. In Nederland niet te koop, dus je zou het even moeten zoeken in buitenlandse webshops of misschien aanschaffen via eBay. Zoek op ‘scrunch bikini’.

scrunch bikini

2. De juiste maat

Ik zeg eerlijk, ik ben de laatste paar jaren één maat gegroeid wat mijn billen betreft. Kocht ik vroeger altijd een maat S, nu koop ik al mijn broekjes in maat M. Het heeft even geduurd voordat ik dat doorhad, maar toen ik zag dat ik toch wel een behoorlijke muffintop begon te krijgen (lees: spekkies die over de broekrand komen) realiseerde ik me dat ik gewoon een maatje groter moest gaan zitten. Nu sluiten mijn broekjes gewoon goed aan en hoef ik me niet onzeker te voelen over mijn lovehandles. Ik heb ze nu eenmaal (en dat is OK) en door de goede maat broek te kiezen accentueer ik ze in elk geval niet.

small medium_

3. Stop met vergelijken

Terwijl je op het strand loopt op zoek naar een goed plekje valt je oog natuurijk op allerlei meisjes met strakke lichamen. Ik zeg, negeren die hap! Het is zo moeilijk, maar in feite berust het grootste gedeelte van je onzekerheid op het feit dat je jezelf de hele tijd loopt te vergelijken met anderen. Oh, die heeft langere benen, die heeft een strakkere buik en die heeft een prachtige rug. Stop hier alsjeblieft mee! Ik weet het, het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dit is hoe ik het doe. Mensen vragen het me wel eens, en natúúrlijk heb ik ook wel eens onzekere momenten. Wat kan helpen is een top 3 maken van de punten die jij prachtig vind aan jezelf. Bijvoorbeeld: ik heb mooie jukbeenderen, ik heb een goeie kont en ik heb een smal middel.

Nou, als ik dan weer eens bezig ben met mezelf te vergelijken dan herhaal ik dit als een soort mantra in mijn hoofd en na drie keer stop ik want dan vind ik het wel welletjes geweest! Dan denk ik, ‘niet zo zeuren Sereen, je bent hartstikke mooi! Ik ben mooi, ik ben mooi, ik ben POTJANDIKKIE HARTSTIKKE MOOI! Ik spreek mezelf dan echt streng toe en het leuke is dat je jezelf steeds meer gaat geloven naarmate je jezelf harder toespreekt (ik doe dit altijd met een inside voice hoor). Er gaat dan een soort van golf van tevredenheid over me heen en dan weet ik dat die onzekerheid weer weg is.

better believe it

4. Niemand let op je. Echt niet!

Als je een plekje hebt gevonden (handdoekje uitgespreid, radio geïnstalleerd, en dit natuurlijk extra langzaam om HET moment maar te  kunnen rekken) moet het er toch echt van komen. Het beste is om je kleding uit te trekken zoals een pleister: snel en pijnloos! Het heeft geen zin om moeilijk te doen en om in slow-motion je kleding uit te trekken. Dat valt juist op, en dan gaan mensen kijken van ‘wat is die nou aan het doen?’. Gewoon snel doen, dan ben je er vanaf!

En als je dan een duik in de zee hebt genomen en je loopt terug naar je plek, dan schiet er misschien door je hoofd dat iedereen je nastaart en -wijst en eventueel een giechel onderdrukt terwijl je langsloopt. Het is een enge gedachte, maar in de realiteit is het zo dat niemand echt op je let. Iedereen is bezig met zijn eigen ding. Zoals zonnen (met ogen dicht), een boekje lezen (geen aandacht voor jou) of praten met vrienden en vriendinnen. De mensen die kijken die kijken gewoon omdat ze toch al jouw kant opkeken. Niemand let op je, echt niet! En zo wel, laat ze hun ogen dan maar goed de kost geven. Weet jij veel, misschien heb je wel sjans! Loop rechtop, kin omhoog en borst vooruit.

bitch im fab

5. Pimp Yo Self

Zelfs als het mentaal wel snor wat zelfverzekerdheid betreft kan het alsnog best wel spannend zijn om je bikini body te showen in het openbaar. Om jezelf nét even die boost te geven die je nodig hebt kun je jezelf een beetje pimpen! Zo kun je je lichaam behandelen met een zelfbruiner of je kunt jezelf van te voren een pedicure geven en je teennagels lakken in een mooi kleurtje. Het kopen van een mooie nieuwe bikini, leuke bijpassende pareo, strandhanddoek, slippertjes, beachtas of andere kekke beach accessoires maken het ook een stukje leuker om weer het strand op te gaan.

Wanneer je je lichaam mooi verzorgt en je haren lekker wild zijn geworden door het zoute water voel je je sowieso al wat sneller zwoel en sexy. Althans, dat ervaar ik wel zo. De warme zon zorgt voor een soort roes en ik voel me daardoor heel ontspannen, en met een zonnebril op voel ik me wat mysterieuzer. Ik weet zeker dat je je onzekerheid langzaam voelt wegebben des te langer je op het strand bent. Het is alleen even die eerste stap! Daar moet je jezelf echt even toe aanzetten. Eenmaal in bikini op het strand en je hebt je ergste ‘angst’ al overwonnen. Vanaf dat moment kan het alleen maar bergopwaarts gaan. Sta niet raar van jezelf te kijken als je vriendinnen je aan het einde van de dag uit de branding moeten slepen omdat je daar ongeneerd sexy selfies van jezelf aan het maken bent! ;-)

pimp yo self

Tot slot

Hoe je er ook uitziet, het belangrijkste is dat je jezelf accepteert zoals je bent. Ja, ik heb striae. Ja ik heb acnélittekens op mijn rug en nee, ik heb geen hele platte buik of hele slanke benen. Toch ben ik heel erg blij met mezelf. Van tijd tot tijd heb ik wat onzekere momentjes (wie niet?), maar over het algemeen ben ik goed over mezelf te spreken. Ik hoop dat jullie dat ook zijn, of dat mijn tips jullie daarbij kunnen helpen. Ik gun het iedereen om zelfverzekerd en goed in zijn vel te zitten.

Via Facebook deed ik een oproep om een bikinifoto naar mij te mailen en mijn hart maakte een sprongetje toen mijn mailbox meteen overstroomde met berichtjes. Ik opende foto’s van stuk voor stuk vrolijke, zelfverzekerde meiden die zonder schroom hun bikinibody wilden showen op Beautylab.nl. En laten we eerlijk zijn, dan heb je toch aardig wat lef! Laat je inspireren door deze prachtige Beautylabbers in bikini!

Ik begin met een foto van Danielle, die zich afgelopen zomer voor het eerst in een bikini heeft getoond nadat ze maar liefst 43 kilo (wow!) is afgevallen. Dat vond ik wel een aparte vermelding waard.

trots Bezoeker Mandy stuurde deze artistieke foto in:

mandy En hieronder nog meer lekkere zomerse en vrolijke bikinifoto’s, ingezonden door bezoekers!

With the best Ellis (L) bikinibodiesbikini 7 bikini 6 bikini 5 bikini 4 bikini 3 bikini 2 bikini 1

Ik wil iedereen bedanken die een bikinifoto heeft ingestuurd. Ik heb helaas niet alle foto’s kunnen gebruiken voor bovenstaande collage’s, maar absoluut dank voor jullie vertrouwen en dank voor jullie enthousiasme. Go, beauties! Jullie zijn mooi en ik ben trots op jullie!

Als jullie nog aanvullende tips hebben om je zelfvertrouwen (op het strand) een boost te geven, dan hoor ik het graag!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

192 Reacties

 1. Brenna
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Hoi! Ik heb een vraagje. Ik hou van bikini’s, ondanks dat ik heel onzeker ben over mijn lichaam. Vooral mijn bikini van Puma is geweldig, heerlijk stevig en ik voel me er op en top vrouw in.

  Nu wil ik graag een strapless bikini, het liefst met bandjes die je er af kan halen, maar ik heb één probleem: ik heb een hele moeilijke cupmaat. 70F is niet het fijnste om bikini’s voor te kopen.. heeft iemand tips? Zeker voor goede strapless bikini’s?

 2. J.
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Sereen wat heb je toch een prachtig figuur! Jaloers op je smalle taille!

 3. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Fijn artikel. Vooral die foto’s van je bezoekers vind ik heel fijn. Ik volg namelijk op instagram veel fitness acounts en die zijn allemaal heel gespierd of super dun. Waardoor ik een beetje het beeld heb dat zo moet.
  Maar als ik deze foto’s bekijk zie ik dat er gewoon veel meer mensen zijn met mijn figuur en dat het bij hun heel mooi is! :)

 4. romy
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  dit opent toch echt even mn ogen! dankje serena, prachtig dit !

 5. Wies
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik voel me ook altijd zo onzeker in bikini. Fijn om dit even te lezen want het zit gewoon tussen m’n oren:(

 6. Monica
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Sta je dan op B.lab in je bikini!
  Maar schaam me niet voor me lichaam daarom had ik heb ingestuurd.
  Blijf je zelf, en schaam je niet voor dat Extra pondje rond dat kontje!

  Leuk artikel en hoop dag veel meiden het zelf inzien dat uiterlijk niet telt , en zeggen mensen dat je dik bent? Laat ze praten de meeste zijn zelf onzeker!

  Lovee yourself, than they love you.

 7. Merel
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Die zwarte pin-up bikini vind ik mooi, dat model is toch van H&M? Ik zie die bikini er niet tussen staan, al betwijfel ik of die er ook in mijn cupmaat is. Ik zoek nog naar een mooie bikini, maar heb een grote cupmaat, heel lastig om echt iets moois te vinden.

 8. Nina
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik werk op de lingerie afdeling van de bijenkorf en weet daarom dat die bikini’s die je billen liften bij de bijenkorf amsterdam worden verkocht!

 9. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik ben niet heel dik maar ook niet dun. Maar ik draag gwn een bikini maar wel met een sportbroekje eronder, dat maakt je ook al slanker

 10. Amy
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een leuk artikel! Ik heb er nooit zo’n problemen mee in mijn bikini op strand te liggen, in zee te zwemmen of bij een strandtent te zitten. MAAR wel met het wandelingetje van de zee terug naar mijn handdoek. Als ik daar zo druipend van het water loop in mijn eentje en ik zie al die mensen in groepjes liggen of zitten voelt het echt alsof alle ogen op me gericht zijn. Ik vind dat altijd vreselijk. Maar het weerhoud me er niet van in zee te gaan zwemmen hoor :)

 11. Laura
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  arg ik kan er ook al zo tegenop zien om weer in bikini te moeten!
  heb haast geen borsten, dus een bikini kopen is al een crime,
  heb net als jij littekens op de rug van acne waar ik me nogal voor schaam
  en de huid bij mijn bikinilijn is wat donkerder gekleurd, wat ik heel lelijk vind staan. heb al super veel geprobeerd om ervan af te komen maar top op heden werkt niets!

 12. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik denk inderdaad ook dat veel meisjes onzeker zijn, zelfs als wij denken dat zij mooi slank zijn en niets te klagen hebben.

  Ik ga volgende week zwemmen met school en zag er helemaal tegenop, maar je hebt me heel erg geholpen Serena!

 13. Janneke
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik voel me vereerd om tussen de bikinifoto’s te staan!
  Super mooi allemaal!
  Ik had gelijk mijn foto opgestuurd toen ik de oproep las op Facebook.
  Met alle vertrouwen erin dat Serena en team er een mooi en optimistisch artikel van maakte. Zeker gelukt!

 14. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Super goed en handig artikel :) Je ziet er super uit in bikini, Sereen!

 15. Riet
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Leuk artikel! :)
  Ik heb nog een tipje voor als je wat meer ‘rondingen’ hebt kan je eens bij bikini’s van Freya (lingerie) kijken, die zijn echt ideaal! :) Ze beginnen vanaf cup C-D maar wel met omtrek van 65 tot …. dus voor ieder wat wils! Supervrolijke printjes of net gewoon heel simpel zwart! Ze zitten echt heel stevig (met beugel) dus je kan gewoon van de glijbaan af zonder dat alles eruit floept haha :D Ik heb dit jaar mijn 3e bikini gekocht en ben nog altijd fan. Ze kosten wel ongeveer €70 (€50 in de solden) maar dan heb je echt wat en je kan er jaren mee! :) Ze zijn te koop in bepaalde lingeriezaken of via ASOS (makkelijk te bestellen, gewoon je eigen bhmaat!) ! :)

 16. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Het scrunch bikini broekje kan je ook zelf heel makkelijk maken met naald en draad. Gewoon aan de achterkant (waar de scrunch moet komen) losjes met naald en draad rijgen, even aan trekken en goed vast naaien.

  Ik heb het zelf een keer als oplossing gebruik voor een te groot bikinibroekje, en dan heb ik alleen de bovenste 10 cm ongeveer gedaan.

 17. Linda
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik hoef me dit jaar gelukkig geen zorgen te maken over mijn winnieh the pooh buik! Ik zit ontspannen met mijn ouders en zusje in Italie in een huisje met privé zwembad ;D

 18. Daphne
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Oeps.. Betrapte mezelf er op toen je zei met dat vergelijken haha..
  Maaarja ik durf niet echt mee te gaan met vrienden n vriendinnen die willn zwemmen binnenkort.. Twijfel of ik mee moet gaan :/

 19. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat ben je toch lekker positief! Word er helemaal vrolijk van! You go girl!

 20. Iris
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Dit jaar wordt een bikini dragen ook wel zwaar. Nadat ik in oktober gestopt ben met roken ben ik meer dan 10 kilo aangekomen binnen 2 maanden. Overal striae, kuiten, benen, billen, buik, borsten. Maar nu ik weer zo’n mooi pin-up badpak zie, is dat toch wel een goede optie! En in de tussentijd maar weer verder met sporten.

 21. xAmber
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  een aantal jaar geleden was ik zo onzeker als wat! Nu loop ik over het strand en denk ik f**k it, dit is wie ik ben en ik ben blij! Ondanks dat en ik wel aan het sporten voor een iets strakker figuurtje(ik moest ook een steeds grotere maat kleding nemen, dat was de doorbraak)

 22. Iris
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Bij mijn bikinilijn krijg ik nooit alle haartjes weg. En het zit dan ook op me bovenbeen ik krijg dit nooit goed weg geschoren. En in de zon zie je dan altijd nog lange haartjes. Hoe doen de meeste meiden dat dan? het groeit er echt naast zal maar zeggen.

  • 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Dag Iris,

   Herken jou probleem, heb zelf precies hetzelfde. Ik heb ook altijd ontstoken haartjes en ingegroeide haren erbij, 1 groot drama!
   Ik haal het weg met een pincet, als ik het met een scheermesje doe dan krijg ik allemaal rode plekjes. Maar zo nu en dan ben ik zo dapper om het weg te epileren met zo’n speciaal apparaat ervoor.

   Wel fijn om te weten dat ik niet de enige ben met dit probleem, maar wel lastig voor ons en alle meiden met ons!

   • karlijn
    5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

    ooohhh ik heb daar ook last van, maar wat ik nog erger vind is dat de haartjes van ,mijn bikinilijn tot mijn navel heb lopen. het valt best erg op. weet iemand hoe je die wegkrijgt en dat het er ook mooi uitziet en dat er niet van die rode bultjes komen?

 23. Anne
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Jeeeej, mijn zwangere buik + m’n vriend staat er ook bij hihi!
  Ik mis m’n dikke buik toch wel een beetje nu ik ‘m zo zie… Maar gelukkig heb ik er een heel lief en mooi meisje voor terug gekregen! :)
  Ik heb toevallig net bij de hunkemöller nieuwe zwemkleding gekocht, een tankini! Ik voel me na m’n zwangerschap ook niet meer zo mooi, met m’n ingegroeide zwemband ;) Dus nu heb ik zo’n pin-up model gekocht! Donkerblauw met witte stippen hemdje en rood met witte stippen broekje!
  Hierin voel ik me wel wat beter dan in een bikini. Hoewel ik die ook gewoon blijf dragen, maar wel op plekken waar het niet zo druk is!

 24. Elke1
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  wauw serena wat heb je een mooi lijntje zeg!
  voorlopig hou ik het nog even bij een badpak, (eumm ja ik heb een tweeling gekregen en moet nog wennen aan mijn nieuwe buik)
  Maar ik ben wel blij met mezelf.

 25. Iva
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Complimenten voor alle dames die hun foto hebben ingezonden. Jullie mogen er zijn!!!

 26. Daniella
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Aaaah, ik zie mezelf staan haha, in de rode bikini!
  Superleuk artikel, een keer niet de cliché ‘heb zelfvertrouwen, geloof in jezelf’ tips.

  :)

 27. Libanees
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Leuk serena. Jou blog is het leukste niet alleen maar over make up. MAAR OVER ALLES WAT ER IN HET DAGELIJKSE LEVEN GEBEURD ZEG MA

 28. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Hoewel ik eigenlijk niet zou mogen klagen over mijn lichaam, vind ik het toch altijd een beetje akward om plots in bikini rond de te lopen :)
  Leuk stukje trouwens!

 29. Sanne
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een feelgood-post!
  Natuurlijk vergelijk ik mezelf ook met andere meiden, helemaal met een dagje zwemmen. Heb toen ik begin dit jaar met mijn vriend naar Egypte ging ook zo’n pin-up badpak gekocht (Rib uit mijn lijf, 90 euries maarliefst voor een badpak!) maar… I’m happy with it! Met mijn maatje 42/44 en de nodige spekkies zit het badpak best wel mooi eigenlijk! Ach mijn vriend zegt me zo vaak dat ik een prachtig figuur heb: Ja je hebt stevige benen en je bent stevig, maar je hebt wel een mooi figuur en mooie rondingen en dat maakt je mooi. Nou die heb ik in de pocket ;)

  Props voor de meiden op de foto!

 30. Suzanne
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Hoi, heb je ook tips voor cellulitis? Na 2 zwangerschappen en nog ruim 10 kilo teveel aan m’n lijf naad mijn idee, zit ik daar best mee! Vroeger was ik super slank, dat hoeft nu echt niet meer maar m’n buik en benen en billen zijn echt niet meer charmant. Volgende week een midweekje sunparcs, en nog geen bikini…HELP! Heb net een bronzend bodymilk gehaald om m’n melkflessen iig iets kleur te geven. Die vanavond maar even proberen. Ik heb van haren geleden ook nog een Philips apparaat tegen cellulitis, ken jij die? Misschien ook maar weer eens onder het stof weg halen. M’n lijf maar weer eens aandacht geven, hopelijk voel ik me dan wat gemakkelijker in het bloot. Heb ook nog eens rode porieen, dat heeft een speciale naam en kun je niets aan doen.

  Kun je me opvrolijken?! Thanks!

  Van je blogs lezen word ik trouwens ook erg vrolijk hoor! Van de kruidvat volume poeder vond ik echt super, wist niet eens dat zoiets bestond! Was ik zostraks bij het kruidvat, op natuurlijk! Grrr!

  Ik hou op te zeuren haha!

  Groeten, Suzanne

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Als je zit dan moet je je benen en billen aanspannen. Doe dit een half uur per dag (of vaker, als dat kan) en je zal echt verschil merken! Verder ook masseren/scrubben met koffieprut en lekker insmeren met bronzder inderdaad, op gebruinde benen valt het al minder op, of je benen lijken dan in elk geval ietsje mooier.

   • ......
    4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

    Wat bij mij erg heeft geholpen zijn squats. Ook heb ik gemerkt dat als ik minder snelle koolhydraten eet dat mijn benen(en lichaam) er een stuk beter uitzien. Het helpt ook als je je benen elke dag even masseert, na het douche bijvoorbeeld als je je lichaam insmeert met lotion meteen even masseren. Als je dit alles doet dan helpt het al heel wat!

 31. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Goed artikel! Ik ben ook een meisje dat onzeker is. In het water is het niet erg en op een handdoek ook niet. Kun je het makkelijk verbergen, maar het lopen op het strand juist. Het lastige is om alles te overwinnen, want tja door die foto’s hierboven ga ik toch wel een beetje vergelijken. Ik zal nog een keer dit artikel lezen als ik naar het strand ga!

 32. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Goed artikel! Ik zie altijd weer op tegen het eerste moment dat je bikini aanmoet, maar als ik dan eenmaal op het strand ben, maakt het me eigenlijk ook niet meer uit.

 33. Alexandra
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Geweldig! We zijn denk ik allemaal wel eens onzeker en als ik dan die foto’s bekijk denk ik wauw iedereen ziet er goed uit.

 34. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wauw/ wat een positief en mooi artikel!
  En handige tips
  Ik voel me wel fijn in een bikini, mensen zien er allemaal stuk voor stuk goed uit ^\^

 35. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een mooie dames allemaal in bikini’s! Ik voel mij gelukkig totaal niet onzeker in bikini en ik vind het heerlijk om in mijn bikini rond te lopen. Het enige wat ik nooit zo prettig vind is om dan ergens te gaan eten op vakantie. Je ziet toch vaak mensen in hun bikini eten op strandtentjes, maar ik trek dan liever even een luchtig jurkje erover aan.

 36. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Handige tips en leuk die foto’s van bezoeksters erbij. Ik ben ook geen fan van rond lopen in bikini.:( maar op vakantie als het echt warm is dan kan het natuurlijk niet anders haha.

 37. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Dit is waarom jouw site zo goed en populair is! Naast gewoon heel gevarieerde artikels te hebben die goed geschreven en ondersteund zijn, help je mensen gewoon ook vaak met hun zelfbeeld! Ook het feit dat je zo vaak artikels plaatst, en nog eens zo dicht bij je bezoekers staat, maakt dat je voor veel mensen toch echt een plaatsje in hun leven inneemt! Dus doe zo voort zou ik zeggen, je bent echt goed bezig :)

 38. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een tof artikel! Je hebt helemaal gelijk: zoek zwemkleding die bij je lichaam past en laat je goed adviseren, ik heb ervaren dat dat goed resultaat oplevert.
  En ook zo waar: op het strand gaat iedereen z’n eigen gang, echt niet iedereen is bezig jou te beoordelen…

 39. Ayla
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Mooi artikel! Jij hebt een heel mooi lichaam echt een zandloper ben je, kan me niet indenken dat zelfs jij jezelf vergelijkt met anderen! Ik vind trouwens dat Spencer uit pretty little liars op jou lijkt had wel jouw zusje kunnen zijn haha!
  xx

 40. Jolien
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een leuk, vrolijk en positief artikel :)

 41. Elis
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Jouw taille, Serena, wauwww. Leuk artikel!

 42. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Super artikel! Ik vind het juist mooi dat we allemaal onze eigen lichaamsvormen hebben. We zijn allemaal one-of-a-kind, en daar mogen we trots op zijn :-)

 43. Cathebas
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Fijn artikel! Herkenbaar ook, die gedachten. Zeker ook van de reacties onder het artikel!

  En toch, en toch en toch…normaal ben ik helemaal niet zo’n zeikerd en denk ik “mens, stel je niet aan” als een ander het doet…maar géén van de lezeressen op de foto’s weegt gok ik boven de 70 kg. Alle meiden zou ik typeren als slank en ik had wel graag een real life foto willen zien van een volle(re) meid who flaunts it! (zoals de commerciele foto’s in het artikel).

  Ik ben zelf 30 kg afgevallen…ervoor droeg ik geen bikini omdat ik mezelf te dik vond…nu ben ik niet meer te dik maar ik draag nog steeds geen bikini. Want nu is mijn huid een stuk slapper (en ik ben pas 28!), en mijn stretchmarks van mijn kindjes zijn er ook niet mooier op geworden. De cellulitis is ondanks het afvallen ook niet echt lief en ik had graag gezien dat er meer meiden zijn zoals ik. Maarja, misschien durven zij (net als ik…) geen foto op te sturen.

  Máár. Ik heb wèl een hele smalle taille…dus misschien moet ik ook maar eens zo’n pin up bikini gaan passen die mijn navel bedekt…

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Even twee opmerkingen, ik weet dat je het vast goed bedoeld, MAAR

   – jij kunt aan een foto echt niet zien hoe zwaar iemand is. En door deze opmerking weet ik dat je dus aan het vergelijken bent geslagen, NIET DOEN! ;)
   – dat je onder een bepaald gewicht bent wil nog niet zeggen dat je niet onzeker kan zijn over je uiterlijk!

   En ik zou echt eens naar zo’n hogere taillebroek kijken, of eentje die ook nog beetje ‘platdrukt’, als dat je meer zekerheid geeft.

   • Cathebas
    4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

    Hmm je hebt gelijk. Mijn punt was eigenlijk, jammer dat er geen meiden tussen staan die voller zijn en tóch hun bikinibody showen. Dat is geen kritiek naar jullie toe, maar gewoon iets wat ik opmerkte. Ik was zelf nieuwsgierig naar hoe die meiden het doen, omdat ik me daar dan in herken. Waar ik inderdaad absoluut niet mee wil zeggen dat ‘dunne’ meiden niet onzeker kunnen zijn hoor! Ieder zo haar eigen frustraties ;)

    Over vergelijken gesproken, van het weekend was ik samen met mijn twee bff’s en we constateerden dat we alle drie even lang zijn en hetzelfde wegen maar er alle drie totaaaaaaal verschillend uitzien! Ik heb een heel curvy zandloperfiguur, mijn vriendin is meer een appeltje met heel slanke benen en mijn andere vriendin heeft overall een wat gelijkmatiger figuur. En we vonden elkaar allemaal mooier dan onszelf. Kun je toch maar één conclusie uit trekken…we zijn alle drie mooi ;)

    • Serena
     Auteur
     4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

     Ik snap je. Ik had er eerlijk gezegd ook op gehoopt, maar denk dat het nog voor velen een struikelblok is. Hopelijk helpt mijn post en kan ik volgend jaar eenzelfde artikel plaatsen met nóg meer ingezonden foto’s! En wie weet wel van jou?

    • ......
     4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

     Het is inderdaad jammer dat dames het hier niet hebben gedaan maar als je op een site zoals tumblr kijkt staan er ook veel dames op met een maatje meer die in bikini poseren.

     • Cathebas
      4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

      Thanks! En wat lief dat je nog reageert. Ik heb wel getwijfeld…maar wie weet volgende keer. Ga zeker kijken naar pin up modelletje!

  • 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Ik weeg 75 en ben het meisje met de bruine bikini met korte haar die zit!

   • karlijn
    5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

    Je hebt zo’n mooi figuur hahah echt om jaloers op te zijn!!! :)

 44. Domenique
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  ik ben altijd heeel smal geweest
  maar laatste paar jaar beginnen de vetjes toch wel te komen
  het maakt me niks uit, maar als je dan andere ziet..
  maar wat mij weer heel zelfverzekerd maakt is mijn vriendje,
  die het maar al te leuk vind dat er wat vet zit
  hij zegt t me elke dag wel 600x hahaha

 45. Lousaa
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Zo cool al die foto’s. En zo waar wat je allemaal zegt!

  Ik ben momenteel totaal niet blij met m’n bikinilooks. Want pas bevallen en nog lang niet weer in shape. Kilo’s te zwaar, flubberbuikje, deuken overal… Maar het is zo: niemand let op je.

  • Cathebas
   4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Geef het de tijd, het trekt wel bij!

 46. Milou
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Haha, toen ik de titel van dit artikel las moest ik gelijk denken aan dit artikel: https://www.beautylab.nl/how-to-zelfverzekerd-in-je-bikini/ Kon me die laatste zit nog zo goed herinneren, over dat buikinhouden ;)
  Heel knap en dapper van die meiden, die zomaar in hun bikini op internet gaan!! Gooodjob

 47. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Het scrunch broekje is te krijgen bij H&M in NL :)

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   ik zie ze niet op de site, heb je een link?

  • 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

   Ik zou ook wel graag de link willen, ben druk aan t zoeken maar kan ze echt niet vinden! Zou top zijn :) !

 48. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wauw veel foto’s zeg van meiden die een bikini foto hebben ingestuurd. Dapper! Ik zou het niet durven ;)
  Bedankt voor dit artikel Serena. Soms moet ik weer even met m’n beiden benen op de grond komen en me realiseren dat ik er niet perfect uit hoef te zien! Ik geloof je direct als iedereen op het strand z’n eigen ding aan het doen is, en niet op jou letten. Ik heb altijd het idee dat mensen naar me kijken, maar dat zit waarschijnlijk gewoon in m’n hoofd. Thanks voor deze tips, daar heb ik zeker wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *