Youngblood Mineral Cosmetics

Van Youngblood Mineral Cosmetics had ik wel eens gehoord, want ik wist dat Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Jessica Alba groot fan zijn van dit cosmeticamerk. Ik had zoiets wel eens gelezen in Amerikaanse magazines en heb het op de een of andere manier onthouden. Toen Bas Hokke, de make up artist van Youngblood, vroeg of hij me thuis een privé make-over kon geven met dit merk zei ik dan ook meteen volmondig ‘ja’. Jennifer, Cameron en Jessica zien er altijd beeldig uit op de red carpet en ik was erg benieuwd of dit merk mij ook de befaamde Hollywood Glow zou geven.

youngblood foundation_04youngblood foundation_02youngblood foundation_03youngblood foundation_06youngblood foundation_11Youngblood Mineral Cosmetics is opgericht door Pauline Youngblood-Solis. Zij had de wens om nieuwe minerale make-up te ontwikkelen van hoge, zuivere kwaliteit, die de natuurlijke schoonheid van elke vrouw zou benadrukken. De meeste minerale make-up merken gebruiken ingrediënten als talk en zinkoxide en Youngblood heeft er juist voor gekozen om deze ingrediënten niet in hun producten te verwerken.

Hoewel deze ingrediënten in feite wel mineralen zijn – talk is magnesium silicate – zijn ze niet altijd goed voor de huid. Talk doet eigenlijk niets voor de huid en wordt voornamelijk gebruikt als goedkoop vul- en bindmiddel. Helaas bestaat er een kans dat talk de huid verstopt, dus ik ben blij dat Youngblood dit niet gebruikt. Zinkoxide is niet slecht voor mijn vettere huid, maar kan drogere huidsoorten nóg verder uitdrogen vanwege zijn astringente eigenschappen. Om deze reden gebruikt Youngblood dus ook dit ingrediënt niet. Youngblood is verder vrij van parfum en niet getest op dieren.

Dat maakt dat deze make-up lijn uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld mensen met rosacea, acne, eczeem, hyperpigmentatie, schade door de zon, gesprongen adertjes of een allergische huid. Ik weet dat dit het enige merk is dat Shirley van Styleguide kan gebruiken, en zij heeft vrij veel last van eczeem.

youngblood foundation_05

youngblood foundation_07

youngblood foundation_12youngblood foundation_09Voordat ik mijn geliefde Armani Luminous Silk foundation gebruikte was ik groot fan van de minerale BareMinerals foundation. Ik was dus al bekend met losse poeder foundation. BareMinerals gebruikt echter wel zinkoxide en Youngblood niet. Het aanbrengen van losse poeder foundation gaat als volgt; schudt wat poeder in het dekseltje, masseer je kabuki kwast – of andere volle kwast – in de poeder, net zo lang tot alle poeder is opgenomen door je kwast. Breng de kwast vervolgens met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht.

youngblood foundation_08Het is even wennen, maar het went snel om je foundation op deze manier aan te brengen. Je vraagt je misschien af of zulke foundation wel genoeg dekt, maar dat is zeker het geval. Sterker nog, de dekking is zo goed op te bouwen dat donkere littekens en kringen gewoonweg onzichtbaar worden. De foundation wordt goed in de huid gemasseerd en blijft goed hechten, vind ik. Aan het einde van de dag zit de foundation er nog prima op en er ligt geen poederlaagje over de huid heen, waardoor je de foundation praktisch niet ziet zitten. De mineralen zorgen voor zo’n lichtreflectie dat je, zelfs na een dun laagje, meteen een prachtige en heldere glow krijgt. Alsof er altijd spotlights op je gezicht worden gericht. Het resultaat is verbluffend!

youngblood makeoverIk lijk wel gephotoshopped, maar echt, de foto’s zijn onbewerkt en genomen op dezelfde dag in hetzelfde licht. Ik draag rechts concealer, foundation, blush, bronzer, mascara, wenkbrauwpotlood en een getinte lippenbalsem.

De foundation is echt MAGICAL! Niet alleen dekt het fantastisch goed (mocht je het te dekkend vinden, Bas heeft de dekking behoorlijk opgebouwd dus het kan altijd minder en daarom iets natuurlijker worden aangebracht), ook geeft het mijn gezicht een prachtige Hollywood glow. Het lijkt bijna alsof ik straal van binnenuit. Nou ja, dat doe ik natuurlijk ook want ik ben gelukkig en verliefd, hahaha! Maar je begrijpt wat ik bedoel, toch?

viva glam x miley cyrus_07Omdat ik erg lang BareMinerals heb gebruikt zijn veel van jullie benieuwd naar mijn mening over deze Youngblood foundation. Vooral omdat Youngblood een stukje duurder is dan BareMinerals. Wat is het verschil tussen deze twee foundations en welke bevalt het best? Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een grotere fan ben van Youngblood. De dekking is vele malen beter en beter op te bouwen, de foundation blijft langer zitten en door het gebrek aan zink oxide merk ik dat drogere delen van mijn gezicht, zoals mijn wangen en wondjes en velletjes, aan het einde van de dag nog steeds mooi gecamoufleerd zijn.

Bij BareMinerals kwam het soms voor dat velletjes aan het einde van de dag toch zichtbaar werden en dat de foundation geleidelijk verdween, bijvoorbeeld omdat ik aan mijn gezicht had gezeten. Youngblood is er bijna niet af te sláán, dat blijft er gewoon op zitten. Qua glow is BareMinerals wat sterker, die lijkt meer lichtreflecterende deeltjes te hebben. Youngblood oogt daarom wat natuurlijker, maar heeft desalniettemin toch een prachtig, verhelderend effect op de huid.

10899314_710323615732189_311273259_n Het enige nadeel is dat Youngblood iets minder kleurkeuze heeft dan BareMinerals en dat het qua prijs (maar ook qua kwaliteit) een stukje hoger ligt. Youngblood heeft 16 tinten varierend van licht naar donker en met een koele en warme ondertoon. Voor een potje van 10 gram betaal je €59,50 en hier doe je ongeveer een half jaar mee. Mijn Armani foundation kost rond de €40 en hier doe ik 3-4 maanden mee, dus in verhouding kom ik dan net zo duur uit. Toch begrijp ik dat je even moet slikken bij het horen van de prijs. €60 piek voor een foundation?! Het is zeker de moeite waard om de foundation aan te laten brengen bij een van de verkooppunten, want dan weet je meteen welke kleur je moet hebben en kun je de foundation een dagje testen. Ik weet bijna zeker dat je overtuigd zal raken!

youngblood foundation_14Ik ben in elk geval zeer tevreden met mijn nieuwe Youngblood foundation. Vooral de goede dekking vind ik geweldig en het feit dat het licht lijkt te vangen en te reflecteren. Het zorgt voor zo’n mooie glow!

Op de foto’s heeft Bas de kleur ‘Neutral’ gebruikt maar vlak voor mijn trip naar Aruba stuurde hij me ‘Warm Beige’ toe, een warmere, iets donkerder kleur. Die is nu echt perfect omdat ik hier inmiddels wat bruiner ben geworden. Na de foundation breng ik mijn blush en shimmer bricks aan en vervolgens ‘blur’ ik alles met de Youngblood HD poeder. Dit laatste zorgt echt voor dat ‘Photoshop’ effect. Het zorgt ervoor dat alles mooi in elkaar overloopt en het maakt de algehele uitstraling een stuk zachter. Echt zoals een ‘soft focus’ effect.

Dankjewel Bas voor de Youngblood make-over en kennismaking met dit mooie merk! Ook wil ik mijn zusje Larissa bedanken die alle foto’s in dit artikel heeft gemaakt. Thanks, sis! 🙂

youngblood foundation_10Youngblood wordt voornamelijk bij salons verkocht en ze hebben verkooppunten door het hele land. Check hier of er een locatie bij jou in de buurt is. Youngblood kun je verder ook online bestellen, maar mijn advies is om naar de winkel/salon te gaan voor kleuradvies en om de foundation een dagje uit te proberen. Dat doe ik zelf namelijk ook altijd als ik foundation wil aanschaffen. Youngblood is geschikt voor alle huidtypen, en zeker als je een probleemhuid hebt (eczeem, rosacea, acne, hyperpigmentatie) is dit merk aan te raden! Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt over dit fantastische merk. Ik begrijp heel goed dat de celebs fan zijn van Youngblood!

Hebben jullie wel eens van Youngblood Mineral Cosmetics gehoord? Wat vinden jullie van dit merk?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. Carolien
  12 november 2016 / zaterdag, 12 november 2016

  Hai!

  Ik heb altijd zoveel aan je reviews, thanks!!
  Zit eraan te denken om echt goede minerale foundation aan te schaffen, maar zit te twijfelen tussen Youngblood en Jane Iredale… Welke raadt je het meeste aan als je kijkt naar de kwaliteit en het feit dat ik ook een probleemhuidje heb mét melasma.
  Hoor graag van je!

 2. Anna
  25 februari 2016 / donderdag, 25 februari 2016

  Prachtige producten maar waarom zijn ze zo duur. Veel duurder dan in Engeland of Australie. Mineral foundation bijv: NL €70, Engeland €52 en Australie €43.
  Is toch erg raar dat het in NL zo duur moet zijn. Ben nog aan het kijken of ik het online in het buitenland kan kopen. Tips graag welkom.

 3. 17 mei 2015 / zondag, 17 mei 2015

  Wauw, echt een prachtig effect geeft deze foundation! Ik las dit artikel al een tijdje terug, maar ik zit even te kijken op de site van een Deens warenhuis (Magasin) en daar verkopen ze dit merk ook. Toen dacht ik terug aan deze review van jou! Ik ga in Denemarken zeker even kijken naar deze foundation en hopelijk kan een artist hem dan bij me op doen, ben heel benieuwd of het mij ook zo’n mooi effect geeft als bij jou.

 4. Marieke
  14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Mijn doosje bareminerals is bijna leeg, aangezien ik er een jaar mee kan doen valt ee prijs altijd mee. Ik ga binnenkort Youngblood minerals halen om uit te proberen 🙂 bedankt voor je review!

 5. Kim
  5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

  Hoi Serena,

  Ziet er supergoed uit! Ik was meteen nieuwsgierig en bij langs Rob Peetoom geweest in Den Haag om het even te bekijken. Ik zat nog te twijfelen vanwege de prijs, maar eenmaal thuis aangekomen wist ik al dat ik het toch wil bestellen. Nu kwam ik gisteravond een site, nl.strawberrynet.com , tegen waar zo’n beetje alle A-merken make-up worden verkocht, voor kleine prijsjes. Heb jij hier misschien ervaring mee? Het lijkt mij toch een beetje te mooi om waar te zijn.

 6. Amber
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Ziet er goed uit! Helaas iets te duur voor mij, maar door dit artikel kwam ik wel op het idee weer eens wat te bestellen bij Everyday minerals, daar kocht ik vroeger al mijn foundation e.d. en bevalt me nog steeds het beste, en ik kan het tenminste betalen. 🙂

 7. Jillian
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Maar is zink oxide niet juist goed voor acne? Kan iemand uitleggen waarom de formulatie van YoungBlood beter is dan die van BareMinerals?

  • 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   Ik heb een training gehad bij youngblood zelf en ze zei er is nog altijd een strijd wie er als eerste was met de minerale poeder youngblood zegt dat ze er mee zijn begonnen en daarna bare minerals het zijn dus soort gelijke

 8. Joelle
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Hoi Sereen, welke kleur HD poeder heb jij? De light of medium?

 9. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Het ziet er echt onwijs mooi uit! Heb meteen gekeken naar een verkooppunt zodat ik het eens een dagje kan uitproberen, wauw!

 10. Jess
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Hoii sereen,
  Wat staat het ontzettend goed bij je! Waaauw!
  Ik heb helaas geen goede kleur foundation gevonden die bij mijn huid match. Kan ik de HD poeder ook gewoon over de giorgio armani luminous silk foundation gebruiken?

  Liefs jess

 11. Daphne
  28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Misschien interessant om eens reviews te doen van budget minerale foundations? Dit kan ik echt niet betalen, en veel lezers met mij, denk ik

  • Cari
   28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

   Inderdaad! Goed idee!

 12. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Wow, je ziet er zo vet uit, echt alsof je net van de rode loper komt! Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt, wauw wat is het mooi. Alleen nog de prijs hehe. Misschien als het ooit in de sale is? Who knows..

  Love,
  Didem.

 13. Mireille
  28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Kom net bij rob peetoom vandaan voor een knipbeurt en heb gelijk de foundation getest en meegenomen. Mijn portomonnee was niet heel blij, maar mijn huid denk ik wel! Heb wat last van een hardnekkig eczeemplekje in mijn gezicht, dus hoop dat deze foundation in combinatie met een nieuwe dagcreme dat plekje uitroeit. Ben benieuwd of mijn huid ook zo’n mooie glow krijgt als jij op de foto’s 🙂

 14. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Wauw, op instagram dacht ik inderdaad dat je er een filter overheen had gegooid, maar dat is dus niet zo. Super mooi!

 15. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  wauw, het resultaat is echt verbluffend!
  x

 16. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Oeeeeeh, die wil ik nu ook! Namens mijn portemonnee: ‘bedankt’. Fijn dat je geen velletjes krijgt. Daar heb ik in de winter vaak last van bij poeder foundations. Ik ga deze even testen bij een verkooppunt, dank voor de tip!

 17. Janis
  28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Ik. Wil. Het.

 18. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Echt heel mooi, natuurlijke look ook.

 19. Mayke
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Tip:probeer eens de minerale foundation van het nederlandse merk: beMineral
  Maar 3 ingredienten
  Mica,titaniumoxide en ijzeroxide
  Super dekking

 20. Ger
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Je ziet er zo fris en fruitig uit!! Wat make up toch kan doen, echt verbluffend. En toch ziet het er ook weer niet uit alsof je dikke lagen op hebt. Lijkt me een fijn merk. Ik kende het nog niet.

 21. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  oooh damn, you look gorgeous!

 22. Thirsa
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  He is bas over gestapt van bobbi Brown… Wat jammer!! Maar hij heeft je geweldig opgemaakt! Super mooi en natuurlijk!

 23. Kayleigh
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wauww wat een prachtige foundation is dit zeg! Dit wil ik ook!! Vraag me alleen af of er wel een juiste kleur tussen zit..fingers crossed:P

 24. nanoe
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  moet je dan ook per se werken met de concealer van youngblood?
  en moet je een mineral foundation nog afpoederen of bijbrengen gedurende de dag?

  thanks xx

 25. Sanne
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Jammer van de prijs, misschien later als ik meer verdien haha. Resultaat ziet er echt prachtig uit! Deze onthou ik wel.

 26. Elise
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Je hebt vertelt wat er niet in de foundation zit, maar wat zit er wel in dan? Ingredientenlijst?

 27. Nina
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  1) wowww wat een geweldige make over, die bas is met recht een artist. Ik wil ook!!
  2) super leuke trui heb je aan, waarvandaan?

  Zucht deze blog heeft me al heel wat geld gekost haha.

 28. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Ik vind de foundation erg duur, maar je ziet direct geweldig resultaat! super!

 29. Marijke
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Serena,

  Wat leuk om te lezen over je verliefdheid! Daar kan geen enkele make up tegenop..

  Ik heb nogal een probleemhuid en heb al ongeveer 30 foundations getest, het geeft dan of amper dekking en valt het rood nog steeds op of zie je over heel mijn gezicht schilfertjes.

  Ik was net van plan jouw geliefde armanifoundation uit te gaan proberen, ook omdat Larissa er met haar huid enthousiast over was maar deze foundation van youngblood klinkt ook goed (ik zag dat ze ook een vloeibare variant hebben). Welke zou jij adviseren bij een huid met rode wangen en neus, droge plekken maar ook snel glim op het voorhoofd?

  Liefs Marijke

 30. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Ik ken het merk van mijn kapster. Ze had een keer een training waar ik als model heb gezeten. Mooi resultaat. Zelf heb ik ook een minerale foundation die ik veel gebruikt heb.

 31. Jantine
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wauw!! Echt heel gaaf. Ziet er ontzettend goed uit!

 32. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  ooh woow het resultaat is echt fantastisch!
  spijtig van die hoge prijs wel

  liefs
  Karlien

 33. Nele van den Bogaert
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wow, het resultaat is echt wel super mooi! 🙂

 34. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Echt een prachtige look! Zo flawless.

 35. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Ik had het via jouw intagram gezien geloof ik, ik heb even gekeken en ik wil ook! 🙂 thnx

 36. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  wauw wauw wauw wat een mooie foundation. Ik gebruik zelf altijd een mineral foundation, ik hou niet zo van vaste foundation. Ik ga zeker kijken of ik hem eens ergens kan laten aanbrengen, om te testen! Hij staat je echt prachtig.

 37. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wow je ziet er echt supermooi uit op de foto’s! Ik ga zeker over deze foundation en ook de andere producten nadenken!

 38. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Ik dacht ook even dat je gefotoshopt was, maar mijn hemel! Welke foundation is dat precies (ik ga nog even goed lezen, ik werd afgeleid door het effect op de foto’s)? Van nature heb je al een mooie huid en je bent al jong zat, maar je lijkt met deze make-up echt nog veel jonger! Wauw wauw WAUW!

 39. Samantha
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Ik k

 40. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wauw!!! Wat een super dekking. Hij zorgt er inderdaad voor dat je een mooie glow en gezonde uitstraling hebt. Heel mooi.

 41. Ann
  27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wooow dit vind ik dus perfectie!!!!! Helaas is het wel echt heel erg duur 🙁 Moed zakte me een beetje in de schoenen toen ik zag dat het duurder is dan BareMinerals

  Misschien een keertje als ik van het geld barst

 42. 27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

  Wauw! Ik zag een foto over deze make-up op je instagram-account en werd meteen nieuwsgierig. Wát een mooi effect zeg, prachtig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *