This Works Deep Sleep Pillow Spray

Een tijdje geleden kreeg ik de Deep Sleep Pillow Spray toegestuurd van het merk ‘This Works’. Normaal gesproken geloof ik niet in dit soort producten. Een spray op je kussen waarvan je beter gaat slapen? Donder toch op.

Toch ben ik wel altijd van de cijfertjes en het persbericht vertelde me dat maar liefst 85% van de proefpersonen (217 personen die aan een slaapstoornis lijden) het product aanbeveelt. Ik werd toch wel een klein beetje nieuwsgierig en besloot om het product een kans te geven. De volgende ochtend werd ik heerlijk uitgerust wakker. Sterker nog, ik had gewoon moeite met opstaan, iets wat ik de laatste tijd nooit heb. Zou het dan toch werken?

this works deep sleep pillow spray02
This Works werd in 2003 opgericht door Kathy Phillips, een vrouw met een indrukwekkende CV; voormalig Health & Beauty Director bij Vogue, yogalerares, auteur (‘The Vogue Book of Blondes’ en ‘Vogue Beauty’) en momenteel International Beauty Director bij Condé Nast Asia. Kathy wilde graag haar kennis van de beauty- en gezondheidssector gebruiken om een effectieve huidverzorgingslijn te ontwikkelen gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

this works deep sleep pillow spray04
Het Britse merk is zeer populair en heeft dan ook sinds de lancering meer dan 30 prestigieuze beauty awards in de wacht gesleept. Deep Sleep Pillow Spray werd binnen twee jaar het best verkochte product van This Works. Nou, dat belooft veel goeds.

this works deep sleep pillow spray05
Wat is een pillow spray precies? Het is letterlijk vertaald ‘kussen spray’ dus het woord zegt het al: een spray voor op je kussen. Het is dus niet zo zeer een skincare product aangezien je deze spray niet over je gezicht sprayt, maar over je slaapkussen. Alhoewel… slaaptekort kan leiden tot een vermoeide, non-glowy skin en aangezien deze spray je slaap moet bevorderen is het ergens wel een skincare product. Want slaap is immers het beste beauty geheim dat er is!

this works deep sleep pillow spray06
Als we naar de ingrediëntenlijst kijken dan bevat de Deep Sleep Pillow Spray etherische oliën van lavendel, patchoeli, Ho Wood, vetivert en wilde kamille. Deze aroma-therapeutische mix van oliën belooft de nachtrust te bevorderen op een natuurlijke manier en bereid je voor op een diepe en lange slaap.

this works deep sleep pillow spray07
De gebruiksaanwijzing is simpel: spray de spray over je kussen of dekbedovertrek (of beide) en ga slapen. De rustgevende geur is direct waarneembaar en vervliegt na een tijdje weer, dus spray het op je kussen vlak voor het slapen gaan.

Ik slaap nu al een tijdje met deze pillow spray en ik moet zeggen dat ik er – volgens mij – lekkerder van slaap. Ik kom niet zo zeer sneller in slaap, maar ik heb het gevoel dat ik dieper en rustiger slaap en de volgende ochtend uitgeruster wakker word. In het begin kon ik amper uit bed komen (dat is natuurlijk ook niet goed), maar nu lijk ik steeds fitter wakker te worden.

Misschien zit het wel tussen mijn oren hoor, maar ook al is het een placebo effect, dan nog denk ik dat het idee alleen al (dus dat je lekkerder gaat slapen van die spray) voor het slapen gaan al kan bijdragen aan een betere nachtrust.

this works deep sleep pillow spray08
Wat wijst het onderzoek uit? Uit een recentelijk onafhankelijk onderzoek onder 217 mensen (12+) die aan slaapstoornissen lijden werd de Deep Sleep Pillow Spray wekenlang getest tegen een placebo (een lavendelgeurige spray zonder essentiële oliën). Onderstaand is het % van de personen dat het met de onderstaande stellingen ‘(helemaal) mee eens’ was:

 • Ik viel sneller in slaap na gebruik van de spray: 83%
 • Ik voelde dat ik dieper sliep: 78%
 • Ik voelde me minder onrustig om in slaap te komen: 85%
 • Ik voelde me minder onrustig de dag na gebruik: 75%
 • Ik voelde me minder moe in de ochtend na gebruik: 80%

Er bestaan veel lavendelgeurige producten die geparfumeerd zijn met een lavendel-geurstof, maar kennelijk werkt dat niet of niet zo goed als de pure etherische olie van lavendel. Ik heb wel eens artikelen gelezen via Pubmed die inderdaad aangeven dat de etherische olie van lavendel zeer kalmerend werkt op onze geest. Voor kamille, vetivert, patchouli en Ho Wood geldt hetzelfde. Al deze etherische oliën staan bekend om hun rustgevende, kalmerende, angst-verlagende en slaap-bevorderende werking.

this works deep sleep pillow spray01
Coco lag lekker op mijn bed te chillen, maar vanaf het moment dat ik de spray aan het uittesten was (voor de foto) leek ze steeds slaperiger te worden. Zou het dan ook werken bij dieren?

Let wel: lavendelolie is mogelijk toxisch voor katten, spray het dus niet op je kat, en ook niet op hun slaapdekentje of andere plekken waar ze veel komen, en laat ze niet in de buurt van je hoofdkussen komen vlak nadat je de pillow spray hebt aangebracht.

this works deep sleep pillow spray09

I’m getting tired…

Coco liet het zelfs toe dat ik bij haar kwam liggen en haar mocht knuffelen. Dat doet ze normaal nooit! Sorry voor de overload aan foto’s, maar ik vind ze zo lief van ons samen, ik wilde ze jullie niet onthouden.

this works deep sleep pillow spray11 this works deep sleep pillow spray12 this works deep sleep pillow spray13 this works deep sleep pillow spray14 this works deep sleep pillow spray15 this works deep sleep pillow spray17
Zzzzzz….

this works deep sleep pillow spray19
Ik maak vaak lange dagen (er zitten gewoon te weinig uren in een dag!) dus als ik dan eindelijk ga slapen is het soms lastig om in slaap te komen. Ik denk dan aan allerlei ideeën die ik nog met mijn blog wil gaan doen en wanneer het een drukke dag is geweest lijkt het alsof ik eerst van alles moet verwerken voordat ik dan uiteindelijk in slaap val. Soms is dat wel frustrerend omdat ik weet dat ik maar weinig uur kan slapen en dan zo goed mogelijk gebruik wil maken van mijn tijd. En dan maak ik me druk over het feit of ik wel genoeg zal slapen vannacht en voor je het weet ben je een half uur verder. Is dit een beetje herkenbaar of ligt het gewoon aan mij?

In elk geval. Sinds ik deze spray gebruik kom ik niet per se sneller in slaap (helaas, helaas), maar ik maak me er wel minder druk om (ik denk dan, ach die spray gaat straks gewoon zijn werk doen en dan val ik als een blok in slaap) en dat scheelt een hele hoop nachtelijke frustraties. De dag erna voel ik me fitter en heb ik echt het gevoel dieper te hebben geslapen.

Dus ja, ook ik hoor bij die 85% van de mensen die Deep Sleep Pillow Spray kan aanbevelen! 🙂

this works deep sleep pillow spray03
This Works Deep Sleep Pillow Spray zit normaal gesproken in een flesje van 75 ml voor €19,50, maar de spray die ik heb is maar liefst 250 ml (meer dan 3 x zo groot dus). De verpakking is speciaal ontworpen door kunstenaar Alexandra Palmowski die de flacon en het doosje heeft versierd met verfijnde, handgetekende kamillebloemen. Deze limited edition kost €38,50 en is in verhouding stukken voordeliger dan de originele spray.

this works deep sleep pillow spray18
This Works is o.a. te koop via de Nederlandse webshop Cosmania.nl. De 75 ml flacon kost €19,50 en deze tijdelijke limited edition flacon van 250 ml kost €38,50. Het kost een duit, maar dan heb je ook echt een flinke fles die erg lang meegaat. En slaap is zo belangrijk, daar moeten we eigenlijk ook niet op willen bezuinigen.

“Geloof” jij in pillow sprays of andere producten die je nachtrust zouden moeten bevorderen? Hoe goed slaap jij eigenlijk? Is dit product iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

99 Reacties

 1. Vanbilsen G.
  10 mei 2018 / donderdag, 10 mei 2018

  ‘t Is het enige middel dat zonder nevenwerkingen je nachtrust voor 80 % verbeterd… je voelt je echt ‘uitgeslapen’.

  Vraag : “Waar kan ik Relaxing pillow spray kopen in Hasselt of online ?”

 2. 17 april 2014 / donderdag, 17 april 2014

  The body shop heeft ook een deep sleep pillow spray, die heb ik ooit wel eens gebruikt. Maar ik slaap van mijzelf al heel erg goed, dus ik kan niet zeggen dat het werkt of niet. Maar het zou best kunnen.

 3. Nadine
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Treets lavendel pillow spray
  Verkrijgbaar bij De Tuinen

 4. marian kooy van gilst
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Zou graag weten waar ik het kan bestellen ben erg benieuwd

  • Serena
   Auteur
   23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

   Beste Marian, ik weet alleen een online adresje: cosmania.nl
   Succes!

 5. dv
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Het werkt echt! Ik ken het uit een bekende hotelketen, daar ligt het standaard in mini-versie op de kamer. Ik heb daar een aantal kleine sprays meegenomen. Ideaal spul! 🙂 Heb ‘t nooit opgezocht of het ook online te koop is, ben blij dat dat zo is! Ik ga het zeker aanschaffen!

 6. 19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Fijne review. Lijkt me een fijne spray! Ik heb ook zo een soort spray van de body shop maar die is bijna op dus misschien ga ik deze maar halen. En die foto’s van jou en coco zijn echt cutee 🙂

 7. 19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Dit lijkt me wel een fijn product, heb vroeger zoiets van de etos gehad die verkocht het van een eigen merk, werkte wel!

 8. 19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Ja dat geloof ik absoluut. Lavendel werkt goed bij mij

 9. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt als een fijn product, zelf heb ik het nooit gebruikt. Het lijkt me het waard om eens te proberen. De foto’s met Coco zijn echt onwijs lief!

 10. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Hele fijne review! Ik was al benieuwd naar deze spray en nu eigenlijk nog meer haha. Ik geloof er namelijk zeker wel in dat geuren iets met je kunnen doen zoals dat je je bijvoorbeeld rustiger voelt en daardoor beter kan slapen. Zelf heb ik altijd lavendelolie zitten in het bakje aan mijn kachel en alleen al die geur die ik dan door de slaapkamer ruik vind ik zo ontspannend.

 11. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik geloof wel in zulke sprays. Zelf slaap ik altijd goed, maar het idee van een lekkere rustgevende geur voordat ik ga slapen klinkt wel goed.

 12. Evelyn
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ook voor mij werkt dit spul! Ik heb het laatst kunnen testen in een hotel, daar lag er een mini op de kamer 🙂

 13. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik hou van je katten!

 14. Sande Nova
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Zou het ook iets voor pubers zijn? Die van mij slaapt zo slecht…

 15. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb er zo eentje van L’occitane. Persoonlijk vind ik de geur van zo’n sprays iets te mild, een parfum met bloemengeur werkt bij mij beter 🙂

 16. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik weet niet echt of ik er in moet geloven.

 17. Annalisa
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat een geweldige foto’s! Ik vind het er nu al heerlijk uitzien en ik heb het nog niet eens geprobeerd. Nu slaap ik eigenlijk altijd goed, dus ik heb het niet nodig, maar door dit artikel kom ik toch in de verleiding…

  Fijn nieuw lettertype trouwens, het leest heel prettig!

 18. Pauline
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Handig artikel!!
  Even over de nieuwe layout: hij ziet er super uit maar ik mis onderaan het artikel de links om naar het vorige of volgende artikel te gaan. Misschien ligt dit aan het feit dat ik via mijn ipod kijk, dus op de mobiele website, maar die knoppen vond ik toch wel heel handig, misschien een ideetje om deze terug te ‘maken’? In ieder geval is het een prachtige layout!

 19. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Goede review! Ik heb zelf ook moeite met in slaap vallen, maar dit klinkt toch wel erg fijn! Leuke foto’s ook 🙂

 20. ik
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Hoi, je nieuwe lay out is heel mooi hoor, maar ik mis eigenlijk nog wep het knopje waarmee je een artikel verder of terug kan, met de titel erbij zegmaar.

  • Serena
   Auteur
   18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

   gaan we aan werken!

 21. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik gebruik al jaren de Yin Bed & Body Mist van Rituals, héérlijk spul! 🙂

 22. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  ik heb zelf ook vaak last dat ik niet kan slapen. ik hoop dar het werkt!!!

 23. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Klinkt als een fijn product. Ik heb zelf vaak moeite om in slaap te komen, maar heb nog nooit zo’n spray geprobeerd. Toch maar eens doen.

 24. Hoi
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik vind het juist wel leuk als je je katten vaker bij de reviews betrekt, ik ben gek op ze! De spray lijkt me fijn.

  Ik heb gezien dat je een nieuwe lay-out hebt. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo’n fan, juist omdat ik de vorige zo mooi vond, ik vond het roze logo zo creatief!

 25. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Geweldige nieuwe lay-out! Fris.

  Wat slaapsprays betreft: ik gebruik er eentje van Mylène en idd, bij mij lijkt het te helpen. Als ik lang lig te woelen, spray ik wat op mijn kussen en lijk ik sneller in slaap te vallen. Ideaal voor een denkmolentje als ik. Ik kan niet meer zonder. Deze wil ik ook graag eens een keertje uittesten.

 26. Shawmiya
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wauw, interessant hihih, misschien ook maar een keer gebruiken. Zou een mooie uitkomst zijn voor mijn tentamenweken! In slaap vallen met mijn Coco (hondje), maar zij slaapt al veel hihih

 27. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik doe een ontspanningsoefening voor het slapen, helpt heel goed .

 28. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Nog nooit gehoord van zo’n product. Ik heb vooral last van niet direct in slaap vallen.
  Meestal slaap ik wel redelijk diep, Welja als hij werkt op jou (en je kat) zal het wel iets doen
  Ik denk wel persoonlijk dat die etherische oliën veel goeds doen.
  Die foto’s zijn allemaal zo schattig! hihi

 29. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Lijkt me heerlijk. Maar ik vind het vrij prijzig.. Zou je dit niet heel gemakkelijk zelf kunnen maken voor een DIY?

 30. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Wat een leuke verpakking! Ik vind dit soort producten af en toe wel erg fijn!

 31. Lisa
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Geen spray nodig, ik heb een peuter in huis. Die is zo slopend dat ik elke avond als een blok in slaap val

 32. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik wil zoiets nog echt wel een keertje proberen! Jammer dat hij niet goedkoop is, maar aan de andere kant vind ik dat op zich ook wel weer begrijpelijk…
  Denk dat het voor een deel een placebo effect kan zijn, maar we weten allemaal hoe extreem de invloed van geur op ons kan zijn, dus ik denk dat dit zeker weten wel kan helpen 🙂

 33. Lisa
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Toevallig verleden week gekocht
  Ik slaap zo slecht in, de spray zorgt voor ontspanning
  Wel ruikt het lekker o en denk ik, ik val straks vanzelf in slaap door de spray
  En dat is dan zo haha

 34. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik heb een zelf een hele tijd de Dreamy Pillow and Body Mist van TBS gebruikt en ik moet zeggen dat die een gelijkaardig effect had; ik viel niet zozeer sneller in slaap, maar sliep naar mijn gevoel wel dieper en werd uitgeruster wakker. Ook een aanrader!

 35. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik slaap echt dramatisch slecht dus ik zou dit best wel willen uittesten 🙂

 36. Syl
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ten eerste wat een heerlijke strakke lay-out!
  Fijne review, ik zou hem zo bestellen als hij niet zo duur was. Jammer dat ik hem niet even in de winkel kan ruiken.

 37. 18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  misschien moet ik dit eens proberen 🙂 slaap veel te slecht en te weinig de afgelopen paar maanden >.<

 38. Patricia
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Ik gebruik altijd eentje van de Rituals, die werkt ook geweldig. Als ik die geur tegenwoordig ruik, voel ik me meteen ontspannen!

 39. Daphne
  18 maart 2014 / dinsdag, 18 maart 2014

  Stoere layout Serena! Ik ben wel benieuwd, is het ook mogelijk om een dergelijke spray zelf te maken? Misschien een leuk DIY projectje voor vrijdag? 🙂 Het lijkt me een heerlijk product maar ik vind het best wel prijzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *