Welke Disney prinses ben jij?

Zo’n twee-en-een-half jaar geleden plaatste ik het artikel ‘Welke Disney Prinses ben jij?’. Ik kwam het artikel toevallig weer tegen omdat ik wat oude artikelen aan het raadplegen ben voor mijn boek. Ik vind het nog steeds zo’n leuk artikel dat ik het vandaag even wilde re-posten. Enne, uiteraard heb ik de post aangevuld met een aantal nieuwe Disney prinsessen!

Ah, Disney tekenfilms! Wie is er niet mee opgegroeid? Mijn favorieten zijn De Kleine Zeemeermin en Aladdin. Vroeger speelde ik dan ook altijd dat ik Ariel was wanneer ik in bad ging (dan hield ik mijn benen stijf tegen elkaar aan gedrukt en ging ik een potje liggen spartelen) of Jasmine (dan deed ik mijn haren in een paardenstaart met 3 elastiekjes, voor dat gewilde bolletjes effect).

Door middel van de looks en karaktereigenschappen van mijn favoriete Disney prinsessen heb ik een beautyprofiel geschreven. Met welke Disney prinses(sen) kun jij je het beste identificeren?

Sneeuwwitje

Je bent een echte natural beauty en jouw looks hebben dan ook maar weinig extra’s nodig. Het liefst maak je je ogen heel naturel op, maar je lippen laat je graag knallen met een rode lipstick, vooral wanneer je een feestje hebt. Ga je stappen dan trek je altijd wel mannelijke aandacht. Het komt vaak voor dat er zo’n stuk of zeven mannen om je heen zwermen en ze zijn allemaal dol op je!

Jasmine

Je bent geïnteresseerd in Oosterse beautyrituelen zoals de hammam en Oosterse beautyproducten zoals arganolie, rhassoulklei, henna en Gamila Secret zeep. Je bent zeker niet vies van eyeliner, want je draagt het liefst een mooie winged eyeliner en flink wat mascara. Je ogen laat je altijd opvallen. Je houdt ook van de sunkissed look, dus je bent vaak in de weer met selftannners en bronzers. Ook ben je into sieraden. Grote oorhangers, statement necklaces, glitter & glamour en superveel bling. You love it!

Ariel

Je houdt van experimenteren, dus de ene keer is jouw haar knalrood en de andere keer heb jij weer blonde, bruine of zwarte lokken. Je houdt van kleur in zowel je make-up looks als je outfits, hoewel je lippen vaak een koraalroze kleur krijgen. Je bent eigenwijs, vriendelijk, een romanticus en een echte dromer.

Assepoester

Je bent niet per se into make-up, maar des te meer into bath, body en skincare. Je bent niet vies van poetsen en schrobben, dus jij besteed veel werk aan je lichaam. Lekker in bad, je lichaam scrubben, een maskertje hier, en wanneer jij bodycream aanbrengt geef je jezelf meteen een minimassage. Ga je toch een keer uit, naar een bal bijvoorbeeld, dan zorg je voor een subtiele look: zachtroze lippen en een natuurlijke ooglook.

Rapunzel

Kort haar is niets voor jou, jij houdt je lokken het liefst zo lang mogelijk! En je doet er ook van alles mee. Vlechten, invlechten, draaien, knotjes, staartjes, ingewikkelde kapsels, je experimenteert er lekker veel mee en draagt je haren bijna elke dag wel in een leuk kapsel. Dan weer een haarbandje, dan weer een clipje, dan weer stijl, dan weer krullend. Je haren verzorg je ook extra goed, eigenlijk beter dan je lichaam en je gezicht. Haarmaskertjes, serums en haarstylingsproducten heb jij in overvloed en mensen komen bij jou ook altijd om advies vragen op haar- en kapselgebied.

Pocahontas

Je houdt van de natuur en je houdt van dieren en het is voor jou dan ook heel belangrijk dat je make-up niet op proefdieren is getest. Je beautyproducten heb jij ook het liefst zo natuurlijk mogelijk, want je houdt van groene merken. Geen parabenen, geen SLS, geen sulfaten, geen siliconen en geen kleur- en geurstoffen. Je bent groot fan van Lush en koopt graag bij natuurwinkels en De Tuinen. Ook vind je het leuk om zelf beautyproducten te maken, dus de DIY’s op Beautylab zijn jouw favoriete artikelen!

Mulan

Je bent erg into de Asian beautyproducten en kijkt dan ook graag YouTube filmpjes van Aziatische beautyguru’s. Je shopt regelmatig gekke Aziatische gadgets via eBay of Aziatische webshops. Je zweert bij BB Cream en bent, net als de meeste Asians, vooral gefixeerd op skincare. Beauty pak jij ook van binnenuit aan: regelmatig drink je groene thee en speciale beautydrankjes (of je maakt zelf je eigen groene smoothie) en je bent dol op sushi!

Belle

Je bent een echte boekenwurm maar houdt daarentegen ook van avonturen en daarom ga je graag op reis. Je bent een natural beauty en draagt in het dagelijks leven amper make-up. Maar, mocht je een feestje hebben (bijvoorbeeld een bal) dan vind je het wel leuk om je haren mooi op te steken en ietsiepietsie meer make-up te dragen. Niet te veel, daar houd je niet van. Tevens heb je een voorkeur voor harige beestjes. Je bent een dierenvriend en lezen en reizen zijn je grootste hobbies.

Doornroosje/Aurora

Het maakt niet uit wat anderen zeggen, jij zweert bij je beautyslaap. Je vind het erg belangrijk om ‘s avonds op tijd naar bed te gaan zodat je minimaal 8 uur slaap te pakken hebt. En, als het even kan, doe je tussen de middag een dutje en probeer je zo lang mogelijk uit te slapen. Slaap is important! Als je dan een keer wakker bent vind je het belangrijk om beautyproducten te gebruiken waardoor je er ‘wakker en fris’ uitziet. Concealer, oogrollers, foundations met lichtreflecterende deeltjes en highlighters zijn jouw favoriete producten. Op je lippen draag je geen lipstick of gloss, je voorkeur gaat uit naar een verzorgende lippenbalsem, want je weet maar nooit wie je wakker komt zoenen…

Merida

Brave-Merida-aimsMake-up? Jou niet gezien. Je bent een rasechte tomboy en je gaat dan ook het liefst de hort op met je haren in een staartje en een schoon en fris gezichtje. Je bent super sportief, een tikje rebels en lekker impulsief. Echt ‘one of the guys’. Je draait je hand niet om voor actieve sporten zoals raften, snowboarden, paardrijden of eh.. boogschieten. Je bent een echte waaghals dus het kan je niet gek genoeg zijn; bungee jumpen, parasailen, abseilen. Kom maar op! En hoewel je geen make-up draagt zorg je natuurlijk wel goed voor jezelf. Bath- & bodyproducten zijn meer aan jou besteed. Als het maar niet te meisjesachtig wordt allemaal, daar moet je niets van hebben.

Tiana

princess tianaDruk, druk, druk, je bent altijd druk! Je werkt je uit de naad want je verdient graag je eigen geld en je houdt er van om zelfstandig te zijn. Door je drukte heb je daarom geen tijd voor uitgebreide make-up sessies, dus meestal houdt je je make-up vrij simpel. Ga je echter een avondje uit dan trek je alles uit de kast; je werkkloffie verruil jij voor een ware party dress. Tja, je weet nooit wanneer je mister Right tegenkomt, nietwaar? Je bent groot liefhebber van vintage kleding (het liefst iets uit de roaring twenties) en ook heb je een zwak voor eten. Oh, wat houdt je van koken, experimenteren in de keuken en uit eten gaan. Je Instagram staat dan ook vol met food foto’s. Op beautygebied ben je geïnteresseerd in ‘black beauty’. Make-up voor de donkere huid en intens voedende haarproducten zijn bij jou favoriet!

Elsa

princess elsaJe bent een ware natural beauty! Je voelt je in je kleding en make-up het meest aangetrokken tot koele tinten. Zilver, blauwtinten, turkoois en grijs, you love it! Op kapselgebied houd je van experimenteren. Dan weer een invlecht, dan weer een vissengraat en dan weer een mooi opgestoken kapsel met ingewikkeld vlechtwerk, je bent er dol op! Jou zal je nooit zien met een simpele paardenstaart of gewone losse haren. Je hebt soms het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn en je houdt de mensen om je heen dan ook het liefst op afstand, maar zelfs een Ijskoningin kan smelten! Je hebt niet veel mensen die je dichtbij laat komen, maar als ze de muur om je heen eenmaal hebben afgebrokkeld ben jij de beste vriendin en de meest passievolle lover die iemand zich maar kan wensen.

En?
Met welke Disney prinses kun jij je het beste identificeren? Ik vertoon de meeste overeenkomsten met Prinses Jasmine, maar ook een klein beetje met Pocahontas en Mulan. Laat een comment achter met daarin de prinses(sen) die het dichtste bij jou staan en waarom, ik ben benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

190 Reacties

 1. Ramona
  11 februari 2024 / zondag, 11 februari 2024

  Ik ben Pocahontas
  Toevallig ook mijn favoriete prinses

  • Ramona
   11 februari 2024 / zondag, 11 februari 2024

   En ook een klein beetje Rapunzel. Mijn haar is tot aan mijn knieën

 2. Louise Deschieter
  21 december 2016 / woensdag, 21 december 2016

  Ik lijk wel een beetje op Elsa

 3. Marianne
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Een kruising tussen Assepoester en Belle… mag dat? 😛
  Nu is Belle ook mijn favoriet dus dat komt weer mooi uit.

  • Louise Deschieter
   21 december 2016 / woensdag, 21 december 2016

   Ik denk wel dat het mag,
   Ik zou het toch leuk vinden zo’n mix

 4. eline
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Aurora

 5. sylvana
  15 februari 2016 / maandag, 15 februari 2016

  Ik ben bijna iedereen behalve mulan en merida

 6. yorinde
  19 januari 2016 / dinsdag, 19 januari 2016

  woohoo ik ben Belle!!! zij is ook 1 van mijn favorieten! YES

 7. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ik ben Jasmine en Belle!. Ik ben sirri een boekenwurm, ik had een keer een boek van iets van 150 bladzijden in 2 dagen uit op school. M’n vriendinnen keken me echt aan van: Jij bent niet goed wijs! 0.o

 8. 14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Aurora en Elsa, een kruising haha.

 9. Tess
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ariel, Assepoester en Merida.
  Ik heb kort tot middellang, krullend haar maar ik houd ervan om het goed te verzorgen, ik hou heel erg van badderen en lekkere shampoos en douchegels enzo, mijn make-up look is altijd hetzelfde, en verder ben ik meer een stoer iemand dan een meisje-meisje. Oh, en ik heb een hekel aan nagels doen. Ik houd ze zo kort mogelijk, netjes gevijld, zonder nagellak.

 10. Birgit
  1 februari 2015 / zondag, 1 februari 2015

  Ariel

 11. Kelly
  31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

  Overduidelijk doornroosje!

 12. Björk
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Merida & sneeuwwitje :3

 13. 28 januari 2015 / woensdag, 28 januari 2015

  Doornroosje en Assepoester! Er wakker proberen uit te zien, lippenbalsems, natuurlijke ooglooks en als ik geen lippenbalsem draag is het een zachtroze kleur! Leuk artikel!

 14. Desiree
  26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

  Een mix van Belle, Mulan en Ariel

 15. Femke
  26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

  Sneeuwwitje . Me and my red lipstick ♡♡♡♡♡

 16. Kim Raben
  25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  sneeuwwitje en belle het meest dan merida en een heel klein beetje assepoester

 17. onah
  25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  ik lijk het meest op rapunzel en belle
  <3<3<3<3<3<3<3<3<3

 18. Isa
  25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  wat een leuk artikel haha! ik pas het best bij assepoester 🙂

 19. Miranda
  25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  Ik kan met het meeste identificeren met
  – Ariël: de karaktereigenschappen
  – Jasmine: veel mascara
  – Aurora: zolang mogelijk uitslapen
  – Belle & Pocahontas: dierenvriend
  en proefdiervrije make up
  – Elsa: dat ik soms mezelf niet kan zijn
  – Rapunzel: dat ik m’n haar zo lang mogelijk wil houden

 20. Miranda
  25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  Ik kan met het meeste identificeren met
  – Ariël: de karaktereigenschappen
  – Jasmine: veel mascara
  – Aurora: zolang mogelijk uitslapen
  – Belle & Pocahontas: dierenvriend en
  – Elsa: dat ik soms mezelf niet kan zijn
  – Rapunzel: dat ik m’n haar zo lang mogelijk wil houden

 21. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  Qua beautyprofiel: Merida. Qua karakter: Mulan. Het valt me wel op nu ik de prinsessen zo netjes op een rij zie dat ze allemaal lang haar hebben behalve Sneeuwwitje. Tijd dus voor een Disneyprinses met kort (roze?) haar!!

 22. amalia
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  belle en assepoester 🙂

 23. roza
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  belle en elsa!

 24. Jorinde
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  hmm ik denk dat het voor mij Rapunzel of Elsa word, dat van Elsa dat je soms niet helemaal jezelf kunt zijn etc. klopt helemaal, en ook dat ik wat stiller ben maar als je eenmaal een goede vriendin bent dat ik ineens veel praat haha. Bij Rapunzel had ik meer iets het de haarverzorging haha, ik doe er het liefst alles aan om mooi gezond haar te hebben 😀

 25. Yuni
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  Assepoester, Mulan en Elsa! (:

 26. 24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  O ik dacht meteen Belle, is ook mijn favo film, en hij komt nog aardig overeen ook.

 27. Rosa
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  Ariel en Rapunzel! ik ben een ontzettende dromer en ik houdt van mooie kapsels!
  x Rosa

 28. 24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  Ariel en Pochahontas. Ik hou van experimenteren met dierproefvrije make up producten. <3

  Liefs,
  Mirthe

 29. 23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

  Ik kan me het beste identificeren met Sneeuwitje en Ariel 🙂 Knalkleur op de lippen en kleurtjes in mijn haar whoopwhoop!

 30. 23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

  Super gaaf dat je eigen boek op de markt komt Serena, spannend!
  Vroeger was ik gek op Disney prinsessen, nu stiekem nog steeds wel hoor 🙂

 31. lisanne
  23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

  Belle, vanwege het reizen en lezen
  Pocahontas, vanwege de sls en paraben vrije producten
  En sneeuwwitje qua make-up en de rode lippen met feestjes.

  Leuk artikel volgens mij zag ik zoiets een paar week geleden ook over fb gaan. Niet gecheckt of het jou berichtje was :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *