Watch this!

Door Nena – Ik wil jullie vandaag kennis laten maken met één van de beste series ooit! Althans. Dat vind ik. Serena en mijn vriend Roy zijn ook fan en als je IMDB moet geloven, dan krijgt hij zelfs een 9.5 als waardering! Ik heb het over True Detective. Een nieuwe Amerikaanse televisieserie die vanaf 1 januari 2014 op HBO wordt uitgezonden. Nou vind ik dit zo’n geweldige serie dat ik er een heel artikel aan zou kunnen wijden, maar ik heb dit artikel aangevuld met nog een aantal goede films. Ik kan jullie van al deze films en vooral de serie als tip meegeven: Watch this!

True Detective

true-detective-header

Plot: Louisiana – Twee detectives Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson) raken verwikkeld in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke moordenaar. Het onderzoek naar een bizarre moord in 1995 wordt omlijst en doorweven met de getuigenis en verhalen van de rechercheurs in 2012, wanneer de zaak heropend wordt.
Mijn mening: Ik kan letterlijk zeggen dat ik vanaf de eerste minuut geboeid was door deze serie. En dan bedoel ik ook de letterlijke eerste minuut, want elke aflevering begint met een zeer goede intro van maar liefst 1.38 min.

Ik vind dit één van de beste intro’s ooit. Prachtige regie, muziek en sfeer. Je gaat er direct al goed voor zitten. Het verhaal (een oude moordzaak uit 1995) wekt al direct mijn interesse, maar ook de top acteurs Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Met Woody had ik voor True Detective nog niet zo veel, maar mijn mening is volledig bijgesteld. Daar komt ook nog eens de sfeer in Louisiana bij kijken en de moment van het heden en het verleden. Helaas bevat een seizoen ‘maar’ 8 afleveringen, maar dan wel 8 ijzersterke van elk een uur! Momenteel zijn we bij aflevering 7 en ik kan niet wachten op the season finale!

Geschreven door: Nic Pizzalatoo
Geregisseerd door: Cary Fukunaga
Genre: Crime
Cast: Matthew McConaughey en Woody Harrelson
Speelduur: 60 min per aflevering. 8 afleveringen.
Jaar: 2014
IMDB: 9.5

The wolf of wallstreet

Wolf of wall street

Plot: Eind jaren ´80 – Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.
Mijn mening: Deze film is geniaal. Ik heb de film in de bioscoop gezien en ik heb om sommige scènes echt hardop moeten lachen! Leonardo DiCaprio laat met zijn rol als Jordan Belfort zien wat hij allemaal in huis heeft en was voor deze rol ook genomineerd voor een oscar. Niet alleen Leo speelt geweldig ook zijn medespeler Jonah Hill is zeer goed in de film.
Geregisseerd door: Martine Scorsese
Genre: Misdaad/ Komedie
Cast:  Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie
Speelduur: 180 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.5

Dallas Buyers Club

DallasBuyersClub

Plot: Deze film is deels gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ron Woodroof, in de film gespeeld door Matthew McConaughey. Het verhaal speelt zich af in 1985, in Dallas. Elektricien, drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob Ron krijgt in 1986 de diagnose HIV en aids gesteld. En daarbij de boodschap dat hij nog slechts 30 dagen te leven zou hebben. Hij laat het niet bij die diagnose zitten en wil kosten wat het kost de ziekte tegen gaan, al moet hij daarbij zelf proefkonijn zijn…
Mijn mening: Ik wist dat dit een vrij ‘zware’ film zou zijn, maar ik vind het uiteindelijke een hele mooie film met een boodschap. Ik heb deze film samen met Serena gekeken en we vonden hem allebei erg goed. Het is dan ook niet voor niets dan Matthew een oscar heeft gekregen voor beste mannelijke acteur in deze film. Ook zijn medespeler Jared Leto ontving een oscar voor beste mannelijke bijrol in deze film.
Geregisseerd door: Jean-Marc Vallée
Genre: Drama
Cast:  Matthew McConaughey, Jennifer Garner en Jared Leto
Speelduur: 117 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.0

Lone Survivor

lone_survivor

Plot: De film is gebaseerd op de waargebeurde missie “Operation Red Wings”, die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.
Mijn mening: Mocht je al willen afhaken bij het feit dat dit een oorlogsfilm is, dan zou ik je echt willen aanraden hem toch te kijken. De film is van begin tot eind zó ontzettend spannend, dat je niet het gevoel hebt dat de film twee uur duurt, maar slechts een uurtje. De film gaat voornamelijk om de missie “Operation Red Wings”, maar laat ook zien wat vriendschap inhoudt. Je kruipt echt in de huid van de vier Navy Seals en beleeft hun spanning, angst en pijn. Het verhaal is ook niet super ingewikkeld, de Navy Seals hebben een missie: Het uitschakelen van een grote Taliban-leider. Maar wat zijn de gevolgen van mogelijk verkeerde(?) keuzes? En hoe ver ga je om te overleven? Oh, nog een laatste punt: de manier van filmen en geluid! Elk schot, elke struikelpartij komt geloofwaardig over waardoor je als kijker soms het ongemakkelijke gevoel krijgt midden in het vuurgevecht te zitten zonder uitzicht op een goede afloop… Erg spannend en heel erg de moeite waard!
Geregisseerd door: Peter Berg
Genre: actie/ drama
Cast: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch en Eric Bana
Speelduur: 121 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.0

Zo dit waren mijn aanraders voor nu. Misschien geen hele luchtige films en ook de serie, daar moet je van houden. Ik kan alleen maar zeggen: Watch this! En oordeel zelf…

Zijn er al bezoekers bekend met de serie True Detective? Zo ja, wat is jullie mening? En welke van de films zou je graag willen zien?

Liefs Nena

Volg je me al op Twitter of Instagram? Mijn gebruikersnaam is: @nenaburger.

Volg:

61 Reacties

  1. Petra
    8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

    Dit vind ik echt een van de leukste artikelen op Beautylab! Ik ben nml altijd op zoek naar nieuwe serie inspiratie. Op dit moment kijk ik ook nog 2 andere redelijk onbekende series in NL: Dads en The Fosters. Als films vond ik 12years of slave heeel goed en heb ik zojuist Nonstop gedownload om te kijken. Ga dus zometeen zeker True Detective downloaden want ben nu errrrg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *