Wasmiddel dat je kleding repareert?

Ik ben dol op kleding, het is voor mij een manier om te laten zien wie ik ben, maar ook geeft kleding me zelfverzekerdheid, en laat het zien hoe ik me voel. Sommige kledingstukken in mijn kast zijn heel trendy, en daar ben ik na 2 seizoenen alweer op uitgekeken, maar sommige kledingstukken zijn wat meer basic en dus tijdlozer, en daar doe ik het liefste zo lang mogelijk mee. Ik draag ze veel en was ze dus ook veel, maar dat betekent helaas ook dat ze sneller slijten en pillen. De kleding wordt dan wat vager en ziet er gewoon niet meer mooi en fris uit. Hartstikke zonde!

Het is nog steeds hartje zomer, maar zo nu en dan voelt het echt aan als ‘sweater weather’. Dan is het koud en fris en duik ik het liefst weg in een lekkere, zachte, warme trui. Ik heb in de loop der jaren een aantal lievelingstruien verzameld die ik het liefst nog jaren kan dragen.

Mijn super-aller-lievelingstrui is er eentje met zachte pastelkleuren en een eenhoorn, maar die is de laatste tijd behoorlijk gaan pillen;

unicorn truiOok dit superleuke taillebroekje met print is aan één kant gaan pillen;

loavies high waisted shortEn zo heb ik eigenlijk nog veel meer kledingstukken – sommige zijn al wat ouder, maar sommige zijn juist vrij nieuw – die er een beetje smoezelig uit zien. En om die reden trek ik ze eigenlijk niet meer met zo veel plezier aan. Nu hoorde ik mijn moeder laatst over het nieuwe Fleuril Care & Repair, een wasmiddel dat de vezels van je kleding tijdens het wassen repareert, en pluizen en pillen tot wel 80% vermindert. Like, whut? Dat is toch amazing!

fleuril care & repairNormaal gesproken slijt kleding door het te wassen, maar nu gebeurt er juist het tegenovergestelde. Ik was meteen enthousiast! Want hoe je het ook wend of keert, door wassen en drogen (vooral drogen) slijt je kleding enorm en is het na verloop van tijd gewoon ‘op’. Daar baal ik altijd van, zeker als het om favoriete kledingstukken gaat die ik het liefst nog jaren lang wil dragen.

fleuril care & repair 3Hoe werkt Fleuril Care & Repair dan precies? De formule bevat Repairzyme, een specifieke super secret mix van enzymen waar Fleuril een patent op heeft. Ze konden mij er dus niet zo veel over vertellen, behalve dat het hoofdingrediënt verantwoordelijk voor het anti-pillen en -pluizen ‘cellulase’ is. Cellulase is een enzym dat wordt geproduceerd door schimmels en bacteriën. Het breekt cellulose af, en cellulose is een stof dat veel voorkomt in natuurlijke vezels, zoals katoen. Katoen is zo goed als zuivere cellulose.

Repairenzyme bestaat dus uit een mix van cellulase en andere enzymen, die de pluisjes en pillen van je kleding als het ware verwijderen door het af te breken, maar de stof tegelijkertijd repareren waardoor het er niet alleen gladder, maar ook kleurrijker en weer als nieuw uit zal gaan zien.

Nou, dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien, dus ik heb mijn unicorn trui 2 keer gewassen met Fleuril Care & Repair:

unicorn sweaterEn wow, na de eerste keer wassen zag je eigenlijk al verschil! En na de tweede keer wassen is mijn trui nog gladder geworden. De pillen en pluisjes zijn zo goed als verdwenen!

Mijn vader had ook een vestje met pillen en die hebben we ook één keer gewassen;

vestje papaEn je ziet echt dat het vestje na het wassen gladder is geworden, en dat er een mindere witte/grijzige waas overheen hangt. Na het wassen is de kleur een tintje donkerder en mooier grijs.

Ik moet zeggen, ik was een beetje sceptisch, vooral omdat ik niet de precieze ingrediënten en dus het hele mechanisme achter het Repairenzyme wist, maar de foto’s liegen niet. Kleding wordt daadwerkelijk minder pluizig, pillen verdwijnen langzaam, de witte/grijzige waas verdwijnt waardoor de oorspronkelijke kleur beter tot zijn recht komt. Vooral bij kleding van 100% katoen of met een hoog katoengehalte merk je het allerbeste verschil.

fleuril care & repair_ - 3Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben van Fleuril Care & Repair, die wasbeurt na wasbeurt mijn favoriete kledingstukken verzorgt en repareert. Enne, het ruikt ook nog eens heerlijk! Echt van die typische ‘schone was’ geur; bloemig, fris, zacht en schoon. Lekker hoor! Ook Clarence vindt het lekker ruiken.

Meer informatie over Fleuril Care & Repair lees je hier.

Welk kledingstuk is momenteel favoriet bij jou? En heb jij ook wel eens last van kleding die gaat pillen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

 1. noa95
  8 november 2016 / dinsdag, 8 november 2016

  Hoi

  Kan ik de la roche posay effaclar duo samen gebruiken
  met een la roche post exfoliant? Min leeftijd is trouwens 21. Ik twijfel namelijk of het wel goed is.

  Alvast bedankt.

 2. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

  Hoe krijg je het toch elke keer weer voor elkaar om zo’n leuke foto met je kattjes te maken. Super leuk. en ik ben heel erg benieuwt naar dit wasmiddel! Heb ook last van pillende kleding. Handig en leuk geschreven artikel!

 3. Lisette
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Ik vind het wel toevallig dat ik bij een andere blogger vandaag ook een artikel zag over hetzelfde wasmiddel! Erg jammer. Dit maakt het toch minder leuk om blogs te volgen. Het wordt allemaal zo commercieel en minder persoonlijk..

 4. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Thanks voor de tip! Ik ga het zeker een keer proberen!

 5. 14 september 2016 / woensdag, 14 september 2016

  Was nooit zo’n fan van Fleuril, maar na dit gelezen te hebben ga ik deze binnenkort toch maar eens proberen. Bedankt voor de tipp <3

 6. 13 september 2016 / dinsdag, 13 september 2016

  Ik moet hier zeker kennis mee maken.

 7. Tieske
  10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Haha zo reageer je nooit en zo twee dagen achter elkaar! Dit is precies waar ik gisteren over nadacht toen ik de was deed! Ik vroeg me af of zo’n soort wasmiddel nou echt zou werken. Et voila! Ga het uitproberen. En vanaf maandag 1+1 gratis bij de appie. Alleen ben ik dan op vakantie…

  Bedankt voor deze goed getimede review! Groetjes Tieske

 8. 10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Dat zou je toch niet verwachten, maar tof dat het echt werkt.

 9. Sascha
  10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Clarence maakt deze reclame echt..Wat een geweldig model!

 10. Diana
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Ik droog al mijn was in was-droogcombinatie omdat ik echt 0 ruimte heb voor een droogrekje. Dus denk helaas dat mijn kleding sneller kapot zal gaan. Zal deze eens proberen. Heb toch geen ‘vast’ merk, probeer elke x wel wat anders uit of als er een aanbieding is. Ben benieuwd !

 11. Sharon
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Misschien een rare vraag; maar hoe wordt het kleurverschil bij de eenhoorntrui verklaard? De donkere band onder aan de foto verdwijnt naar mate het wassen.

 12. Anneke
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Joh, wat toevallig dat je je moeder hoort praten over een wasmiddel dat vervolgens jou betaalt om een advertorial te schrijven!

  • Pauline
   9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

   Ik ben het hier eerlijk gezegd mee eens! Zo jammer dat de kwantiteit en ook kwaliteit van je posts echt afneemt 🙁 Ik snap dat je waarschijnlijk druk bezig bent met je huis, maar vind het dan wel nogal dubbel dat je wel claimt vooruit te werken en dat er posts online zullen komen die niet verschijnen uiteindelijk (instalab van laatst). Dit is echt mijn favoriete blog omwille van de mooie foto’s, kritische reviews en duidelijke uitleg, ik mis je leuke en regelmatige content toch echt! Hoop dat je hier snel wat duidelijkheid over kan brengen 🙂 Nog veel succes met je verbouwingen!

  • Mina
   10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

   En dat er ook zo een gelijkaardig artikel voor dit product op de blog van de zusjes staat…

  • lola
   10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

   Haha, dacht echt hetzelfde!! Heel toevallig ja

  • Chloé
   10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

   Ja, precies dit! Ik vind het persoonlijk iets té toevallig, maar goed; ik zal het fijne ervan waarschijnlijk nooit weten.

   Ik vind het wel jammer dat deze week je niet heel regelmatig upload.. En eigenlijk al een hele tijd. Het enige wat wel regelmatig lijkt te lukken, is het regelmatig uploaden van advertorials. Logisch ook, want je hebt gewoon afspraken met hun. Het is volledig je eigen keuze hoor, maar ik vind het gewoon onwijs jammer! Ik vind je artikelen vaak heel leuk (zelfs je advertorials zijn vaak leuk om te lezen), dus het is jammer zo vaak teleurgesteld te worden. Als je niet meer dagelijks wil posten, moet je dat vooral doen, maar zou je daar dan duidelijkheid over kunnen geven? Weet ik (en al je andere lezeressen) waar ik aan toe ben!

   • Chloé
    10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

    Oh, hier wil ik wel even iets aan toevoegen. Ik vind een advertorial zoals deze dus niet hetzelfde als een artikel. Je kan vast erg enthousiast zijn over dit product, maar ik mis bv. een kritische kijk op de ingrediëntenlijst. Je krijgt hiervoor betaald, dus echt kritisch zal je nooit zijn.

    • Vera
     12 september 2016 / maandag, 12 september 2016

     Tjsa… follow the money.

     Ik ben het met het bovengenoemde commentaar eens. Ik vind je blog onwijs vooruit gegaan sinds je één keer per dag bent gaan posten in plaats van twee keer, maar de laatste paar weken zijn ook deze dagelijkse posts verdwenen en verschijnen de artikelen vrij onregelmatig. De drive erachter lijkt een beetje weg te zijn. Bijvoorbeeld een blog later online zetten omdat het toch echt te warm was die dag en jij er niet zo’n zin in had, come on. Dit is je fulltime baan, dit is jouw werk. Natuurlijk heb je technisch gezien helemaal niks te verantwoorden aan ons lezeressen die geen cent te hoeven betalen om jouw content te lezen, maar toch voelt het bij mij niet helemaal lekker. Ik vind het gewoon jammer hoe je blog meer en meer commercieel lijkt te worden en artikelen verschijnen op momenten dat het jou uit lijkt te komen.

     Natuurlijk is dit puur mijn visie en kan ik niet in jouw hoofd kijken. Ik ben daarom benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt, Serena! Misschien ervaar jij het namelijk heel anders.

 13. yeonu
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Ik weet het niet… als het een gesponsorde video is vind ik toch de geloofwaardigheid er wel af gaan!!
  Aan de andere kant wil ik het toch wel proberen.

 14. wollei
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  ik ben 7 en enn halv en ik vint katteen heel erg mooi en voral jou kat is mooi ik wil ook zoon kat heben maart mag niet van mjin meoder maar joue is wel heel ereg mooi ;;))))) xD xD

 15. 9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Ik ga het zeker proberen, op kleding die pluist, nu heb ik ook favorietjes, die ik niet zoveel meer draag wegens te pluizig. Dus het kan maar helpen. En die trui van je ziet er echt beter uit. Dus ja sponsord of niet dat is toch een faire test.

 16. 9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Huh! Had nooit gedacht dat het echt zou werken! Ik heb dit probleem ook, dus dit moet ik onthouden.

 17. Annette
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Het klinkt goed, maar slijten je kleren niet juist harder door dat enzym wat er in zit? Het lijkt me dat de enzymen niet het verschil weten tussen het cellulose uit de pillen en het cellulose uit de rest van de stof…
  En is je trui nu weer zo mooi dat je hem kunt dragen?

 18. Jennifer Baarspul
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Dat broekje van Loavies is ook mijn favoriet! Hij zit zo heerlijk! ?

 19. Ann
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Het klinkt echt als een fantastische oplossing, ben stiekem heel benieuwd. Ik was alleen altijd met ecologisch wasmiddel, dus dit is niet echt een optie. Pillen verwijder ik vaak met zo’n ouderwets machientje.

 20. Felice
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Is dit nou een echt artikel of een advertorial net zoals de vissticks en de Mc D.? Lost?

  • Lola
   9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

   Als het een advertorial is dan staat er altijd ‘sponsored’ in de tags 😉 (dus ja, dit is een advertorial)

 21. Birgit
  9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

  Het nadeel is dat er dus een parfum in het wasmiddel zit. Dat kan ik nooit gebruiken i.v.m. allergie van mijn man. Waarom maken ze wasmiddelen niet standaard geurloos, met extra soorten met parfum. Dat maakt het voor mensen met een gevoelige huid of allergie een stuk makkelijker. Niet iedereen kan tegen sterke geur aan hun was, maar willen wel de voordelen van speciale soorten wasmiddel of wasverzachter.

 22. Marije
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Aah wat een toffe post. Ik was hier heel benieuwd naar, maar ja, in reclames maken ze je van alles wijs. Heb afgelopen vakantie een nieuw katoenen jurkje gekocht en na 1 dag dragen is hij door het dragen van mijn tas op mijn heup ontzettend gaan pillen. Mweh! Ga dit zeker uitproberen! Dankje voor de tip 🙂

  • 9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

   Lol, dit is reclame 😉

 23. 8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Toevallig zag ik deze gisteren in een reclamespot voorbij komen. Wat een verschil bij de voor en na foto’s.. Even onthouden!

 24. kim
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Dank u serena weer een goede tip die ik ga uitproberen.en ook weer met extra uitleg, super gedaan.
  En clarence is zo lief en cute met het snuffelen aan het wasmiddel!

 25. Carina
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Vraag me dan wel af of op den duur je kleding juist niet sneller gaat slijten omdat behalve de pluisjes ook het nog goede weefsel wordt afgebroken..

  • Serena
   Auteur
   8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

   Zie mijn comment hieronder.

   • Carina
    9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

    Thanks, ik blijf sceptisch. Er is geen manier om de cellulase te vertellen wat wel en wat niet kapot mag. Enige wat ik kan bedenken is een temperatuurverandering die het enzym inactief maakt of dan een ander stofje wat na een tijdje pas vrijkomt in de was. Maar het is niet mogelijk om het heel specifiek per kledingstuk in de was toe te passen.

    • Serena
     Auteur
     9 september 2016 / vrijdag, 9 september 2016

     Nou, daar heb je het al! Waarom zou zoiets niet mogelijk zijn anno 2016? Ik zou het gewoon eens uitproberen, kun je het met eigen ogen zien! 🙂

 26. Lucy
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Hmmm, ik blijf toch wel skeptisch hoor. Als cellulase cellulose afbreekt en daarmee pillen afbreekt, zal het dan na meerdere wasjes het kledingstuk zelf niet vol gaten komen te zitten??

  • 8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

   Die gedachte had ik ook ja!

  • Daphne
   8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

   daar ben ik ook wel benieuwd naar

  • Serena
   Auteur
   8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

   Nee, maar die gedachte kwam ook bij mij op! Repairenzyme bevat naast cellulase ook andere ingrediënten die dat juist voorkomen. Ik ben een keer bij IFF op bezoek geweest (bedrijf dat o.a. wasmiddelen test) en daar wassen ze soms wel tot 50 keer met een bepaald wasmiddel om te kijken wat het doet met kleding. Ik ga er vanuit dat wanneer een gerenommeerd merk als Fleuril een claim doet zoals deze, ze het ook uitvoerig hebben laten testen. Ik was ook sceptisch, maar er is tegenwoordig zo veel mogelijk! Ik ben echt overtuigd.

   • Daphne
    8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

    toch maar proberen dan =) dankjewel!

   • Daphne
    8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

    toch maar proberen dan =) dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *