Waarom iedereen terug zou moeten gaan naar één artikel per dag

Waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar ooit is er in de beautyblogland besloten om twee artikelen per dag te produceren. En ik besloot om daarin mee te gaan. Destijds was ik er namelijk van overtuigd dat het nodig was om bij de top te horen, nu kom ik daar echter heel erg op terug.

Door de jaren heen heb ik de lat steeds hoger gelegd voor mezelf, en zijn jullie, mijn bezoekers, daardoor ook steeds meer van mij gaan verwachten. Dat is logisch, want welk beroep je ook hebt, ik vind dat je altijd moet blijven groeien en zoeken naar verbeterpunten.

Ik ben me vooral gaan focussen op de fotografie en dan met name de productfotografie. Ik doe mijn best om frisse, gestyleerde foto’s te maken en élke foto gaat door de nabewerking. Op deze manier ben ik rustig zo’n 2 uur kwijt aan het maken van productfoto’s. Dan nog eens 1,5 uur aan het schrijven van de blogpost. En als laatste maak ik een look en flink wat selfies die ook op de foto gezet moeten worden. Al met al kom ik gemiddeld op zo’n 4 uur per blogpost. Dat is een halve werkdag.

Je begrijpt dat het voor mij steeds lastiger werd om twee artikelen per dag te produceren nu ik langer bezig was met productfotografie en nabewerking. Want ik schrijf niet alleen blogposts, er moeten ook mails worden beantwoord, comments worden gelezen, social media posts worden geplaatst, events worden bezocht en administratie worden gedaan. En het is niet zo dat ik in de weekenden en feestdagen vooruit kan werken, want ook op deze vrije dagen moesten er per se twee artikelen per dag online komen.

Maar, waarom eigenlijk? Wie heeft dit bedacht? Waarom heb ik mezelf deze ongeschreven regel zo streng opgelegd? Ik begon de lol in het bloggen te verliezen. Het leek wel alsof ik aan het dweilen was met de kraan open. Ik liep steeds meer achter de feiten aan, had geen tijd voor events, geen tijd om af te spreken met vrienden, geen tijd om goed te eten, geen tijd om te sporten en geen tijd om te genieten van mijn geweldige beroep.

In november 2014 hakte ik daarom de knoop door: ik zou die maand één artikel per dag posten. Op die manier had ik tijd om vooruit te werken en tijd om de zin in het bloggen weer terug te krijgen. En zoals verwacht – en gehoopt – was dat gelukt. Sterker nog, het beviel me zo goed dat ik de maand erna hetzelfde heb gedaan. En de maand daarna ook. En de maand daarna weer. Het bevalt me prima, één artikel per dag. Sterker nog, ik vind dat iedereen terug zou moeten gaan naar één artikel per dag.

1. Meer aandacht voor je blogpost

De ene lezer leest ‘s ochtendsvroeg al je eerste artikel, de ander komt pas later in de middag een kijkje nemen en krijgt dan ineens twee artikelen voor zijn kiezen: zowel het ochtend en het middagartikel. Die worden allebei vluchtig gelezen, of één van de twee wordt overgeslagen, want wie heeft er tegenwoordig tijd om zo lang op dezelfde blog rond te hangen, nietwaar?

Wanneer je één artikel per dag plaatst wordt dit artikel veel beter en aandachtiger gelezen dan wanneer je er twee of zelfs drie per dag plaatst. Ik merk dat aan het aantal comments – ik krijg er nu meer dan voorheen – en aan het feit dat er minder mensen vragen stellen waarvan het antwoord gewoon in de blogpost staat. Het artikel waar ik uren op heb gezwoegd krijgt op deze manier de aandacht die het verdiend en dat vind ik heel waardevol.

2. Kwaliteit over kwantiteit

Er zijn tegenwoordig zo veel blogs en elke dag blijven er nieuwe blogs bij komen. Onze lezers volgen soms wel 20 blogs tegelijk. Als al die blogs zoveel artikelen produceren hebben ze via Bloglovin’ zo’n 30 tot 40 nieuwe artikelen per dag om te lezen. Ain’t nobody got time for that! Dat betekent dat er een strenge selectie zal plaatsvinden waarbij ze door alle nieuwe artikelen scrollen en er misschien 5 aanklikken om aandachtiger te lezen. Door extra werk in je artikel te steken zorg je dat je kwalitatief boven de andere artikelen uitsteekt en vergroot je de kans dat jouw artikel wordt aangeklikt. Uit de comments van dit artikel blijkt bovendien dat mensen liever één kwalitatief goed artikel per dag lezen dan meerdere minder goede artikelen.

3. Het moet wel leuk blijven

De meeste mensen die bloggen doen dat naast hun studie en fulltime baan, en dat is al druk genoeg. Ik heb destijds ook twee artikelen per dag geplaatst naast mijn fulltime baan, maar dat brak me op een gegeven moment echt op. Constant maar presteren en de bezoekersaantallen in de gaten houden, je zou bijna vergeten waarom je in eerste instantie bent begonnen met bloggen. Maak het jezelf niet te lastig.

Niemand zegt dat je twee artikelen per dag moet plaatsen om ‘erbij te horen’. Sterker nog, niemand zegt dat je één artikel per dag moet plaatsen om succesvol te zijn. Er zijn Amerikaanse blogs die razend populair zijn en slechts 3 artikelen per week plaatsen. Er zijn geen regels en standaarden wat betreft het aantal blogposts per dag. Plaats zo veel artikelen als je wilt, maar zorg vooral dat het haalbaar is en dat het past bij jouw ritme en lifestyle. Vergeet niet dat je ook nog een sociaal leven hebt en tijd over moet houden om leuke dingen te doen in je leven. Twee artikelen per dag zeg, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Het moet wel leuk blijven.

En mijn bezoekersaantallen dan?

Het enige waar ik een beetje bang voor was waren mijn bezoekersaantallen. Ik heb jarenlang geknokt om deze aantallen te bereiken en ik zou het zonde vinden om ineens een flinke daling te zien. Wat blijkt? Mijn bezoekersaantallen zijn in de eerste maand slechts een klein beetje gedaald en de maanden erna weer gestegen. Zo veel zelfs dat ik nu meer bezoekers heb dan voorheen! Dat had ik van te voren nooit gedacht, maar dit is meteen het bewijs van het feit dat je niet per se twee artikelen per dag nodig hebt om ‘mee te doen’ met de grote blogs.

Originele content

Door één artikel per dag te posten kan ik er extra veel tijd en moeite in steken. Dat kan nu nog niet omdat ik druk bezig ben met het schrijven van mijn boek, maar als mijn deadline straks is behaald kan ik niet wachten om grote DIY projects te starten of interessante projecten zoals de Big Red Lipstick Test (5 tinten rode lipstick op 7 typen vrouwen) op te zetten. Echt, mijn handen jeuken!

Conclusie

Ik heb minder stress. Ik ben gelukkiger. Ik barst van de inspiratie en mijn sociale leven is weer helemaal back on track. Ik heb ook ineens wat meer speling om vooruit te kunnen bloggen, zodat ik in het najaar ein-de-lijk eens twee weken achter elkaar op vakantie kan gaan. Iets wat ik niet meer heb gedaan sinds ik ben begonnen met Beautylab, zo’n 6 jaar geleden. Ik kijk er nu al naar uit!

Doe met me mee!

Of je nu fulltime blogt of blogt als hobby, ik denk dat iedereen terug zou moeten gaan naar één blogpost per dag. Het heeft namelijk helemaal geen zin om er meer te plaatsen. Het levert alleen maar stress op. Ik hoop dat ik mijn bloggende lezers heb weten te inspireren, heb weten te overtuigen, van mijn mening over dit onderwerp. Ik hoop dat jullie erover nadenken om – net als ik – voortaan één artikel per dag te plaatsen. Laten we deze absurde en veel te hoge standaard van twee artikelen per dag samen de wereld uit helpen. Laten we er samen voor zorgen dat bloggen weer leuk wordt en dat er posts worden geschreven uit passie, in plaats van uit prestatiedrang.

Wat vind jij van mijn mening, als blogger of als bloglezer? Ben je het met me eens of zie jij toch liever dat elke blog meer dan één artikel per dag plaatst?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

351 Reacties

 1. Ras
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik vind dat je overdrijft. Als je het nou naast je fulltime baan deed dan begrijp ik het volkomen, maar bloggen is jouw fulltime baan! Je studeert ook niet of dergelijk, dus ik vind dat je overdrijft en dat je het in dit verhaal probeer goed te praten.

 2. Lousaa
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Hmm. Good for you!

  Maar als je minder op de looks focust en meer op de actualiteit is het natuurlijk je reinste bullshit. En ook dat soort blogs kunnen buitengewoon boeiend zijn.

 3. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  ik ben blij dat je het zegt, ik hield mijn blog bij naast mijn fulltime baan en voelde me soort van verplicht om 2x per dag te posten, terwijl eigenlijk 1x per dag al veel is als je al 50 uur werkt in de week. Ik heb zelfs een blogpauze gehouden en gestopt met mijn vorige blog. Ik ben in januari blanco opnieuw gestart en blog lekker op mijn eigen tempo. Op deze manier vind ik het veel leuker en relaxter. De mensen die op mijn blog komen zijn tot nu toe ook mensen die echt voor mij komen en niet iemand die voor de 100e keer verteld hoe leuk de collectie van de Primark is.

  Fijn weekend!

  • Ras
   28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

   Jij werkt ernaast dus begrijp ik het volkomen!

 4. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Dank je wel voor dit artikel Serena, ik had het even nodig. Ik blog zelf om de dag en daarnaast werk ik parttime. De comments, social media, mails enz. nemen ook de nodige tijd in beslag. Opeens ‘moest’ ik bloggen terwijl het echt nog steeds mijn hobby/ mini-bijbaantje is. Met aanmoediging van een vriendin besloot ik even minder te bloggen. Echt alleen als ik echt zin heb en daar voel ik me beter bij. Ik heb blijkbaar nu even behoefte veel tijd in mijn sociale leven te steken, lekker te sporten en m’n huisje mooi te houden. En ik voel me daar goed bij. En misschien ga ik straks wel weer naar om de dag maar nu even niet en dat is prima. Goed weekend.

 5. Marianne
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik vind dat je gelijk hebt. Meer dan artikelen heeft geen meerwaarde. Ik lees veel blogs en ik merk dat als er op een blog (heel) veel artikelen geplaatst worden ik de interesse verlies. Als ik een paar dagen geen tijd heb gehad om achter mijn computer te gaan zitten kijk ik daarna tegen een hele berg artikelen aan die ik nog moet lezen, met als gevolg…
  Je bent sowieso niet de enige, ook buiten de beauty wereld is er een tendens naar minder bloggen. Er wordt zelfs beweerd dat bloggen op zijn retour is, als dat zo is kun je maar beter meer ijzers in het vuur hebben en daar je energie aan besteden.

 6. Milou
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Je hebt Beautylab tot een mooie blog uitgebouwd, echter met dit artikel lijkt het net alsof je het wilt goedpraten waarom je over bent gegaan tot 1 artikel per dag. Het is net alsof je jouw bezoekers wilt overtuigen waarom 1 artikel per dag beter is dan 2 artikelen per dag. Dat moeten de bloggers toch lekker zelf weten. Als blijkt dat zij wel heel goed vooruit kunnen plannen, en dat 2 artikelen per dag daardoor ook haalbaar is, dan is dat toch fijn voor ze. Neem Masha bijvoorbeeld, die heeft 1 artikel en 1 video per dag, daar zit ook behoorlijk wat tijd in.
  Verder geef je aan, met 1 artikel per dag wordt het artikel kwalitatief beter..nou dat is eerlijk gezegd niet te merken..een voorbeeld hierbij is dat je in jouw zaterdagartikel continue promotie/ verwijzing maakt voor travellab door een link hierin op te nemen. Laat bezoekers van Beautylab lekker zelf bepalen of ze iets met Travellab willen en dus niet continue de site onder de neus te drukken. Het lijkt haast of je het ons oplegt.
  Verder zeg je dat bij travellab geen commercieel doel achter zit…hmmm is dit feitelijk juist want volgens mij wordt er toch gewerkt met sponsors?!
  Dit is niet om jou af te kraken, het is alleen jammer dat je zo’n artikel moet neerzetten.

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

   Ik lees vrij veel frustratie in je comment, misschien heb ik het mis.
   Even een paar antwoorden op enkele vragen/opmerkingen die je hebt gemaakt, en waarbij je het aan het verkeerde eind hebt, vind ik dan. Je zegt, laat bezoekers zelf bepalen of ze iets met Travellab willen. Niet mee eens. Als je een nieuw platform start wil je daar natuurlijk ook zo veel mogelijk bezoekers genereren. Ik zou gek zijn om niet gebruik te maken van mijn bestaande netwerk om het nieuwe platform aan te jagen. Zo werkt het met alles. Linda magazine maakt toch ook reclame in hun blad voor Linda Meiden? Niet meer dan logisch en er staat genoeg anders leuks in de Sharing on Saturdays, dus als het je niet zint scroll je toch gewoon even door? Net zo makkelijk. Je kan het natuurlijk nog steeds niet met me eens zijn hierin, dat mag, maar nu weet je mijn mening ook. Bovendien zijn we supertrots op onze Travellab artikelen en willen we dat met zo veel mogelijk mensen delen!

   Mijn zusjes en ik zijn Travellab gestart zonder commercieel doel. We verdienen ons geld met Beautylab en KittehsCupcakes en zijn Travellab puur gestart voor de hobby en niet met doel om er ook geld aan te verdienen. Dat is sowieso niet te doen in de reiswereld en dat wisten we van te voren. We vinden het gewoon erg leuk en we waren toe aan iets nieuws. Dat wil niet zeggen dat we alle aanboden afslaan die onze kant op komen. Als Arke vraagt of ik op hun kosten naar Curacao wil, dan zeg ik natuurlijk ja. Of nou ja, natuurlijk, misschien zou niet iedereen hier ja op zeggen, maar ik dus wel! Ik ben dol op Curacao en ik mocht ook nog eens mijn vriend meenemen. Superleuk. Zo zit het in elkaar en dat is dus wat ik bedoelde met, dat er geen commercieel doel achter Travellab zit.

   Tja en verder, ik probeer niets goed te praten. Ik ben gewoon erg blij met deze keuze en dat wilde ik graag delen, hopende andere bloggers die wellicht dezelfde struggles hebben te inspireren. Iedereen moet lekker doen wat hij of zij wil, ik dwing niemand. Ik kan toch ook niemand dwingen? Het enige wat ik kan is mijn ervaringen delen en mensen wellicht op gedachten brengen. That’s all.

   Ik hoop dat ik wat meer duidelijkheid heb kunnen geven, en ik hoop dat ik wat van je frustraties (mochten die er zijn) op deze manier heb kunnen wegnemen. Fijne nacht! liefs, Serena.

   • saro
    28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

    Sorry Sereen ik hou van je maar ze heeft wel gelijk vind ik.. Jouw 2 artikelen waren ook altijd heel goed dus dat kwaliteit argument gaat gewoon niet op

   • 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

    AMEN, Serena, wat reageer je hier goed op. Ik ben het dan ook niet eens met de bovenstaande reacties en ik geef je helemaal gelijk! Het is tegenwoordig echt nooit meer goed geloof ik!

  • Andrea
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   Ik ben het ook met je eens Milou.

 7. Sophie
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Bedankt voor de tip aan iedereen, ik ga op mijn niet-bestaande blog nu meteen terug naar 1 artikel per dag

  • Sophie
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Hier hoort een dikke knipoog achter hoor ;)

 8. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik vind dat je een goede keus hebt gemaakt. Jij bent leuk voor wie je bent en wat je doet! En dat je naar jezelf luisterd is alleen maar goed. Ik ben beginnend blogger en ik plaats op maandag een video en op woensdag, donderdag en zondag een blogpost. Voor mij is dat nu voldoende, maar wie weet in de toekomst…elke dag 1 blogpost! Ga zeker zo door!! Xxxx liefs

 9. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Goed van je hoor, je hoeft toch ook niet altijd aan cijfertjes vast te houden. Ik heb het vorig jaar helemaal losgelaten toen ik in het buitenland zat. Begon van 1 per dag naar 1 per 2 dagen.. tot ik geen internet meer tot mijn beschikking had. Dat werd posten wanneer ik verbinding had én tijd om online te schrijven en al mijn foto’s uit te kiezen en te bewerken. Nu ik weer terug ben klim ik langzaam weer op naar 1 post per dag, maar alleen zo lang dat leuk blijft…. Het blijft toch ook een hobby he ;)

 10. Rachel
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Hier ben ik het dus helemaal mee eens!! Duidelijk en krachtig neergezet, kan je eigenlijk niet omheen :)

 11. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Helemaal waar! Ik denk inderdaad dat je met één blogpost per dag een betere kwaliteit neer kunt zetten. Goed dat je achter je keus staat!

 12. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik vind het zeker een hele goede keuze van je om terug te gaan naar één artikel per dag en dat daarmee ook wat meer aan jezelf denkt door te doen waar jij je prettig bij voelt. Zelf probeer ik dagelijks een artikel te plaatsen en als ik al kijk naar hoeveel tijd daar in gaat zitten, dan weet ik van mezelf dat twee artikelen per dag plaatsen voor mij teveel zou worden. Zeker omdat ik ook naast mijn blog nog andere passies heb waar ik zeker iets mee wil gaan doen in de toekomst en waarvan ik weet dat ik ze kan combineren met mijn blog. Zelf snap ik ook niet echt waarom je als blogger twee artikelen per dag zou moeten plaatsen. Het heeft voor mij om eerlijk te zijn ook niet echt een meerwaarde waarom ik een blog al snel vaker zou bezoeken. Ik kijk juist meer naar het totaalplaatje en de inhoud van de artikelen. Of diegene dan twee artikelen per dag zou plaatsen of bijvoorbeeld vier per week maakt mij dan ook niet uit.

 13. Ellen
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Hoi Serena,
  Ik snap helemaal dat je de lat voor jezelf niet hoger moet leggen dan nodig, en dat 1 kwalitatief goed artikel beter is dan 2 mindere artikelen. Maar ben daarnaast wel van mening dat een (steeds groter) deel van je blogs niet het “beautylab” idee coveren als je denkt aan de sharing on saturdays, outfit posts en de vlogs. Dat vind ik wel jammer! Er zijn misschien genoeg lezeressen die dit natuurlijk hartstikke prima vinden, maar ik had het er laatst met een vriendin over dat we mede hierdoor de laatste tijd de artikelen wat minder interessant vonden dan voorheen..
  Toch wil ik je wel complimenteren dat je zeker bij nieuwe make up collecties niet klakkeloos de promotie plaatjes van het merk zelf in een artikel plakt (wat je soms bij andere sites ziet) maar hier wel tijd en moeite in steekt!

  groetjes!

 14. Marisha
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Super goed dat je dit hebt gedaan!
  Ik moet zeggen dat ik je vroeger al volgde, maar omdat ik de artikelen wat standaard vond worden qua producten reviewen vond ik het minder interessant. Veel producten liggen ook boven mijn budget dus daar had ik zelf in feite niets aan.
  Toen ik later weer eens ging kijken op je site zag ik leuke interessantere artikelen met prachtige foto’s. Sinds een tijdje volg ik je weer elke dag en het verveeld me niet:)

  Als een bezoekster behoefte heeft aan meer artikelen, kan die gene ook andere blogs erbij gaan volgen. Als jij dan bijvoorbeeld een 2de artikel maakt een keertje, voelt het ook meer als een extraatje voor ons, en daar word iedereen toch wel blij van :)

  ps, Je bent een Toppertje!

 15. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Helemaal mee eens! Ik lees vaak maar 1 artikel van een bepaalde blog, omdat de andere er vaak maar bij ‘hangt’. En op bloglovin ben ik ook een heel stuk selectiever. Meeste artikelen daar sla ik gewoon over, van de 400 (+/-) lees ik er maar 10 tot 20.

  Toen ik zelf nog blogde, probeerde ik dat elke dag te doen vanwege mijn ritme. Daar ging echt veel tijd in zitten! Sowieso anderhalf tot twee uur per artikel, en dat was alleen maar non-stop schrijven. Dus geen foto’s! En alleen als ik in een goede schrijfflow zat.

  Nu mijn leven weer wat nuttelozer en saaier dreigt te worden, wil ik weer gaan bloggen. Maar of ik dat elke dag wil doen…? Geen idee. Echt niet.

 16. Diana
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik vind het een goede keuze en je moet helemaal zelf weten of je 1/2/2393 artikels per dag schrijft. Ik vind meerdere leuk, maar 1 goede is natuurlijk ook helemaal goed. Verder lees ik alles, en sommige artikels zoek ik nog een keer op naderhand oid. Maar reageer niet altijd, maar dat komt doordat er dan al veel comments zijn met hetgeen wat ik ook zou willen zeggen.
  Nogmaals, doe je eigen ding en goed dat je de keuze hebt gemaakt en het nu goed gaat voor jouw gevoel.

 17. Sonja
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Geloof me, 1 artikel per dag is echt genoeg. Je kunt ook een overkill krijgen he!

 18. Nanda
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  op zich niet erg als er maar 1 per dag op staat, maar als het dan ook nog eens van die oninteressante dingen zijn als: mijn favo liedjes, welke apps heb ik op mijn mobieltje e.d. vind ik dat zonde. want daarvoor kom ik niet op je blog kijken.

 19. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Heb liever een goed geschreven artikel dan 2 afgeraffelde dat ik bij 1 grote blogster zeker merk met 2 artikelen per dag. Haak er op af. Jij hebt altijd strakke inhoudelijke artikelen geschreven maar 1 per dag is toch goed?

 20. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Mijn vriend heeft een mannen lifestyle blog en in het begin wilde ook hij 2 artikelen per dag plaatsen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het niet haalbaar was, hij werkt 36 uur per week als barbier, heeft een gezin met 2 kinderen en dan nog de blog waar gemiddeld 60-80 uur per week in gaat zitten met 1 artikel per dag. Het is alleen jammer dat inderdaad de grote namen in blogger land 2 artikelen per dag plaatsen, waardoor je het gevoel hebt dat je niet goed kan meekomen. Dus wij zijn voor!!!

  • Sofie
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Zie het verschil tussen een full time blogger en iemand die het erbij doet. Nu is het een appels met peren vergelijking.

 21. Marije
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Hey ik vind het goed van je dat je voor jezelf die stap hebt genomen! Maar als andere bloggers beslissen dat ze wel twee artikelen per dag willen plaatsen is dat niet perse slecht natuurlijk. Je zegt; laten we die onzin van twee artikelen per dag de wereld uithelpen’ maar dat is niet nodig lijkt mij. Iedereen moet gewoon vrij zijn in het kiezen van het aantal artikelen per dag. Net zoals jij ervoor hebt gekozen om niet twee artikelen per dag te plaatsen. Dus als iemand wel twee artikelen per dag plaats is dat niet slecht, het is gewoon iets waar die persoon zich prettig bij voelt

 22. Janna
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  In mijn blogtijd waren er nog geen top blogs in Nederland.
  En ik heb altijd twee artikelen per dag gepost.
  In de ochtend iets informatiefs of een review en tegen de avond iets luchtigs, een top 10 of zo, een giveaway of de aankondiging van een nieuw album.
  In mijn tijd had je de onzin van kijkjes in je leven niet.

  Ik had een internationale entertainmentblog.
  En ik zag op een gegeven moment dat Nederlandse blogs, vooral beautyblogs mijn ideetjes begonnen te pikken.
  Vooral qua lay-out van de site.
  Soms werden mijn artikelen vertaald, maar ongevraagd en zonder bron vermelding op een andere blog geplaatst.
  Dat ontnam mij de zin om het bloggen.

  Ik heb heel lang volgehouden dat ik gestopt was wegens ‘te druk’.
  Maar ik was die blog oorlog beu.
  Zonde eigenlijk want eerlijk is eerlijk, ik mis de inkomsten er van wel.
  Eerst kon ik twee keer per jaar op vakantie een week.
  Nu één keer of bij dure vakantieplannen eens per twee jaar.

  Op dit moment kriebelt het wel weer om te gaan bloggen.
  Het was ook een uitlaatklep en een grote liefde.

  • Diana
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Hoezo onzin van kijkjes in je leven-.-

  • Sophie
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Ik vind deze reactie totaal overbodig want dit gaat over een heel ander onderwerp waar jij terug kijkt naar de goeie ouwe tijd. Als dit allemaal klopt dan is dat jammer, maar eigenlijk interesseert dit niemand

 23. Sandy
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Hi Serena, ik ben iemand die 1 keer per dag blogs kijk en lees ;-) en ik skip alles wat mij niet interesseert (ook vaak een ‘tweede’ artikel). Maar jouw blog lees ik met plezier (ook weleens over iets dat ik nooit zou kopen, ha ha). Dat komt omdat je artikelen lekker afwisselend zijn en met zorg zijn geschreven. Ik hoop dat je de topper blijft die je bent, met je eigen unieke kenmerken en orginaliteit.

 24. guusje van den Hooven
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Mooi dat het iets rustiger aan doen echt effect heeft. Als je niet meer een gelukkig en vol leven zou leiden, zouden je blogposts er denk ik ook niet op vooruit gaan ;) wat ik zelf wel heel erg heb gemerkt is dat ik vaak teleurgesteld ben in je soort artikelen. Ik kom dagelijks op de site, maar eigenlijk is het nu vaker zo dat ik de pagina teleurgesteld weer weg klik omdat de post mij totaal niet aanspreekt of dat ik het artikel wel lees, maar het inhoudelijk echt niets zo veel vind. Toch blijf ik terug komen omdat ik je een leuk persoon vind en soms je artikelen erg goed vind. Ik hoop dat er op een gegeven moment een balans komt tussen de verschillende wensen, maar je kunt nooit iedereen gelukkig maken :) zolang je zelf geniet van het bloggen, zullen je lezers dat ook voelen en zien!

 25. Hanan
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Dames laten we 1 duidelijke onderscheid maken AUB
  1) bloggers die bloggen naast een baan en studie
  2) bloggers die brood verdienen met hun site.zoals Sereba, mascha , Vera etc
  Dit is toch wel een erg belangrijke kanttekening omdat ik veel lees “naast baan/studie is voor mij 2 per dag ook niet haalbaar”

  Maar terug naar de inhoud;
  Het artikel las niet zo fijn. Je stelt je eigen standpunten op alsof het feiten zijn
  -2 artikelen per dag worden minder goed gelezen: geldt niet voor mij, Ik lees op basis van onderwerp en niet op basis van hoeveelheid aan artikelen per dag per blog.
  -2 artikelen per dag gaat ten koste van kwaliteit : ik vind jouw artikelen niet kwalitatief beter geworden.sorry…
  -van 1 artikel per dag wordt een blogger gelukkiger : denk dat dit een erg persoonlijke beleving is.

  Etc etc
  Serena ik volg je al een tijd en de reden waarom ik jouw site bezocht waren de goed onderzochte producten en gedetailleerde ingrediënten&werking van het product.
  Ik heb gemerkt dat jij op je site een ontwikkeling hebt meegemaakt. Je schrijft nu meer over lifestyle,reizen en fashion etc

  Dit is een keus die jij hebt gemaakt en waar je waarschijnlijk nieuwe lezers voor hebt gekregen, maar voor mezelf is het minder interessant geworden. De naam BEAUTYLAB wordt niet meer uitgedragen in je artikelen,ik mis de beauty en de lab! Ik kijk ook minder vaak op je site,Maar dit is jammer voor mij,want ik begrijp dat jouw interesse blijkbaar ook aan het verschuiven is. Dat is heel normaal en hoort bij het leven. Dus als jij happy wordt van 1 artikel per dag, moet je dat echt aanhouden!

  Wat ik wel echt jammer vind is dat je ook andere aanspreekt en hun wil meekrijgen in jouw mening van 1 per dag. Het gaat erom dat jij je toch prettig voelt bij jouw site?laat de andere bloggers lekker doen wat hun goeddunkt. Een Cynthia bv schrijft 2 artikelen per dag ,kwalitatieve ook! Maar ik weet van haar dat zij heel georganiseerd is en vooruit plant en OOK samenwoont met een leuke vriend en een social leven heeft etc. Wat ik wil zeggen, wat voor jou moeilijk haalbaar is wil niet zeggen dat voor ander niet zo is.de een kan beter met druk/prestatie etc omgaan dan de ander.daar zijn we mensen voor. Toen ik op kantoor fulltime job naast gezin met kids niet meer kon combineren heb ik ook asn de bel getrokken en heb m’n fulltime job aangepast naar parttime, echt heeerlijk. Maar ik probeer niet andere fulltime werkende moeder in te laten zien dat het te veel druk is voor hun,nee dat mag ieder werkende moeder voor haarzelf invullen. Sommige zijn juist Happier met die prestatiedruk.

  Ik hoop dat je mijn toon niet als lelijk ervaart maar meer als een: als jij happier wordt van 1 artikel per dag,girlpowerrr.
  Maar aub laten we andere bloggers zelf invullen of zij 2 per dag wel of niet aankunnen.

  • Serena
   Auteur
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Dat moeten ze ook zeker zelf invullen, maar wie weet struggelen ze met hetzelfde en opent dit hun ogen. Wil alleen maar helpen, niets moet, alles mag.

  • Kimberley
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Ik vind niet dat we ons moeten blindstaren op de naam Beautylab. Je geeft het zelf al aan Hanan; de vaste lezers zal het niet ontgaan zijn dat Serena zich heeft ontwikkeld en de focus van de blog is veranderd. Persoonlijk vind ik dat prima, dat hoort er bij. Het is niet alsof je zomaar de naam van je brand veranderd als je zulke naamsbekendheid hebt.
   Ik ben blij dat je gelukkiger bent geworden van je keuze Serena en dat zie ik wel terug in de kwaliteit van je posts. Voor november vond ik ze toch minder, maar ik zie nu dat je weer straalt op foto’s en kom hier met plezier. Je kunt nooit iedereen tevreden houden; doe waar jij je prettig bij voelt.
   Jouw blog, jouw leven, jouw regels x

 26. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Goed artikel! Je moet vooral doen waar jij je happy bij voelt! En gellukig heb je daar nu een mooie balans in gevonden.
  Ik heb het idee dat meer bloggers hier ook voor kiezen. Zelf post ik (naast mn fulltime baan) elke dag een artikel, aan inspiratie geen gebrek en het is mijn passie dus ik word er blij van. Toch merk ik dat ik soms misschien iets teveel aan mn blog zit en misschien iets meer tijd voor mn loved ones wil maken.. maar ook even n momentje niks hoeven bijvoorbeeld. Toch vind ik dat wel lastig want ik merk juist nu dat ik steeds sneller groei, hele leuke reacties krijg en dat bedrijven me ineens weten te vinden. En wat zou er dan gebeuren als ik niet elke dag iets zou posten? En hoe vaak dan wel? Lastig lastig! Ik vond je artikel in ieder geval erg fijn om te lezen :)

 27. Sofie
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Uiteraard moet je doen wat voor jou goed voelt, maar ik vind dit artikel behoorlijk belerend en wat arrogant overkomen: laat andere bloggers lekker doen wat ze willen, iedereen heeft een andere manier van werken en niet iedereen zal jouw stresslevel hebben. Ik snap dat een gevoel van stress niet fijn is, maar voor mij voelt het nu alsof je je er makkelijk van af maakt en gewoon de helft van de ‘delivery’ aan je bezoekers opschort. Ik zie namelijk zeker geen enorme verschillen in de kwaliteit van je posts nu het er nog 1 is.
  Ik ben een paar maanden geleden op je blog terecht gekomen na huidproblemen en vond de artikelen in je ‘archief’ erg interessant dus ik keek ook regelmatig naar je recente posts. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de inhoud nu echt compleet anders vind dan van pak ‘m beet een jaar-anderhalf terug. Het is voor mijn gevoel wat voor de hand liggend en ‘makkelijk. Ik ben vaak wat teleurgesteld in de onderwerpen: veel persoonlijke dingen en weinig echt diepgaande dingen over ingredienten, werkzame stoffen etc. Eigenlijk alles wat Beautylab onderscheidde van andere blogs. Maar goed, dat is mijn smaak en ik weet zeker dat het een boel bezoekers wèl aanspreekt. Just my 2 cents :)

 28. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Ik ben vorig jaar weer van 2 naar 1 artikel per dag gegaan en dit bevalt mij tot op de dag van vandaag super! Zeker naast mijn baan als schoonheidsspecialist en als moeder!

  Ik kan het iedereen aanraden!

 29. Marlende
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Een blog minder per dag is niet zo erg, maar ik merk dat de blogs minder over beauty en bijv ooglooks gaan. Het gaat naar mijn idee steeds meer over jou als persoon. Het lijkt alsof jeje enthousiasme sinds januari kwijt bent. Deze blog versterkt dat idee. Ik denk dat ik je blog langzaamerhand ga verlaten.

  • Sharon
   1 maart 2015 / zondag, 1 maart 2015

   Helemaal mee eens. Zonder dat je het uitspreekt voel je dat toch als lezer. Ik merk het en bezoek je blog ook veel minder dan in de jaren dat ik je al volg. Daarnaast voelt het voor mij alsof je achter de feiten aanholt. Ik volg sinds kort andere bloggers die wel 2 weken op vakantie kunnen omdat ze alles beter voor elkaar hebben qua planning. Bij jou voelt het alsof blogs worden afgeraffeld omdat je ze die dag nog moest maken, omdat er anders geen artikel komt. Als dit voor jou werkt, geen probleem! Maar ik voel me hierdoor minder aangetrokken, vooral de laatste tijd, door jouw blog.

 30. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Leuke en eerlijke post!

  Ik deed voorheen dagelijks een post, maar dat redde ik gewoon niet met mijn (meer dan) fulltime baan en een gezellig druk sociaal leven. Ik schrijf er nu meestal drie per week en dat bevalt me prima! Het is voor mij zuiver een hobby en geen baan, dus ik heb sowieso al een andere insteel natuurlijk.

 31. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik snap waar je op doelt, alleen… Is dat niet heel erg afhankelijk van de branche? Ik schrijf (zoals je weet haha) over reizen en ik moet er niet aan denken om één artikel per dag te plaatsen, dat is gewoon niet realistisch… Ik post zo’n vier a vijf keer per week en dat is voor reizen echt de max, zeker als je het naast je fulltime baan doet, zoals ik. Dus één artikel per is in sommige branches nog veel te veel!

  • Serena
   Auteur
   26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

   Ik doel ook op de beautyblogbranche, San! ;)
   Op Travellab posten wij ook maar 2 keer per week!
   liefs, Serena

   • 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

    In dat geval ben ik het helemaal met je eens ;-)!

 32. Ger
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Als bloglezer vind ik 1 artikel per dag meer dan genoeg. Als er mooie frisse foto’s bij zijn, een goed geschreven artikel, en een goed onderbouwde mening, blijft die altijd hangen bij mij. De reden waarom ik altijd, elke dag terugkom op een blog. O.a. jouw blog. Ik geniet er altijd weer van. Ga zo door Serena! Liefs

 33. Anne
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Hiermee ben ik het niet eens. Ik kan me indenken dat dit voor jou beter werkt en dat dit de kwaliteit van je artikelen verbeterd, maar als anderen het niet erg vinden om 2 artikelen te produceren op een dag, waarom zouden ze zich dan aan jou moeten aanpassen? Ik kom zelf niet toe aan het lezen van één artikel per dag (ahum, anime verslaving…) maar als iemand er plezier in heeft moet diegene dat toch op haar/ eventueel zijn eigen manier doen.

 34. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Wat zijn sommige reacties toch vervelend, bah. Iedere blogger doet wat hij wilt en ik vind het niet vreemd of raar dat jij jouw mening deelt en aangeeft wat voor jou werkt en dat je bezoekersaantallen er niet om zijn gedaald.
  Die hele poeha snap ik niet. Je geeft een mening en je onderbouwd dat goed. Je privé leven naast je blog is ook altijd belangrijk vind ik en daarin heb jij deze keuze gemaakt.
  Je bent tenslotte eigen baas, dus jij kunt min of meer zelf bepalen of je dit doet of niet :) !
  Het enige wat ik dan niet helemaal begrijp, en die vraag heb ik na het lezen van alle reacties vaker terug zien komen, waarom je dan inderdaad een 2e blog bent gestart :)

  • Serena
   Auteur
   26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

   hi Mariska,
   we zijn travellab gestart om verschillende redenen,
   1. we wilden graag samen iets opzetten (met zijn drieën).
   2. het is voor mij één artikel extra per week, dat is dus goed te overzien.
   3. het was na 6 jaar Beautylab tijd voor iets nieuws.
   4. ik ben dol op reizen en ik vond dat ik daar een apart platform voor moest hebben. Gewoon alles wat met travel te maken heeft op één plek. Tevens omdat ik het ook samen met mijn zusjes wilde opzetten.
   5. het is leuk en verfrissend om iets nieuws op te starten, vooral als het iets is waar veel passie voor is en waar geen commercieel doel achter zit, zoals bloggen ooit – jaren geleden – voor ons is begonnen.

   Nu ik één artikel per dag post op Beautylab is er ook ineens ruimte om Travellab wellicht wat meer uit te bouwen en om vaker op reis te gaan om de site te vullen met mooie content. Het is niet zo dat ik met Travellab alsnog op hetzelfde aantal uren zit als voorheen met Beautylab.

 35. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik ben het met je eens, op mijn blog plaats ik 2x/ week een artikel online, maar dat is omdat ik het moet combineren met school en meer dan dat haal ik echt niet.

 36. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Prachtig van je dat je dit kan schrijven! Ik moet eerlijk zeggen dat ik al die maanden (behalve voor november) niet door had dat je maar 1 artikel per dag plaatste. Zoals je zelf al aanhaalde volgen de meeste meer dan 1 blogger en daardoor viel het mij niet echt op. Maar je blogpost zijn, zoals altijd, van goede kwaliteit.

  Ik heb zelf ook een tijdje een blog en Ik deed het naast mijn studies en hobby’s. Het is een leuke hobby tot ik het als een verplichting begon te zien dat ik elke dag een nieuwe post moest schrijven wat mij nooit lukte. Ik heb toen gewoon tijdelijk gestopt en opnieuw begonnen op een eigen domein waar ik nu 3-4 artikelen per week schrijf zonder enige verplichting en nu vind ik het weer leuk om te doen!

  Wanneer komt trouwens je boek uit? Ga je er ook sneakpeaks van geven, ben heel benieuwd ernaar!

 37. Sophie
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  De vraag die Calijn stelt kwam bij mij ook naar boven, wat maakt dat je hier nog een keer een artikel over schrijft om aan te geven dat je nu een artikel per dag online plaatst? Jammer dat je daarnaast ook nog andere bloggers lijkt aan te spreken op de kwaliteit van de artikelen omdat zij wel de keuze maken om er twee op een dag te plaatsen en je je aangevallen lijkt te voelen door een dergelijke reactie van een bezoekster! Prima keuze die je hebt gemaakt, wat mij betreft hoef je er niet zo vaak bij stil te staan over hoe goed deze keuze is geweest!

  • Marthe
   27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

   Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Ik snap niet dat er nog een heel artikel aan gewijd moet worden? Het lijkt wel alsof hier de discussie weer helemaal mee wordt opgelaaid… en dat is denk ik niet je bedoeling.

   • Desiree
    28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

    Aan de andere kant is de boodschap van dit artikel volgensmij juist dat het soms niet erg is om een stapje terug te nemen. Het is goed advies voor andere bloggers maar misschien ook een boodschap die je kunt toepassen in allerlei andere situaties. Te veel hooi op je vork nemen is nooit goed. Zo gaat de lol van veel dingen af. Natuurlijk heeft dit met allerlei factoren zoals stress etc. te maken maar Serena beschrijft gewoon hoe dit haar heeft geholpen en eerlijk gezegd vind ik dit juist een heel goed artikel en een goede aanvulling op wat ze eerder al heeft gezegd.

 38. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Super blogpost! Ik ben een beginnende (food)blogger en ik barst van de ideeën, waardoor ik nu zeker 2 blogpostst per dag kan schrijven. Echter, deze post heeft me wel alert gemaakt. Wellicht moet ik het bij 1 per dag houden, thanks! En als je een receptje zoekt ben je welkom op mijn blog :)

 39. Annika
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik ben het helemaal met je eens. Als lezer niet eens de tijd nemen om twee artikelen per dag te lezen, waarom zou je dan wel verwachten dat jij tijd hebt om er elke dag twee te schrijven!

 40. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik begrijp het helemaal! Ik ben sinds kort ook begonnen met bloggen en er gaat echt super veel tijd in zitten. Daarnaast volg ik zelf ontzettend veel blogs en heb ik er zo’n 40 te lezen per dag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het erg veel vind. Ik ga dan inderdaad echt kiezen wel ik wil lezen en welke ik minder interessant vind en oversla. Als iedereen 1 artikel per dag zou plaatsen dan heb ik meer tijd om alle artikelen rustig en aandachtig te lezen. Ik vind het dus een super goed idee!

 41. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik vind dat je volkomen gelijk hebt. Opeens wou iedereen 2 artikelen per dag, ik heb daar persoonlijk geen tijd voor, omdat bloggen mijn hobby is. Beter toch 1 goed artikel dat 2 redelijke goede? Vind ik toch! :D x

 42. Sofie
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Voor iemand die best veel wetenschappelijke artikelen schreef/schrijft vind ik dat je nogal met -niet bewezen- cijfers. Het is een goede keuze geweest want je geeft zelf aan er gelukkig van te worden. Maar misschien is het belangrijk om bepaalde dingen gewoon meer bij jezelf te houden.

  Daarbij kosten wetenschappelijk onderbouwde artikelen inderdaad meer tijd. Maar artikelen zoals Vera Camilla (die ik ook erg waardeer) kosten geen vier uur. Dus daarin is het wat je zelf zoekt in je blog.

  • Sofie
   26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

   Niet bewezen cijfers gooit*

 43. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Wat een super artikel! Ik ben het ook volledig met je eens. Ik heb een paar maanden geleden besloten om niet meer zo veel comments te geven op andere blogs, want dit koste me te veel tijd. Ik reageer nog steeds wel regelmatig en merk dat de bezoekers aantallen nu meer vanuit Google komen dan uit andere blogs. Ook werk ik gewoon fulltime en dit brak me op. Sinds een paar weken ben ik een artikel per week minder gaan schrijven. Mijn privé leven krijgt er weer een boost van en ik zelf ook :) Hopelijk volgen de grote bloggers je!

 44. Michelle
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Waarom probeer je andere bloggers die misschien wel voor elkaar krijgen om twee kwalitatief goede stukken op een dag te schrijven onder hun grens te laten werken? Nu doe je eigenlijk precies hetzelfde als degene die de norm bedacht heeft dat het normaal is om twee artikelen per dag te schrijven. Prima dat jij je er fijn bij voelt, maar misschien doen andere dat wel bij twee. Vind dit overigens niet echt een inhoudelijk kwalitatief goed artikel…

 45. Lotte
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Helemaal met je eens! 1 artikel is prima! Je moet ook nog genieten van t leven en leuke dingen doen. Voor je t weet ben je oud en grijs

 46. Emma
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Hey serena,

  Als eerste: fijn dat je je er prettig bij voelt. T is je persoonlijke blog en wij (als niet blogmakende lezers) zien nu eenmaal niet hoeveel tijd het allemaal kost.

  Maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat je maar 1 blogpost doet nu. Voornamelijk omdat t vooral personal blogposts zijn, terwijl ik je blog ben gaan lezen voor de beauty. Maar goed ik heb sowieso niks met artikelen als ‘my week in photos’/outfits/vlogs etc. Dat is persoonlijk (dat begrijp ik).

  Ik heb t idee dat als het wel over beauty gaat dat het vooral de higher end producten zijn die je als blogger ontvangt. Daar is niks mee natuurlijk, maar aaangezien ik niet veel geld te besteden heb vind ik dat echt jammer. Ook omdat je die producten ook veel terug ziet op andere blogs (dat is bijvoorbeeld een van de redenen dat ik cynthia niet meer volg). Vat het als je blieft niet op als een persoonlijke aanval op je beslissing. Het is jouw bedrijf, maar ik vond dat ik je even mijn persoonlijke mening wilde laten horen.

  • Emma
   26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

   Ik blij je blog wel trouw volgen hoor. Want als t iets waarvan ik denk: ‘yes’ dan vind ik de kwaliteit, over het algemeen genomen (idereen heeft wel eens een baaldag) erg goed.

 47. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik ben het er helemaal mee eens. Vorig jaar stopte ik met het lezen van je blog omdat ik er geen tijd voor had en de artikelen me vaak niet interessant genoeg leken. Sinds een maand of twee volg ik je blog iedere dag weer met veel plezier. Want wat me opvalt is dat er veel variatie zit in je blog en het is overduidelijk, laat dat duidelijk zijn, dat er uren werk in jouw artikelen zitten! Keep up the good work!

 48. Irene
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Ik vind het goed dat je de keuze hebt gemaakt om terug te gaan naar 1 artikel als dit voor jou bijdraagt aan een gelukkiger en fijner gevoel.
  Toch vind ik het zelf jammer omdat ik elke dag twee rondjes aan beautyblogs maak en ik dan ‘ smiddags op beautylab niks meer te lezen heb.
  Ook is het mij tot nu toe nog niet echt opgevallen dat ik je artikelen beter vind.
  Misschien dat dit meer door mezelf komt dan door jou.
  Ik let namelijk niet echt op de foto’s en dergelijke maar meer op de onderwerpen.
  Artikelen als deze vind ik bijvoorbeeld ook niet echt interessant omdat het niks met beauty te maken heeft.
  Ik hoop dat ik idd na je boeklancering wel merk dat de kwaliteit omhoog gaat en dat ik genoeg heb aan 1 artikel op beautylab :)

 49. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Heey serena,
  Zelf vind ik het soms al moeilijk om 3x per week te posten. Laat staan dat je er twee per dag doet. Voor die mensen uiteraard respect, maar ik denk wel dat het niet veel uitmaakt of het er nu 1 of 2 zijn op die dag. Mensen lezen toch vaak het nieuwste artikel!
  Ik zou eigenlijk ook liever elke dag posten, maar het is gewoon niet haalbaar! Ik zou school verwaarlozen en dan de ergste beslissing moeten nemen om te stoppen met mijn blog! Dat dus nooit! Goed dat je dit bespreekt, ik denk dat veel mensen er nu over gaan nadenken. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *