Verschil tussen dag- en nachtcreme?

Laatst stond ik voor de wastafel mijn gezicht te reinigen toen mijn oog viel op die belachelijke hoeveelheid skincareproducten die bijna uit mijn kastje puilen. Een serum voor overdag, een serum voor ‘s nachts. Een dagcreme en een nachtcreme. Een masker voor de onzuivere huid en een masker speciaal voor tijdens je slaap. Het viel me op dat alle nachtproducten in donker getinte flesjes zijn gehuld terwijl de dagproducten in lichte of vrolijk gekleurde potjes zijn gestopt. Maar wat is er nu zo verschillend aan dag- en nachtproducten, afgezien van de verpakking? Heeft het nut om een aparte dag- en nachtcreme te gebruiken, of kunnen we de dagcreme net zo goed voor ‘s avonds gebruiken en vice versa?


Overdag
Allereerst, hoe weet je of jouw product bedoeld is voor overdag? Het staat namelijk niet specifiek aangeduid op de verpakking. Bij nachtverzorging is dit wel het geval, dus staat er niets op jouw product, dan kun je er van uit gaan dat het bedoeld is voor overdag.

Een creme gebruiken we om twee hoofdredenen; om onze huid te beschermen en te moisturizen. Moisturizen gebeurt doordat er bestandsdelen in de creme zitten die voorkomen dat er vocht uit onze huid verdwijnt (vochtinbrengend is dan ook een foute term, het is eigenlijk vochtvasthoudend).

Beschermen gebeurt doordat de creme een SPF bevat, een Sun Protection Factor. Onze huid wordt gedurende de dag blootgesteld aan schadelijke UV-stralen, ook wanneer de zon niet schijnt, en een SPF beperkt deze schade. Ingrediënten die de huid gevoeliger maken voor de zon, bijvoorbeeld alpha-hydroxy-acids (AHA), retinoïde en etherische oliën van citrusvruchten, worden bij voorkeur juist niet of met mate in dagcremes gebruikt.

Omdat we er ‘s ochtends niet allemaal bijlopen als frisse hoentjes bevatten dagcremes ook vaak bestandsdelen als antioxidanten, caffeine en ‘lichtreflecterende deeltjes’. Dit alles zorgt voor een instant strakkere en frissere huid die straalt van gezondheid! Nou ja, dat laten we de rest van de wereld graag denken.

De meeste mensen gebruiken overdag make-up. Dagcremes zijn daarom zo ontwikkeld dat ze gedragen kunnen worden onder onze make-up. Ze zijn licht en luchtig, trekken snel in en zijn niet vettig zodat eventuele make-up die erna wordt aangebracht niet zal ‘glijden’.

‘s Nachts
Ten eerste zijn nachtproducten gemakkelijk te herkennen. Als deze producten niet in een donkere verpakking zitten dan staat er wel luid en duidelijk ‘NIGHT’ op, kijk maar naar mijn eigen producten hierboven.

‘s Nachts doet ons lichaam, en dus ook onze huid, reparatiewerk. Overdag is ons lichaam een machine die aan het werk is, maar ‘s nachts moet het hersteld en gerepareerd worden, zodat het er de volgende dag weer flink tegenaan kan. Nachtverzorging draait daarom puur om moisturizing en bescherming.

We gebruiken nachtverzorging ‘s nachts, voordat we ons bed induiken, dus no need voor SPF, no need voor lichtreflecterende deeltjes en no need voor ‘snel intrekken’. Om deze reden zijn nachtcremes dan ook wat voller en rijker van structuur. Mijn hoofd gaat altijd lekker glimmen van nachtcreme, maar who cares? Ik ga toch nergens heen. De creme trekt overigens wel in, maar pas tegen de tijd dat ik wakker word.

Verder bevat nachtverzorging grotere hoeveelheden ingrediënten alpha-hydroxy-acids, retinoïde, glycolzuur en hyaluronzuur omdat er ‘s nachts geen UV-stralen aanwezig zijn die de huid extra gevoelig maakt met deze ingrediënten. Dit zijn echt hele krachtige ingredienten die je huid moisturizen (hyaluronzuur) en sneller laten werken, waardoor je huid zich sneller vernieuwt (littekens en pigmentvlekjes vervagen sneller).


Conclusie
Ik ken mensen die graag overdag een nachtcreme gebruiken, juist omdat dit zo’n volle creme is en zij een droge huid hebben. Ik ken ook genoeg mensen die hun dagcreme ‘s nachts gebruiken. Simpelweg omdat ze niets anders hebben en het onzin vinden om een aparte creme voor de nacht aan te schaffen. Maakt dit uit? Doen die mensen het helemaal verkeerd? Absoluut niet. Iedereen moet lekker doen waar zij zich prettig bij voelt.

Kijk, met een nachtcreme ben je overdag niet beschermd tegen UV-stralen omdat er geen SPF in de creme zit. En mijn huid bijvoorbeeld zou de rest van de dag rondlopen als een glimmende bowlingbal. Maar als je huid zo droog is dat het juist wel lekker is voor je, en als je ernaast nog een aparte SPF gebruikt, dan is het toch prima?

Gebruik je een dagcreme ook ‘s nachts dan heb je misschien niet zo veel werkzame voedingsstoffen vergeleken met een nachtcreme, maar misschien heeft jouw huid dat ook helemaal niet nodig. Mijn huid bijvoorbeeld is niet egaal, en omdat ik het wel egaler wil krijgen is het voor mij een goed idee om juist ‘s nachts te zorgen dat mijn huid zich sneller vernieuwt. Maar is jouw huid gewoon egaal, is het niet te droog, heb je nog geen ant-age nodig of whatsoever, dan doet een dagcreme vast ook prima zijn werk.

Maar, nu jullie eenmaal het verschil weten tussen dag- en nachtverzorging kan ik me voorstellen dat je misschien van mening bent veranderd. Misschien vinden jullie het nu wel logischer om aparte cremes aan te schaffen voor overdag en voor ‘s nachts?

Gebruiken jullie zowel een dag- als nachtcreme? Of vind je het nog steeds onzin en één groot marketingverhaal?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

116 Reacties

 1. esther
  17 februari 2017 / vrijdag, 17 februari 2017

  Afgezien van het feit dat er inderdaad veel verschillen zitten in dag- en nachtcreme, is het ook nog eens geen extra uitgave: je doet immers 2 x zo lang met je dagcreme als je ook nachtcreme gebruikt 😉

 2. 8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Hey Serena

  Dank voor deze uitgebreide info.
  Is interessant, maar het ‘schadelijke UV’ wordt toch zwaar overschat als je weet dat de meeste Belgen met een serieus tekort hebben aan zonlicht door het gelaat en de huid te overbeschermen. Dagelijks een straaltje zon is noodzakelijk voor onze broodnodige vitamines.
  Ook ben ik nuchter geworden met deze crèmes die vol bewaarmiddelen zitten en schadelijke stoffen, zelfs de dure producten.
  Zo maak ik zelf regelmatig eigen voetscrubs, gebruik ik meer zuivere olie om de huid niet alleen van buiten maar ook van binnen te voeden, verse en zuivere voeding is nog steeds het belangrijkst in een gezonde levensstijl.
  Maar veel succes en plezier verder 🙂

 3. Jessie
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Ik gebruik Clerasyl ‘s ochtends en ‘s avonds, gewoon om mijn huid schoon te houden.
  Maar zou ik misschien toch nog iets met SPF moeten gebruiken?

 4. Marloes
  22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

  Ik heb laatst op televisie een huiddeskundige gezien die vertelde dat tussen dag- en nachtcrème bijna geen verschil zit en dat je beter gewoon een fatsoenlijke crème kan halen. Dus een grote marketingtruc. Het is dat ik nog dag- en nachtcrème heb, maar ben niet van plan om weer nachtcrème te gaan kopen.

 5. Sinita
  21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Ik ben het toch niet helemaal met je eens over dat een dagcreme ook snachts gebruikt kan worden. Elke dagcreme bevat nl een SPF factor zoals je al vermelde. Zelfs als dit niet vermeld is op de verpakking zit er minstens SPF 6 in, dit is een norm. Ook is er nog niet precies bekend wat een SPF filter doet als het niet wordt blootgesteld aan UV straling (snachts dus). Het hoeft dus geen kwaad te kunnen, maar het kan zeker wel. Ik smeer iig lekker door met een nachtcremepje! 🙂

  Leuk artikel verder!

 6. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Hey Serena,

  Laatst was ik opzoek naar een dag en nacht creme en ben gegaan voor Estee Lauder. 😉

  Ik wilde graag iets met SPF erin, maar de dame zei dat dit eigenlijk helemaal niet nodig was.
  Ik dacht gelijk HUH? en begon te twijfelen..
  Ik ben daarna nog naar verschillende zaken gegaan, maar daar kwamen ze ook met dit verhaal aan. Ze zeiden.. Ja het is natuurlijk wel goed om te gebruiken, maar je moet het zien als zonnebrand. Na enkele uren moet je de zonnebrand ook opnieuw aanbrengen. Dus een dagcreme met SPF zou je ook weer opnieuw moeten aanbrengen om de zoveel uur,.
  De creme zorgt dus voor een korte bescherming, maar het is niet dat je de hele dag door beschermt bent…

  Nu ik hier zo over nadenk denk ik dat ze een punt heeft, maar dat weet ik eigenlijk niet zeker.
  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe jij hier over denkt en hoe anderen hier over denken! 🙂

  liefs -x- Milou

  • Serena
   Auteur
   21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

   natuurlijk hebben ze wel een punt, maar denk dan maar zo: als je het strand op gaat om te zonnen, smeer jij je liever 1 keer in, of helemaal niet?

   • 22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

    Dat is ook weer waar!
    Ik stond ik die winkel eigenlijk met een mond vol tanden en wist niet zo goed te reageren! haha

    Ik heb nu dus gewoon zonder genomen! Ik ga denk toch weer opzoek naar een crème met spf. Nog een aanrader?

    bedankt voor je reactie!

 7. Lisa
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Misschien een tip, maar ik vind de cremes dus allesbehalve goed voor je huid omdat er chemicaliën inzitten! En als je dat niet wilt eten of drinken, waarom dan wel op je gezicht smeren? Als je het puur in je handen hebt, die chemicaliën, dan denk ik ik lijk wel gek om dat op mijn gezicht te smeren! Denk daar eens over na! Ik gebruik pure jojoba olie (koudgeperst) ‘s ochtends én ‘s avonds. (‘s ochtends 2 tot 3 druppels en goed inmasseren zodat het snel intrekt en ‘s avonds 5 tot 6 druppels! Ik smeer het ook op mijn wimpers en ze vallen nu veel minder uit en lijken dikker!) Maargoed, dat is dus hélemaal niet slecht voor je huid en ik heb nu ook helemaal geen onzuiverheden meer terwijl ik die eerst héél veel had! Wel af en toe wat hormonale puistjes maar die verdwijnen dan ook heel snel.

  Is overigens ook niet duur! Ik koop biologische pure jojoba olie koudgeperst (iets ergens onder die benaming) nu heb ik hem van harmonie en kost ongeveer 14 euro voor 100 ml en met mijn vorige flesje van 100ml deed ik bijna een jaar! Het is geschikt voor alle huidtypes, droge én vette (gek genoeg, ja!) alleen niet zo fijn in de stinkhete zomer. Zelf heb ik een vette huid en als het 30+ graden is of zo is het dan niet matterend genoeg.

  Net zo met mijn make-up remover en tonic, dit zijn meestal gemixte oliën enzo, dus vrij van troep 🙂

 8. Titia
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik gebruik alleen dagcreme.
  Ik heb een licht, vloeibare variant en 1tje van nivea voor de normale/gemengde huid.
  Deze creme is wat dikker.
  Vroeger heb ik wel een nachtcreme gebruikt, maar dat vind ik te vet aan voelen.
  Of dit nog steeds voor mij geld weet ik niet.
  Voorlopig is de creme van nivea voor mij goed genoeg.
  Maar wie weet wanneer ik wel een nachtcreme ga kopen.
  Nu weet ik in ieder geval de functies van beide cremes in het algemeen.

 9. Mirjam
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  En hoe zit het dan met dag- en nachtcrème ineen?

 10. isabella
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  ik heb gewoon een goedkoop tubetje van de apotheek, waarop staat: dag en nacht creme. 2 in 1 dus! het werkt ook heel goed op mijn droge schuurpapierhuid.

 11. ANA
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Het is onzin over dag en nacht reparatie. Je huid kan het verschil niet merken en werkt altijd hetzelfde. Een creme werkt ook niet anders als het avond is. Enige verschil is een SPF.

 12. Esmé
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik gebruik beiden! Heeft iemand trouwens een goede tip wat betreft getinte dagcrémes? Ik gebruik momenteel de Origins Vitazing maar ik wil graag wat anders proberen. Heb gehoord dat de bb cream van Garnier & de tinted moisturizer van Sisley niet zo goed zijn.. Iemand andere suggesties? Wil er max. €30 aan uitgeven..

  • Sara
   20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

   L’oreal heeft nu ook een bb creme! Ik heb zelf die van garnier, die gebruik ik voor een natuurlijke look! Maar wil ook die van Dior proberen en Estee Lauder.. Maar die zijn nog niet te koop in Nederland (denk ik).

 13. Norma
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Gebruik regelmatig een nacht crème maar soms ben ik te moe en sla ik na t reinigen gewoon over

 14. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik nu drie verschillende per nacht. Mijn voorhoofd is heel droog, daar heb ik er een van van de natuurlijke lijn van kruidvat voor de droge huid. Voor mijn gezicht (wangen enzo) gebruik ik een voor de gevoelige huid van de natural lijn van kruidvat en voor mijn ogen tegen de droge huid op mijn oogleden ook een van kruidvat (klein potje speciaal voor ogen). Of het werkt, tja ik weet het niet, want mijn huid is de laatste week weer flink aan het klooien..

 15. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Handig duidelijk artikel 🙂

 16. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik dag creme ook altijd s’nachts, lekket budget 😉

  xx Astrid

 17. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik eigenlijk alleen een dagcreme (die dus ook snachts) omdat ik het idee heb dat het inderdaad vooral marketing is… maar zoals je het nu vertelt klinkt het wel alsof er ook een echt verschil zit in de ingredienten. Dus de volgende keer ga ik denk ik toch weer voor een aparte nachtcreme 🙂

 18. Dagmar
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Leuk artikel! Het is alleen niet zo dat alleen ‘s nachts je huid zich aan het vernieuwen is, dit is de hele dag zo. In principe heb je dus gewoon een crème nodig met effectieve concentraties ingrediënten en een aparte zonnebrandcreme.

 19. Marion
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik zelf ook altijd m’n dagcréme overdag én ‘s nachts, vroeg me inderdaad wel af of dit eigenlijk wel kan. Maar na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat ik er prima mee door kan gaan! 🙂 super handig artikeltje dus! Zoals altijd haha 😉

 20. Anne
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Sorry 4 the autocorrect : serena

 21. Chantal
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Heel slecht, maar ik gebruik echt nooit nachtcreme. En dagcreme ook maar heeeel af en toe. Komt eigenlijk omdat ik nog steeds geen goede heb kunnen vinden..

 22. Anne
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Hallo serenades,

  Ik liep laatst de op=op winkel en toen zag ik daar allerlei dr van der hoog skincare producten waaronder mouse reiniger voor oneffen huid en dagcrème die de huid mat oud…..misschien een leuk experiment voor het aankomende warme weer

  ps: essence heeft leuke nieuwe nagelstickers in de schappen liggen bij de kruidvat. ( doorzichtige luipaardprint, kant printje etc.)

  <3 Anne

  • Judith
   20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

   Wat heeft dat met dag en nachtcreme te maken??

 23. Lotte
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  http://www.google.nl/imgres?q=vitamin+E+body+shop&um=1&hl=nl&biw=1366&bih=646&tbm=isch&tbnid=Ytal8Tz5RLO-bM:&imgrefurl=http://crazypoplock.blogspot.com/2010/10/review-body-shops-vitamin-e-day-cream.html&docid=0-B9taQQJOEvpM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_S2dfn9xkP_g/TMh8D6B5NYI/AAAAAAAAAUk/1dAUJZxrydk/s1600/SANY2530.JPG&w=1600&h=1200&ei=RI5nT87NHoGhOs2JkZQI&zoom=1&iact=hc&vpx=881&vpy=2&dur=560&hovh=194&hovw=259&tx=135&ty=55&sig=112581238002883313989&page=1&tbnh=131&tbnw=227&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:11,s:0

  Leuke en leerzame blog, ik gebruik wel trouw mijn dagcreme overdag en mijn nachtcreme ‘s nachts!

  Ik kreeg laatst deze testers bij the body shop en ben er erg tevreden over, ik haal ze alleen steeds ontzettend door elkaar omdat bij deze cremes de dagcreme in een potje zit met een zwarte deksel en de nachtcreme juist in een potje met een roze deksel!

 24. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruikte voorheen een dag + nachtcreme, maar even later gebruikte ik ook de nachtcreme voor overdag, aangezien mijn huid niet genoeg gevoedt werd. Op dit moment maakt mijn moeder mijn dagcreme, dus heb ik ook geen nachtcreme meer. Het fijne is dat hij op mijn huid is afgesteld, dus er zitten geen producten in waar ik allergisch voor ben + heel voedend! No dry spots for me anymore. 😀

 25. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik sinds kort een dag en nachtcreme van de vitamine e lijn van the body shop 🙂 Mijn huid was van tevoren heel droog, en ik merk heel erg verschil sinds ik die twee gebruik! Dus als deze potjes op zijn ga ik ze zeker opnieuw halen 😉

 26. Marissa
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  okee, en hoe zit het dan bijvoorbeeld met de 24hour cream van Revlon? die zegt dat het voor dag en nacht is..

 27. Simone
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik werk in een drogist, en heb regelmatig cursussen van bijv. clarins als ze nieuwe producten hebben, en hier hebben we laatst gehad over spf.
  Elke dag creme heeft een spf als het er niet opstaat, zit er meestal 5 in, dat is te weinig maar er zit sws wat in.
  Wat nu het geval is, die spf in dagcremes hebben niet zo veel nut omdat, die maar uurtje werken, door alle ingredienten die er ook bij zitten, eigenlijk zou je er altijd een aparte spf over moeten doen en vooral in de zomer. Waarom doen ze het er dan toch in? Nou dat is omdat mensen die wat luier dan eerder kopen, want die hebben dan idee van nou dat is goed ook spf erin, voor mensen klinkt het dus mooi maar het doet maar een uurtje zn werk. Apart he?

  • Sara
   20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

   Bedankt voor de info! Ik heb nog een SPF 50 creme liggen, maar die gebruik ik niet, omdat ik daar een beetje bleek van word =p maar ik ga m toch maar gebruiken!

 28. Roos
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar fijne budget dag- en nachtcrèmes..?

 29. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik nu een dag en nacht crème in 1 van de yves rocher, maar ik ga veranderen want het zit in een potje en ik heb vaak lange nagels, dat is echt niet leuk samen. x

 30. Rianne
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ooh wat handig dit artikel, ik vroeg me toevallig laatst nog af wat het verschil is tussen een body butter, een bodylotion en een dagcrème kun je dat ook vertellen?

  • Ella
   19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

   Een dagcrème is voor op je gezicht. Bodybutter en bodylotion – zoals de naam al zegt – voor je lichaam en gebruik je beter niet op je gezicht.

 31. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  ik houd niet zo van nachtcrèmes vind ze vaak veel te vettig en dat langzaam intrekken vind ik helemaal niets. ze zijn vaak gewoon té voor mijn huid.

  er is eignelijk maar een nacht “creme” die ik fijn vind en da tis de tea tree blemish fade night lotion van de bodyshop. hij vermindert mijn onzuiverheden, is zeker niet vettig en trekt snel in.

 32. Susan
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Het verschil zit hem ook vaak in de samenstelling van het product, de dagcreme’s zijn vaak een olie in water emulsie en de nachtcreme is een water in olie emulsie. Dit houdt in dat je overdag een hydraterende laag op de huid aanbrengt en ‘s nachts trekt de crème beter in de diepere huidlagen waardoor de nachtcreme meer verzorgd.
  Op ons huid ligt altijd een lipide( vet) laagje, water en vet lossen samen niet op. Dus overdag bestaat de crème meer uit water wat dus op de huid blijft liggen en de vetdeeltjes die in de crème zitten dringen de huid binnen, maar dit is in verhouding dus weinig. De nachtcreme ‘s bestaan dus meer uit olie en die versmelten dus mooi met je eigen huid, het kleine beetje water in de nachtcreme blijft mooi aan het oppervlak van de huid zodat deze de bovenste huidlaag verzorgt maar de nachtcreme werkt dus meer in de diepte van de huid.

 33. Just-a-name
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Als ik het goed begrijp doe je eerst een serum en daarna de nacht of dag creme erover of zie ik dat verkeerd?

  En wat zijn goede nacht/dag serums en dag/nacht creme’s die ook mijn zonnesproeten en littekens een beetje verminderen?

  Want heb verder alles alleen deze dingen ontbreken nog in mijn stappenplan tot de perfecte huid haha.

  X

 34. Gerda
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruik zowel dag- als nachtcreme. De nachtcreme is inderdaad rijker en voller en overdag wil ik er niet als een glimworm bijlopen 🙂

  Even wat anders: zou je een keer een review willen schrijven over cremes die natuurlijke ingredienten hebben? Ik las pas iets over parabenen in cremes, die zouden slecht voor de huid zijn. Jij weet er vast meer van.

  Groetjes en alvast bedankt!

 35. Zwaan
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Ik gebruikt eerst allebei, maar nu heb ik een crème die voor zowel overdag en ‘s nachts goed is. Ideaal!

 36. Amber
  19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Wat ik me afvraag is, een zonnebrand moet je meerdere malen opsmeren omdat het na een uur of twee uitgewerkt is. Maar hoe zit dat dan met een creme waar bijvoorbeeld 15 spf in zit? Dat is dan toch precies hetzelfde als zonnebrand en het werkt toch ook uit?

  • Sinita
   21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

   Dat klopt, alleen is bij bijvoorbeeld Lancaster de technologie al zover dat de SPF zijn werking alleen afneemt als het ook wordt blootgesteld aan directe UV straling. Daarnaast hebben zij bijvoorbeeld de Dayshield met SPF 30 om de rest van de dag te smeren, deze kan ook over makeup worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *