Verbouw je voeten!

Ik heb me net toch iets belachelijks gelezen! Dat mensen in Amerika sneller naar de plastische chirurg rennen dan naar de sportschool is een feit. Maar de nieuwste trend op dit gebied is wel heel bizar. Plastische chirurgie aan je voeten, puur en alleen om met poezelige voetjes in designer shoes rond te kunnen paraderen. Dit soort nieuws is freaking me out! Wat mij betreft gaat dit echt veel te ver. Sleutelen aan je voeten terwijl er medisch gezien niets mis mee is, are you crazy?

Een van de klinieken die plastische chirurgie aan de voeten uitoefent is de Beverly Hills Aesthetic Foot Surgery in Studio City, California. De oprichter van de kliniek bedacht verschillende voet ingrepen omdat hij vind dat het onrealistisch is om vrouwen te vertellen dat ze niet op hoge hakken kunnen lopen. Door deze ingrepen, zegt hij, kunnen vrouwen pijnloos in de echte wereld functioneren. Alsof je zonder hakken geen carriere kunt maken zeg! Kom nou.
De kliniek heeft een signature operatie genaamd de ‘Cinderella Procedure’, een ingreep die de voeten smaller maakt waardoor ze gemakkelijker in designer shoes passen en er mooier uitzien in bijvoorbeeld pumps. 
Ook bieden ze een operatie aan genaamd ‘Perfect 10! Aesthetic toe shortening. Deze ingreep doet precies wat je denkt dat het doet: het korter en eventueel rechtzetten van je teentjes. Dit wordt gedaan bij tenen die over de rand van sandaaltjes uitsteken.
En dan hebben we ook nog de ‘Foot-tuck fat pad augmentation’ waarbij je eigen afgezogen buikvet wordt geïnjecteerd in de bal van je voet zodat je het langer uithoudt op die 12 cm hoge hakken. 
En voor wie bang is voor zweetkakkies is er ‘Hyperhidrosis’, een ingreep waarbij er botox (de bekende spierverlammer) in de voeten wordt geïnjecteerd. Botox legt je zweetklieren stil waardoor je geen zweetvoetjes meer zal hebben.

Deze gekte waait over naar onze Britse buren, die massaal teen- en enkel correctie ingrepen aanvragen bij hun plastische chirurg, of botox injecties in de bal van hun voet.
Chiropractors waarschuwen voor de gevaren van deze cosmetische ingrepen. Ze vinden dat er alleen ingrepen aan de voet mogen plaatsvinden om pijn (dus niet hoge-hakken-pijn) te verlichten of om misvormingen te fixen. En terecht! We mogen dankbaar zijn met een goed paar voeten, die ons de gehele dag van hot naar her lopen. Ze geven ons evenwicht en de mogelijkheid ons te verplaatsen. Ik vraag me af hoe voeten over een paar jaar functioneren waarbij de tenen zijn gekortwiekt en de voet smaller is gemaakt.

Who cares dat er een teen uitsteekt? Of dat je maar 3 uur op hoge hakken kan lopen? Beter verwen je ze met een pedicure in plaats van een spuit lichaamsvet. 

Q: Wat is jullie mening over dit onderwerp? En spreek me gerust tegen hoor als je het er niet mee eens bent!

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

3 Reacties

 1. Melissa
  16 mei 2022 / maandag, 16 mei 2022

  Mijn voeten zullen er nooit mooi uitzien in hoge hakken. Als je ermee gepest bent en je je realiseert dat je nooit mooie schoenen kunt dragen én honderden euro’s moet uitgeven aan speciaal gemaakte schoenen voor de rest van je leven, dan zul je hier anders over denken. Als deze trend naar Nederland komt waaien, ben ik de eerste die deze operatie laat doen.

 2. Linda
  8 september 2016 / donderdag, 8 september 2016

  Ik heb wijdte M en daar is heel weinig keuze in en zul je nooit een uitverkoopje treffen. Dus als een simpele operatie daar iets aan zou kunnen doen, zou ik er zeker over nadenken.

 3. Melanie91
  9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Ik moet toch echt zeggen dat sommige ingrepen me perfect in de oren klinken.
  Zelf heb ik maat 41 (in de lengte) en 44 in de breedte! Stel dan eens voor hoe moeilijk het is om überhaupt schoenen te vinden. Laat staan mooie schoenen.
  Als ik de mogelijkheid had, dan zou ik zeker een paar operaties overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *