Recept: Witte Chocoladetaart (Video Tutorial)

Mijn moeder had laatst een taart gemaakt omdat mijn zusje Larissa 21 jaar was geworden. Kennen jullie dat spreekwoord “alsof er een engeltje over je tong pist“? Volgens mij is dat verzonnen nadat men een taart als deze had geproefd. AB-SO-LUTE-LY DE-LISH! De bodem is gemaakt van Bastogne koekjes (one of my faves) en de vulling van witte chocolade en slagroom.

Dit recept is niet alleen overheerlijk, het is ook makkelijk te maken, supersnel klaar en erg goedkoop. Dit klinkt dus als een ideaal recept voor mij, aangezien ik niet van te veel gedoe houd. Ik besloot om ook een poging te wagen.

Mijn moeder heeft ook een blog, Pearl & Swirl, en daar heb ik dit recept vanaf geplukt. Het recept komt uit het vegetarische kookboek van Celia Brooks Brown. Omdat de taart vrij machtig is kun je het beste kleine puntjes serveren. Uit deze taart kun je dan ongeveer 15 puntjes snijden.
Ingrediënten;
3/4 pak bastogne koeken  €1,50
100 gram ongezouten boter €0,30
400 gram witte chocolade van Liddl €2,70

500 gram slagroom van Liddl €1,40

bakje gemengde vruchten (bosbessen, frambozen, bramen) €1

4 eetlepels melk op kamer temperatuur

Totaal €6,90 : 15 = €0,46 per puntje.
In deze video laat ik zien hoe je deze taart binnen een kwartier (exclusief opstijf-tijd) in elkaar knutselt:

Variatie tips
Versier de taart met zomerfruit zoals rode bessen, frambozen, bramen en garneer met een takje munt. Maar ook plakjes kiwi of aardbei smaken er heerlijk fris bij. In plaats van Bastogne koeken kun je ook andere koeken gebruiken zoals biscuit, speculaas, amaretti of chocolate chip cookies, of meng er een handje gemalen noten doorheen.

Zoals je in de video kon zien is het erg belangrijk de taart zo lang mogelijk koel te bewaren en direct te serveren nadat het uit de koelkast is gekomen. Bij kamertemperatuur zal de taart in elkaar zakken en dat is zonde! Ik heb het slim opgelost door er een zogenaamde trifle van te maken, maar een taartpuntje staat natuurlijk een stuk mooier.
Succes met kokkerellen iedereen, en eet smakelijk! Als jullie dit recept hebben uitgeprobeerd, laat me dan vooral weten hoe de taart is geworden en wat men er van vond.

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

5 Reacties

 1. Manon
  4 december 2013 / woensdag, 4 december 2013

  Oooh ik maak deze nog steeds heel vaak. ZO LEKKER! Morgen weer, dus kwam ff de ingrediënten weer opzoeken!

 2. 12 juni 2012 / dinsdag, 12 juni 2012

  De taart ziet er heerlijk uit! Ik zal deze zeker een keer gaan maken.

 3. Anoniem
  18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Heb hem net gemaakt !!!

  • 12 juni 2012 / dinsdag, 12 juni 2012

   Thanks!
   Ik zie namelijk ook geen video 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *