Van homeless naar dandy

Wat velen van jullie niet weten is hoe mijn ware passie voor beauty is ontstaan. Ik werkte destijds als kassameisje bij parfumerie Douglas, dus de basis was er al, maar wat echt mijn ogen heeft geopend en waar het vuurtje voor de passie voor beauty is aangewakkerd, komt door een aflevering van Oprah. Toen ik een jaar of 16 was keek ik op een regenachtige middag een aflevering waarin een vijftal ‘soccer moms’ werden getransformeerd door make up artist Kevyn Aucoin.

kevyn aucoinLinks: Kevyn works his magic op een jonge Kate Moss. Rechtsboven: tijdens een episode van Sex & The City. Rechtsonder: met Janet Jackson.

De soccer moms waren hele toegewijde moeders die de hele dag hun kinderen naar wedstrijden en trainingen aan het rondrijden waren en daarom maar voor het gemak in een joggingspak liepen. Je kent het type wel, kortgeknipt haar (want geen tijd om het mooi in model te brengen), geen make-up op (daar was ook al geen tijd voor) en voor het gemak comfortabele sneakers.

En hoewel deze lieve moeders dolblij waren met hun gezin en zich maar al te graag opofferden voor hun kroost waren ze diep van binnen een klein beetje ongelukkig. Ze verwaarloosden zichzelf en waren niet happy met hun grijze muizen-uiterlijk. Oprah besloot deze dames een hart onder de riem te steken en liet ze een nieuwe garderobe aanmeten en gaf ze een nieuwe haircut. Maar het allergrootste verschil zat ’em in de make-up.

Kevyn Aucoin was een zeer talentvolle make up artist en hij transformeerde alle soccer moms in ware bombshells. Echt, wat hij kon doen met make-up was ongelofelijk! Hij keek altijd heel goed naar de mooiste gelaatstrekken van een persoon en haalde die dan helemaal omhoog. Hij liet de soccer moms zien dat ze wél mooi waren. En nu zagen ze het ook eens een keer zelf, met hun eigen ogen.

Ik zeg eerlijk, ze zagen eruit als Hollywood celebrities op de rode loper. Stuk voor stuk barstten ze in tranen uit. En ik ook. Wat is make-up toch een simpel en tegelijkertijd magisch gereedschap om mensen een zelfvertrouwen boost te geven!

Make-up is slechts de buitenkant, maar het kan zeker veel doen voor je binnenkant. It can transform a life, inside and out.

Dat een goede make-over wonderen kan doen bewijst ook Jim Wolf. Deze dakloze en alcoholistische veteraan krijgt een complete transformatie en is aan het einde van de video haast niet terug te herkennen. De blik van Jim wanneer hij zijn nieuwe uiterlijk bekijkt is priceless.

Deze make-over is tot stand gebracht door de nonprofit organisatie Dégagé Ministries. Ze bieden hulp en steun aan mensen die worstelen met armoede, mishandeling, verslaving, werkloosheid en dakloosheid. Ze bieden niet alleen onderdak en eten, ze proberen deze mensen ook daadwerkelijk te helpen om op eigen benen te staan. Soms is het enige wat iemand nodig heeft een frisse start en een nieuwe kijk op het leven.

Jim gaat naar Alcoholics Anonymous om van zijn alcoholverslaving af te komen en krijgt een eigen woning toegewezen.

Homeless Veteran Timelapse TransformationKevyn Aucoin is in 2002 overleden ten gevolge van een hersentumor. Hij heeft fantastische beautyboeken geschreven die ik jullie van harte kan aanbevelen! Ik heb ze zelf ook. ‘Face Forward’ en ‘Making Faces’ zijn hele inspirerende boeken met tips & tricks en ‘a beautiful life’ is een soort ode/biografie die verscheen na zijn dood.

roots_1Door filmpjes zoals die van Jim Wolf weet ik weer waarom ik zo veel passie heb voor beauty. Omdat het mensen gelukkig maakt.

Waarom ben jij geïnteresseerd in beauty?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

94 Reacties

 1. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  goh het verdriet in zijn ogen is best wel heftig, moest ik direct bijna van huilen. Goed dat je hier aandacht aan geeft.

  Waarom ik geïnteresseerd in beauty ben? Omdat het mij wat meer zelfvertrouwen geeft en ik kan elke dag een andere ‘me’ tonen.

 2. Aline
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik had het filmpje al voorbij zien komen op Facebook, erg mooi

 3. Doenja
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Tranen van in mn ogen na het kijken van het filmpje.

 4. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooi artikel, begon spontaan te huilen van het filmpje. Ik ben ook zo’n huilebalk haha.

 5. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik heb weleens wat gehoord over de make-up van Kevyn Aucoin, dat deze fantastish is! Ik wist niet dat ‘ie overleden was, jeetje. Leuke en inspiratievolle post!

 6. Kissyfur
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ontroerend filmpje zeg. Mooi. Ook de comments hierop zijn mooi.

 7. Rosalie
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi filmpje!!

 8. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Leuk artikel! Ik heb Making Faces ook en ik vind het een prachtig boek!

 9. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ah, dat filmpje van Jim! Ik vind zoiets altijd prachtig om te zien. Ik hoop wel dat het nu ook nog goed met hem gaat, ben altijd bang dat ze toch een terugval krijgen en uiteindelijk weer op straat belanden. En de boeken van Kevyn zou ik nog steeds graag willen hebben, lijken me heel leerzaam.

 10. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Leuk artikel!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 11. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi filmpje is dat zeg!

 12. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  wauw super mooi ! echt heel lief van die mensen die man zn gezicht zegt meer dan 1000 woorden. Ik heb ook n blog !

 13. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat leuk om te lezen! Ik weet eigenlijk niet waardoor het bij mij komt.

 14. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik kan mij die afleveringen ook nog wel herinneren! Vond ik atijd zo leuk! Ik zie make-up als een kunstwerkje, lekker je creativiteit uitten en looks proberen! :D

 15. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat mooi, ben erg benieuwd naar zijn boeken!

 16. lot
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Heeft iemand nog een link naar die aflevering van Oprah? Ben nu wel heel benieuwd ;).

 17. Lotte
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wow wa een prachtig artikel. En dat filmpje ook!! Speechless

 18. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw, wat indrukwekkend! Erg mooi filmpje ook, heb er geen woorden voor.
  Goed artikel Serena!

 19. Jolande
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Lieve Serena, dank je wel voor dit prachtige, ontroerende filmpje.
  Een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Maar niet alleen door dit filmpje, ook door het feit
  dat jij iedereen hebt laten zien dat jij niet alleen het uiterlijk maar ook het innerlijke van de
  mens belangrijk vind.
  Ik kijk altijd graag naar je tutorials over opmaken, de DIY’s, shoplogs en zo verder maar hiermee heb je mijn hart écht gestolen. Dank je wel.

 20. Ingrid
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooie achtergrondinfo, ik heb die Oprah afleveringen toen ook gezien. Het leek wel een sprookje die veranderingen.
  Make-up is er toch ook om je mooier te maken, alleen weten we zelf vaak niet precies hoe. Lang leve de beautyblogs met deze informatie!
  Ik doe wel eens met een vriendin mee aan een fotoshoot bij Douglas, dat raad ik iedereen aan! Wow wat maken ze je mooi, ik herken mezelf vaak eerst even niet. Ze laten je een mooiere versie van jezelf zien, geweldig!

 21. Pien
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Toch wel even tranen in mijn ogen bij dat filmpje, wat een mooi gebaar!

 22. Annika
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik vind dit soort filmpjes altijd erg mooi. Ze doen echt hun best om hem te helpen. Bij andere make-overprogramma’s veranderen ze vaak zo veel aan een persoon, dat het lijkt alsof hij/zij zelf eigenlijk niet goed genoeg is.

 23. sophia
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Super leuk artikel en erg mooi filmpje leuk om te zien!:)

 24. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ten eerste, wat een mooi filmpje. Je kunt iemand echt laten beseffen wat je kunt zijn als je er voor gaat. Prachtig dat hij zijn leven weer op wil pakken! Waarom ik zelf geïnteresseerd in beauty ben is hoe het je eigen uitstraling of persoonlijkheid kan versterken, zonder dat je eerst door de eerste uiterlijkheden afgeleid kan worden. Heb je wallen, dan kun je die tegenwoordig mooi verdoezelen. Men zal daar dan niet eerst naar kijken omdat dat opvalt, maar omdat het nu juist NIET meer opvalt zal je er niet door afgeleid worden en kun je meer naar de persoon kijken. Ik hoop dat je zo snapt wat ik bedoel ;).

 25. Jasmin
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi artikel, en bijzonder filmpje! Dit is precies de rede waarom ik schoonheidsspecialiste wil.worden, om mensen te laten zien hoe.mooi ze zijn, inderdaad inside and out

 26. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  ik heb ook 2 van zijn boeken, echt zo zonde dat hij overleden is :(

 27. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw dat filmpje, echt mooi om te zien hoe blij die man was! Making Faces heb ik ook, echt een inspirerend boek inderdaad (:

 28. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooi artikel ja, ik ben dol op beauty omdat het me een stukje rust bied, ik vind het heerlijk om zo even te spelen met make up, looks maken en dingen uitproberen. Ook maakt het je binnen no time anders, maar ik ga ook zeker wel zonder make up de deur uit hoor.

 29. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat gaaf zeg! Al die transformaties die uiteindelijk zoveel voor mensen betekenen vind ik zelf ook leuk om te zien.

 30. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Make-up kan inderdaad veel voor iemand doen,maar ik vind dat je wel dicht bij jezelf moet blijven.laatst zag ik een make up tutorial ,ik herkende werkelijk die meid ni meer!en dat is tricky,dat je niet teveel van jezelf verdoezelt en bijna ander gezicht krijgt. vrouwen moeten ook leren dat je ook mooi bent zonder schmink.met een beetje mascara alleen kom je soms een heel eind.

  Serena,wil jij niet met jouw passie iets terug doen voor de maatschappij?dus samenwerken met een goed doel?

 31. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Oh wow! Een heel mooi inspirerend verhaal! Ik zie ook vaak van dit soort transformatie filmpjes en echt… W O W!

 32. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw wat een transformatie! Ik vind het prachtig dat je met make-up en meerdere dingen iemand zo kunt veranderen in een positieve manier en mensen daarmee kunt helpen. Inspirerend!

 33. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Het maakt mensen inderdaad gelukkiger en kan je ook meer zelfvertrouwen geven, make-up is eigenlijk een gelukmakend iets! Wat een mooi filmpje trouwens zeg en wat een mooi verschil!! Ik hou eigenlijk wel om dezelfde reden van beauty, het kan zoveel mensen gelukkig maken en je kan jezelf zo mooi maken als je zelf wilt met onwijs mooie producten

 34. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi artikel! Ik was tot een paar jaar geleden ook een verslonsde mama, mijn stash was echt dieptriest! Door het lezen van beautyblogs zoals deze raakte ik weer helemaal geïnteresseerd in makeup en beauty en ik begon me weer op te maken, ik ben nu 35 en nu pas is mijn stash weer aan het groeien! Dus thank you, miss Verbon!

 35. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooi artikel! Ik vind beauty zo leuk omdat het me van binnen en buiten laat stralen :)

 36. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een superleuk artikel, super om te lezen!

 37. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi artikel zeg! Ik ga zonder beauty en makeup producten al echt de deur niet uit

 38. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik hou ervan om mezelf te verzorgen en daarom ben ik into beauty. =)
  Ik zelf draag echt niet elke dag make-up, maar mijn wenkbrauwen zijn altijd in vorm en ik draag altijd crèmes en lekker geurtje. ;)

 39. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik ben geïnteresseerd in beauty omdat het me zelfverzekerd maakt en ik kan elke dag een look kiezen die bij m’n gevoel past. De ene keer zijn dat felle lippen, de andere keer alleen wat mascara :)

 40. chucky1012
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooie post.
  Dat zie ik inderdaad vaak op tv op tlc.
  Fijn dat ze in de watten gelegd zijn.
  Wat verschrikkelijk dat zo een man deze veel te jong was en door een vreselijke ziekte was overleden.
  Beauty is niet alleen hoe je er van de buitenkant uitziet maar ook van binnen.

 41. Zoey
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Hoi Serena,

  Na het lezen van je stukje ben ik erg benieuwd naar de aflevering van Oprah. Heb jij misschien een link naar de aflevering of foto’s van de soccer moms?

  Liefs Zoey

 42. MichelleH
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooi artikel! Leuk dat je ook Kevyn Aucoin erbij betrekt. Ikzelf draag nauwelijks makeup, maar heb toch over hem gehoord. Mijn eerste indruk was dat van een inspirerend persoon met een goed hart, zonde dat ie op zo’n jonge leeftijd gestorven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *