Mijn Urban Jungle badkamer

Elke keer als er iemand voor het eerst in ons huis komt en ik de gebruikelijke house tour met ze doe, wordt er vrijwel altijd hetzelfde gereageerd als ik de badkamerdeur openzwaai. Oooh’s en aaaaah’s vliegen in het rond en er worden enthousiaste kreten geroepen. Van alle ruimtes in huis wordt de badkamer altijd het allermooiste gevonden. En ik ben het met ze eens! Ook al woon ik hier nu 4 maanden, ik word nog altijd elke ochtend gelukkig als ik de heerlijk verwarmde tegels van de badkamer op stap. Mijn badkamer is EIN-DE-LIJK helemaal af, dus een goed moment om jullie even een binnenkijker te geven.

urban jungle badkamer_ - 5Voordat ik dit huis kocht was de badkamer vrij gewoontjes. Niet groot genoeg ook, vond ik. Ik besloot daarom om een halve slaapkamer op te offeren en die bij de badkamer te trekken. Dus werden er muren gebroken, leidingen omgelegd, muren gebouwd, gestucd, geverfd en betegeld. Zo’n 2 maanden later was mijn droombadkamer een feit. Hierbij heb ik goede hulp gekregen van Leanne van Van Manen Badkamers, die mij heeft geholpen met het design.

Ik liet haar foto’s zien van wat ik ongeveer wilde (zie ook deze post) en het was meteen raak. Ze snapte wat ik bedoelde, was goed op de hoogte van alle Pinterest trends en kwam uit zichzelf met goede, slimme ideetjes aanzetten. Uiteindelijk kwam de badkamer flink boven mijn budget uit, dus hebben we samen lopen schrappen en voor andere materialen gekozen zodat we op een bedrag uitkwamen waar ik tevreden mee was. Bij deze dan ook een flinke schouderklop voor Leanne, want ik kan haar écht aanbevelen als badkamerspecialist. Ze luistert goed naar je, maar durft zelf ook initiatief te nemen en ze ziet elke badkamer weer als een leuke, nieuwe uitdaging. Leanne is echt een persoon die plezier heeft in haar werk, dat merk je aan alles. En dat zijn precies de mensen bij wie je een badkamer wilt laten ontwerpen. Dus Leanne, als je dit leest: you are the best!

urban jungle badkamer_ - 1
Voor sommige mensen is een badkamer gewoon een plek waar je je tanden poetst en je onder de douche springt, maar ik wilde echt een sanctuary creëren; een plekje waar ik me terug kan trekken om lekker te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Ik wilde een badkamer met een clean en luxueuze uitstraling, zoals de badkamer van een hotel, maar ik wilde dat het er ook knus en gezellig zou zijn met een tropische touch.

En die tropische touch komt niet alleen door de combinatie van donker hout met strakke tegels en kiezelsteentjes, ook de planten zorgen hier natuurlijk voor. Nu is een badkamer misschien niet de eerste plek waar je aan denkt om een stel planten neer te zetten, maar ik kan het jullie écht aanbevelen. Planten hebben een luchtzuiverende werking, zorgen voor meer zuurstof in de ruimte en… zorgen meteen voor een instant vakantiegevoel! En zo zie ik mijn badkamer ook, als een klein stukje vakantie, maar dan in eigen huis.

urban jungle badkamer_ - 6Natuurlijk doet niet elke plant het goed in de badkamer. Het is belangrijk om voor planten te gaan die het juist goed doen in een schaduwrijke, vochtige omgeving (badkamers hebben vaak kleine ramen). De Lepelplant (Spathiphyllum) bijvoorbeeld, Peace Lily in het Engels, doet het goed bij vochtige, halflichte ruimtes. Planten zijn luchtzuiverend, maar de Lepelplant is volgens NASA een absolute topper op dit gebied. Let wel op dat je deze plant op een plek plaatst waar huisdieren niet makkelijk bij kunnen komen, want ze kunnen giftig zijn. Ik heb hem daarom op mijn nisje achter de badkuip gezet. De gestanste bloempot is van H&M.

urban jungle badkamer_ - 16urban jungle badkamer_ - 11Ook de Kentiapalm (Howea Foresteriana) en de Gatenplant (Monstera) doen het prima in je badkamer.

urban jungle badkamer_ - 8De allerbeste en allermakkelijkste plant is nog wel de Sanseveria, die vanwege zijn vorm ook wel vrouwentong of wijventong wordt genoemd, en in het Engels wordt deze plant zelfs ‘Mother-in-Law’s Tongue’ genoemd. Deze plant heeft niet veel licht en heel weinig water nodig (1 keer per 2 weken in de zomer en slechts 1 keer per 8 weken in de winter, echt ideaal). Ik moet toegeven dat ik het niet de allermooiste plant vind die er bestaat, maar zo in een mooie pot (dit mat goudkleurige exemplaar is van H&M), vind ik hem wel wat hebben. Volgens NASA is het bovendien een topper als het gaat om luchtzuivering: ze staan erom bekend minstens 107 stofjes te neutraliseren en maken ‘s nachts erg veel zuurstof aan. Als je het aan mij vraagt kan ELKE ruimte zo’n plant gebruiken.

urban jungle badkamer_ - 12Oh, en een klimop (Hedera) doet het ook goed in de badkamer! Ze doen het prima voor het raam, maar groeien ook goed als ze wat minder licht krijgen. Het is superleuk om een klimop op een verhoging te zetten (zoals een nisje, vensterbank of plankje) zodat hij lekker woest naar beneden kan slingeren. Het houten kastje is van Xenos.

Ook al is je badkamer een stuk kleiner dan die van mij, een plantje in de vensterbank, op de spoelbak van je toilet, een stel bij elkaar op een plankje of juist één grotere in de hoek maakt al verschil. Het geeft meteen veel sfeer!

urban jungle badkamer_ - 9 urban jungle badkamer_ - 4 urban jungle badkamer_ - 10urban jungle badkamer_ - 3 urban jungle badkamer_ - 7Mijn bruisballen bewaar ik in deze houten kom, die ik jaren geleden heb gekocht bij de Wereldwinkel. Mijn badkamer is gelukkig niet zo vochtig, dus de bruisballen kunnen er goed tegen. Ik vind het handig om in één oogopslag te zien wat ik zoal op voorraad heb, want als de kom leeg begint te raken weet ik dat het tijd is om weer even bij Lush binnen te lopen. Tegelijkertijd staat het ook gewoon gezellig en kleurrijk, vind ik. Ik ben zo blij dat ik eindelijk een bad heb! Als ik nu perspakketten krijg toegestuurd met badspulletjes ren ik ermee naar boven en stal ik het uit in het nisje. Heerlijk!

urban jungle badkamer_ - 18 urban jungle badkamer_ - 14 urban jungle badkamer_ - 13Ook de wastafel vind ik prachtig, zo met dat donkere hout en de frisse, lichte tegels, het zorgt voor een mooi contrast. De kommen vind ik lekker speels, en meer Bali style dan bijvoorbeeld één grote wastafel. Ik heb nog lang getwijfeld waarvoor ik zou gaan hoor, maar ik vond het uiteindelijk een fijn idee om nog spulletjes naast de waskommen te kunnen leggen, zoals een toilettas, dus heb ik daarvoor gekozen. Het badkamermeubel bevat 2 grote lades: in de bovenste lade liggen allerlei haarproducten en skincare, wattenschijfjes, wattenstaafjes en deodorant. In de onderste lade liggen föhns, een stijltang, voorraad (tandpasta, scheermesjes, back-up douchegel en shampoo) en washandjes en handdoeken.

urban jungle badkamer_ - 15 Naast het badkamermeubel bevindt zich de douchecabine, die bestaat uit een heerlijke stortdouche. Echt heerlijk douchen zo, net alsof ik onder een waterval sta. De cabine is niet supergroot, maar ook niet klein, en in elk geval groot genoeg om met zijn tweeën onder te staan. Als ik me even snel wil afspoelen, en mijn haren niet nat wil maken, gebruik ik het kleine douchekopje aan de wand. Ook in de douchecabine zit een nisje en daarin hebben George en ik onze everyday spulletjes uitgestald.

urban jungle badkamer_ - 17 Het houten krukje is van Xenos, het tafeltje van Action (volgens mij waren ze snel uitverkocht, dus ik denk niet dat ze niet meer te koop zijn) en de teakhouten badmat is van Hinck Amsterdam en bestelde ik bij Loods5. Het houtbewerkte fotolijstje scoorde ik ooit eens op een rommelmarkt.

De planten zijn trouwens een cadeau van plantje.nl, een online shop gespecialiseerd in planten. Ze hebben werkelijk van alles en nog wat, en wat vooral heel handig is, is dat er veel informatie over de verzorging online te vinden is. Op deze manier kun je wat gerichter zoeken en alleen planten kopen die bijvoorbeeld voor een bepaalde ruimte geschikt zijn. Net na de verhuizing had ik in één klap veel planten nodig en sommige planten (zoals de Kentiapalm of de Monstera) zijn supergroot, dus dat ging ik nooit voor elkaar krijgen in mijn kleine autootje. Als je online planten bestelt wordt alles – hoppatee – in je huiskamer gezet, dus dat scheelt je een hoop gedoe. Ik had er nooit eerder over nagedacht om online planten te bestellen, maar het is echt een aanrader!

urban jungle badkamer_ - 2Ik ben superblij met mijn badkamer en vooral met het feit dat ‘ie nu eindelijk helemaal af is. Soms, als ik een dag écht hard heb geknald, ga ik ‘s avonds lekker in bad, steek ik wat kaarsjes aan, dim ik de lichten, zet ik de laptop op een tafeltje en kijk ik Netflix. Even wat tijd voor mezelf. Maar ik ga ook vaak genoeg samen met George in bad hoor, het bad is namelijk groot genoeg. De setting is hetzelfde, maar dan kijken we vaak een filmpje en nemen we nog wat drinken en snacks mee naar boven, zo gezellig en romantisch! Voor ons is dat toch een beetje quality time.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in onze badkamer te nemen, nu het helemaal af is. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit gewoon veel te druk vinden, en die tafels en krukjes in badkamers onnodige rotzooi vinden, maar voor mij is het perfect zo. Ik heb eindelijk de droom badkamer die ik altijd al wilde hebben.

Hoe ziet jouw droom badkamer eruit? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

92 Reacties

 1. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Fantastische droombadkamer heb je! Ik heb helaas geen raam in m’n badkamer, dus geen plek voor planten. Maar anders wist ik het wel! (Mijn huis staat er verder wel propvol mee…)

 2. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw, het is prachtig! Die planten maken het heel bijzonder en “jungle” achtig op een positieve manier. Kan me voorstellen dat je in zo’n mooie badkamer 100% kan ontspannen.

 3. Y
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ja supermooi zeg! Planten zijn helemaal hip, met name de monstera en de sanseveria zie ik overal terug.
  Je hebt me geïnspireerd om in mijn badkamer ook wat ruimte vrij te maken voor wat planten.

 4. Kim
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ik ben sowieso al jaloers op je prachtige huis!! Maar die badkamer….oh my … to die for?

 5. Petra
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Je badkamer is echt super mooi! ?

 6. Mart
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Bah wat mooi! ❤️

 7. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Lijkt me heerlijk zo’n badkamer, helaas hebben we er de ruimte niet voor. Geniet ervan!

 8. Katja
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Zo mooi! Echt een luxe badkamer geworden zo <3
  Wou wel even melden, omdat je bij de ene plant vermeldde dat ie giftig was voor de kitties, de monstera & sanseveria zijn namelijk ook giftig voor alle huisdieren. Misschien handig om mee te geven aan je lezers 🙂
  Als je katten daar niet zo geïnteresseerd in zijn, dan is er geen probleem natuurlijk. Maar die van mij maken van elke plant een vieruurtje 😀 dus wij moeten daar wel op letten.

 9. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  ik ben echt verliefd op jouw badkamer 😀

 10. yvonne
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  prachtig! Echt heel mooi!

 11. Michèle
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  zoooo mooi! ik hoop dat ik ook ooit budget bijeen gesprokkeld krijg om zo’n projecten te doen in huis 🙂 alles is bij mij wel in orde maar vrij basic (wat prima is). dit is echt een inspiratiebadkamer!

  enneuh: ik ben eigenlijk wel best benieuwd welke de everyday producten zijn in jullie nis 😀

 12. Lavanja
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Prachtig. Dit is precies mijn droombadkamer!!! love it geniet ervan

 13. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat een geweldige badkamer heb jij zeg. En die planten, super leuk! Ik ga daar ook eens wat mee doen in mijn eigen badkamer denk ik.

 14. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Echt prachtig. Het is echt een welness geworden Sereen. De planten maken het echt af! Ik ga ook wat meer groen in huis aanbrengen, want ik vind planten steeds leuker worden in het interieur. Liefs

 15. Suus
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Prachtig zeg! Wat mij betrefr nog mooier dan al die inspiratieplaatjes uit je vorige post.

 16. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Prachtige foto’s zeg! Ziet eruit als een heerlijke badkamer! Beetje het super luxe hotel gevoel! Heel mooi gedaan!

 17. Silke V.
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw! Wij hebben jammer genoeg geen bad in ons appartementje, maar wel een hele fijne douche, maar als ik dit zie wil ik er direct in!

 18. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Geweldige inspiratie voor mijn eigen badkamer in ons nieuwe huis straks! <3 Love it!

 19. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat een ontzettend tof paradijsje heb je ervan gemaakt zeg! Mijn droom badkamer ziet er niet veel anders uit!

 20. Denise
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw! Echt prachtig!
  Ik hou ook echt van een bad ♥️
  Je hebt echt een super gave en mooie badkamer Sereen!

 21. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  WAUW! Wat een badkamer! Het is net een spa! Helemaal geslaagd dus!!! Jeetje mina zeg het is echt zo ontzettend mooi, ik snap wel dat je hier uren kunt badderen alsof je vakantie hebt.

 22. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Mi gado! Wat een geweldige en prachtige badkamer > Love it! Heel erg mooi Serena, je hebt echt je eigen plekje gecreëerd, I love your style! Heel veel plezier ervan, je verdient het. Liefs

 23. Daphne
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Dat is prachtig geworden zeg!

 24. Pearl
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Je badkamer ziet er prachtig uit! Jouw idee om planten in de badkamer neer te zetten vind ik hartstikke goed, dat ga ik ook doen ?

 25. maris
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Prachtige foto’s !
  Ik heb een rot badkamer haha..
  Ik droom van een bad!

  Have fun!

 26. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat een heerlijke plek om te ontspannen zeg! Het ziet er echt prachtige uit, Serena!

 27. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw, wat het is het prachtig geworden! Dit is nu echt mijn droombadkamer en ik zou deze plaatjes nu wel willen opslaan ter inspiratie voor later. Job well done! Zelf huur ik een appartementje, waar ik héél blij mee ben, maar mijn badkamer is echt heel klein. Een douchecabine, daarvoor een wastafeltje, dan de wasmachine en dat is het. Je kunt er NET staan. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik daar planten in moet integreren, aangezien op mijn wasmachine al al mijn toiletspulletjes staan uitgestald!

 28. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat prachtig zeg. Ik ben ook altijd dol op veel planten!

 29. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ik vind jou badkamer prachtig en zou ook zo een plant willen neerzetten in mijn badkamer maaaar ik ben als de dood voor spinnen en ik ben bang dat die dan spinnen zou aantrekken :s

  • Serena
   Auteur
   20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

   hi Julie,
   heb er tot nu toe nog geen eentje gevonden in mijn planten, ik denk dat het wel meevalt hoor! 🙂

 30. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat is het prachtig geworden! Een badkamer kan echt worden onderschat. Voor mij is mijn bad echt een oase van rust. Jammer dat ik er nu geen meer heb, maar als ik thuis kom vind ik dat echt heerlijk! Super tof om al die planten in je badkamer te zetten!

 31. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ik vond het toen het nog niet af was al een mooie ruimte, maar nu ben ik helemaal verkocht! Het idee van de planten vind ik geweldig, zonder jou zou ik daar helemaal niet aan denken dat er ook gewoon in een normale woning een hotel feeling gecreëerd kan worden. Jouw badkamer geeft mij het gevoel alsof je in een Spa bent beland, of beter zelfs in Bali! De combinatie van gladde tegelwerk en houten objecten vind ik zo mooi eruit zien. Een dikke duim voor Leanne, ze heeft het echt top gedaan samen met jou!

 32. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ik ga binnenkort verhuizen en een nieuwe badkamer staat helaas op de lange termijn gepland, maar als ik dit zo zie kan ik nauwelijks wachten haha! Wat een paradijsje!

 33. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ik vind hem geweldig uitzien ! Mijn droombadkamer heeft ruimte, frisheid en een inloopdouche. Ik kan zelf eigenlijk niet in bad vanwege eczeem, dus daar hecht ik minder waarde aan, maar mijn vriend daarin tegen weer wel, dus ik ben benieuwd wat we daar ooit nog van gaan maken haha. Nu hebben we in ieder geval een bad en douche in een, maar echt ideaal is het niet haha.

 34. Iris
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Echt super mooi geworden!! Ben stiekem wel heel benieuwd hoeveel je nou betaald voor zo’n mooie badkamer.. Ik zou ook graag een nieuwe badkamer willen, maar ik vrees dat ik het voorlopig niet kan betalen 🙁

  • Serena
   Auteur
   20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

   hi Iris,
   gewoon wat offertes opvragen, of vragen wat er voor jouw budget mogelijk is. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt 😉

 35. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat is het toch een prachtige badkamer geworden! Heerlijk!

 36. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Heerlijk zo’n badkamer! Ik vind hem heel mooi geworden!

 37. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw, wauw, wauw! Wat een gaaf plekje 🙂 Lijkt me heerlijk om daar me time in te lassen!

 38. Ingrid
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat leuk, zo’n mooie lichte badkamer! Het ziet er echt stijlvol uit. We zijn wel een stel mutsen bij elkaar, want ik vroeg me ook af hoe dicht je bad bij de muur staat en of je daar makkelijk achter kan komen. De planten vind ik superleuk. Helaas is mijn badkamer een schimmelige douchecel midden in het huis, dus geen ramen of ventilatie. Dat wordt dan een minikunstplant..

  • Serena
   Auteur
   20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

   hi Ingrid,
   nee niet makkelijk, maar je kunt er wel gewoon achter komen om schoon te maken! Haha, ik wist dat deze vragen zouden komen, je bent niet de enige. In mijn vorige appartement had ik ook geen daglicht, echt zo’n donker hok was het, maar slim idee om dan met kunstplanten te werken!

 39. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wauw je badkamer is echt zo mooi geworden! Echt een plaatje!

 40. Ilse
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Echt een hele mooie badkamer!

 41. Carina
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Het is heel mooi geworden maar lijkt mij ook heel onpraktisch mwt schoonmaken met al die hoeken.
  Helaas liggen mij badkamer en toilet aan de binnenkant en heb ik geen daglicht daar (echt helemaal niks :() dus die planten gaan het voor mij niet worden. Maar ik zet ze wel in de keuken en slaapkamer 😀 en in alle andere ruimtes, hahaha 🙂

 42. Syl
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Wat een prachtige badkamer. Echt een plekje om thuis te komen.

 43. Michelle
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Hele mooie badkamer! Wat ik me wel afvroeg: kan je goed schoonmaken rondom het bad? Omdat het vrij dicht op de muur staat. En kan je er echt lekker in liggen ook (snijdt de rand niet in je nek)? En tot slot als je op de houten badmat gaat staan loopt het water dan niet tussen de plankjes door op de grond? Haha wat een vragen maar was er al even nieuwsgierig naar :p

  • Serena
   Auteur
   20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

   hi Michelle,
   schoonmaken is geen probleem, kan gewoon, al is het soms even krap met de dweil. Ik lig meestal niet op mijn rand met mijn hoofd, maar tegen de binnenkant aan. Omdat hij zo hoog is, ligt dat heel lekker. Als je op de rand wilt liggen bestaan er trouwens van die speciale badkussentjes die je erover heen kunt schuiven. Ja, het water loopt tussen het hout door. Maar na een bad is de hele vloer nat, dus dat beetje dat tussen het badmatje door sijpelt maakt ook niet zo veel uit, haha! Het is meer dat ik veilig kan uitstappen zonder uit te glijden.

   liefs, Serena

 44. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Echt een schitterende badkamer en waanzinnig leuk gestyled. Kan me voorstellen dat je daar helemaal tot rust komt.

 45. Joyce
  20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Ontzettend mooi!!! En zoveel planten, love it!
  Ik ben blij een badkamer te zien zonder het tegenwoordig zo hippe donkergrijs, en het wat saaie vt-wonen stijltje. Prachtige foto’s ook. Geniet er lekker van jullie!!!

 46. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

  Vanuit hier ook oooh’s en aaah’s! Echt een prachtige badkamer heb je! Lijkt me zo ontspannend, vooral de warmte. Ik heb eigenlijk nooit echt nagedacht over mijn droom badkamer, maar wel dat deze wat warmer mag zijn. Hier bestaat geen verwarming en in de avond koelt het zo af dat het altijd heel koud is in de badkamer. Ooit wil ik dus een fijne warme badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *