Urban Decay All Nighter foundation review

De nieuwste foundation van Urban Decay heet All Nighter, een waterproof longwear liquid foundation die full coverage en een matte finish belooft. Nou, dat zijn me nogal wat beloftes! Ik was razend benieuwd naar deze foundation. Wat foundations betreft houd ik van een goede dekking én een matte finish, dus deze foundation klonk me echt als muziek in de oren.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-1De All Nighter foundation lag al een tijdje hier bij me thuis, maar was een tikkeltje te licht voor me. Nu de zon steeds minder vaak schijnt en ik – helaas – weer iets bleker wordt, is het inmiddels wél een match geworden, haha!
allnighter_foundation_splashes_0-1Van Urban Decay kreeg ik de kleur 6.0 opgestuurd, die licht getint (medium beige) met een zachte, warme ondertoon is. In totaal zijn er maar liefst 24 kleuren, van heel licht porselein naar diep chocoladebruin, dus de kans is groot dat er ook voor jou een perfecte kleurmatch bij zit!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-2Mijn zusje Tara is megagroot fan van de All Nighter Makeup Setting Spray, echt, ze zweert erbij. Met deze spray blijft haar make-up dag en nacht zitten, zonder overmatig te glanzen of van haar gezicht af te smelten. Ze gebruikt het nu al jaren en heeft al veel flesjes versleten. De All Nighter Makeup Setting Spray doet zijn naam dus zeker eer aan, maar is dat met de foundation ook het geval? Let’s find out!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-5Allereerst de verpakking, die ziet er supergaaf uit. De foundation is gehuld in een metallic gunmetal kunststof pompflacon die aan de voorkant is opengewerkt. Heel modern en geometrisch en typisch Urban Decay stylo. De flacon bevat 30ml foundation, de normale hoeveelheid voor foundations.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-6 urban-decay-all-nighter-foundation-review_-7 urban-decay-all-nighter-foundation-review_-8De dekking is echt AMAZEBALLS, zoals je ziet! En dat is ook wel logisch, want de All Nighter Liquid Foundation bevat een GIGANTISCHE hoeveelheid pigment (drie keer meer dan Naked Skin Liquid Makeup!). Daarnaast is de formule gebaseerd op de All Nighter Makeup Setting Spray, wat de foundation super longlasting én waterproof maakt.

urban-decay-all-nighter-foundationDe textuur is romig te noemen, maar vanwege de matterende finish moet ik zeggen dat hij, zelfs op mijn gemengde huid, toch nog wat poederig overkomt. Na het aanbrengen vind ik mezelf er dan ook wat ‘poppig’ uitzien. Als ik van héél dichtbij in de spiegel kijk, zie ik een heel subtiel poederlaagje en laten we eerlijk zijn, dat is niet mooi. Maar ik gaf de moed niet op!

Ik heb daarom verschillende dingen uitgeprobeerd, zoals de foundation aanbrengen met een iets nattere beautyblender, iets meer make-up setting spray aanbrengen dan normaal, of een serum erdoorheen mengen. Vooral dat laatste gaf een prachtig resultaat!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-9urban-decay-all-nighter-foundation-review_-10Wat ik heb gedaan is één pompje foundation met 2 druppels van mijn Origins Nightamins serum mengen, en dit aanbrengen op mijn gezicht. De foundation bracht op deze manier super soepel aan, zonder er poederig uit te zien. Die 2 druppels serum gaven nét dat extraatje waardoor mijn huid er niet meer ‘poppig’ uitzag, maar juist supermooi en glowy! Je zou bijvoorbeeld ook 2 druppels van de Estee Lauder Advanced Night Repair kunnen gebruiken, of een ander olieachtig serum. Op deze manier is de All Nighter ook geschikt voor mensen met een minder vette huid. Heb je wel een vette, snel glanzende huid, dan denk ik niet dat het nodig is om de foundation met serum te mengen.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-11 Mijn gezicht zonder make-up.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-12 Mijn gezicht met één pompje foundation.

urban-decay-all-nighter-voor-en-na Voor en na.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-13En met de rest van mijn make-up.

Ik ben echt fan van de All Nighter foundation! De dekking is geweldig, het maakt mijn gezicht super egaal. Hij dekt zo goed dat ik niet eens concealer nodig heb, vind ik. Daarnaast bevat de formule lichtweerkaatsende pigmenten waardoor je er, ondanks de matte finish, toch nog heel fris en glowy uit blijft zien. En hij blijft inderdaad megalang zitten. Aan het einde van de dag zit alles er nog perfect op en ben ik niet gaan glanzen, zelfs niet bij mijn T-zone. En dat is dus ZONDER afpoederen!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-4Hieronder nog even de voor- en nadelen;

nadelen
– heeft een lichte, poederige finish
– vanwege de goede dekking moet de kleur echt perfect matchen en kan je geen stukje van je gezicht overslaan, anders zie je meteen overduidelijk kleurverschil
– hij is best prijzig, namelijk €36,50

voordelen
– dekt als een TIET!
– kan daarom ook perfect als concealer gebruikt worden
– longlasting formule die dag en nacht blijft zitten als een HUIS
– maar liefst 24 kleuren met koele en warme ondertonen beschikbaar
– houdt je gezicht de gehele dag én nacht mooi mat

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-1Ben je op zoek naar een megagoede dekkende foundation, met matte finish, en die de gehele dag (én nacht) perfect blijft zitten, zonder dat je overmatig gaat glanzen? Dan is de Urban Decay All Nighter foundation echt iets voor jou. Ik kan je dan wel aanraden om er wat druppeltjes serum doorheen te mengen om die licht poederige finish weg te nemen, en om het aan te brengen met het liefst een vochtige beautyblender. Vergeet je gezicht ook niet goed te moisturizen van te voren!

Ik denk dat deze foundation ideaal is voor mensen met een gemengd tot vette huid die snel glanzen bij de T-zone, en die wat oneffenheden hebben (puistjes, hyperpigmentatie, kleurverschil) waardoor ze graag een goed dekkende foundation gebruiken. Ik ben zelf altijd op zoek naar de combinatie ‘full coverage + matte finish’ dus dit is voor mij echt een PERFECT product!

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-3De Urban Decay All Nighter foundation kost €36,50 en is verkrijgbaar in de online shop van ICI PARIS XL, en natuurlijk ook te koop via geselecteerde ICI PARIS XL filialen in Amsterdam (Kalverstraat), Den Haag, Eindhoven en Rotterdam.

Wat vinden jullie van deze foundation, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

54 Reacties

  1. Marjolein
    12 februari 2019 / dinsdag, 12 februari 2019

    Deze foundation gebruik ik nu al twee jaar en ik ben er enorm fan van!

    De dekking is echt amazing en blijft de hele dag zitten. Zelf na een regenbui op de fiets, ziet het er nog heel goed uit. Ik heb zelf een droge/gemengde huid en vind niet dat het poederig is. Je hebt er maar heel weinig van nodig en je doet er ook heel lang mee.
    Wel je goed laten adviseren over de kleur omdat de foundation bij aanbrengen lichter is dan wanneer deze een tijdje op de huid zit. Deze foundation is het geld helemaal waard!

  2. TV
    15 december 2017 / vrijdag, 15 december 2017

    Hierbij mijn reactie want ik wil toch mensen adviseren eerst een proefje te proberen!

    Ik 2 kleuren besteld 4 en 5, probeer ze nu al een week. Mijn huid is gemengd. Na het opbrengen ziet mijn gezicht er heel popperig en ‘goedkoop’ uit. Ik heb het ook met en serum geprobeerd het blijft heel poederig en op veel plekken gaat het na verloop van tijd schilferen.

    Zonde van de € 80,- Probeer het eerst uit, het doet voor mij niet wat het beloofd, ja het is dekkend maar met schilfertjes. Voel me weer een puber toen ik voor de eerste keer foundation op had, zo ziet het er ook uit. Ik heb ervaring met make up opbrengen zowel in cursussen als in levenservaring ;)

    Probeer hem aub eerst uit! Bij mij gaan ze de prullenbak in, ZONDE!!!

  3. Julie Tina
    2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Als je van mat en goeie dekking houdt lijkt deze foundation me top, hij staat je dan ook geweldig! Zelf hou ik meer van een natuurlijke dekking en een wat glowier finish dus deze sla ik over. Wel een fijne, uitgebreide review alweer!

  4. Maya
    2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Ooooh die lipstick!! De onderste foto.
    Welke is dat? Dat is wat ik zoek 😍

    • Annick
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      Ik gok Lolita van Kat von D

  5. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Wat een prachtige foundation! Echt heel erg mooi, snap ik die prijs ook wel!

  6. M
    2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Wauw! Echt wauw, prachtig! Je huid ziet er echt flawless uit met deze foundation als deze is gemend met het serum. Wil bijna om nog een grotere close-up foto vragen zo mooi lijkt ie me!

  7. Anita
    2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Ben erg benieuwd of er spf in zit.

    Het is best prijzig maar als je maar een beetje nodig hebt doe je er wel lang mee.

    • Serena
      Auteur
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      hi Anita,
      hier zit geen SPF in!

      • Anita
        5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

        Super! Dank je wel.

  8. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Wat een luxe product! Prachtige dekking.

  9. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Dit MOET ik hebben. Wat een prachtig effect zeg. Ik ben er helemaal fan van!

  10. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Ik vind hem er op je huid goed uitzien! Ik hoor gemengde geluiden over deze foundation, sommige mensen vinden hem geweldig, en andere mensen vinden hem vreselijk. Ik ben nu wel erg benieuwd geworden!

    • Serena
      Auteur
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      Ja, ik las het ook al! Ik denk dat het heel erg van je huidtype af hangt. Als je huid normaal tot (zeer) droog is, denk ik niet dat hij geschikt is. Dit is echt iets voor de normale tot vette huidjes!

  11. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Waauw, je huid ziet er echt FLAWLESS uit zo! Het is belist: ik MOET deze hebben :-)

  12. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Klinkt echt ontzettend goed en wat slim dat je dat serum erbij doet!

  13. Nathalie
    2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Hi Serena,

    deze foundation ziet er prachtig bij je uit. Ik heb een vraag van andere orde…. Hoe tevreden ben je uiteindelijk met de Plexr behandeling van je oogleden? Ik overweeg namelijk om het ook te doen….. Hoor het graag van je.

  14. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Ohhh ik heb echt geweldige dingen gehoord over deze foundation! Perfect voor mijn vettige huid. Ik moet hem zeker een keer uitproberen. De verpakking is echt super mooi en de dekking ziet er zeer goed uit. Alle grote Youtubers hebben er over gesproken en nu jij, goede reden om het aan te schaffen! Ik vind de prijs opzich nog wel meevallen voor een highend brand, dus dat zal mij zeker niet tegen houden om deze te gaan halen. Je ziet er zoals gewoonlijk weer prachtig uit op de foto’s.

  15. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Wow mooi effect zeg! Inderdaad een hele goed dekking. Ik ga toch eens kijken!

  16. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Deze klinkt geweldig! Alleen de prijs..

  17. 2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

    Ik ben erg benieuwd naar de foundation. Alleen heb ik wel een droge huid, dus ik denk niet dat deze foundation snel zou aanschaffen. Het mengen met een serum is wel een goede tip trouwens.

  18. lavieestbelle
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Hi Serena, de foundation klinkt fantastisch. Verwacht je dat de foundation ook fijn is voor de vochtarme huid?

    • Serena
      Auteur
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      Om heel eerlijk te zijn, nee. Ik denk dat hij echt bedoeld is voor mensen met een normale tot vette huid, die snel de neiging hebben tot glanzen (op de T-zone).

      • lavieestbelle
        2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

        Dank je wel voor je antwoordt. Welke longlasting foundation raadt je aan voor de vochtarme/droge huid?

        • Serena
          Auteur
          2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

          Oeh, dat vind ik een lastige omdat ik zelf niet zo’n huidtype heb, en dus niet uit ervaring kan spreken. Ik vind de Double Wear foundation ook super longlasting, maar daar zou ik een sample van vragen in de parfumerie om te kijken of hij ook bij jouw huid past.

          Verder schijnt de Milani Cosmetics Conceal Perfect 2 in 1 foundation ook superdekkend en longlasting te zijn, en ook iets beter geschikt voor de normaal tot droge huid. Je koopt dit bij Boozyshop, alleen lastig om online je kleur te bepalen..

          Good luck!

  19. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Deze moet ik hebben! Wel even langs de winkel voor kleuradvies. Ben al fan van de oogschaduwbasis en natuurlijk het palette. Hopelijk gaat deze foundation mijn foundation overtreffen van Clinique

  20. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Dit klinkt als een hele fijne foundation, echt wat voor mijn gecombineerde huid! Een goede dekking vind ik ook altijd wel fijn, omdat mijn huid niet superegaal is. Alleen de kleur zou ik wel echt even in de winkel willen testen.

  21. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Klinkt als een goede foundation! Zelf houdt ik meer van een lichte dekking maar het effect ziet er goed uit.

  22. Ier
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Niet lelijk bedoeld, maar ik vind dat je “littekens” van de Plexr behandeling best goed ziet zitten nog. Trekt dat nog wel een beetje weg in de loop der weken?
    Verder inderdaad mooie dekking :)

    • Serena
      Auteur
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      hi Ier,
      dit zijn geen littekens, maar het is pigmentvorming.
      De komende weken – zeker in Amerika – moet ik dit goed beschermen met SPF en het insmeren met crème tegen pigmentvlekjes, zodat de verkleuring hopelijk snel weg trekt.

  23. Myrthe
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Jammer dat je de ingrediënten niet bespreekt.

    • Serena
      Auteur
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      Is er een bepaald ingrediënt waar je allergisch voor bent, of die je mijdt? Kan het wel even voor je nakijken hoor!

  24. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Dit is nu al mijn favoriete foundation. Heb een vette huid, en deze is echt perfect. Breng hem inderdaad onverdund aan. En poeder ook nog wat af.
    Heb in de zomer 7.5, en heb er een 5.5 bijgehaald voor de winter. Dan kan ik nog mixen ook in voorjaar/najaar.

  25. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Voor mij zou het niets zijn denk ik. Ik houd van hoge dekking, maar dan moeten ze zeker ook niet te poederig/droog zijn. Ik heb dure, high end foundations gebruikt maar Max Factor miracle touch vind ik nog steeds een van de betere foundations op dat gebied. Of L’oreal Infallible in die glazen flacon. Ja, inderdaad gewoon van de drogist. 😃

  26. Ingrid
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Holyyyyy…. wat is dit een prachtige foundation :o ! ik ga van het weekend meteen naar de stad.

  27. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Jammer dat je hem moet mengen om tot een perfect resultaat te komen. Desalniettemin (fijn woord is dat toch; ) is de dekking dan ook echt fantastisch!

  28. Coor
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Lijkt wel photoshopped! mooi resultaat *duimpje*

  29. Lieke K.
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Yes! Op een review van deze foundation geschreven door jou zat ik te wachten!
    Dankjewel!

  30. Syl
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Deze klinkt helaas te droog en poederig voor mij. Helaas.

  31. denise
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Ik reageer niet vaak maar ik moet echt even zeggen:

    WOW wat is je huid opgeknapt! Wat mooi! Heel benieuwd naar je routine op het moment en wat nu echt verschil heeft gemaakt.

  32. noa95
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Serena Urban Decay is ook te koop in de Ici Paris XL van Breda!!! :)

  33. Margot
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Ben ik de enige die het resultaat voor de foundation mooier vind? Allereerst complimenten, want je huid ziet er fantastisch uit, ik vind dat deze foundation een beetje het leven uit je gezicht weghaalt omdat hij zo egaal is. Hij dekt fantastisch maar ik vind hem net iets te popperig! (qua levendigheid, gaat mijn stem uit naar de Armani foundation, maar die kost ook wel bijna het dubbele geloof ik)

    • Chantal
      2 november 2016 / woensdag, 2 november 2016

      Ik ben het ook met je eens, vind de dekking net een beetje too much denk ik. Vind je gezicht zonder de foundation een stuk sprekender!

  34. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Wat een mooi resultaat! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

  35. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Inderdaad, het ziet er echt heel erg mooi egaal uit. Heb ik ook wel eens gedaan, het mengen met een serum of crème, dan brengt het veel fijner aan :)

  36. Xantha
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Hij is ook beschikbaar in Breda! Daar kocht ik hem afgelopen vrijdag!

  37. Marly
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Hij lijkt wel iets te licht voor je. Of ligt dat aan mij?

  38. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    ik hoor echt zoveel goeds over deze :D zeker weten dat ik ‘m ga scoren zodra ik in new york ben begin volgend jaar :3

  39. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Wouw deze moet ik echt hebben, hopen dat snel weer kan lopen. Want dan kan ik even een bezoekje brengen aan Amsterdam, altijd lastig om de kleur te bepalen. Liefs soraya

  40. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Ik heb hem ook sinds een maandje en ben ook echt fan! Op sommige delen van mijn gezicht ook wel net iets te poederig maar je tip met het serum ga ik zeker proberen! Want de foundation blijft inderdaad echt super goed zitten.

  41. Laura
    1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    Hoi Serena! Ik had al gehoord van deze foundation, en wil hem dolgraag proberen, want ik shine ook supersnel haha :)
    Het enige wat me tegenhoud van de aankoop is dat ik gehoord heb dat deze foundation oxideert, donkerder word na een paar uurtjes.. hoe was dat bij jou?
    De prijs betaal ik ook ongeveer voor mijn huidige foundation, dus dat vind ik niet zo heel erg, maar dan wil ik niet dat ie opeens verkleurd ;)

    • Janice
      1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

      Hoi Laura, Ik heb zelf al een tijdje de Urban Decay all nighter foundation in gebruik en ja, ik zat eerst ook met hetzelfde probleem. Het is naar mijn mening het beste om zelf wat research te doen naar de ondertoon die je graag bij een foundation wilt hebben. de .0 kleuren hebben namelijk een sterke gele ondertoon, de 0.25 een neutrale ondertoon en de 0.5 kleuren een roze ondertoon. In de winkel zat ik te twijfelen tussen 2.0 en 3.0. Ze hadden echter niet de testers hiervan, maar wel van bijvoorbeeld 2.25 en 3.25. Uiteindelijk had ik deze testers geswatched op zowel mijn hand en mijn kaaklijn en toen ben ik een beetje gaan rondlopen in de winkel. Na een paar minuten zag ik dat 3.25 het beste bij mijn huidskleur past en heb ik de 3.0 aangeschaft. Het is zeker aan te raden om de foundation in de winkel te swatchen!

    • Janice
      1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

      Terugkoppelend op mijn vorige reactie. Ik ben in MAC rond de NC 25 en ik zou prima de kleuren 3.0/4.0 kunnen gebruiken :)

  42. 1 november 2016 / dinsdag, 1 november 2016

    WAUW, wat een prachtige foundation! En wat een prachtige foto’s ook Serena, complimenten! Naast dat de flacon al mooi van zichzelf is, lijkt het product zelf ook echt fantastisch te zijn. En met die 24 kleuren moet er ook een kleurtje bij zitten die perfect is voor mij ;-) Ik ga snel naar de winkel, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *