Update: Oil Cleansing Method

Op 29 februari, iets meer dan twee weken geleden, vertelde ik jullie over The Oil Cleansing Method. Ik had een update beloofd na twee weken, dus oeps, ietsje te laat! Maar beter laat dan nooit, zeggen ze 🙂

Ik heb in deze korte tijd al een paar aanpassingen gedaan, hieronder som ik ze even op;

1. Olieblend aangepast
Ik had een mix gemaakt met 30% ricinusolie en 70% amandelolie, maar om eerlijk te zijn was dit nog iets te ‘droog’ voor mijn huid. Nadat ik alle olie had verwijderd met een stomendhete microfiberdoek trok mijn huid namelijk een beetje! Gek idee toch, dat olie je huid dus ook uit kan drogen wanneer je een oilblend gebruikt die eigenlijk niet geschikt is. Als mijn flesje op is moet ik dus minder ricinusolie gebruiken. Wat ik nu – for the time being – heb gedaan is een scheutje arganolie aan mijn oilblend toegevoegd. Dit ‘verdunt’ het gehalte ricinusolie iets en maakt het daarom minder uitdrogend.

2. Microfiberdoek

In plaats van een washandje gebruik ik nu een microfiberdoek, op aanraden van Caroline die dit al jaren zo doet. De doek is groter zodat je alles in één keer kunt verwijderen (een washandje moet je al snel zo’n 2 tot 3 keer onder de hete kraan houden). Plus dat de vezels voor een bepaalde structuur zorgen die een mild scrubbend effect hebben. Dat is extra fijn voor mijn onzuivere huid. Bij Action verkopen ze superleuke microfiberdoeken met vrolijke prints voor iets van €0,40.


3. Magnetron

In plaats van gloeiendheet kraanwater maak ik mijn microfiberdoek nat (gewoon met koud water) en leg ik dit maximaal 20 seconden in de magnetron bij 700 watt. Op deze manier is het veel sneller stomendheet! Wees wel voorzichtig, want de doek kan heter zijn dan je denkt. Voel dus goed aan met je handen of je het al op je gezicht kunt leggen. Blijf altijd bij je magnetron staan terwijl je je doek opwarmt!

Wat komt na OCM?
Verder zag ik tussen de comments veel vragen staan over de skincareproducten die je na de OCM moet gebruiken en op welk moment van de dag je deze methode moet gebruiken. Ten eerste, niets moet, alles mag. OCM is een reiniging, de eerste stap, dus hierna kun je het beste een tonic gebruiken gevolgd door een creme (check hier de juiste volgorde van skincareproducten).

‘s Ochtends of ‘s avonds?
OCM kun je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. In principe is het, nu ik de magnetron gebruik, zo gepiept, en daarom gebruik ik de OCM ‘s ochtends en ‘s avonds. Je kunt het gerust in de ochtend gebruiken, want met de juiste oilblend heb je na de stoombehandeling totaal geen vettig gezicht. Zoals ik al aangaf voelde mijn huid zelfs wat strakker en droger aan dan voorheen, dus kun je nagaan. Geef je er de voorkeur aan om OCM alleen in de ochtend of alleen in de avond te gebruiken, dan is dat natuurlijk ook prima!


Hieronder zien jullie links mijn gezicht voordat ik met OCM begon, en rechts is een foto die ik gisteren heb gemaakt. Er zit zo’n twee weken tussen. Helaas is de belichting niet precies hetzelfde, maar ik vind wel dat je kunt zien dat mijn pigmentvlekken wat vervaagd lijken, vooral die ene op mijn bovenlip links. Mijn gezicht reageert er prima op. Ik heb geen extra breakouts en mijn gezicht is er niet droger of vetter op geworden. Het heeft gewoon een healthy glow en mijn teint lijkt egaler.


Ik ben benieuwd hoe de OCM tot nu toe is bevallen bij de bezoekers die gelijk met mij zijn gestart. Deel je ervaringen hieronder!

Wat is OCM? Lees hier mijn artikel waar ik er uitgebreid op in ga.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik vind je huid er gezonder uit zien, het oogt wat frisser. 🙂 De glow, of meer de uitstraling, ziet er gewoon gezond uit. 😀

 2. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik was er al enkele weken mee bezig (uit pure wanhoop olijfolie beginnen gebruiken als make-up remover en reiniging omdat mijn huid ZO extreem droog werd) en heb 2 weken geleden een mengeling gemaakt van 75% zonnebloemolie en 25% olijfolie. Ik vind deze mengeling iets aangenamer.

  Wel even iets dat ik wou vermelden voor mensen met een gevoelige huid en neiging tot rosacea en couperose kunnen beter niet dagelijks stomen of zo’n heet water gebruiken, daar gaan kleine adertjes van kapot en dan krijg je nog meer roodheid, die je niet zomaar meer weg krijgt! Ik spreek helaas uit ervaring 🙁

 3. Ellen
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb het nu ook twee weken gedaan. Ik heb helaas geen verschil gemerkt. Misschien had ik ook te hoge verwachtingen maar ik heb juist meer breakouts dan normaal (ik weet niet zeker of dit komt door de ocm) Ik heb het idee dat door het washandje mijn puistjes open gaan en ik de bacterien verspreid is dit waar?x

 4. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Misschien dat ik het nu zelf ook ga proberen, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

  En Serena wat ben je toch mooi, ook zonder make-up 🙂

 5. Lotte
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben tegelijkertijd met je begonnen, en wat een verschil heb ik gemerkt! Ik doe het alleen ‘s avonds, en ik gebruik geen producten na de oil cleansing method (ik ben te jong voor een nachtcrème o.i.d.). Mijn huid heeft een gezonde glow, minder rode vlekjes en veel minder oneffenheden! Daarnaast is het echt fijn om je gezicht elke avond een kleine massage te geven. Mijn moeder gebruikt het nu ook, en is net zo positief als ik ben. Een echte aanrader dus.

 6. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  klinkt ontzettend fijn, is dat met de hete doek gelijkt aan stomen?

 7. Marrie
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben ongeveer tegelijk met jou begonnen en het bevalt goed. Ik doe het alleen in de ochtend. Ik heb een fles gemaakt met 10% wonderolie en 90% olijfolie. Ik heb een droge gevoelige huid en kin met onzuiverheden. Ik heb nog wel regelmatig onzuiverheden op mijn kin helaas. Ik vind het nog prettiger dan de “dure” make up cleanser die ik heb. Misschien dat ik na het lezen van jouw artikel het wel 2x per dag ga doen.

 8. Jose
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  hee, ik gebruik een olie van de action, het is ook tegen littekens. ik ben er pas net mee begonnen en ik vraag me af of je er wel eens van had gehoord. ik vroeg me ook af of jij het al eens gebruikt had en of het ook echt nut heeft? het is een klein flesje en het ziet er oranje uit. haha als je weet wat ik bedoel . ik ben er erg benieuwd naar! liefs

 9. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Echt wel een heel groot verschil! Wauw!

 10. Hawar
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Hey Serena. Even een vraagje wat absoluut niet beauty gerelateerd is; hoe zorg je voor die vage achtergrond op foto’s. Ik heb zelf ook de Nex-5, maar het lukt me echt niet tenzij een voorwerp zowat in de lens zit. Gr

 11. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Misschien moet ik dit toch maar eens overwegen…
  Hopelijk kan dit mijn huid tot rust brengen en de littekentjes vervagen. Met make-up vallen ze niet echt op, maar ik word er toch wel onzeker over.

 12. irene
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik gebruik het nu 2 weken, met af en toe een dagje steggelen ( als ik thuiskom na uitgaan bijvoorbeeld heb ik echt geen zin in dat gedoe en grijp ik weer naar mijn clinique facewash, eerlijk is eerlijk, de OCM is fijn maar het is wel iets meer gedoe, ik ben er telkens 5 min mee bezig)
  Wat ik er het fijnst aan vind is dat ik telkens het gevoel heb dat ik mezelf een mini spa treatment geef: ik masseer het namelijk eerst rustig in, pak mijn nek mee en laat het dan 2 min zitten ( ondertussen doe ik iets anders of dans ik vrolijk in mijn kamer rond op de radio 😉 )
  Het lijkt alsof mijn huid er van opknapt, qua puistjes, tsja dat is bij mij echt de ene week beter dan de andere, altijd zo geweest dus ik kan niet echt zeggen dat het door de OCM komt, daarvoor zou ik het veel langer moeten doen. Wat me wel opvalt is dat de puistjes veel sneller weggaan, terwijl ze normaal een week erover deden met gemakt voordat je er niets meer van zag gebeurt dat nu binnen een paar dagen.
  🙂 nu maar hopen dat het inderdaad aan de OCM licht en dat het zo blijft!

 13. Maude
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben er nu ook zon 2 weken mee bezig, maar het wordt bij mij alleen maar erger heb ik het gevoel.. Ook is mijn huid ineens een stuk droger dan normaal, ik ga het toch maar alleen op de producten houden die ik normaal gebruikte..

  Jammer maar helaas, voor mij werkt het niet.

 14. Joanne
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Hmm volgens mij ben ik de enige die niet echt verschil ziet en als ik moet kiezen vind dat je huid er voor OCM beter uit zag. Maar misschien komt het niet goed over op foto’s. Als jij merkt dat je huid verbetert dan vooral blijven doen!

 15. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben iets lter als jou gestart. Inmiddels ben ik iets meer als een week bezig. Het bevalt me tot nu toe heel goed. De roodheid in mijn gezicht lijkt minder geworden en ook mijn puistjes lijken minder geworden. Het is nog geen wereldschokkend resultaat, maar wle de moeite waard. Misschien dat ik binnenkort als mijn huidige olieblend op is, dat ik dan nog wat verder experimenteer.

  Nog een tip voor wie op zoek is naar zon soortgelijk flesje als die van Serena. Bij Hema hebben ze op dit moment hele handige reissetjes met kleine flesjes, potjes etc. Daar zitten ook flesjes bij.

 16. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb het geen twee volle weken achter elkaar gebruikt, maar wel een aantal dagen geprobeerd. Ik vond het wel prettig, maar ook best wel wat werk. Vooral in de ochtend sloeg ik deze methode al snel over. Maar het is wel fijn en zacht voor mijn huid

 17. Lianne
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  mijn huid is egaler, minder rood, geen puistjes meer een straald ! nooit meer een andere reineging 🙂

 18. Sylvana
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben er ook aan begonnen. De eerste week werd m’n huid egaler en zachter. Maar nu komen er ineens allemaal pukkeltjes. Ik weet niet of het door de OCM komt, of doordat ik al 2 weken niet meer buiten ben geweest. Ik moet namelijk 6 weekjes platliggen. Zou het dus kunnen komen doordat ik niet meer in de buitenlucht kom?

  • Joanne
   17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

   Lijkt me sterkt dat het komt omdat je niet buiten bent. Maar als je 2 weken moet platliggen, neem je dan misschien ook pijnstillers? Want daar krijg ik bij lang gebruik altijd erg puistjes van. Dus als je dat neemt kan het ook daar aan liggen?

   • Sylvana
    17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

    Nee ik gebruik geen pijnstillers. Heb er begin vorige week 2 gehad maar dat lijkt mij niet de oorzaak. Ik heb me laten vertellen dat je huid vetter wordt als je niet meer in de buitenlucht komt. Ik denk dus dat het daar aan ligt.

 19. piene
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  ik denk dat ik het ook maar eens ga proberen! ik heb een vette huid en heb ook wel last van puistjes maar een vraag: kun je deze OCM ook op je rug of een ander deel van je lichaam doen???

 20. Marinah
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Wat apart zeg dat je huid er juist een beetje trekkerig van word! Had ik niet verwacht haha 🙂

 21. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Fijn dat het voor jou goed werkt! Ik reinig nu ook met olie, maar ik moet zeggen dat ik het heel erg wennen vind. Het vettige gevoel vind ik niet zo prettig, en het verwijderen van de olie duurt ook weer wat langer. Maar als het op de lange termijn goed werkt vind ik ‘t het wel waard.

 22. Ella
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Zou je eens een filmpje kunnen maken waarin je laat zien hoe je het juist aanbrengt en afhaalt enzo? 🙂

  • S.
   22 december 2012 / zaterdag, 22 december 2012

   Ja

 23. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Hmmm, mss moet ik het nog eens proberen. Vroeger had ik het een tijdje gedaan maar ik hield niet zo van het gevoel op mijn gezicht.

 24. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Hoi Serena,

  Dat ziet er zeker goed uit, gezonde glow inderdaad. Ben benieuwd of het NOG beter gaat worden.

  Gr.,

  Wojis

 25. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Het lijkt me nog steeds zo’n werkje. Ik begin er dus niet aan.

 26. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik weet het niet, maar voor mijn huid lijkt het me helemaal niets. Ik houd het lekker bij mijn huidige reinigingsritueel, daar doet m’n huid het heel goed bij!

 27. Jamilla
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Het lijkt juist wel alsof je rechts meer onzuiverheden hebt, je huid lijkt er wel frisser maar dat is volgens mij meer de belichting.

 28. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Het ziet er goed uit, misschien ga ik dit ook wel proberen! Mijn huid is nu zeker niet egaal.

 29. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Klinkt eigenlijk wel erg goed! Misschien toch maar overwegen om ‘t te testen of het ook wat voor mij is.

 30. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ga het ook proberen, heb net mn mixje gemaakt 🙂

 31. Seher
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  ik zou der ook wel graag aan mee doen , maar ik ben in behandeling bij de dermatoloog. en serena ik kan je zeggen dat bij de dermatoloog je meer verschil kan herkennen dan de OCM. ik heb het al duizend keer gezegd en ik zeg het weer. Ik raad iedereen om naar de dermatoloog te gaan (mits je problemen met je huid hebt natuurlijk) het is effectief en onder toezicht van een deskundige en het is gratis ( tenzij je een verzekering hebt maar ga der uit van dat iedereen wel verzekerd is en je hebt een dood-normale verzekering nodig. )

  • Kim
   18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

   Het is niet gratis, alles gaat altijd eerst van je eigen risico af en niet elke huisarts stuurt door want er moet wel een reden zijn. Alles kost geld en door dit soort dingen betaald iedereen volgend jaar wel een hogere premie!

   • Claudia
    19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

    Er lijkt me niets mis mee om een huidarts te laten kijken naar je problemen, daar zijn ze tenslotte voor. Als mensen naar de huisarts gaan zeur je toch ook niet?

    Ik heb sinds kort door de dermatoloog voorgeschreven medicatie voor mijn (milde) acné. Het verschil is bizar, dat had ik met zelf reinigen in geen honderd jaar voo elkaar gekregen.

 32. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Je huid ziet er al beter uit! Ik had nog nooit van deze methode gehoord, maar misschien ga ik het wel eens uitproberen 🙂

 33. Margot
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben ook twee weken begonnen en doe het 1x per dag maar ik merk wel echt verschil! Mijn huid is egaler en sindsdien *klop af* geen puistje meer gehad, ik heb niet veel last van puistjes maar ook zelfs geen hele kleintjes

 34. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik gebruik het af en toe, vaak ben ik te lui. Maar als ik het grbruik vind ik dat mijn gezicht er ook van opknapt. Een healrhy glow inderdaad, en het voelt gewoon goed en niet droog (dat heb ik snel bij cleansers).

 35. Maaike
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik doe nu een paar weken aan oil cleansing en vind het zo fijn! Ik had een extreem gemengde huid (vette t-zone en de rest heel erg droog) maar dat is nu zo goed als weg. M’n huid is heel zacht en m’n poriën zijn minder zichtbaar. Ook heb ik minder puistjes. Ja, dit ga ik zeker lang volhouden!

 36. Denise
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben er ook mee begonnen maar soms ben ik te lui en doe ik het om de dag. Maar het werkt wel heel fijn! Thanks voor de tip en ik vind je foto’s altijd mooi ^_^ Is dit de Sony NEX?

  • Serena
   Auteur
   17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

   Klopt, Sony NEX-5 met de standaard lens.

 37. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik wil het in de toekomst ook nog een keer gaan proberen! 🙂

 38. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ben het toch weer gaan gebruiken na je eerste artikel, ondanks mijn eerste ervaringen. Nu ik het gewoon versimpeld heb met warm water onder de douche, vind ik het prima te doen! Ik houd van low maintenance and costs, dus ik denk dat ik dit blijf doen voorlopig =)

 39. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Dit lijkt me best fijn! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het resultaat mag er wel zijn bij jou!

 40. RVD
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ziet er goed uit.

  Ik gebruik het spul nu ook 2 weken. En ik moet eerlijk zijn, mijn gezicht is opgeknapt!!!!! Puistjes gaan zo snel weg, littekens zijn verminderd. Ik had 1 avond niet zoveel zin om het te gebruiken, mijn gezicht was direct weer onrustig. Dus gebruik het nu trouw elke avond 🙂

  Maar ik gebruik ook geen foundation of wat dan ook. Ook geen andere reinigings-producten.

  Ben er echt tevreden over.

 41. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik zei het vorige keer ook al, maar ik wil het nog steeds graag doen! Moet maar eens de producten in huis gaan halen!

 42. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik vind het heel fijn dat je ons regelmatig op de hoogte houd hoe het met de OCM gaat. Ik vind het heel interessant klinken maar op dit moment doet mijn huid erg raar wil ik liever niet te veel experimenteren. Maar het is zeker iets dat ik dit jaar nog wil proberen 🙂 Groetjes, liv

 43. Nikki
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb het net toevallig even gedaan met bio oil. Ik doe het niet elke ochtend of avond, maar wanneer ik een puistje uit heb geprikt. Dit om een litteken te voor komen. maar mijn huid is ook gewoon mooi na dat ik het heb gedaan!

 44. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik vind het vooral opvallen dat je huid al egaler is geworden binnen 2 weken. Ik ben best benieuwd als je hier mee door gaat hoe je huid er over een paar maanden uitziet!

 45. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  je ziet echt een best groot verschil! Ga het zelf ook zeker proberen nu ik dit zie =)

 46. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Oh wow dat klinkt goed en ziet er goed uit. Is dit dan ook geschikt om make up eraf te halen of moet je eerst je make up eraf halen en DAN deze stap doen?

 47. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar het ziet er goed uit bij jou !

 48. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Lijkt me fijn. Misschien begin ik er ook aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *