Tutorial Tuesday | Make-up Basics uit Amerika

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen twee weken samen met mijn vriend op vakantie was in Texas. Van te voren had ik uiteraard – zoals een echte beautyblogger betaamd – wish lists samengesteld met beautyproducten die ik graag wilde inslaan, en die niet (makkelijk) in Nederland te verkrijgen zijn (mocht je benieuwd zijn naar mijn Sephora Wish List en Drugstore Wish List, klik de linkjes dan even aan).

nieuwe basics - 19Het leek me leuk om vandaag een look te maken met 5 nieuwe make-up producten die ik in Amerika heb gekocht en die ik gedurende mijn reis ook al heb uitgeprobeerd. Ik zal de producten daarom ook apart reviewen, dan weet je meteen of het iets voor je is.

De producten die ik vandaag zal reviewen, en waarmee ik meteen een look maak;

Too Faced Born This Way foundation in Sand
LORAC Pro brow pencil in dark brown
Stila Smudge Stick waterproof eye liner in Stingray
Maybelline Full ‘N Soft waterproof mascara
NYX Liquid Suede cream lipstick in Cherry Skies

nieuwe basics - 18 Ik zal jullie vast waarschuwen: ik ben helemaal fan van ALLE producten, dus na het lezen van dit artikel heb je ongetwijfeld zin om lekker overseas online te shoppen! Of om op vakantie naar Amerika te gaan.

Ik begin met de Born This Way foundation. Deze foundation stond oorspronkelijk niet op mijn wish list, maar werd me via de comments aangeraden. Ik las dat er veel mensen benieuwd naar waren en nadat ik enkele reviews had gelezen op buitenlandse beautyblogs wist ik het zeker, deze foundation MOEST ik ook proberen! Ik ben al jaren trouwe gebruiker van de Armani Luminous Silk foundation, maar ik vind het altijd leuk om te kijken of er meer foundations op de markt zijn waar ik fan van kan worden.

nieuwe basics - 20 De Born This Way foundation zit in een matte glazen pompflacon van 30 ml en is bedrukt met metallic gouden letters. Gewoon basic met een glossy touch, in een handig formaatje. Ik vind de naam erg leuk omdat het me doet denken aan Lady Gaga!

nieuwe basics - 21 Deze foundation is olie-vrij en belooft een vrij goede dekking die vrijwel niet te zien is, zelfs van dichtbij. Het matteert de huid niet, maar geeft het juist een mooie, natuurlijke glans. Nou, ik ben benieuwd!

nieuwe basics - 22De foundation is een beetje dik, maar verdeelt prettig en gemakkelijk over de huid. Niet stroef, en ook niet zijdeachtig glad. Het voelt lekker romig en hydraterend aan op de huid.

born this way foundation reviewIn totaal zijn er 18 kleuren beschikbaar in verschillende ondertonen. Ik koos voor de kleur Sand, een licht getinte kleur met een gele/warme ondertoon. De kleur is iets lichter dan mijn huidskleur nu, maar ik had in Texas wat zon gepakt, en ik ken mezelf: in de winter ben ik zo 2 tot 3 tinten lichter. Sand leek me daarom de beste match voor de langere termijn.

Zo zonder make-up ziet het er altijd zo gek en kaal uit, maar straks breng ik wat meer leven in de brouwerij met bronzer en highlighter. Dus even geduld alstublieft!

born this way foundationDe dekking, wow! Ik denk dat de dekking een tikkeltje zwaarder is dan Armani Luminous Silk, maar dat is perfect. Ik houd namelijk wel van dekkende foundations aangezien ik wat kleurverschil heb in mijn gezicht (voorhoofd is stukje donkerder dan mijn wangen, ik heb hier en daar pigmentvlekjes en een soort van ‘pigment snor’). Met één pompje heb ik voldoende voor mijn hele gezicht. Mochten er daarna nog steeds wat plekjes zijn, kan je de foundation erg goed opbouwen.

nieuwe basics - 8 Dit is een close-up van mijn gezicht om jullie te laten zien dat er inderdaad geen spoortje foundation te bespeuren is op mijn huid. Zelfs niet van heel dichtbij. Vooral bij de neus kun je nog wel eens zien dat iemand foundation draagt, maar ik heb echt zowat met mijn hoofd in de spiegel gezeten en ik kon geen poederlaagje, lijntjes, vegen of kleurverschil ontdekken. Deze foundation doet zijn naam dus zeker eer aan!

In de loop van de dag blijft de foundation erg goed zitten, maar begint het wel lichtelijk te shinen op mijn T-zone. Dat is ook niet zo gek, aangezien ik een gecombineerde huid heb. Het viel me in elk geval op dat de foundation mijn huid niet nóg glimmender maakte dan normaal. Zodra ik een matterende primer gebruik en lichtjes mijn T-zone afpoeder, ben ik de gehele dag glimvrij, maar heb ik wel een mooie, natuurlijke glow de gehele dag door. Ben ik blij mee, want de meeste foundations gaan na verloop van tijd toch wel erg glimmen bij mij!

Ik ben nog steeds erg blij met mijn Armani Luminous Silk, maar ik moet zeggen dat ik toch ook wel zeer te spreken ben over Born This Way. Hij dekt iets sterker en de ondertoon is iets geler dan Armani, dus ik denk dat ik de komende tijd lekker bij deze foundation blijf.

nieuwe basics - 27 Dit product kende ik al, maar ik heb het nooit echt gereviewd op mijn blog: de Stila Smudge Stick waterproof eye liner. Een oogpotloodje dat je omhoog draait, en waarmee je mooie, strakke lijntjes boven en onder je ogen kunt trekken. De Smudge Sticks zijn er in talloze kleuren, ook in hele leuke felle kleurtjes zoals mintgroen, lila en zachtgeel, maar ik koos voor Stingray (zwart) omdat ik deze kleur elke dag gebruik.

nieuwe basics - 1Ik was niet van plan om deze eye liner te kopen, maar toen ik het tegenkwam tijdens het shoppen dacht ik ‘oh ja, deze was zo goed!’. Wat ik vooral fijn vind is dat deze stick super gepigmenteerd is. Met één veegje, zoals hierboven op de swatchfoto, heb je al een dekkende lijn. En de stick is heel zacht en romig, dus je hoeft er niet veel druk op uit te oefenen voor een mooie, gepigmenteerde lijn. De lijn droogt vrij snel op en daarna zit het ALS EEN HUIS! Het gaat absoluut nergens meer heen.

nieuwe basics - 10 De Smudge Stick heeft geen heel smal puntje, maar toch lukt het me om er een winged lijntje mee te tekenen. En ook al is deze stick waterproof, wanneer ik het aanbreng op de waterlijn blijft dat vrij lang mooi zitten, maar loopt het op den duur ook uit onder mijn ogen. Ik denk dat je dat toch altijd wel een beetje blijft houden…

nieuwe basics - 9 Met de Smudge Stick in Stingray teken je echt de allerbeste, diepzwarte lijnen. Dit is de enige eyeliner in potloodvorm die ik ben tegengekomen, die zo gepigmenteerd is. Ik moet zeggen dat het potloodje van Urban Decay ook zo mooi gepigmenteerd en romig is, maar daar kan ik iets lastiger lijntjes mee trekken vanwege de vorm. Deze Stila Smudge Stick vind ik lekkerder werken omdat het een iets dunner puntje heeft en omdat je niet hoeft te slijpen, maar simpelweg hoeft te draaien om het stickje omhoog te krijgen.

Anyways, ik ben er zeer over te spreken en mocht je deze ooit eens tegenkomen dan kan ik je zeker aanraden om ze even te swatchen. Of om ze gewoon online in te slaan. Er zijn zo veel meer kleuren beschikbaar, ik weet zeker dat deze sticks je niet zullen teleurstellen! Het enige nadeel, het stickje bevat maar 0,28 gram product dus bij dagelijks gebruik is hij helaas zo op!

nieuwe basics - 28 Ik teken mijn wenkbrauwen al een tijdje in met wenkbrauwpoeder, maar ik was eigenlijk ook nog op zoek naar een potlood. Dat vind ik wel fijn werken: met het potlood teken ik de buitenste lijnen en met het poeder kleur ik ze in. En soms heb ik zin in een wat strakkere brow, en dan is een potloodje toch echt wel makkelijker dan poeder. Anyways, ik kwam uit bij deze brow pencil van LORAC Pro in de kleur dark brown.

nieuwe basics - 29 Ik kende het product nog niet, maar ik ben er echt blij mee! De kleur is perfect voor mij en het puntje is lekker fijn (2 mm doorsnee, gok ik) zodat ik hier hele fijne ‘haartjes’ mee kan tekenen, maar ook gewoon een strakke brow kan tekenen met een scherp puntje.

nieuwe basics - 30 De andere kant bevat een spooly, waarmee je alles mooi kunt vervagen (mocht je dat willen). Zelf vind ik het altijd wel fijn als dit aan de andere kant van een wenkbrauwpotlood zit.

nieuwe basics - 3 nieuwe basics - 2 Kijk zo sneu mijn wenkbrauwtjes zijn! Ik krijg altijd veel complimenten over mijn wenkbrauwen, maar in feite stellen ze niet zo veel voor hoor! Ze zijn niet zo vol, vooral aan de voorkant niet, en hebben van nature nu niet bepaald een perfecte vorm en dan zijn ze ook nog eens vrij kort! Ik steek ‘s ochtends dan ook altijd de meeste tijd in mijn wenkbrauwen.

nieuwe basics - 16 nieuwe basics - 17 Et voila! Zo zien ze eruit na het bijtekenen met de Lorac Pro brow pencil. De kleur is precies de juiste kleur donkerbruin met een koele ondertoon. Veel bruine wenkbrauwproducten zijn me toch iets te warm en pakken heel roodachtig uit, zeker wanneer je het vanaf een afstandje bekijkt, maar niet dit product. Deze kleur is echt een goede match! Ik ben ook blij dat de donkerbruine kleur niet té donker is, zodat je toch een zachte, open oogopslag houdt.

LORAC pro brow pencil Het potlood glimt niet, maar heeft juist een mooie matte finish. Het blijft ook erg goed zitten, tenzij je hard in je wenkbrauwen gaat wrijven, dan wrijf je het wel weg. Ik finish het potlood met een laagje wenkbrauwgel (van H&M) en zo blijft het eigenlijk de hele dag goed in model! Ik ben er superblij mee!

En helaas heeft ook dit product maar één nadeel: het bevat 0,08 gram product. Het is dus ook bij dagelijks gebruik vrij snel op! Zeker als je zo veel moet bijtekenen als ik. Ik ben dus benieuwd hoe lang ik hier mee doe, maar ik ben bang dat ‘ie binnen de 2 maanden wel op is.

nieuwe basics - 25 Jaaaaaa, hier was ik heel benieuwd naar! Volgens de vele reviews die ik heb gelezen zweert zo ongeveer de helft van vrouwelijk Amerika bij deze mascara van Maybelline. Niet in de Nederlandse drogisterijen verkrijgbaar, dus ik wilde eigenlijk wel weten what the fuzz was all about! De mascara kocht ik uiteraard in een waterproof versie in de kleur zwart. De inhoud is 8,2 ml.

nieuwe basics - 26Het borsteltje is niets bijzonders, maar ik ben er al lang achter dat dat voor mij niet noodzakelijk is. Sterker nog, ik denk dat mijn fijne wimpertjes juist het meest baat hebben bij doodnormale borsteltjes.

nieuwe basics - 2 Zo zijn mijn wimpers zonder mascara.

nieuwe basics - 16 nieuwe basics - 11full 'n soft mascara reviewEn zo zien ze eruit met een laagje Full ‘N Soft. Ik moet zeggen, ze geven mijn wimpers een prachtig, natuurlijk resultaat door ze mooi te separeren. Full ‘N Soft geeft ze een klein beetje volume, een klein beetje lengte, maar het zorgt er vooral voor dat mijn wimpers de gehele dag recht overeind blijven staan, zonder dat de krul uitzakt. En de wimpers zijn inderdaad ‘soft’ dus je kunt hier gemakkelijk nog een laagje, of een andere mascara overheen aanbrengen. Ik zie niet echt een false lash effect hier, maar dat hoeft ook niet altijd. Het is gewoon een prima mascara, perfect voor een everyday make-up look.

Ben ik helemaal overdonderd door het resultaat? Nah, niet echt. Aangezien deze mascara zo onwijs werd gehyped had ik er toch nét even iets meer van verwacht. Maar dit is wel gewoon een hele fijne mascara die ik zeker in mijn stash ga houden, voor op de dagen dat ik voor een naturel look ga.

nieuwe basics - 23 Ik wilde de jacht openen op de NYX Soft Matte Lip Creams, maar jullie zeiden NEE! Ga voor de LIQUID SUEDE! Dus ik ging nieuwsgierig op zoek naar de Liquid Suedes (en zeker nadat ik goede reviews had gezien op YouTube) en hoera, ik heb er een paar gevonden! Ik wilde ze eigenlijk allemaal, maar ze zijn net nieuw en daarom helaas bijna overal uitverkocht, dus heb ik uiteindelijk 6 mooie kleuren weten te bemachtigen, waarvan deze, Cherry Skies, één van mijn favorieten is.

nieuwe basics - 15 Cherry Skies is een diepe, kersenrode kleur. In het echt nog veel donkerder dan deze lipswatch, en ergens ook met een tikkeltje paars, waardoor het in feite een hele diepe bordeaux/berrykleur is. Zo gaaf en chic! Echt weer even iets anders dan knallend felrood. Het is een hele mooie, mysterieuze kleur, perfect voor het najaar en de Feestdagen!

nieuwe basics - 24In het echt is de kleur nog net een tikkeltje donkerder en iets berryachtiger (dus minder rood).

nieuwe basics - 14 Cherry Skies is een vloeibare matte lipstick, die al vrij snel mat opdroogt. Het maakt de lippen echter niet droog, en als je een nieuw laagje wilt aanbrengen, gaat de laag eronder niet korrelen. De Liquid Suede gaat sowieso niet korrelen of rullen, er komen geen barstjes in, daarom vind ik dit ook zulk geweldig spul! Het blijft ook nog eens goed zitten. Niet de hele dag, maar het overleeft sowieso twee grote maaltijden (dus ontbijt en lunch, of lunch en avondeten). Van alle matte lipproducten zijn de Liquid Suedes de beste die ik tot nu toe heb geprobeerd.

Ik heb meer kleuren ingeslagen, dus als jullie een (iets uitgebreidere) review willen zien waarin ik alle 6 de kleuren laat zien, let me know!

nieuwe basics - 13Conclusie; ik ben erg blij en tevreden met deze nieuwe make-up basics die ik heb meegenomen uit Amerika! Ik ga alles gebruiken voor mijn everyday look (behalve Cherry Skies dan, die wissel ik steeds af met andere lipproducten). Ik ben vooral zeer te spreken over de Born This Way foundation, de LORAC brow pencil, de Stila Smudge Stick en de NYX Liquid Suede cream lipstick. De Full ‘N Soft mascara vind ik ook heel prettig, maar ik denk dat ik toch liever voor iets meer volume ga en daar heb ik dan weer mijn Guerlain Cils d’Enfer mascara voor nodig! Maar desondanks houd ik hem zeker in mijn stash.

Enthousiast? Hebberig?

Born This Way kost €35 en is te bestellen via Sephora.fr
De Stila Smudge Sticks kosten €19 en zijn te bestellen via Beautybay.com
De Maybelline Full ‘N Soft mascara kost €8,99 via deze webshop

Helaas heb ik geen webshops gevonden die de LORAC brow pencil en de NYX Liquid Suede cream lipsticks naar ons landje verzenden, dus hiervoor kun je waarschijnlijk het beste eBay afstruinen of wachten tot er een lief familielid of lieve vriend richting de States gaat om het voor jou mee terug te nemen.

Ik wil in elk geval nog twee kleuren bemachtigen van de NYX Liquid Suede, namelijk Vintage en Soft Spoken. Als er iemand is die binnenkort naar de States gaat (of er nu is) en langs een Ulta Beauty store komt, en zin en tijd heeft om deze twee kleuren voor me mee te nemen, mail me dan even! Ik neem ze graag van je over!

nieuwe basics - 19Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een multi-review voorbij te zien komen en ik ben erg benieuwd wat jullie van deze make-up producten vinden.

Is één van deze bovenstaande producten iets voor jou? Gaat er iets op je wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

  Nice! Er gaan alvast enkele producten op mijn lijstje voor binnen een maand in Florida!

 2. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Heb even voor je gekeken of dat ze de NYX Liquid Suede toevallig in Australië verkopen, maar helaas lijkt deze nog niet toegevoegd te zijn aan de collectie. Anders was ik ‘m zelf ook gaan halen denk ik, wat een killer van een kleur!

  • Serena
   Auteur
   3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

   Ah, in elk geval lief dat je hebt gekeken! 🙂

 3. 1 oktober 2015 / donderdag, 1 oktober 2015

  Oh die NYX staat je zo mooi! Ik lees alleen maar goede verhalen hierover. Hopelijk is het binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar

 4. Suus
  1 oktober 2015 / donderdag, 1 oktober 2015

  WOW die liquid suede! Holy moly, die is zooooo mooi! Staat je ook echt super goed.

 5. 30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

  Ik vind die foundation zo ontzettend mooi! Wauwie! De lipkleur staat je ook echt perfect. Wat een mooie producten zeg!

 6. Kristel
  30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

  Hoi Serena,

  Bedankt voor je blog! Ik lees je artikelen erg graag.
  Misschien kun je voor vollere wenkbrauwen kokosolie gebruiken. Ik gebruik het o.a. als een haarmasker en merk dat mijn haar veel voller is geworden. Misschien helpt het ook voor je wenkbrauwen. Ook gebruik ik het om mijn oog make-up te verwijderen en mijn wimper zijn ook wat langer geworden daarna.

  Liefs
  p.s. je kunt wel het beste een goede gebruiken (koud geperst)

 7. 29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  Heeel mooi! Goede review ook!

 8. 29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  Wauw alle producten lijken mij super fijn! De lipstick is echt prachtig!

 9. martine
  29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  oeeh zeeer mooie producten weer! en een review van alle 6 de lippenstiften lijkt me geweldig 😀 je schrijft ontzettend fijn 🙂

 10. Marly
  29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  Mijn complimenten Serena, van de grotere beautybloggers weet jij altijd een geweldig, uitgebreid en fijn leesbaar artikel te plaatsen! Ik volg je al heel lang maar wilde dit toch even kwijt.

  • Serena
   Auteur
   29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

   Dat is leuk om te lezen, dankjewel Marly! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *