Tutorial: Sultry Eyelook

Vrolijk Kerstmis iedereen! Wat een lieve reacties op mijn outfit gisteren, dankjewel voor de complimentjes. Bij zo’n feestelijke jurk hoort natuurlijk een bijpassende look. De kleur van de jurk vond ik moeilijk te omschrijven, het is een soort taupekleur (lichtbruin met een paarsroze ondertoon) of misschien wel leverkleur. In elk geval, ik heb het perfecte palette gevonden wat bij deze kleuren past en dat is NYC South Street Seaport, een quattro van €3,99. Lekker budgetvriendelijk ook nog!

Dit palette bestaat uit vier bij elkaar passende kleuren; off-white, zacht oudroze, mokkabruin en donkerbruin met een warme gloed. Het is een verleidelijke kleurencombo waarmee je warme, naturel looks kunt creëren.

Het pigment is niet superduper, maar er is goed mee te werken. Vooral wanneer je je kwast een ietsiepietsie vochtig maakt komt er stukken meer kleur vanaf. Hieronder ‘droge’ swatches gemaakt met de bijgeleverde sponsapplicator;

De look die ik voor ogen heb is eigenlijk heel simpel. Naturel, warm, verleidelijk en romantisch. Ik heb voor deze look de volgende producten gebruikt:

 • NYC quad South Street Seaport
 • Urban Decay eyeshadow primer potion
 • Urban Decay 24/7 pencil in de kleur Smog (bronze)
 • Illamasqua eyeliner in de kleur Havoc (donkerpaars/bruin/rood)
 • Pupa Ultraflex mascara (my fave!)
 • Bobbi Brown Shimmer Brick in Pink Quartz
 • Bobbi Brown lipgloss in Honeysuckle

 1. Ik begin met een schoon en gereinigd oog. Hier breng ik eyeshadow base op aan en laat dit even drogen. Vervolgens bedek ik mijn gehele ooglid, van wimperrand tot wenkbrauw, met de onderste lichtste kleur uit het palette.
 2. Dan pak ik de roze kleur en deze breng ik aan op mijn bewegend ooglid. Dit doe ik gewoon met mijn vingertoppen, trouwens.
 3. Vanaf dit punt pak ik pas een kwast. Ik maak de kwast een piepklein beetje vochtig door het over een vochtig wattenschijfje te wrijven. Vervolgens dip ik de kwast lichtjes in de donkerste kleur bruin en breng ik het aan in en net iets boven mijn crease.
 4. Ik veeg het uit naar buiten en iets omhoog, net zo lang tot de harde lijnen zijn verdwenen.

 1. Met een wattenstaafje pak ik weer de lichtste kleur en dit breng ik aan bij mijn traanbuis.
 2. Ik breng een dun winged lijntje aan met de Illamasqua eyeliner.
 3. Het bronzekleurige oogpotlood breng ik aan op de onderste waterlijn en onder mijn oog. Ik gebruik expres geen zwart om mijn ogen te omranden omdat ik de look zacht en zwoel wil houden. Zwart staat prachtig, maar staat ook erg hard. Bovendien zorgt het bronze op de waterlijn voor een open, heldere blik.
 4. De look maak ik af met zwarte mascara. Als je lichter bent dan ik zal (donker)bruine mascara je ook prachtig staan. Of misschien heb je wel donkerpaars?

De look is vrij naturel, dus je kunt het zo laten voor everyday óf je kunt je look wat pimpen om er een feestelijke draai aan te geven.
Een subtiel gouden glitterlijntje of individuele wimperstukjes bijvoorbeeld. Of zet het onder je ogen nog wat dikker aan met donkerbruin of aubergine.

Ik heb de look zo gelaten en het verder afgemaakt met een zachte blush een een naturel lipgloss.

De quattro’s van NYC lijken op het eerste gezicht niet zo gepigmenteerd, maar eenmaal aangebracht (en zeker met een iets vochtige kwast) kan je er juist hele mooie looks mee creëren. Deze palettes kosten slechts €3,99 dus dat is een fijn prijsje. Ik heb er nog meer liggen thuis, dus als jullie daar ook looks van willen zien let me know!

Deze Sultry Eyelook is prima voor overdag, maar staat ook prachtig bij een feestelijke outfit zoals mijn ‘First Day of Christmas‘ jurk.

Hebben jullie nog iets speciaals gedaan met je make-up voor Kerst?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

73 Reacties

 1. Emma
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Super mooie look, heb nu een pallette (ook een musthave) van Sephora, een hele grote box vol met oogschaduw, eyeliner en lipgloss/stift, wel 64 kleurtjes ofzo!
  Door jou heb ik weer inspiratie om met kleuren aan de slag te gaan en te experimenteren en wat zie je er mooi uit!

 2. Kimberly
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Ik vind de look erg mooi bij je staan, vooral in combinatie met je haarkleur!
  Waar kun je deze palettes kopen?

  • Serena
   Auteur
   2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

   Kruidvat en ik dacht ook Trekpleister!

 3. Eliza Hendriks
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Mooie look Serena!

  Even een vraagje..
  Waar heb je die leuke trui vandaan? 🙂

 4. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Mooie look! Ik ben best wel een beetje benieuwd naar de looks met de andere palettes!;)

 5. Genevieve
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Super mooie look zeg!

 6. Sanne
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Mooie warme look!

 7. nienke
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  mooie look! zou de andere palletjes ook wel willen zien 🙂

 8. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Wat een prachtig palette!

 9. Zwaan
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Oee pretty!

 10. Cherel
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Erg mooie look Serena!

 11. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Mooi look! Ik heb dat paletje ook, maar dan de paars/roze variant (NYC Tribute) Ik heb nog niet geprobeerd om het vochtig aan te brengen, goede tip!!

 12. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Wow.. Mooie look! Hoe gaat het trouwens met het bultje onder je oog? X

 13. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Hele prachtige look, mooie pigmentatie voor zo’n budget product ^^ x

 14. Annika
  26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  mooi! leuke kleurtjes ook, niet te opvallend maar wel iets meer dan nude!

 15. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Deze ooglook staat je echt geweldig, hij is erg flatterend!

 16. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Mooie look! Die foto met je kat is zo schattig xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *