Tip: Smoothie Packs

Smoothies zijn heerlijk, gezond en een goed begin van de dag (of een lekker tussendoortje). Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar persoonlijk vind ik het nogal veel werk om een smoothie in elkaar te flansen. Je moet fruit in huis hebben, dat ten eerste, daarna moet je het schillen, snijden, yoghurt erbij, blenden. Pfffff! DUURT LANG!

Daarom zijn de zogeheten ‘Smoothie Packs’ een absolute uitkomst! Wat je doet is op een dag wanneer je wat extra tijd hebt (een zondag bijvoorbeeld) kant-en-klare zakjes voorbereiden met de inhoud van jouw smoothie.


Wat heb je daarvoor nodig?


– vers en/of ingevroren fruit naar keuze
– diepvrieszakken (goed afsluitbaar)
– siliconen cupcakevormpjes
– yoghurt

We beginnen met het invriezen van de yoghurt. Vul de siliconen cupcakevormpjes tot de rand met yoghurt en schuif ze in de vriezer. Het duurt ongeveer 1 a 2 uur tot de yoghurt compleet bevroren is.



In de tussentijd was, pel, schil en snijd je vast je verse fruit.


Naast vers fruit heb ik bij de Albert Heijn ook ingevroren fruit gekocht (ik weet dat er ook mangostukjes bestaan, maar de verse mango’s Β waren nu in de bonus).


In een smoothie op yoghurtbasis is de verhouding fruit : yoghurt gelijk aan 1 : 1. Je voegt dus evenveel fruit als yoghurt toe aan de smoothie. In mijn siliconencupjes gaat zo’n 125 ml yoghurt, dus besloot ik een glas te pakken waarin ongeveer dezelfde inhoud inpast. Dit glas vulde ik met mijn fruitstukjes.

Een lekkere combinatie is (een klassieker): banaan en aardbei:


Of een iets tropischer variant, mango met ananas en framboos:


Leeg de fruitstukjes in je diepvrieszakken en schrijf er eventueel nog op wat er in zit (handig als je iemand in huis hebt wonen met een allergie voor een bepaald fruitsoort):


Omdat ik 6 siliconencupjes had heb ik ook 6 zakjes met fruit gevuld. Hier komt de bevroren yoghurt straks nog bij:


Als de yoghurt bevroren is haal je de cupjes uit de vriezer. Door de flexibele siliconen malletjes kun je ze met gemak uit hun vormpje ‘poppen’. Voeg aan elke zak de inhoud van een cupje bevroren yoghurt toe. Waarom zou je de yoghurt invriezen? Nou, ik heb bijvoorbeeld niet altijd yoghurt in huis. Doe je een ‘ijsblokje’ yoghurt in je Smoothie Pack dan hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Daarbij is het op deze manier ook nog extra koud.


Wat je nu hebt zijn kant-en-klare zakken, Smoothie Packs, met fruit en yoghurt die je gewoon in je vriezer kunt bewaren. Het verse fruit kan nu ook bevriezen. Heb je zin in een smoothie? Haal dan simpelweg een zak uit de vriezer, leeg hem in je blender…


…en blenden maar!


Tadaaaah! Easy toch? Het voorbereiden van de Smoothie Packs kost even wat tijd, maar als je op een later tijdstip zin krijgt in een smoothie is de smoothie dan ook zo gefixt. Gewoon hop, zak uit de vriezer, legen, blenden en klaar.

Misschien heb je het voornemen om elke ochtend met een smoothie te starten. Maak dan op zondag je Smoothie Packs klaar voor de rest van de week. Je ontbijt is binnen no-time klaar, het kost je in de ochtend geen extra moeite, en op deze manier kun je je beter aan je voornemen houden. Je moet het soms gewoon wat makkelijker voor jezelf maken, toch?

Trouwens, ik heb het nu alleen over fruit, maar jullie kunnen natuurlijk zelf de inhoud van je Smoothie Packs bepalen. Wat dacht je van de BLT Veggie Smoothie?

Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben! Ik vind het in elk geval top werken en er wachten nu nog maar liefst Β 5 Smoothie Packs in de vriezer op mij te wachten tot ze worden geblend tot een heerlijke, koude, fruitige smoothie. Yeah!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

206 Reacties

  1. strietje
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Wat een goed plan!

  2. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Yaay! Wat handig! Ikzelf drink/eet eigenlijk nooit smoothies, maar krijg er ineens zin in:D

  3. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Erg handig artikel. Leuke tip voor als ik op mezelf ga wonen!

  4. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Dat is echt een heel goed idee! Ik vind dat inderdaad een gedoe, maar dit is een goede tip. De yoghurttip had ik zelf echt nog nooit van gehoord, superhandig. Beetje jammer dat vorige zomer onze blender een beetje naar de knoppen was omdat ik bevroren fruit erin had gedaan, geen sterke blender helaas!

  5. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Zo lekker! Ik heb sinds 2 weken een sapcentrifuge en drink nu 4x per week een glaasje!

  6. Ann
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Superrrslim! Zo kom je toch aan je vitamines als je weinig tijd hebt en niet telkens heel fruit wil eten. Ik heb die zakjes ook in huis, ze zijn gewoon opnieuw te gebruiken.
    Heb alleen geen blender maar misschien komt dat er ooit nog van.

  7. Genevieve
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Smoothies zijn zo lekker! β™₯
    En dit is zo handig, maar ik heb al een lieve schoonmoeder die smoothies voor me maakt
    β™₯

  8. Sophie
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Het is ook handig voor als je maar een smoothie wil maken trouwens. (Ik heb altijd het probleem dat ik er dan heel veel soorten fruit in wil doen en dat je dan of heel veel moet maken of heel veel weg moet gooien.)

  9. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Super handig, dankjedankjedankjewel!!!!

  10. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    slim! ik vries ‘t fruit vaak ook in, alleen de yogurt niet! Handig ideetje!

  11. Ellen
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Handig, handig, handig! haha gelukkig heb ik een hele lieve mama die sowieso elke dag verse smoothie maakt, anders is ze te bang dat ik tekort fruit binnen krijg :), deze tip ga ik aan haar doorgeven πŸ™‚

  12. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    haaaandig ;)! zo heb je maar één keer werk!

  13. Melene
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Wat een leuke tip! Ik bedacht me je kunt het fruit misschien ook bewaren in tupperware bakjes en dan hoef je niet telkens nieuwe zakjes te kopen; is weer goed voor het milieu πŸ˜€

    • Kim
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Die zakjes kun je ook gewoon hergebruiken hoor als je er steeds hetzelfde aan fruit indoet.

    • Chantal
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      De zakjes kun je uitwassen. Dat doe ik altijd. Ik koop enkel nieuwe zakjes als ze kapot zijn of als ze verkleuren of stinken (als je bijvoorbeeld kip in hebt gemarineerd)

  14. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    super handig!
    denk alleen niet dat m’n moeder zit te wachten op een diepvries vak vol fruit πŸ˜› maar ik ga het zeker onthouden πŸ™‚

  15. Michelle
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Mag dan alles zomaar bevroren in de blender?
    En ik snap dat van het yoghurt invriezen juist wel, zo heb je alles bij elkaar en heb je het altijd in huis, is een stuk makkelijker als zin hebben in een smoothie en dan nΓ©t geen yoghurt in huis hebben, het lijkt me echt handiger zo πŸ˜€

  16. tsjoektsjoek
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    geen blender T.T

    • Rozemarijn Kuijer
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      No need!
      Ik mag ook geen blender kopen (weet ik, onzin) en ik gebruik altijd de mixer ^^.
      Hiermee moet je wel echt wachten tot het fruit ontdooit is, gehehe.

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Staafmixer?

      • Ronja
        30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

        haha ik mag ook geen blender πŸ™ mn broer heeft er een mn zus (ze wonen niet thuis) en wij hebben er geen! *huil* ik doe het ook met onze staafmixer van braun *wel bevroren* :’) mn mixer vind dat echt niet leuk maarja de smothie was echt jummie!

  17. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Super idee, nooit aangedacht..

  18. Nathalie
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Smartiepants πŸ™‚
    Ik doe er bij mij eigenlijk meestal op het gevoel wat melk, fruitsap en honing bij… Dat heb ik toch bijna altijd in de koelkast staan.

  19. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Wat slim! En het ziet er ook nog lekker uit:) Ik wist trouwens niet eens dat ingevroren fruit bestond:)

  20. Sophie
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Je kunt ook gewoon een keer heel veel smoothies maken en die dan in aparte bakjes/zakjes invriezen. Dat gaat ook super goed.
    (Moet je wel weer even wachten voor het ontdooit is.)

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Dat wachten tot het ontdooid is lijkt me langer duren dan het blenden van ingevroren fruit/yoghurt, maar…ieder zo zijn ding.

      • Sophie
        30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

        Ik doe dat ook eigenlijk alleen zo omdat mijn blender heel vervelend is om schoon te maken. Ik wil eigenlijk ook zo’n magic bullet.

        • Kim
          16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

          Een blender is vaak prima schoon te maken door een mengsel van water met een paar druppels afwasmiddel te ‘blenden’. Dan is het ergste vuil weg.

  21. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Wow super handig! Maar ik zou het wel even laten ontdooien…. toch? Misschien dan gewoon de avond van te voren in de koelkast gooien ofzo

    • Sophie
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Hoeft niet. Ik gebruik altijd bevroren fruit van de AH en je smoothie wordt juist lekker koud als je bevroren fruit gebruikt. (Je blender gaat er als het goed is niet kapot van.)

  22. anna
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Guy vindt fruit en zuivel slecht πŸ™
    En de yoghurt kan je toch zo uit de koelkast halen?

  23. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Ik gebruik ook ingevroren fruit om mijn smoothies te maken maar ik had er nooit aan gedacht om de yoghurt mee in te vriezen. Echt een handige tip !

  24. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Superleuk! Echt ideaal, ga ik ook doen(: Maar een vraagje, kan je de yoghurt niet beter gewoon in de koelkast bewaren? Want als je het invriest wordt het toch hard?

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Dat klopt, maar de blender mengt het heel goed en uiteindelijk heb je gewoon een dikke, vloeibare smoothie. Doordat de yoghurt ingevroren is, is de smoothie wel lekker koud.

  25. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Super tip! Hier ga ik aankomende week mee aan de slag!

  26. Es
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    leuk! wat voor blender gebruik je hiervoor??

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Je kan elke blender gebruiken die er is.

  27. Cavalerie
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    ideaal! ik maak vaak vruchtensapjes voor naar school: sinaasappalsap+ grapefruit of mijn favoriet: sinaas+aardbeien.. dat maak ik dan meestal de avond van te voren als ik vroeg op moet! echt dat bevroren fruit van de appie is gΓ©niaal! De bosvruchten zijn trouwens erg lekker als ‘ijsje’, als het warm is in de zomer is het een gezond tussendoortje zo bevroren!

  28. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Mmm heerlijk en nog best gezond ook.

  29. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Slim hoor, ik betrap mezelf er ook op dat ik vaak te lui ben om fruit te schillen of klaar te maken en dan weer grijp naar “foute”tussen doortjes dit helpt wel!!

  30. Lise
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Gewoon nog bevroren in de blender? Is het dan niet veel te hard?

    Wel een heel leuk idee! Moet ik eens proberen..

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Mijn Magic Bullet kan het gewoon handelen en dat is een klein dingetje, dus ik denk de meeste blenders ook wel.

  31. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Handig! Ik heb alleen nooit plek over in de vriezer om dat soort dingen in te vriezen. πŸ™

  32. Michela
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    geniaal!!

  33. Annika
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    handig! ik heb ze ook wel eens kant en klaar in de supermarkt zien liggen, maar dan waren ze dus echt ook 4x zo duur ;P normaal maak ik smoothie altijd met alleen fruit, en zonder yoghurt, dat is ook heel lekker
    maar misschien moet ik het vandaag maar eens met yoghurt proberen πŸ˜€

  34. Corien
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Ik koop zelf vaak gewoon bevroren fruit! Dat vind ik als het ontdooit is niet erg lekker, maar in een smoothie vind ik het wel weer lekker!

    Welke blender heb je trouwens? Ik woon nu op kamers en wil graag een kleine blender kopen om ook af en toe eens voor het ontbijt een smoothie te kunnen maken, alleen wil ik geen enorme blender op mijn kamer hebben staan, want zo groot is mijn kamer niet πŸ˜›

    • 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Serena heeft volgen mij een Magic Bullet, van Tell Sell. HEBBENNNNNNN <3

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Ik heb een Magic Bullet en die is compact en klein, echt een aanrader.

      Ik heb nu ook een nieuwe, grotere gekocht, van Philips. Die kan ook ice crushen en leek me heel handig voor eh…cocktails πŸ™‚

  35. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Handige tip, dat ik daar nog niet eerder aan gedacht heb! Wat ik meestal doe als ik weinig tijd heb om een smoothie te maken is het volgende: ik doe yoghurt in de blender, een beetje appelsiensap en vervolgens een bol sorbet-ijs met passievrucht of bosbes en dit mix ik. Smaakt ook goed (maar wel minder gezond natuurlijk). πŸ™‚

  36. Lieke
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Haha geniaal! Wat handig!

  37. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    handige tip! ideaal als je niet zoveel tijd hebt ‘s ochtends!

  38. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Supergoed idee zeg! Had ik zelf nooit aan gedacht :).

  39. maud
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    leuk idee!

  40. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Oh, wat handig! Ik vind smoothies héérlijk, maar het voorbereiden is altijd zoveel werk!

  41. Debora
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Wat een handig idee!

  42. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Slim! Dit ga ik zeker ook een keer doen!

  43. Sarah
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Superhandig! ikheb een jaar lang elke ochtend een smoothie gemaakt, haha. dat bevroren fruit en dan met appelsap yamm

  44. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Huh, wat een bijzondere manier van smoothies maken! Maar ik snap niet zo goed waarom je de yoghurt invriest, je kan toch gewoon yoghurt uit je koelkast halen als je zin hebt in een smoothie? Dat van het fruit begrijp ik wel, haha.

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Dat is zodat de smoothie uiteindelijk lekker koud is en blijft en omdat je gewoon alles handig bij elkaar hebt EN omdat niet iedereen altijd yoghurt in huis heeft.

  45. Marije
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Dus je gooit alles bevroren in de blender? Super handig, maar hoe lang ben je ongeveer kwijt aan er maken van 6 van die zakjes?

  46. Mylaine
    28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

    Leuk idee, maar het is toch niet nodig om de yoghurt in te vriezen? als je het toch thuis maakt kun je evengoed het nog toevoegen aan de zakjes fruit..
    Wel zou ik het doen als je het ergens mee naartoe neemt (in hele goede waterdichte zakjes haha)

    • caroline
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      ik begrijp ook niet waarom je de yoghurt invriest!… jammer dat je geen foto hebt met het eindresultaat πŸ™‚

      • Jorien
        28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

        Ik denk

        1. zo zit alles bij elkaar

        2. zo ben je zeker dat de yoghurt niet bederft πŸ˜›

      • Serena
        Auteur
        28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

        Ik was de foto van het eindresultaat vergeten toe te voegen, maar heb hem er net bij gedaan hoor Carolien!! Speciaal voor jou! πŸ™‚

        Het was lekker koud en niet zuur, de aarbei en banaan maakten het zoet! πŸ™‚

        • Daphne
          28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

          Ik denk dat het inderdaad handig is om de yoghurt er al bij te doen omdat je anders in de ochtend vroeg moet gaan afmeten hoeveel er precies in moet.

        • caroline
          28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

          πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

      • 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

        “Waarom zou je de yoghurt invriezen? Nou, ik heb bijvoorbeeld niet altijd yoghurt in huis.”

        Daarom dus! πŸ˜‰

    • Sylvia
      28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

      Zodat je een koude smoothie hebt. En de yoghurt bederft niet idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *