The Body Shop: 4-Step Smokey Eyes kit

In het Christmas Specials filmpje konden jullie het al zien, de 4-Step Smokey Eyes kit van The Body Shop. Ik heb deze kit in de kleur Golden Brown, maar de kit is er ook in de kleur Silver Black. Deze kit behoort tot de Winter Trend Make-up van The Body Shop. De kit bestaat uit een palette met 3 oogschaduwkleuren en 1 creamy highlighter en daarbij nog een bruin oogpotloodje en een kwastje.De achterkant van het doosje is voorzien van een duidelijke stap-voor-stap uitleg om een mooie, bruine smokey eye te creëren. Het bijgeleverde kwastje is prima om de oogschaduw mee aan te brengen, maar voor het blenden raad ik toch een eigen, aparte blending brush aan. Het kleine kwastje is overigens wel echt perfect om oogschaduw onder je ogen te blenden.


Make-up van The Body Shop is best wel underrated. Ik ben er namelijk altijd zeer over te spreken. Vooral het pigment en de kwaliteit van de oogschaduws. Ik vind dat ze niet onderdoen voor een oogschaduw van MAC of Inglot. Wat ik prettig vind is dat de oogschaduws niet kruimelen als je er met je kwast overheen gaat. Het lijkt zelfs wel alsof ze een iets creamy structuur hebben. Ze laten zich gemakkelijk blenden en het pigment is heel sterk met een mooie finish. Ik moet wel zeggen dat de prijzen er ook wel naar zijn. Make-up van The Body Shop is weliswaar goedkoper dan MAC, maar komen redelijk in de buurt van de prijzen van Inglot.


Het palette is vrij groot en bevat een li

chtere, shimmery basiskleur (linksboven), een bruinbronzen lichtbruine kleur (rechtsboven), een matte diep donkerbruine kleur (linksonder) en een gouden highlighter met iriserende shimmers (rechtsonder).Het oogpotloodje is wat mijn smaak betreft nog wat aan de lichte kant. Te licht voor een smokey look. Ook vond ik hem niet zo zacht en smooth en dat is wel noodzakelijk voor iets wat je bij zoiets gevoeligs als je ogen wilt aanbrengen. Ik geef daarom de voorkeur aan mijn donkerbruine oogpotlood van Lancome. De oogschaduws daarentegen zijn geweldig, zoals je ook aan de swatches kunt zien. De afwisseling van shimmery en mat is erg fijn.Je kunt de look zo casual of zo feestelijk smokey maken als je zelf wilt. Hierboven heb ik een look gemaakt tussen casual en feestelijk in. Als ik uitga knal ik er meestal nog veel meer oogschaduw bovenop. Lekker donker! Dit palette is ideaal voor zowel een everyday look als een partylook. Het enige minpuntje is het te lichte en te harde potloodje. De prijs van deze 4-Step Smokey Eyes kit is €27 en het is momenteel te koop in The Body Shop filialen en via de webshop.

Wat is jullie ervaring met make-up van The Body Shop? En welke stap-voor-stap look zal ik binnenkort voor jullie maken? Nog voorkeur voor kleuren of technieken?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

73 Reacties

 1. 30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Hij is nu 50% korting op de website, ik zit er aan te denken, het palette toch in mn winkelmandje te gooien, hihi ! ik had me voorgenomen niets te bestelllennn

 2. 9 december 2011 / vrijdag, 9 december 2011

  wouw ik vind de look wel echt heel mooi,
  maar ik vind het ook idd zonde om zo een palet te kopen als ik er al heb ..
  bijna hetzelfde dan 😉

 3. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Mooi palette en mooie look heb je gemaakt! Ik vind de prijs alleen een beetje hoog… 🙁

 4. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Vindt dit palette nogal tegenvallen…

 5. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Ziet er leuk uit!

 6. Nagini
  1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Wauw, ik vind je huid hier echt prachtig! Welke foundation heb je op?

 7. Emma
  1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Hahah staat er op het doosje van TBS nou Smoky eyes??

 8. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Een hele mooie look! Het kitje ziet er erg mooi uit, maar ik vind hem te duur.

  Liefs

 9. Mar
  1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Wow, dat staat je echt heel goed!
  Vind de look erg mooi en de kleuren ook. Ondanks dat ik groene ogen heb, vind ik bruin helemaal niet zo mooi bij mij staan. Wel jammer!

 10. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Mooie draagbare kleuren. Je look vind ik erg mooi !

 11. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ziet er leuk uit! Ik koop eigenlijk nooit make-up bij de Body Shop, wordt misschien toch eens tijd haha! Vind de look die je ermee gemaakt hebt super mooi!

 12. Cindy
  30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ziet er mooi uit maar ik blijf bij m’n inglot palettes! 🙂