The 100 Things Summer Challenge

Als blogger krijg je nogal wat toegestuurd van PR bureaus en met mijn hoardergenen (geerfd van zowel mijn vaders als mijn moeders kant) verzamel ik alles waar ik ook maar van denk het te kunnen gebruiken voor een DIY. Dit resulteert in lades voor gebruikte inpakpapiertjes, lintjes, oude ansichtkaarten, maar ook bergen met kleding en kratten vol beautyproducten. Gelukkig kwam ik via via op de The 100 Things Summer Challenge, een initiatief van de vier bloggers Jelle, Nicole, Marieke en Lisanne.

Wat houdt deze challenge precies in? Het draait allemaal om minimaliseren. Het geeft rust in je hoofd om niet al te veel spullen te hebben, het ruimt lekker op en het is ook gewoon fijn om spullen weg te geven of te verkopen aan mensen die er wél gebruik van maken. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf, mocht je vakantie hebben en je je vervelen.

is this you

Hoe je deze 100 Things Challenge aanpakt mag je zelf weten. Jelle heeft als doel om aan het einde van deze zomer slechts 100 spullen over te houden. De meiden Nicole, Marieke en Lisanne zijn iets minder rigoreus en hebben als doel om aan het einde van deze zomer 100 spullen te hebben weggedaan. Elke keer als je weer iets nieuws koopt of krijgt is dat een +1. Keukenspullen en dagelijkse dingen zoals tandpasta, pennen en douchegel tellen niet mee.

Ik heb besloten om vanaf vandaag mee te doen aan deze challenge en aangezien ik een heel appartement heb vol met stuff die ik niet of amper gebruik wil ik geen 100, maar 250 spullen hebben weggedaan aan het einde van de zomer. Zoals Jelle 100 spullen overhouden lukt me echt niet, maar goed hij is dan ook een vent 😉

soconfusing

Ik hoop dat ik jou ook kan inspireren om mee te doen aan deze challenge! Het is heerlijk om even goed door je spullen te gaan en te bekijken wat er nu echt toe doet in het leven. Heb ik echt 30 bekers nodig (ik woon alleen)? En die kratten vol met beautyspullen, kan ik dat niet ergens doneren? En al die kledingstukken die ik niet zo vaak meer draag, kan ik dat niet beter verkopen aan iemand die er wél regelmatig in zal lopen?

Ik zal jullie geregeld op de hoogte houden van mijn challenge. Volgende week komt er in elk geval iemand langs om make-up op te halen voor het goede doel, dus dat is een goed begin.

Mocht je ook besluiten om mee te doen aan deze Challenge dan hopen wij dat je er ook over zal gaan bloggen. Neem in elk geval zeker even een kijkje op de ‘The 100 Things Summer Challenge‘ Facebookpagina voor meer informatie en een lieve community die ook meedoet en je kan helpen en stimuleren. Ik weet zeker dat meedoen aan deze challenge je veel rust en voldoening zal geven.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

82 Reacties

 1. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  dit vind ik een super leule website. Ik wik echt graag weten hoe het gaat

 2. 22 juli 2013 / maandag, 22 juli 2013

  Leukk Ga ik ook misschien doen.
  Lieve Serena zou je misschien op mijn blog willen kijken?

 3. Emm
  20 juli 2013 / zaterdag, 20 juli 2013

  Veel succes Serena!
  Ik vertrek binnenkort voor een jaar naar het buitenland, ook een leuke challenge: probeer al je spullen (inclusief studiemateriaal) in 1 koffer te passen 🙂

 4. marlon
  20 juli 2013 / zaterdag, 20 juli 2013

  Ik doe denk ik ongeveer hetzelfde.. Ben ik mee begonnen toen ik klaar was met mijn studie. (omdat ik ook altijd dacht van ach dat kan ik voor 1 of ander vak vast gebruiken, ik deed de kunstacademie)

  Ik neem elke keer als ik een dag vrij heb een kastje doos of tas aan. Dan kijk ik wat er in zit. Niet nodig of al een jaar niet gebruikt? Inzamelings acties, marktplaats of of fb zetten dat je iets weg doet. En alles wat echt kapot of vies is gooi ik weg.

  Minder spullen = minder rommel en een rustiger hoofd.

  Doe ik ook met kleding. Ik heb een lijstje gemaakt met wat ik echt nodig heb en daar ga ik nooit overheen. Een shirt draag je elk seizoen dus die mag ik 3x 4 seizoenen =12 stuks hebben (een mix van basics en shirtjes). Maar een zomerjurkje mag ik dus maar 3 x 1 seizoen = 3 stuks hebben. Ik heb nog maar 3 paar laarzen/laarsjes en 2 paar sneakers. en 1 paar sandalen en 1 paar badslippers. Thats it! En sinds ik hier mee ben begonnen heb ik ook zelfs minder kleding dan dat ik mocht van mezelf. Ik denk veel beter na of ik iets echt wil hebben en ook ga dragen. Ik koop ook zelden impuls aankopen.

 5. 19 juli 2013 / vrijdag, 19 juli 2013

  Serena, zo vet dat je meedoet. Hou ons op de hoogte van je bevindingen tijdens het opruimen van [oh yeah] 250 spullen. Liefs Jelle

 6. 19 juli 2013 / vrijdag, 19 juli 2013

  Ik ga binnenkort verhuizen, dat alleen al is een goede motivatie om mijn spullen eens goed door te nemen met wat ik allemaal wel en niet mee wel slepen naar het nieuwe huisje. leuk idee dus. xxx

 7. Karlijn
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Dit klinkt inderdaad heel goed, maar ook moeilijk. Ik doe zeker mee! Om te beginnen, 100 dingen weg doen!

 8. 18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Wat leuk! Ben heel benieuwd naar hoe je het gaat doen en wat er uiteindelijk allemaal is weggegaan

 9. 18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Ik doe zeker mee!:D Maar dan wel maar 100 spullen weg doen. Ik was vandaag al begonnen met het opruimen van mijn kledingkast en parfum stash dus ik denk dat ik al ruim op de helft zit. Geeft echt een goed gevoel opruimen en ik vind het stiekem nog leuk ook haha.

 10. Christa
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Leuk idee zeg! Veel succes Xx

 11. Beau
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Er is een goed doel dat mensen met erge ziektes een dag een beautybehandeling geeft zodat deze mensen zich weer mooi voelen, ik denk dat hun veel zouden hebben aan beautyproducten =)

  Ik weet helaas niet hoe het heet, ik heb het een keer op de tv gezien, maar ik moest er gelijk aan denken.

  Misschien heb je hier iets aan

  XOXOXO Beau

 12. Cecil
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  He yes ik doe mee

 13. Gudrun Mertens
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  tof, ook van je make up stash? je kan er mss een soort winactie van maken, van die dingen die eigenlijk nog goed bruikbaar zijn, good luck! 🙂

 14. 18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Jeeeeej! De Facebook pagina is echt heel inspirerend. Leuk om dit met zo’n groep te doen en top dat jij er ook aandacht aan besteedt!

 15. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Ik had het al gezien dat je meer producten wilde doen dan 100. Goed zo!

 16. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Heel erg leuk dat je gezellig met ons mee doet Serena!

 17. Lotte
  17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Superleuk!
  Ga je dit ‘opruimproces’ ook vloggen?
  Ik ben vorige week begonnen met het opruimen van mijn spullen op mijn ouders’ zolder, wat een klus! Ik weet zeker dat ik al meer dan 100 dingen heb weggedaan (al 20 kg aan rotzooi bij de vuilstort afgeleverd!)
  Ik vind het leuk om mee bezig te zijn,tijdens het opruimen kom je vanalles tegen! Zelf woon ik erg klein het is makkelijk om opgeruimd te houden (& anders dump ik het op mijn oude kamer. die ik overigens laatst ook flink heb opgeruimd!)…

 18. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Vind het wel een leuke challenge! Ik heb laatst zakken met kleding weggegeven dus ik moet eigenlijk weer een paar nieuwe kledingstukken hebben. Maar ik zou nog wel wat prulletjes weg kunnen gooien wat ik eigenlijk nooit gebruik :p

 19. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Zag het initiatief al voorbij komen via Twitter, klinkt erg interessant! Als ik thuis ben na Nijmegen maar eens kijken hoe ik deze challenge ga toepassen! 🙂

 20. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Ik deed al mee, ook net begonnen. Ik hoop ook meer dan 100 spullen weg te doen. Ik heb een klein beginnetje gemaakt en al 22 spullen weg gedaan. Er kwamen weer drie dingen bij, dus de teller staat nu op 19!

 21. 17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Heb al vaker over deze challenge gelezen bij Lisanne, erg leuk! Ik gooi constant dingen weg dus ik houd me wekelijks aan deze challenge :)!

 22. Syl
  17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Verzameldrang… Ik heb voor ieder item wel een excuus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *