GlamGlow Super-mud clearing treatment

Om heel eerlijk te zijn gebruik ik niet héél vaak een gezichtsmasker, maar als ik het gebruik dan is het een Aziatische sheet mask. Sinds een maandje gebruik ik nu echter ook het GlamGlow masker op regelmatige basis, en ik moet zeggen dat het masker me zeer goed bevalt. Tijd voor een review dus!

glamglow super-mud_14

Het is natuurlijk een prachtig verhaal: getrouwd koppel Glenn en Shannon Dellimore wonen in de heuvels van Hollywood en hebben veel ‘actor friends’ (wie dat dan precies zijn wordt er niet bij vermeld, maar noemt niet iedereen in Hollywood zichzelf een acteur of actrice?).

Tijdens een gesprek met hun vrienden hebben ze het over een droombeautyproduct, een product wat de huid meteen fris, glad, glowy en dus ‘camera ready’ zou kunnen maken. ‘Bestond er maar zoiets’ werd er gezegd. Omdat Glenn en Shannon de beroerdste niet zijn besloten ze hun vrienden te helpen, en creeerde ze na veel research een product wat ze destijds gewoon ‘magic mud’ noemden.

glenn shannon glamglow

Ze gaven samples aan hun vrienden. Die waren erg enthousiast over de ‘magic mud’ en vroegen om meer, ook voor hun collega’s. Hun magische moddertje bleek een onwijs succes en Glenn en Shannon begonnen het goedje na ongeveer een jaar te verkopen aan Hollywood studio’s, zodat binnen no-time elke Hollywood persoonlijkheid bekend werd met hun product.

Dat Glenn en Shannon’s ‘magic mud’ uiteindelijk op de consumentenmarkt terecht zou komen was natuurlijk te verwachten. Samen verzonnen ze de naam GlamGlow en knutselden ze het octagon-vormige doosje in elkaar. Een echte Hollywood succes story!

glamglow super-mud_10

Met zoveel lovende kritieken van A-list Hollywood sterren, talloze awards en vermeldingen in magazines en positieve reviews was ik natuurlijk ook erg benieuwd naar dit zogenaamde wondermasker. Was het een hype of maakt het zijn naam waar?

GlamGlow is bij Douglas verkrijgbaar in twee varianten: Super-Mud Clearing Treatment (het witte potje) en Tingling & Exfoliating Mud Mask (zwarte potje). Omdat ik een gemengd tot vette huid heb met zo nu en dan onzuiverheden, heb ik alleen de Super-Mud Clearing Treatment geprobeerd en deze zal ik vandaag dan ook gaan reviewen.

glamglow super-mud_13De Super-Mud Clearing Treatment zit verpakt in een prachtig doosje en wanneer je deze opent word je vriendelijk begroet met een ‘Hello, gorgeous!’. Dat is vast een goede start! Het potje bevat 34 gram masker wat niet erg veel is, maar waar je nog redelijk lang mee kunt doen.

De sample zakjes van dit product bevatten 2,1 gram masker en dit vond ik voldoende voor eenmalig gebruik. Ik gok dus dat je met een potje GlamGlow zo’n 15 keer kunt doen. Dit masker kun je echter ook als ‘spot treatment’ gebruiken, oftewel het aanstippen van onzuiverheden of bijvoorbeeld alleen de T-zone, en in dat geval doe je er natuurlijk veel langer mee. Met een potje doe je dan waarschijnlijk minstens 4 maanden tot maximaal een jaar.

glamglow super-mud_15De textuur van deze Super-mud treatment is zoals een stevige crème, maar dan voelt het niet per se heel romig aan. Het voelt eerder een beetje koel aan. In het masker zitten wat grovere stukjes, dit zijn de gemalen plantjes en kruiden. Het masker verdeeld gemakkelijk en prettig over mijn huid en ik kan het best dun uitsmeren, het is erg zuinig in gebruik.

glamglow super-mud_03In het begin is het masker donker, zoals in het potje, maar tijdens het opdrogen veranderd het in lichtgrijs. De donkere puntjes zijn vergrote poriën met vuil, die het masker adsorbeert. Een beetje een vies gezicht (sorry, ik hoop niet dat je net zit te ontbijten), maar moest er gewoon even een close-up van laten zien!

glamglow super-mud_06Het masker dien je zoals eigenlijk alle maskers zo’n 15 minuten te laten zitten, vervolgens kan ik het eraf spoelen met warm water. In de tussentijd wil ik graag even de ingrediënten van dit masker met jullie doornemen.

De ingrediëntenlijst;
glamglow super-mud_11Volgens GlamGlow draagt dit masker bij aan;
glamglow super-mud_12Alle fruitzuren (verzamelnaam van alle bovenstaande zuren, eindigend op -acid) dragen zeker hun steentje bij aan het verbeteren van een vette tot gemengde en onzuivere huid, zeker wanneer je het masker gewoon laat zitten zodat de fruitzuren hun werk kunnen doen gedurende het kwartier.

De concentraties zijn vrij laag, maar dat is vaak zo bij fruitzuren, want die zijn in een lagere concentratie al effectief. Zo bevatten de meeste skincare producten niet meer dan 2% salicylzuur, dus ik gok dat het GlamGlow masker ook geen hoge concentraties bevat. Te hoge concentraties leiden vaak ook tot huidirritaties.

Omdat het masker water bevat moet het ook geconserveerd worden en dat gebeurt in de vorm van parabenen. Als je hier gevoelig voor bent, houd hier dan rekening mee!

glamglow maskMijn huid heeft erg veel baat bij fruitzuren. Het reinigt mijn huid, maakt het gladder (mijn poriën vallen na gebruik minder op) en matter en vervagen op den duur donkere plekjes. Na gebruik voelt het echt superschoon.

Daarbij is het masker echt lekker fris! Het ruikt naar drop vermengd met de frisse geuren van munt en eucalyptus, echt een mix van een zak drop en een sauna of spa. Heerlijk! Het masker voelt verkoelend aan op mijn huid en tijdens het reinigen blijft het niet heel erg ‘plakken’ aan mijn huid, het gaat er gemakkelijk weer af.

Hieronder kun je goed zien dat mijn onzuiverheden rondom mijn neus na gebruik zijn verwijderd, dat mijn poriën zijn verkleind en dat mijn huid matter lijkt:

glamglow nose closeupglamglow before afterHierdoor ziet het geheel er gewoon wat rustiger, kalmer en egaler uit. En meer glowy, zien jullie dat ook? Mijn huid lijkt helderder en stralender!

Bij de full face foto vind ik het wat minder opvallend, maar je kunt wel goed zien dat mijn huid matter en egaler lijkt na gebruik. Ook heb ik sinds ik dit masker gebruik haast geen break outs meer.

glamglow voor en naHet andere masker schijnt nogal te ‘tingelen’ oftewel te prikken (dat hoort), maar dit masker doet dat niet. Althans, ik heb nergens last van gehad. Maar ik heb dan ook een huid die vrijwel alles kan hebben, haha! Wel waren mijn wangen na gebruik wat trekkerig, maar met een crème was dit snel verholpen. Ik denk daarom dat je wel echt een vette huid moet hebben voor dit masker, want bij mensen met een droge tot normale huid zal dit masker wellicht een te uitdrogend effect hebben.

glamglow super-mud_16
Hieronder nog even de voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

 • Zuinig in gebruik
 • Reinigt de huid zeer grondig
 • Maakt de huid matter
 • Maakt op den duur de huid egaler
 • Voorkomt en geneest onzuiverheden
 • Ruikt ontzettend lekker fris en spa-achtig
 • Geeft de huid een prachtige glow

Nadelen

 • Label van het potje laat los (niet per se een nadeel, maar zoiets had ik niet verwacht voor deze prijs)
 • De prijs: maar liefst €49,95 voor een klein potje van iets meer dan 30 gram vind ik vrij pittig
 • De wat drogere delen van je gezicht – zoals de wangen – kunnen na gebruik wat trekkerig aanvoelen

glamglow super-mud_14Na ruim een maand gebruik kan ik zeggen dat ik nog steeds erg te spreken ben over de GlamGlow Super-Mud Clearing Treatment. Ik gebruik het wekelijks en elke keer komt mijn huid er matter, egaler en stralender onder vandaan. En dat het op den duur ook meehelpt aan het vervagen van littekens is natuurlijk mooi meegenomen.

Ik denk dat GlamGlow momenteel een hype is trouwens, met al die celebs die het gebruiken en dat mooie Hollywood succes verhaaltje, maar wel een hype die zijn belofte nakomt. Ik vind GlamGlow in elk geval heerlijk (de combinatie van het verkoelende gevoel, de geur en de goede werking geven me echt een SPA gevoel in eigen badkamer) en ik blijf het trouw doorgebruiken tot mijn potje op is!

glamglow super-mud_17
GlamGlow is te koop bij parfumerie Douglas. De Super-Mud Clearing Treatment (30ml) kost €49,95 en de Tingling & Exfoliating Mud Mask (50ml) kost ook €49,95.

Hebben jullie ervaring met de maskers van GlamGlow? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

 1. Fiori Ligotti
  14 november 2015 / zaterdag, 14 november 2015

  Leuke review! Heb al zin om hem eens te gebruiken ! Leuke blog meid!

 2. syl hoeve
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  nou, na een halve eeuw…zo oud ben ik al :), maskers geprobeerd te hebben, heb ik vanavond na een stoombadje dit masker opgebracht. t prikkelde helemaal niet, twas gewoon rustig dus. na het afspoelen heb ik een roze huid, super zacht, en volgens mij zijn er veel onrustigheden ahum (lees mee-eters) weggenomen. maar aangezien ik ook een bril voor dichtbijzien nodig heb moet ik t nog ff extra controleren. tvoelt goed, m’n huid is er niet jonger op geworden maar wat ik nu kan zien wel wat meer doorbloedt en heel zacht. kga het overmorgen nog s proberen en kijken wat het resultaat dan is. je kunt het wel heel dun opbrengen dus je kunt er m.i. lang mee doen met dat potje. ook al is het prijzig, maar als ik daardoor een schonere huid kan krijgen is het de prijs wel waard.

 3. melina
  24 maart 2014 / maandag, 24 maart 2014

  Leuk! Klinkt goed 🙂 ik heb het gisteren besteld. . Ik vroeg me af hoe vaak je het masker ongeveer moet gebruiken? Ik ga het alleen gebruiken op onzuiverheden en t – zone, anders wordt mijn huid erg droog ben ik bang. Liefs, Melina

 4. Isabel Schoormans
  2 december 2013 / maandag, 2 december 2013

  Geweldig masker! Je ziet direct verschil. Een schoonheidsbehandeling in een potje. Aardig duur, maar dit is het zeker waard!

 5. Kim
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Leuk om te lezen, ik weet nu zeker dat ik hem nu eens ga proberen! Gelukkig heb ik nog een tegoed bon van de douglas liggen!
  Ik zag dat douglas nu ook het glamglow eye mask heeft, ga je die binnenkort ook proberen.

 6. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Leuk om te lezen! Hihi en late reactie:) Ik vind het zelf het andere masker fijner (ondanks dat ik ook een vettere huid heb zelf) en heb ze allebei geprobeerd, bij die wat jij getest hebt heb ik helemaal geen last, de andere prikt in het begin idd even op mijn huid. Maar je ziet wel echt resultaat! Nadeel is idd dat het niet de goedkoopste maskers zijn, maar je hebt er wel niet zoveel van nodig dus je doet er idd wel lang mee.

 7. Sanne
  22 juli 2013 / maandag, 22 juli 2013

  Lijkt me fijn, maar heb je ook een budget variant?

 8. stef
  21 juli 2013 / zondag, 21 juli 2013

  Ik heb een site waar je de masker veel goedkoper kan bestellen! Vind 50 euro wel erg veel.

  • marisca
   18 november 2015 / woensdag, 18 november 2015

   ik zie in n oud bericht dat jij n site hebt voor goedkopere glamglow, vertel ik hoor dat graag.
   ben al n tijdje op zoek maar kan niks vinden wat goedkoper is!

   graag hoor ik van je dank gr marisca

 9. 19 juli 2013 / vrijdag, 19 juli 2013

  Ziet er een geweldig masker uit maar met mijn drogere huid en beperkt budget is het blijkbaar niet echt iets voor mij! 🙂

 10. Susan
  18 juli 2013 / donderdag, 18 juli 2013

  Jammer van de prijs, anders had ik het gekocht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *