How-to: Summer Legs

Hier in Nederland is het nog een beetje bewolkt, maar in Los Angeles is het elke dag zo’n 30 graden met volop zon, whoohoo! Wat een geluk! Nu heb ik mijn benen al een tijdje verwaarloost en ik vond dat ik ze ‘zomerklaar’ moest maken omdat ik straks natuurlijk in korte jurkjes en shorts ga lopen.

Hieronder laat ik jullie graag mijn ‘how-to: Summer Legs’ tutorial zien, oftewel wat ik doe om mijn benen klaar te maken voor de zomer!

how-to summer legs-01 Dit zijn mijn benen nu. Natuurlijk zijn ze getint, zo ben ik nu eenmaal geboren, maar vergeleken met de rest van mijn lichaam behoorlijk bleekjes. Ik zie haartjes, geen glans. Nee, er is werk aan de winkel!

Ik voel me zoals die tantes (zussen van Marge) uit The Simpsons:

aunts The SimpsonsNou, nou, Sereen. Overdrijf je nu niet een beetje?!

Ehm. Nee.

how-to summer legs-02 Goed. Eerst moet er wat gedaan worden aan die haartjes. Je kunt het scheren, of harsen, wat je het fijnste vindt. Ik ben sinds een aantal maanden bezig met harsen, maar omdat ik te laat was voor een afspraak bij DELETE, heb ik het deze keer gewoon zelf gedaan met harsstrips. De haartjes gaan er inmiddels gemakkelijk uit, dus dat was zo gepiept.

Als je harst of scheert kun je beter je benen eventjes wat rust geven, omdat je met ontharen je benen in feite een beetje beschadigd. Je haalt de bovenste dode huidlaag weg, dus om er daarna meteen weer met een scrub overheen te gaan kan soms meer kwaad doen dan goed. Bovendien kan het gaan prikken. Wat ik daarom doe is na het ontharen één dag wachten voordat ik verder ga.

how-to summer legs-03 De volgende dag ga ik mijn benen scrubben. Ik gebruik hiervoor de Body Scrub van Neoderma. Heb je geen scrub in huis dan kun je ook zelf gemakkelijk een mengsel maken van suiker of zout (of een mix van die 2) met olie (zoals zonnebloemolie, olijfolie, etc).

how-to summer legs-04 Masseer je benen van boven tot onder en van voren naar achteren met de scrub in ronddraaiende bewegingen. Doe het lekker uitgebreid en verwen jezelf! Je verwijdert zo niet alleen dode huidcellen, ook stimuleer je de doorbloeding van je benen. Spoel de scrub hierna goed af.

P.S. Ik doe dit normaal gesproken in de douche, maar nu even in de huiskamer zodat ik er foto’s van kon maken.

how-to summer legs-05 Ik ben niet zo van de selftanner, maar ik vond dat mijn benen best een kleine kleurboost konden gebruiken. Deze Flash Bronzer van Lancôme is speciaal voor de benen, dus ik durfde het er wel op te wagen. Ik ben altijd bang voor vlekken, strepen en een Oempa Loempa-effect (als je begrijpt wat ik bedoel).

how-to summer legs-06Flash Bronzer is bruin met gouden shimmers en heeft een gelachtige textuur.

how-to summer legs-07 Het smeerde soepel en gemakkelijk uit over mijn benen. Ik weet nooit zo goed waar je moet ophouden met smeren. Ergens bij de enkel, bij je tenen, of alles gewoon meepakken? Ik heb het uiteindelijk tot mijn enkel gesmeerd en toen lichtjes het restant over mijn voeten verspreid, maar niet op of tussen de tenen.

how-to summer legs-08Omdat ik eerst het verschil wilde bekijken, heb ik hier alleen mijn rechterbeen in gesmeerd.

how-to summer legs-09 Belangrijk: vergeet niet na het smeren je handen goed te wassen, anders worden ze oranje!

summer legs Na een uurtje zag je al goed effect, maar deze foto is 3 uur gemaakt nadat ik de selftanner had aangebracht. Zoals je misschien wel kunt zien is mijn linkerbeen een subtiel stukje bruiner. Het is echt nét iets getinter. Perfect voor de mensen die niet meteen zo’n wereld van verschil willen zien. Wil je dat wel, dan denk ik dat deze selftanner goed op te bouwen is qua intensiteit. Ik vind het zo juist wel mooi, gewoon nét even een kleurboost.

how-to summer legs-13Mijn benen wilde ik voeden en een mooie glans geven, dus gebruikte ik de Lotus Shimmer van Rituals.

how-to summer legs-12Deze crème is vol en romig, maar trekt snel in en heeft een prachtige shimmer die je benen een mooie glans geeft.

how-to summer legs-15 how-to summer legs-14Nou, ze zijn nog steeds niet héél erg bruin die beentjes van mij, maar ze zijn in elk geval glad en goed verzorgd. Laat die zon maar komen! Mijn benen en ik zijn er klaar voor!

Maak jij je benen ook altijd ‘zomerklaar’? En zo ja, welke producten gebruik jij dan het liefst?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. 26 juni 2014 / donderdag, 26 juni 2014

  Scrubben doe ik juist voordat ik mijn benen scheer, omdat je daarmee de eventueel ingegroeide haartjes ‘los’ scrubt en die ook meeneemt bij het scheren. Scheren werkt bij mij bovendien beter dan harsen of epileren. Om de een of andere reden krijg ik nooit alle haartjes mee en zou ik die achteraf alsnog weg moeten scheren. Omslachtig gedoe… Verder smeer ik mijn benen alleen maar in met een goede body lotion, maar dat doe ik altijd na het douchen. Hier dus geen al te speciale zomer treatment voor mijn benen.

 2. wendy
  24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Welke kleur nagelak heb je hier op? Echt een ontzettend mooie kleur!

 3. wendy
  24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Welke kleur nagelak heb je hier op? Echt een ontzettend mooie kleur!

 4. Djilan
  24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Prachtig, die schoenen ook 🙂
  Mijn benen zijn net mooi gebruind na een weekje Ibiza en ik ben zo benieuwd hoe je de kleur juist zo lang mogelijk vast kunt houden. Heb je daar ook tips voor?

  Het kleurtje verdwijnt nl altijd zo snel als je het niet direct bij kunt houden in NL..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *