stapelreview: 3x luxe mascara's

Door Nena – Misschien heeft niet iedereen veel geld over voor een goede mascara? Maar als je het dan toch een keer van plan bent, dan moet hij op z'n minst aan je verwachtingen kunnen voldoen! Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met drie merken die je toch wel onder de noemer 'luxe mascara's' kunt plaatsen. Gezien het merk maar ook zeker gezien de prijs. In deze stapelreview: 3x luxe mascara's, komen de volgende merken aanbod: Givenchy, Giorgio Armani en Dior.

mascara & verpakkingVan links naar rechts: Givenchy, Giorgio Armani en Dior.

collage 3x mascara

 • Givenchy – Croisière 2013 Noir Couture Waterproof mascara. Prijs: €32,00 voor 8 gram. 
 • Giorgio Armani – Eyes to kill mascara Prijs €33,00 voor 6,9 ml.
 • Dior – Diorshow Iconic Overcurl mascara. Prijs €33,28 voor 10ml.

Ik heb de mascara's in bovenstaande volgorde getest. Ik heb ze allemaal meerdere dagen gebruikt, zodat ik er een goede mening over heb kunnen vormen. Ik ben ermee in slaap gevallen heb met sommige mascara's op mijn wimpers door de regen gefietst en heb ze pas in de late uurtjes van mijn wimpers verwijderd. Benieuwd naar mijn mening? Hieronder behandel ik de mascara's stuk voor stuk.

Givenchy – Croisière 2013 Noir Couture Waterproof

Givenchy 1

De Croisière Noir Couture is de enige mascara uit deze review die waterproof is. De mascara is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk: Black Velvet & Purple Velvet. Ik heb de kleur Black Velvet voor jullie kunnen uitproberen. Het is een 4 in 1 mascara die zorgt voor meer volume, lengte, krul en verzorging. Zoals je kunt zien heeft deze mascara een opvallend borsteltje, wat ervoor zorgt dat mijn wimpers meerdere kanten op worden 'gestuurd' tijdens het aanbrengen. Dit is het resultaat op mijn wimpers na twee laagjes:

voor & na givenchy

Conclusie
Zoals je misschien al kunt zien krijg ik inderdaad iets meer volume en lengte. De mascara klontert niet en weet mijn wimpers mooi te verdelen. Het borsteltje werkt zeer aangenaam. Ook komt er voldoende product van het borsteltje af, waardoor het er in twee laagjes mooi op zit. Het is een hele goede waterproof mascara, want hij heeft zowel motregen (gedurende 10 kilometer!) en regenbuien op de terugweg overleefd! Ik vind het een goede prestatie dat de mascara zo goed bleef zitten. Er was nauwelijks verschil te zien! Mijn wimpers waren nog steeds mooi gescheiden en ik had geen klontjes of vegen onder mijn ogen.

Giorgio Armani – eyes to kill mascara

giorgio 1

Ik heb nog niet eerder kennis gemaakt met make-up van Giorgio Armani, laat staan een mascara. Vanwege de naam hoopte ik op intens zwarte wimpers met véél volume! Inderdaad “Eyes to kill”. De mascara heeft een vrij normaal borsteltje met veel haartjes. Door de grote hoeveelheid haartjes blijft erg ook veel product op het borsteltje zitten en daardoor heb je aan één keer dippen voldoende voor een oog. Dit is het resultaat na één keer aanbrengen:

voor & na giorgio

Conclusie
Deze mascara zorgt niet zozeer voor lengte, maar wel voor aardig wat volume. De kleur is intens zwart en komt erg goed van het borsteltje. Je moet wel uitkijken met een tweede laagje anders heeft de mascara de neiging iets te gaan klonteren. Hij separeert mijn wimpers redelijk goed. Maar ook hier geldt dat é

én laagje voldoende is, anders kleven je wimpers snel aan elkaar. Ook deze mascara blijft erg goed zitten. Ik heb er weliswaar niet meer door de regen gefietst, maar ik heb hem wel gedragen naar een feestje. Na 20(!) uur zat hij nog netjes op mijn wimpers en had ik geen vegen onder mijn ogen!

Dior – Diorshow Iconic Overcurl

DIOR-Mascara-Diorshow_Iconic_Overcurl

Misschien dat een aantal van jullie al bekend zijn met de mascara's van Dior? Ik heb een tijdje gebruik gemaakt van Diorshow, destijds ook één van Serena's favorieten. Dior komt nu met een nieuwe mascara namelijk de Iconic Overcurl.

Dit is wat Dior zegt over deze mascara: “De geheimen? Een gebogen borstel, geïnspireerd door professionele haar- & wimperkrulproducten. De stretch-effect formule geeft een extreme krul voor spectaculair gevormde wimpers.”

De mascara is verkrijgbaar in drie kleuren: Over Noir, Over Brun en Over Bleu. Ik heb de kleur Over Noir voor jullie uitgeprobeerd.

voor & na Dior

Conclusie
Deze mascara geeft mijn wimpers direct véél lengte! Door het gebogen borsteltje brengt hij zeer gemakkelijk aan en verdeelt hij de mascara goed over mijn wimpers. Er komt niet direct heel veel product van het borsteltje, dus ik moest wel meerdere keren dippen per oog. De mascara droogt vrij snel en hard op, dus daar moet je wel even rekening mee houden. Ook deze mascara blijft er goed zitten en geeft niet af aan het einde van de dag. Ik had gedacht dat hij, gezien het verlengende effect, mijn wimpers misschien zou verzwaren. Maar dit is niet het geval. Aan het einde van de dag heb ik geen gebogen wimper uiteinden kunnen ontdekken! Dat vind ik een groot voordeel, want dat is met veel verlengende mascara's een beetje het gevaar.

Eindconclusie 3x luxe mascara's

brushes

Wat betreft het borsteltje ben ik het best te spreken over die van Dior. De borstels brengen alle drie goed aan, maar door de kromming verdeelt de mascara al heel goed over mijn wimpers. Veel borsteltjes zijn ook gemakkelijk zelf krom te buigen door de borstel voor de helft in de huls van de mascara te steken en hem naar eigen behoefte te buigen. Buig je hem op meerdere punten, dan kan je zelfs een mooie boog creëren. Ik zou zeggen probeer het uit! Het werkt erg goed.

alle mascara's

Tenslotte nog even de drie mascara's naast elkaar. Zoek je een goede waterproof mascara die zowel volume als verlenging geeft!? Dan raad ik je die van Givenchy aan. Ben je vooral op zoek naar volume? Dan krijg je dat in een handomdraai met de mascara van Giorgio Armani. En wanneer je juist wat meer lengte aan je wimpers wilt geven, dan is de mascara van Dior het meest geschikt. Alle drie de mascara's blijven gedurende de dag & avond goed zitten en geven niet af. Mijn wimpers blijven mooi in model en de wimper uiteinden verzwaren niet. Ook laten alle mascara's zich goed verwijderen met de juiste make-up remover. Voor de mascara van Givenchy heb ik een oogmake-up remover gebruikt die ook geschikt is voor waterproof make-up.

Welke van bovenstaande mascara's zou echt iets voor jou kunnen zijn? En kopen jullie wel eens een luxe mascara?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

zp8497586rq

Volg:

91 Reacties

 1. Kim
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Naar aanleiding van deze review net de DiorShow Iconic Overcurl mascara besteld bij Ici Paris. Ben toevallig net toe aan een nieuwe mascara en daar krijg je nu 40% korting, erg leuk meegenomen! Voor die prijs kan ik hem fijn een keertje proberen, hij ziet er in elk geval heel goed uit.

 2. Oumaima
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Die van Dior is wel leuk xx

 3. kitkatje
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  givenchy heeft mn hart gestolen

 4. Catho
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Oh, nu ik deze review heb gelezen, heb ik echt zin om eens een wat duurdere mascara kopen, ze stralen zo’n heerlijk luxegevoel uit! :)

 5. Amy
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Ik vind dat jij vanzelf hele mooie wimpers hebt en ik vind het effect van alledrie de mascara’s niet heel mooi. Het is echt veeel mooier om een natuurlijke mascara te gebruiken. Ik gebruik zelf die van dr. hauschka, met als resultaat: perfect gescheiden, volumineuze, natuurlijke ogende wimpers. En ook fijn dat er natuurlijke stoffen in zitten.

 6. 22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Giorgio Armani spreekt mij het meeste aan, alleen jammer van de prijs ;)

 7. Yasmine
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Wauww, wat heb je mooie wimpers!! <3 ik vind die van Givenchy erg mooi, maar ik gebruik liever geen waterproof mascara. :) Die van Giorgio Armani vindk eigenlijk ook mooi, maar ze staan je allemaal goed!

 8. 22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Zien er mooi uit!

 9. Sharon
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Ik ben ook heel benieuwd naar een review van Sisley en Chanel hun mascara’s

 10. Girly
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Alsof je 3 keer zelfde fotos hebt geplakt,,, ik zie echt geen verschil

 11. Noirperle
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  ik hou van jou stapel mascara reviews. als ik weer eentje moet dan ga ik op zoek naar jou poost. Please test ook wat vaker maybelline mascaras.

 12. 22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Die van Dior lijkt me wel het beste -afgaande op de foto’s.
  Zelf ben ik gek op de mascara’s van Helena Rubinstein. Mijn favoriet is de ‘Sexy Blacks’

 13. 22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Fijne review

 14. Jennifer
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Eigenlijk vind ik ze allemaal niet zo mooi.. Ze doen me een beetje denken aan spinnepoot mascara’s..

 15. A
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  hi serena,
  Ik ben op zoek naar je artikel waarin je zelf cruesli.maakt met o.a. Honing en amandel maar kan deze op geen enkele manier terug vinden. Heb je misschien de link voor me?
  Liefs angela

 16. Evelien
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wow die derde is stunning!!

 17. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik vind ze allemaal heel erg mooi op jouw wimpers. Maar jij hebt ook gewoon killer lashes zonder mascara hhaha *het is oneerlijk verdeeld op de wereld zeg :( * :D

 18. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wauw wat heeft zij prachtige wimpers!

 19. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik heb geen enkele van deze zelfs geprobeerd, maar mijn favoriete luxemascara is er eentje van Shiseido.

 20. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  ze zien er allemaal heel mooi uit :)

 21. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  De mascara’s geven een mooi effect!

 22. Serena
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik vind Givenchy het mooiste bij jou Neen! En wat fijn dat ‘ie ook nog eens waterproof is, dat hebben we wel nodig met dit weer nu -__-

 23. Amber
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  vind die van Givenchy echt prachtig <3 jammer dat ik niet zoveel uit kan/mag (van mezelf ;) …) uitgeven aan mascara :s
  dan maar ff genieten van de prachtige foto's ;)

 24. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wat een mooie mascara’s! Wat een super lange wimpers krijgt ze ervan…

  Liefs,

  Lotte

 25. Laura
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wauw die van Armani ziet er echt top uit! mooie uitgebreide review nena :)

 26. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik vindt die van Dior het mooist!

  XXX

 27. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Die van Dior geeft een mooi effect! Ik zou ‘m zelf niet snel kopen omdat ik ook een goed resultaat bereik met goedkopere mascara’s. Als ik een duurdere koop, is het de Sumptuous van Estee Lauder, en die is nog aanzienlijk goedkoper dan deze drie!

 28. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ze zien er heel mooi uit, helaas heb ik het geld er niet voor.

 29. Naomi
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik vind givenchy het mooist bij je zitten zelf vind ik de nieuwste chanel mascara heeel fijn

 30. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wauw, looks amazing! Vooral die van dior, ik ben heel benieuwd, nog even sparen dus!

 31. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Wat een fijne review weer, duidelijke foto’s ook. Die van Armani is het meest naar mijn wens!

 32. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  De dior mascara vind ik erg mooi !

  liefs

 33. Melene
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik zie niet echt veel verschil tussen de eindfoto’s, volgens mij heeft Nena van zichzelf al hele mooie wimpers ;)

 34. 21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Die vn Dior is wel mooi :D Jij schrijft altijd hele fijne reviews Nena, erg fijn!! Mijn complimenten

 35. Annika
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik vind eigenlijk niet dat deze mascara’s er stukken beter uitzien dan de budget varianten. Ik vind het altijd mooier als het wat subtieler is, dus ik ben niet heel enthousiast.
  Ik heb een mascara van sephora, die is heel subtiel en daar ben ik blij mee :)