Smashbox Double Exposure palette review

Vandaag is het weer Tutorial Tuesday en laat ik jullie een stap-voor-stap tutorial zien van twee eyelooks gecreëerd met het Smashbox Double Exposure palette. De ene look is een wat warmere daglook en de andere look is een feestelijke avondlook.

Het Double Exposure palette dankt zijn naam aan het feit dat de oogschaduwen zowel droog als vochtig te gebruiken zijn. Droog zijn de kleuren wat zachter en nat zijn ze een stuk intenser en bevatten ze een metallic shine met hier en daar een glinstertje. Op deze manier kun je eindeloos variëren met finishes en intensiteit, zodat het palette werkelijk voor 1000-en-1 gelegenheden geschikt is!

smashbox double exposure palette review - 16Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bekend met Smashbox. Ik kende het merk wel, maar heb het nooit echt geprobeerd of gereviewed op Beautylab. Vandaag wordt dus een primeurtje!

Het Double Exposure palette zit in een rechthoekige, kartonnen verpakking. Over de voorkant loopt een roségouden ‘veeg’ met daarop de naam van het palette in zilveren metallic letters. De verpakking is heel rechttoe, rechtaan, maar ziet er toch wel ene tikje luxueus uit.

smashbox double exposure palette review - 20De binnenkant van het palette bevat een vrij grote spiegel en bevat verder een dubbelzijdige blending brush. Die heb ik hier alleen niet op de foto kunnen zetten, omdat hij ontbrak in het palette wat ik opgestuurd heb gekregen.

smashbox double exposure palette review - 18Het palette bestaat uit 14 kleuren die je grofweg kunt opdelen in een linkerhelft met paarse, blauwe en zilveren kleuren en een rechterhelft met wat warmere taupe- en mauvekleuren. De bovenste rij bestaat uit wat lichtere kleuren en de onderste rij uit donkere kleuren. Op deze manier kun je er zowel koele als warme eyelooks mee maken en zowel naturel everdaylooks als feestelijke avondlooks. En dan kun je de kleuren ook nog óf droog óf nat gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Vandaar dat Amerikaanse beautyguru’s helemaal weg zijn van dit palette!

smashbox double exposure palette review - 21 smashbox double exposure palette review - 35Dit zijn swatches van de bovenste rij. De bovenste foto is droog aangebracht en de onderste rij is vochtig aangebracht. Hoe breng je oogschaduw vochtig aan? Ik houd mijn penseel onder de kraan, druk het eventjes in een handdoek om het van nat naar vochtig te krijgen en ga er vervolgens mee in de oogschaduw. Zoals je kunt zien worden de kleuren wat intenser van kleur als je ze vochtig aanbrengt. Ook lijkt de matte finish te versterken, en verandert de satin finish in een sterke metallic finish. De kleuren van de bovenste rij zijn mooie, zachte pastelkleuren.

smashbox double exposure palette review - 22 smashbox double exposure palette review - 36Dit zijn de swatches van de onderste rij. De bovenste foto is droog aangebracht en de onderste rij is vochtig aangebracht. Ik vind dat je hier minder verschil ziet in intensiteit, alleen de finish is anders. Mat lijkt matter en satin wordt metallic. De shimmerende koperkleur (nr. 12) bevat droog wat meer glinstertjes en is vochtig meer metallic.

Al met al vind ik de oogschaduw zowel droog als vochtig erg mooi en goed van kwaliteit. De oogschaduw is intens van kleur en heeft een lekkere zachte, romige textuur. Het laat zich gemakkelijk blenden en kruimelt niet in de pan. Ook de fall-out is minimaal. Echt een fijn palette!

smashbox double exposure palette review - 11De eerste look die ik jullie ga laten zien is gemaakt met de kleuren 4, 7, 9 en 10. Het is een wat zwaardere look met donkere paarse tinten. Perfect voor een feestje of avondje uit!

smashbox double exposure palette review - 1 Begin met een gereinigd ooglid, een dun laagje eyeshadow primer en perfect gekrulde wimpers.

smashbox double exposure palette review - 2 Het is heel subtiel en haast niet te zien, maar hier heb ik een dun laagje van de matte perzikleur (nr. 7) onder mijn wenkbrauwen aangebracht.

smashbox double exposure palette review - 3 De zilveren kleur nr. 4 breng ik aan op de ene helft van mijn bewegende ooglid.

smashbox double exposure palette review - 4 Kleur nr. 10 breng ik aan op de andere helft.

smashbox double exposure palette review - 5 Dan ga ik met mijn vingertoppen in de paarsgrijzige kleur nr. 9 en dit breng ik aan in en boven de arcadeboog. Dit doe ik door te voelen waar mijn wenkbrauwbot zit en de lijnen te volgen met min vingertoppen.

smashbox double exposure palette review - 6 Vervolgens pak ik een blending brush en hiermee vervaag ik de harde lijnen. Ook breng ik meer kleur aan richting mijn wenkbrauwen en zorg ik dat de vorm van de oogschaduw zo’n beetje gelijk loopt met de vorm van mijn wenkbrauwen. Dezelfde donkere kleur breng ik aan onder mijn ogen.

smashbox double exposure palette review - 7 Na het blenden ziet het er zo uit. Als laatste teken ik een lijntje met een zwart oogpotlood van Bourjois en breng ik mascara aan met Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof.

smashbox double exposure palette review - 8 smashbox double exposure palette review - 9 smashbox double exposure palette review - 10 smashbox double exposure palette review - 11 smashbox double exposure palette review - 14 smashbox double exposure palette review - 15De overige make-up die ik hier draag is; Armani Luminous Silk foundation, Bobbi Brown shimmer bricks in de kleur bronze, Bobbi Brown Pot Rouge for lips & cheeks in de kleur New Telluride en wenkbrauwpoeder uit het Maybelline The Nudes palette.

smashbox double exposure palette review - 29De tweede eyelook die ik wil laten zien is wat warmer en bevat taupe, peach en mauve-achtige kleuren. De kleuren die ik heb gebruikt zijn nr. 5, 6, 7,

smashbox double exposure palette review - 23 Begin met een gereinigd ooglid, een dun laagje eyeshadow primer en perfect gekrulde wimpers.

smashbox double exposure palette review - 24 Het is heel subtiel en haast niet te zien, maar hier heb ik een dun laagje van de matte perzikleur (nr. 7) aangebracht van wimperrand tot wenkbrauw.

smashbox double exposure palette review - 25De roségouden kleur nr. 6 breng ik aan op mijn bewegende ooglid.

smashbox double exposure palette review - 26En het peachgouden kleurtje nr 5 breng ik voor wat extra glans aan onder de wenkbrauwen en bij de traanbuis. Het is slechts heel subtiel te zien, hoor!

smashbox double exposure palette review - 27De koperkleur nr. 12 breng ik aan onder mijn ogen en heel lichtjes in en boven de crease. Als laatste teken ik een lijntje met een zwart oogpotlood van Bourjois en breng ik mascara aan met Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof.

smashbox double exposure palette review - 31 smashbox double exposure palette review - 30 smashbox double exposure palette review - 28 smashbox double exposure palette review - 29 smashbox double exposure palette review - 32 smashbox double exposure palette review - 33 smashbox double exposure palette review - 34De overige make-up die ik hier draag is; Armani Luminous Silk foundation, Bobbi Brown shimmer bricks in de kleur bronze, Bobbi Brown Pot Rouge for lips & cheeks in de kleur New Telluride en wenkbrauwpoeder uit het Maybelline The Nudes palette.

smashbox double exposure palette review - 19 Tja, ik kan niets anders zeggen dan dat ook ik heel enthousiast word van dit prachtige palette! De kleuren zijn goed gekozen van licht naar donker en van koel naar warm, en het is fijn om te weten dat deze oogschaduw ook vochtig te gebruiken is voor iets meer intensiteit, zonder dat je de oogschaduw dan meteen ruïneert.

Er zit een matte zwart in (altijd handig) en een matte lichte kleur die perfect is voor onder de wenkbrauwen. De afwisseling tussen de verschillende soorten finishes is ook goed in balans. Daarnaast is de oogschaduw van erg goede kwaliteit. Het Double Exposure palette is gewoon een fijn, all-round palette waar je gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Ik weet zeker dat het jullie niet teleur zal stellen!

smashbox double exposure palette review - 17Voordat jullie allemaal massaal naar de winkels rennen, het Smashbox Double Exposure palette is vanaf volgende maand pas te koop. Het palette zal €49,50 gaan kosten en is vanaf 15 augustus 2015 exclusief te koop bij parfumerie Douglas.

Wat vinden jullie van het Smashbox Double Exposure palette? Is het iets voor jou?

En welke look vinden jullie mij het mooiste staan, de koele avondlook of de warme daglook?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. rosalie
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Baiyok is idd zo lekker, kom zelf uit Rotterdam en is echt een bekend restaurant, leuk dat je er ging eten xx

 2. Simone
  22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Ik vraag mij af hoe dit palet zich verhoudt tot bijvoorbeeld de Naked paletten van Urban Decay?
  Kwalitatief even goed? Dan wel fijn want stuk goedkoper vlgs mij.
  Wel weer erg fijne tutorial. Tnx

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Ik vind de kwaliteit zeker vergelijkbaar!

   • Simone
    25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

    Tnx

 3. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Wauw, prachtig palette! Alleen vind ik het zelf een beetje aan de dure kant

 4. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Leuk palette en voor een leek als ik is de stap voor stap uitleg van de look echt heel mooi meegenomen. Goed gedaan :)
  xx

 5. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Wat een prachtig palette! Vooral het vochtige gebruik vind ik erg tof. De eerste look vind ik het mooist, staat je goed :).

 6. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een prachtig palette!

 7. Aleksandra
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Die eerste look ga ik maar eens binnenkort namaken, heb hem begin dit jaar in Londen gekocht en hij is geweldig!

 8. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Deze vind ik echt prachtig! Al lange tijd geen make-up gekocht, maar deze zou ik graag toevoegen aan mijn collectie.

 9. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  wauw, de swatches zijn echt prachtig<3

 10. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een ontzettend mooie palette, die kleuren , wauw !

 11. cora
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ja, wel heel mooi maarrrr voor dat geld koop ik liever een urban decay palette :)

 12. Susanne
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ooh eindelijk ook in Nederland te koop :)) ben deze palette al zo lang aan het eye ballen

 13. Miranda
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat zitten er mooie kleuren in zeg en de pigmentatie. Alleen de prijs vind ik toch wel een tikje minder leuk :p

 14. Denise
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Van dit palette is er al een variant op de markt. Namelijk de Full Exposure Palette van Smashbox. Ook echt een super mooi palette. Was al aan het wachten op deze mooie parel, aangezien je deze al meer dan een half jaar kunt krijgen in de VS.

 15. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wauw ik vind de kleuren echt prachtig wanneer je ze met een vochtige kwast aanbrengt, gaaf! Het zou wel wat voor mij zijn maar ik vind hem wel wat aan de dure kant.

 16. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een mooi palette en vooral de eerste look vind ik heel erg mooi!

 17. Mirte
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een mooi palette! Vooral nummertje 13 doet mijn hart sneller kloppen. Maar die prijs… mehhh!

 18. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ik vind het er heel mooi uitzien! Ik twijfel al een paar maanden of ik hem wil halen als hij hier uitkomt maar ben er nog steeds niet over uit.
  x

  • Serena
   Auteur
   21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

   Je hebt nog een maandje de tijd! ;)

 19. Helena
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Mooie palet, maar snap de toevoeging van ‘ja kan t ook nat gebruiken’ niet. Dat kan bij elke oogschaduw. Of heeft dit palet een speciale formule daarvoor?

  • Serena
   Auteur
   21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

   Oei, dat is niet waar, hoor! Tenminste.. ik heb het wel eens geprobeerd bij andere palettes en daarmee verpestte ik echt de oogschaduw. Het kan sowieso bij alle ‘baked’ oogschaduwen, en verder moeten ze toch wel een speciale formule hebben. Ik spreek uit ervaring!

 20. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Hij is echt prachtig! Vind hem alleen voor mezelf wat aan de dure kant.

 21. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Oh wauw, ziet er prachtig uit!! Leuk dat je er twee looks mee hebt gemaakt. Die paarse look staat je echt top. Mooi, die glowy skin trouwens!

 22. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wauw dat palette is echt prachtig! Wel een beetje prijzig voor mijn portemonnee.

 23. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Hij is zo ontzettend mooi! Ik zag ‘m in Engeland al in de winkels liggen. Ik wil echt graag een van de Smashbox paletten maar ik kan niet kiezen tussen deze en de gewone Exposure.

 24. Marieke
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Oh dat zijn wel heel erg mijn kleurtjes! Alleen heb ik intussen al zoveel nudes dat ik er toch vanaf zie. Ik verwarde dit palette even met de Full Exposure, die valt tegen maar is wel warmer van kleur.
  Btw, hoe kan het dat je wimpers er van dichtbij zo lelijk uitzien en van veraf juist fabulous?!

 25. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wauw! De looks zijn erg mooi, wel vind ik het palette erg aan de prijzige kant maar de tinten erin spreken mij wel erg aan.

 26. Marissa
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  50 euro gaat mij echt te ver voor een oogschaduwpallete dat is echt veel te veel!! Voor 20 of 30 zou ik er nog over nadenken maar deze sla ik over! Zoeva, sleek en make-up revolution hebben ook hele fijne voor een veel betere prijs. Jammer smashbox. Maar wel mooie looks de kleuren zijn ook zeker mooi.

 27. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Oef, dat vind ik toch wel echt een dure prijs voor een palette. Ik moet hem overslaan dus, maar de kleuren zijn wel perfect inderdaad <3

 28. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wauw! Dat ziet er echt prachtig uit! Jammer dat het pallet zo duur is maar ja, misschien een leuk verjaardagskadootje? ;)

 29. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  De looks zijn prachtig! Vooral met die mooie glow op je gezicht! Het palette ziet er ook echt prachtig uit! Ik ga hem daarom zeker weten onthouden

 30. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wauw het palette ziet er echt geweldig uit, allemaal bruikbare kleurtjes en perfect dat er een mix van matte en shimmer en licht en donker inzit!
  Liefs, Iris

 31. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Heel mooi palet! Hebbennn hihi <3.

 32. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een mooi palette! De ooglooks zijn ook prachtig, vooral de eerste vind ik heel mooi.

 33. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Erg mooi palette. Ik raakte vooral enthousiast door de eerste look, maar ook de tweede staat je geweldig.

 34. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Dit palette ziet er wel erg goed uit zeg! Ik heb zelf alleen nog maar een aantal lipglossjes van Smashbox, verder heb ik nog niks geprobeerd, maar naar dit palette ben ik wel benieuwd geworden :)

 35. Syl
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Mooie kleuren, maar ik weet niet of ik deze kleuren zelf zou dragen.

 36. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een prachtig allround palette. Jammer voor mij is de prijs, al is het wel een pareltje!
  Je kan nooit genoeg basic oogschaduw kleurtjes hebben!

 37. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Mooie looks heb je gemaakt met dit palette! Vind het palette wel vrij prijzig, maar wel erg mooi :).

 38. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ik was nog niet bekend met dit merk, maar dit palette ziet er heel goed uit. Lekker veelzijdig, maar door de kleuren ook heel goed bruikbaar.

 39. Carina
  21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ik ben al jaren dol op Smashbox voor oogschaduw al is hun full exposure mascara ook fijn. In Amerika hebben ze nu een palette uitgebracht met wenkbrauw, shape en oogschaduw en daar hoop ik echt van dat het naar Nederland komt.

  • Serena
   Auteur
   21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

   Oeh, die klinkt helemaal geweldig!

   • Carina
    22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

    Heb het even opgezocht, het is het Shapematters palette. Maarja die is net uit in de USA dus als ie naar NL komt kan dat nog wel ruim een halfjaar duren want het double exposure palette is ook al langer dan een halfjaar op de markt.. Maarja, fingers crossed :)

 40. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Hij is niet goedkoop, maar wel erg mooi! Ik ga ook weer eens experimenteren met oogschaduws nat aanbrengen, dat heb ik al veel te lang niet gedaan.

 41. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Mooie kleuren! En wat een prachtige looks, de eerste is mijn favoriet!

 42. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ik vind het echt een prachtig palette en vooral de tweede ooglook die je hebt gemaakt vind ik érg mooi :-)!! Like it.. Het palette is voor mijn budget alleen net wat te prijzig, jammer!

 43. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat een mooi palette zeg! Je hebt er weer wat moois van weten te maken.

 44. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Ik word bij beide looks afgeleid door de prachtige BBB shimmer Bricks. Wat staat deze je toch goed! Maar als ik moet kiezen vind ik de eerste look mooier.

 45. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

  Wat zijn de kleuren mooi als je ze nat hebt gemaakt! Erg mooie finish ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *