Skincare: Formula 10.0.6

Misschien heb je de vrolijk gekleurde verpakkingen al in de schappen bij Kruidvat en Trekpleister gespot, want sinds kort ligt ook hier Formula 10.0.6 in de schappen. Ik kende het merk al via Sephora, maar nu het bij deze grote drogisterijketens te koop is kunnen we er gelukkig een stuk gemakkelijker aan komen.

Over de geschiedenis van Formula 10.0.6 is weinig te vinden, behalve dat de producten in 1933 door een chemicus zijn gecreëerd speciaal voor de jonge en onrustige huid. De skincare lijn van Formula 10.0.6 streeft naar een egale en gezonde huid. Persoonlijk vind ik deze achtergrondinformatie te karig waardoor ik twijfel aan de geloofwaardigheid. Zou het niet gewoon een marketingverhaaltje zijn?

Formula 10.0.6 heeft in totaal 15 producten; verschillende cleansers, scrubs, moisturizers, treatments en gezichtsmaskers. Vandaag ga ik de volgende 6 producten van Formula 10.0.6 voor jullie reviewen:

 • So Totally Clean – deep pore cleanser
 • Best Face Forward – daily foaming cleanser
 • Seriously Shine Free – mattufying oil-free moisturizer
 • Rescue Me! – blemish care
 • Pores Be Pure – skin-clarifying mud mask
 • Down to the Pore – blackhead banishing pore strips

So Totally Clean – deep pore cleanser

 • Wat is het? So Totally Clean is een 2-in-1 tonic voor de onzuivere gecombineerde- en vette huid.
 • Hoe werkt het? Deze tonic breng je aan op een wattenschijfje dat je vervolgens over je gezicht heen haalt. Oeh, look at the dirt that comes of!
 • Wat doet het? Deze tonic reinigt inderdaad heel grondig. Na gebruik voelt mijn huid erg schoon en fris aan. Puntje van kritiek, deze tonic bevat alcohol. Op de lange termijn is dit uitdrogend voor de huid en zeker niet geschikt voor gevoelige huidjes. Ook zit er wel erg veel parfum in. En kleurstof om het vloeistofje oranje te maken, was dat nou echt nodig? Tip: Formula 10.0.6 heeft ook een tonic voor de gevoelige huid in haar skincare lijn, deze bevat geen alcohol.
 • Conclusie? Deze tonic reinigt diep en ruikt lekker fris, maar bevat naar mijn mening te veel alcohol om op de lange termijn veel goeds voor de huid te betekenen. Het is een prima tonic, maar ik ben niet al te enthousiast. Alleen voor hele oily skins kan dit product wonderen doen, denk ik.
 • Prijs? €7,99 voor een fles van 200ml

Best Face Forward – daily foaming cleanser

 • Wat is het? Best Face Forward is een schuimende face wash.
 • Hoe werkt het? Maak je gezicht vochtig, breng wat face wash in je handpalm, maak het schuimend met wat water en was er je gezicht mee. Handig voor onder de douche!
 • Wat doet het? Best Face Forward reinigt erg goed, na gebruik voelt mijn gezicht heel schoon aan zonder dat het trekkerig aanvoelt. In deze face wash zit SLS, een reinigend/schuimend ingrediënt. Ik kan er tegen, maar ik weet dat er veel mensen overgevoelig zijn voor dit ingrediënt. Iets om rekening mee te houden! Deze face wash bevat een aantal plantenextracten (passievrucht, kamille en groene thee) die de huid kalmeren en de talgproductie in balans brengen.
 • Conclusie? Een prima face wash, doet wat ‘ie moet doen.
 • Prijs? €7,99 voor een tube van 150ml
Seriously Shine Free – mattifying oil-free moisturizer
 • Wat is het? Seriously Shine Free is een matterende moisturizer, perfect voor de eeuwige glimhuidjes!
 • Hoe werkt het? Na het reinigen wat moisturizer aanbrengen op je vingertoppen en op het gezicht smeren. Easy!
 • Wat doet het? Deze moisturizer bevat geen olie, maar wel een aantal olieabsorberende bestanddelen zoals bamboe extract. Deze moisturizer heeft een lichte formule, zoals van een fluide (niet van een creme) en trekt razendsnel in. Het maakt mijn huid lekker zacht. Ook bevat het een kleine hoeveelheid salicylzuur, een perfect ingredient voor een onzuivere huid.
 • Conclusie? Over deze moisturizer ben ik erg te spreken, ik heb alleen maar pluspunten kunnen ontdekken. Ik vind het erg fijn dat het snel intrekt, mijn gezicht mat houdt, mijn huid zacht maakt en voedt, zuinig is in gebruik en salicylzuur bevat. Deze moisturizer houdt mijn gezicht niet zo lang mat als mijn Philosophy Hope in a Jar oil-free, maar goed, de prijs is dan ook een stuk voordeliger. Dit is een goed budgetproof alternatief.
 • Prijs? €7,99 voor een tube van 75ml
Rescue Me! – blemish care
 • Wat is het? Rescue Me! Blemish Care is een gel waarmee je onzuiverheden aanstipt zodat ze sneller indrogen/verdwijnen.
 • Hoe werkt het? Dit goedje is behoorlijk uitdrogend, maar goed dat is de bedoeling natuurlijk ook! Wanneer je dit alleen op je puistje (of een klein onzuiver gebied) aanbrengt droogt het puistje uit, dus zorg ervoor dat je het echt gebruikt om mee aan te stippen, want het doet de rest van je huid niet veel goeds.
 • Wat doet het? Het droogt inderdaad onzuiverheden uit, maar niet dramatisch. Het is geen magisch goedje die je voor het slapen gaan opsmeert zodat je de volgende ochtend wakker wordt met een glad gezichtje! Nee, je moet toch wel 2 tot 3 nachten aantippen willen onzuiverheden echt verdwijnen.
 • Conclusie? Het werkt. Maar niet bijzonder goed.
 • Prijs? €7,99 voor een tube van 25ml
Pores Be Pure – skin-clarifying mud mask
 • Wat is het? Pores be Pure is een zuiverend kleimasker (wat hard opdroogt) met extracten van aardbei, rozemarijn en duizendblad (yarrow).
 • Hoe werkt het? Breng een dun laagje aan op een gereinigd gezicht, wacht tot het masker hard wordt en spoel het er na 15 minuten weer af met lauwwarm water.
 • Wat doet het? Oei, it stings! En ik heb niet eens een gevoelige huid. Op de verpakking waarschuwen ze daar wel voor en leggen ze uit dat het hoort, dus hier moet je tegenkunnen. Heb je een hele gevoelige huid, dan dit masker skippen. Het brandende gevoel verdwijnt al snel. Het masker ruikt trouwens erg lekker, zoet en fruitig. Na afspoelen voelt mijn huid lekker schoon aan, maar wel een klein beetje trekkerig. Na moisturizen is dit verholpen.
 • Conclusie? Een prima masker, maar houd wel rekening met het brandende gevoel in het begin. Geen idee waarom dit erbij schijnt te horen, trouwens, ik kon geen prikkend ingrediënt ontdekken. Het masker reinigt en zuivert, maakt de huid zacht en je doet er zuinig mee.
 • Prijs? €7,99 voor een tube van 100ml
Down to the Pore – blackhead banishing pore strips
 • Wat is het? Down to the Pore zijn strips die helpen bij het verwijderen van mee-eters op je neus.
 • Hoe werkt het? Plak de strip op je gereinigde maar bevochtigde neus, even laat zitten en dan van je neus aftrekken.
 • Wat doet het? Als het goed is zit de strip na het verwijderen vol zwarte puntjes oftewel mee-eters! Deze strip ontdoet je neus van onzuiverheden terwijl het je huid verzacht, reinigt en kalmeert.
 • Conclusie? Gatverdamme wat is dit toch héérlijk om te doen! De strip doet wat ‘ie belooft. Wel vind ik het wat aan de dure kant, €1 per strip. Want voor €1 heb je er 6 van de Action (klik hier) en die werken volgens mij net zo goed.
 • Prijs? € 5,99 voor 6 stuks

Eindconclusie
Over het algemeen ben ik niet razend enthousiast over Formula 10.0.6, maar ik heb er ook niet heel veel op aan te merken. Nu moet ik zeggen dat ik natuurlijk ‘verwend’ ben met mijn dagelijkse skincaremerken als Bobbi Brown, Mario Badescu en Philosophy, waardoor een vrij redelijk basic skincare merk daar natuurlijk wat magertjes bij afsteekt. Deze lijn is bedoeld voor de jonge huid, dus verwacht geen anti-age werkingen. De producten doen wat ze moeten doen en dat is voornamelijk grondig reinigen. Ze hebben een zacht prijsje en zijn verpakt in leuke, strakke flessen met een kleuraccentje.

Formula 10.0.6 is te koop bij Kruidvat, Trekpleister en Sephora.

Hebben jullie ervaring met dit merk? En zo ja, wat vind je er van?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

118 Reacties

 1. Sanne
  24 januari 2016 / zondag, 24 januari 2016

  Ik heb zelf de So Totally Clean en Seriously Shine Free gebruikt. So Totally Clean ben ik erg tevreden over. Seriously Shine Free werkte in eerste instantie ook heel goed, maar toen ik hiervan een nieuwe tube kocht was het ineens mis. Rook heel erg naar ammoniak, trok al het vocht uit mijn gezicht weg (toch niet de bedoeling van een moisturizer) en deed erg zeer. Terug gebracht naar Kruidvat, nieuwe gekregen, maar ook die was niet goed. Ik koop het maar niet meer. Jammer, want ik eerste instantie leek het echt een uitkomst voor mijn huid…

 2. Dewi
  12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

  Ik heb de BEST FACE FORWARD ik heb hem nog niet gebruikt vandaag gekocht bij het Kruidvat in de aanbieding voor maar 2 euro!!! Heel cool ik hoop dat dit product mij bevalt

 3. Anneleen
  4 juli 2015 / zaterdag, 4 juli 2015

  Ik gebruik de blemish care en bij mij werkt dat heel goed! Droogt niet erg uit, maar de plekjes en puistjes zijn wel binnen twee dagen weg.
  Ik kocht dit produkt en nog wat andere dingen van het merk bij de Prijsmepper, met 50%korting

 4. Sarina
  2 juli 2015 / donderdag, 2 juli 2015

  WEET IEMAND WAAR JE DEZE PRODUCTEN NOG KAN KRIJGEN? Ik vind ze zoooo super maar ze hebben ze nietmeer in Kruidvat. Alvast ontzettend bedankt aan degene die me kan helpen.

  • Katinkha
   29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

   Ik heb het vandaag nog gekocht, gewoon bij de Kruidvat!

 5. Barbara
  15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

  Het prikkende van het masker komt van het salicylic acid dat er in zit. Dit is een vrij agressief stofje dat vaak gebruikt wordt in acne remmende producten. Het werkt wel vaak goed om acne te verminderen, maar het prikt een beetje.

 6. Julia Brilman
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Hey serena, ik heb net de seriously shine free moisturizer gekocht omdat ik altijd een glimmende huid heb. Ik ging hem meteen uitproberen, erg fijn! Alleen de geur is erg vies bij mij.. Ik weet niet of dit zo hoort of dat hij misschien niet meer goed is ofzo. Wat denk jij? Het is een beetje een muffe zure lucht..

  Xx julia

 7. Janine
  6 januari 2014 / maandag, 6 januari 2014

  Heb je nog meer review over de andere producten?

 8. Wendy
  25 december 2013 / woensdag, 25 december 2013

  Hallo Serena, ik heb 2 vragen. Mijn dochter wilt die producten van formula 10.0.6 ook proberen, ze is 12 denk je dat dat kan/mag ? En denk je dat die producten nog bij de kruidvat of trekpleister liggen? Want het is wel een tijdje geleden dat ze dat verkochten.. Alvast bedankt ! :) m.v.g Wendy.

  • Serena
   Auteur
   25 december 2013 / woensdag, 25 december 2013

   Dat kan hoor, en ik zou gewoon even langs gaan om te kijken.

 9. Lore
  4 december 2013 / woensdag, 4 december 2013

  Een wat late reactie maar ik dacht toch even wat opzoekwerk te verrichten en kwam op deze pagina uit. Ik gebruik deze producten nu bijna een jaar, althans de face wash, het kleimasker, de tonic en de blemish care. Tot nu toe ben ik over deze producten heel erg tevreden geweest. Onlangs heb ik de moisturizer gekocht en al na drie dagen gebruik stond heel mijn gezicht onder de uitslag. Roodheid, schilferige huid en verschrikkelijke jeuk! Dit heb ik nog nooit meegemaakt :( Zéér spijtig!

 10. Caro
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Vandaag gehaald bij de kruidvat, 3 jaar lang producten van Vichy en Clinique gebruikt, maar vanwege baan verlies nu op zoek naar iets anders. Al van alles geprobeerd en dit is mijn laatste hoop. Mijn huid is op dit moment net een braille schrift. Niet aan puistjes maar allerlei kleine witte puntjes op verschillende plekken,
  Toch blij dat ik deze review gelezen heb, heb nu de cleansing en moisturizer gehaald. kijken hoe het aanvoelt en dan misschien nog de face wash erbij. Hoop echt dat dit werkt.

 11. Maurice
  3 februari 2013 / zondag, 3 februari 2013

  Ik heb via een net5 pakket een hele berg van het spul gehad/gekocht heel goed koop. En ik moet zeggen het is heerlijk spul en kom er nu achter dat er nog veel meer van is en ook gewoon in de winkel te koop is helemaal top . Er zit geen geurtje aan en verzorgd je gezicht helemaal top en hoor van mensen dat ik er verzorgd uit zie en soms ook jonger .

 12. habba
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  de facewash is echt goed, ik koop hem nu voor de 2e keer: proper maar niet trekkerig!

 13. 19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Fijne review! Ik vind de foto’s met ingredienten en ‘swatch’ bij heel leuk gedaan. Het lijkt me wel een leuk merk, maar niet voor de gevoelige huid, jammer.

  Dat masker met aardbeien doet me denken aan eentje van de hema dat ik eens getest heb! Dat prikte ook zo erg… misschien zijn het de fruitzuren ofzo? Het werkte wel goed, maar ik heb het met mijn gevoelige huid niet opnieuw gekocht.

 14. Daphne
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Ik heb die producten van Formula 10.0.6 vorig jaar ook gebruikt en ik was er niet echt over te spreken. De face wash was gewoon een face wash zoals je er 1000den hebt. De moisturizer was echt niks waard (zelfs niet de €9 die ik er toen aan betaald heb in de Sephora), enkel het masker is 1 vd dingen die ik nu nog wekelijks gebruik. Het doet in het begin inderdaad wel wat pijn (het branderige gevoel) maar als je het meer gebruikt heb je er na bepaalde tijd veel minder last van.
  Voor mij persoonlijk vind ik enkel de maskers goed, voor de andere producten zijn er ander en beter in de wereld…

 15. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  de Seriously Shine Free – mattifying oil-free moisturizer. Kan je die ook gebruiken als soort van dagcreme. Als je geen make-up (matt poeders enzo) wilt dragen maar je gezicht toch matt wilt houden.

  xx

  • laura
   8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

   ja dat kan (: heb ik ook heel lang gedaan, nu draag ik hem onder mijn foundation wat ook heel fijn werkt.

 16. Titia
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Ik denk dat het prikkelende gevoel van de mud mask van de Kaoline komt.
  Dat staat als 2e ingredient op de lijst.
  Zelf heb ik ook 2 type gezichtsmaskers van de DA gehad.
  1tje voor de normale/gemengde huid en 1tje voor de gevoelige huid.
  Die voor de n/g huid prikte veel meer bij mij dan die andere.
  En beide hadden ze Kaoline als ingredient.
  Dus ik denk dat het daar aan ligt.

  De schuimende facewash lijkt me wel wat :)
  Ik heb nu een basic gezichts reinigings gel van het Kruidvat merk.
  Maar zou graag een reinigings spul willen hebben, wat mijn huid wat meer verzorgt en zacht maakt.
  Die van Dove is ook heel fijn trouwens.

  • Barbara
   15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

   Dat prikkende komt niet van kaolin. Kaolin is een kleisoort. Het prikkende komt van de salicylic acid, dit is een stof die veel gebruikt wordt in producten die acne moeten verminderen. Het is alleen wel een agressief stofje.

 17. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Mhm, jammer dat ze toch niet zo heel erg verrassend zijn… Maar nu ben ik wel erg benieuwd naar die neusstrips van de Action, ik denk dat ik ze toch een keertje ga proberen! :)

 18. Esther
  17 november 2012 / zaterdag, 17 november 2012

  heel goed geschreven vind ik :)! Erg duidelijk en met goede argumenten.

  Ik heb de moisturizer voor een glimmende huid gekocht, die ga ik maar eens proberen dan :)

  xx

 19. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Lijken me echt lekkere producten. Hier bij de Kruidvat heb ik het nog niet zien liggen en op dit moment ben ik erg tevreden over mijn eigen gezichtsproducten van Garnier maar als ik ooit nog eens wat anders wil is dit misschien wel een alternatief! :’)

 20. Noor
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  ik heb nog een tonic en een dagcrème die matteert nodig, toch maar eens gaan kijken bij het kruidvat…. en ik vind de verpakkingen heel leuk :)

 21. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Wat een superleuke review! De producten zien er zo grappig uit met die kleurtjes en zo, jammer dat sommige een beetje tegenvallen he.. Ik vind het merk persoonlijk niet zo, het is niet supergoedkoop maar het heeft wel een hoop goedkope ingrediënten in hun producten dus ben niet van plan om ze aan te schaffen.

 22. Steffi
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Ik heb ooit de moisturizer gebruikt, maar na 2 weken stond mijn gezicht vol puisten… Iets wat ik normaal gezien nooit heb. Geen merk waar ik nog snel iets van zou kopen vrees ik :)

 23. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Lijkt me niet super fijn

 24. E.G.
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Trouwens… De scrub van deze lijn kan ik zooooooo goed aanraden, echt geweldig is die!

 25. E.G.
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Jeejjj! je hebt eindelijk de ‘seriously shine free’ kunnen vinden dus :)
  Vond het altijd al vervelend dat we we ‘m nooit meer binnen hadden gekregen :(
  Ik moest daarom ook 3 keer lezen waar ze te koop waren :p “Kruidvat/trekpleister” i love them every day more!

 26. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Wat ik raar vind is dat mijn matterende crème echt een crème is en totaal niet fluide….

 27. patricia
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Misschien een leuk weetje van een medewerker van trekpleister, deze envolgende week alles 5 euro korting op alles van dat merk, dan is het leuk om uit te proberen!

 28. Sepideh
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  het leken me in eerste instantie wel goede producten, maar jammer dat er toch zoveel gebruik gemaakt wordt van alcohol en parfum.. :(

  Bestaat er eigenlijk ook een goede facewash zonder alcohol (of heel weinig) en zonder parfum? die ook nog budgetproof is?
  Het zou me super helpen als ik dat wist!

 29. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Nog nooit van gehoord eigenlijk, maar zien er prima uit! Goed duidelijk review Serena, complimenten! Kort en krachtig, terwijl je ook merkt dat er veel tijd in het artikel is gestoken. (y) Die rechtse foto met de neusstrip, haha genius! Leuk gedaan. :p Ik vind de verpakkingen zo vrolijk, maar als ik eerlijk ben, voorkeur gaat naar Philosophy en zo. Maar HEY mijn bankrekening denkt daar anders over, eens onthouden dit! :)

 30. Eileen
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  ik denk dat de moisturizer en tonic binnenkort ook bij mij thuis staan:) en die verpakkingen, zo mooi!

 31. Micky
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hoi, weet iemand misschien iets wat goed helpt tegen keelpijn?

  • Micky
   15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

   *behalve thee en honging en drop natuurlijk:)

  • Serena
   Auteur
   15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

   Trachitol.

 32. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik ga denk ik ook eens naar die producten kijken als ik bij de Kruidvat ben. Ze zien er goed uit!

  Maar moet het niet ‘comes off’ (met 2 f’s) in plaats van ‘comes of’ zijn? Bij het eerste product staat ‘Look at the dirt that comes of’

 33. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Wat hebben die flesjes een leuke, frisse lay-out!

 34. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  De moisturizer klinkt erg fijn, goed dat hij ook echt werkt en je gezicht matter maakt!

 35. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik ben wel benieuwd naar de.seriously shine free. Maar volgens mij verkopen ze die poriën strips niet meer bij de action :( iig niet waar ik was geweest. Baal er echt van. Ben haast door mn voorraadje heen :(

 36. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hmm, die moisturizer klinkt wel interessant.

 37. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ze lijken me best fijn :) x

 38. Sanne
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Wow dit lijkt me een super fijn merk voor een drogisterij! Ik ga kijken :)

 39. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  goedkoop alternatief it is, maar ik gebruik dan toch iets beter producten, dan maar meer betalen..

 40. Kelly
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik had altijd een vrij goede huid, maar wel met wat onzuiverheden. Sinds enkele weken masseer ik tweemaal per week een mengseltje van baking soda (in een oranje pakje, van Arm & Hammer, o.m. te koop in de toko) en water in mijn gezichtshuid. Ik doe dit gewoon onder de douche, een beetje in mijn hand en dan zachtjes scrubben. Het ruikt licht zwavelachtig maar ik laat het een paar minuutjes inwerken voordat ik het afspoel. Mijn huid is sindsdien veel rustiger en zuiverder. Misschien leuk om een x voor de site te testen Serena?

 41. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  De producten waren me wel al opgevallen, maar ik heb er nog niets van geprobeerd. Maar die strips zijn inderdaad wel aan de dure kant, en al zeker omdat je voor die prijs er zes hebt van de action die inderdaad ook heel erg fijn zijn. :)

 42. Bloemkolie
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  de producten zien er erg leuk uit! simpel maar toch vrolijk!

 43. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Toen ik de product foto zag van dit artikel dacht ik echt dat het een duur product zou zijn. Gelukkig heb ik er op geklikt want dit ziet er echt goed uit en een leuk prijsje ook! Ik ben heel benieuwd hoe deze producten werken op mijn huid,

 44. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Zulke fijne producten ik heb de masker en strips ik denk dat ik ook even voor de rest ga kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *