Rimmel Stay Matte foundation

Wat foundations betreft hecht ik veel waarde aan een goede dekking en vind ik het belangrijk dat mijn gezicht aan het eind van de dag niet glanst van het vet. De Rimmel Stay Matte foundation voldoet daarom aan al mijn wensen: de luchtige moussetextuur belooft een matte finish zonder masker effect. Ik stond daarom echt te trappelen om deze nieuwe foundations uit te proberen!

rimmel stay matte01De Rimmel Stay Matte foundation zit in een tube van 30ml en is in Nederland verkrijgbaar in 4 tinten;

  • Ivory
  • Soft Beige
  • Sand
  • Natural Beige

rimmel stay matte02Volgens Rimmel moet deze mousse foundation vederlicht aanvoelen op de huid zonder cake effect.

“De formule heeft een luchtige moussetextuur en bevat ultramoderne gel emulgatoren, waardoor de foundation zich gemakkelijk laat aanbrengen en moeiteloos één wordt met jouw huid. Daarnaast bevat de foundation vederlichte matterende poeders die je huid de hele dag lang een zijdezachte, matte finish en een frisse, natuurlijke uitstraling geven.”

rimmel stay matte04Ingrediëntenlijst;rimmel stay matte03Hieronder swatches van de kleuren Ivory, Soft Beige en Sand.

rimmel stay matte07rimmel stay matte08Zoals je ziet heb je slechts een klein beetje nodig voor een goede, dekkende laag. De Stay Matte foundation is dus lekker zuinig in gebruik terwijl het supergoed dekt. Ivory is vrij licht van kleur met een neutrale ondertoon. Soft Beige is iets donkerder en heeft een gele ondertoon. Sand is weer een slag donkerder en heeft een roze/oranje ondertoon.

Aan de hand van de swatches leek Soft Beige de beste kleurmatch voor mij.

Hieronder draag ik geen make-up:

rimmel stay matte09Dit is de hoeveelheid Stay Matte foundation die ik ga verdelen over mijn gezicht:

rimmel stay matte10En dit is het resultaat:

rimmel stay matte11Een erg goede dekking, vind ik.

Toch vond ik Soft Beige nog wat aan de lichte kant, dus heb ik het de dag erna nogmaals aangebracht, maar dan gemengd met een klein beetje van de kleur Sand:

rimmel stay matte12Tijdens het aanbrengen merkte ik dat de moussefoundation wat stroef aanvoelde, waardoor ik het niet zo soepeltjes over mijn huid kon verdelen als ik had gehoopt. Dit is jammer, want zo heb je grotere kans op een vlekkerig resultaat. Verder voelt deze foundation niet als een masker, maar zorgen de poederdeeltjes er wel voor dat het niet zo samensmelt met mijn huid als Rimmel had beloofd. Van dichtbij kan ik de foundation best goed zien zitten.

rimmel stay matte13rimmel stay matte14Na een lange werkdag ziet mijn gezicht er nog glansvrij uit. Alleen lichtelijk vettig rondom mijn neus, dat is alles.

rimmel stay matte15Voordelen Rimmel Stay Matte foundation;

  • Goede dekking
  • Zuinig in gebruik
  • Houdt de huid goed mat
  • Makkelijk verkrijgbaar bij de drogist

Nadelen Rimmel Stay Matte foundation;

  • Keuze uit slechts 4 kleuren, de kans is klein dat er een juiste kleurmatch voor je tussen zit (voor mijn huidskleur in elk geval niet). Daarbij vallen de mensen met een hele lichte of getinte tot donkere huid sowieso buiten de boot.
  • Poederfinish zorgt er voor dat de foundation van dichtbij zichtbaar is op de huid
  • Verdeelt niet zo soepeltjes waardoor het de kans op een vlekkerig resultaat vergroot

rimmel stay matte05Voor mij heeft deze foundation evenveel voor- als nadelen. De dekking en de matterende werking is in elk geval zeer goed, dus als je dat erg belangrijk vind in een foundation is het zeker een aanrader. Mocht je het er op willen wagen: wellicht dat het gebruik van een primer op siliconenbasis het aanbrengen versoepelt en nasprayen met een setting spray de poederfinish vermindert.

rimmel stay matte06De Rimmel Stay Matte foundation ligt reeds in de winkels en kost €9,99 (tube van 30ml).

Vinden jullie goede dekking en een matte finish ook zo belangrijk? Welke eigenschappen zoek jij in een foundation?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

90 Reacties

 1. suus
  20 mei 2014 / dinsdag, 20 mei 2014

  Ik heb deze ook en vind idd dat je hem best blijft zien. Hij geeft ook een beetje een “doods” effect, de rest van je make-up is echt noodzaak hierbij (wat bij andere foundations niet zo). Complimenten voor de make-up look verder trouwens, vind ik heel erg mooi!

 2. Sabah
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik vind het altijd nog heel moeilijk om een goede foundation passend bij mijn huidskleur en wensen te vinden. Wat is jou ervaring met de Mac fluid foundations, die staat op mijn wish-list alleen twijfel ik er nog over. Xoxo

 3. jasmijn
  13 november 2013 / woensdag, 13 november 2013

  ik vind deze echt niet mooi :S is mij iets te mat denk ik haha

 4. 11 november 2013 / maandag, 11 november 2013

  hmm, lijkt me op zich wel fijn maar niet genoeg om hem te kopen, fijne review!

 5. 10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Fijne review. Heb deze foundation sinds een paar weken in mijn bezit en vind hem erg fijn. Ben het er wel mee eens dat je de foundation van dichtbij ziet zitten, dat is jammer. Verder vind ik ‘t een fijne en goede dekking.

 6. Wendy
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik meng deze foundation samen met de Mac Minerlized Moisture foundation. En dit is de perfecte combi!

  Wel eerst even goed mengen want de gene van Rimmel is een beetje dikkig mousse achtig en die van Mac onwijs vloeibaar. Maar eenmaal goed gemend brengt die heel makkelijk aan en is het resultaat erg mooi!

  Ik vind die van Rimmel net iets te mat en die van Mac te glanzend, maar samen perfect.

 7. kitkatje
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik hou van dekking, maar dit vind ik niet zo mooi

 8. Tessa
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ziet er uit als een goede foundation, maar heb momenteel al te veel foundations hahah! :p

 9. lizzy
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  hoi

 10. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Fijne review. Ik ben alleen nooit zo’n fan van foundation waarbij je echt zo’n poederige laag krijgt. Ze hebben hem waarschijnlijk ook niet in mijn kleur, ik ben heel licht.

 11. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Al veel over gelezen, wel prima toch?

 12. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Hmm dit is niet mijn favoriet, ik vind hem te mat en je ziet te erg dat je foundation draagt.. Jammer! Liefs, Veronique

 13. chucky1012
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik vindt de sand kleur wel wat voor mij!
  Dank je voor de handige info 😉

 14. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Dat ziet er zeker niet slecht uit 😀 x

 15. Brigitta
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik vind hem niet zo mooi op je gezicht, maar wat ziet je gezicht er onrustig uit? je huid was net zo mooi gaaf 😉 heb je producten gebruikt waar je huid niet zo best op reageert? Ik zou zeggen ga terug naar je oude huidroutine en je Bare Minerals foundation 🙂

 16. lizzy
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  dekt echt super zech

  ik hou er wel van

 17. Lieke
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Wow, wat zijn die foto’s goed! Je huid is echt gewoon heeeeeel goed te bekijken, en daardoor kunnen we zelfs op een foto zien dat ie inderdaad een beetje cakey lijkt. Goede review!

 18. Wendy (B)
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik heb een gemengde huid dus is het belangrijk dat de foundation een matte finish heeft.
  Het is zo irritant als je huid vettig aanvoelt en glimt.

 19. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Fijne review! Ik heb hem zelf ook en ben er op zich wel tevreden over 🙂

 20. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik vind hem erg fijn!

 21. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik ga deze niet kopen, ik heb liever een natuurlijke foundation!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 22. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  ik denk dat ik bij mijn maybelline dream fresh blijf!

 23. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik denk dat ik hem toch iets te dekkend/mat vind, maar ben toch wel nieuwsgierig!

 24. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  dit is mijn favoriete foundation! mocht deze ook uittesten voor men blog en kocht er gelijk nog een tweede bij samen met het compact poeder. Heerlijk! De beste foundation die ik ooit heb gebruikt 🙂 x

 25. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Soft Beige is altijd mijn kleur bij Rimmel 🙂 Ik ben zeker nog van plan deze foundation te proberen.

 26. lieke
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  vind ‘m te poederachtig ;s

 27. Annika
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Jammer dat je hem zo goed ziet zitten, voor rest vind ik hem wel mooi.
  Gelukkig draag ik geen foundation en heb ik dat drama niet 😉

 28. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Goed geschreven review, helaas vind ik ’em te dekkend uitzien.

 29. Yasmine
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik ben altijd zo blij als jij een (budget)foundation reviewt, ik koop mijn foundation aan de hand van jouw reviews. We hebben namelijk precies dezelfde huidskleur en ondertoon, zo fijn! Geen enkele andere beautyblogger heeft dat, de meeste hebben lichte huidjes.
  Deze lijkt me trouwens wel fijn, maar ik denk nog echt iets te licht.

 30. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Goede review! 🙂 Ik denk dat dit niks voor mij is.

 31. Karlijn
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Tip: Breng ‘m aan met een stippling brush! Mooi egaal en licht resultaat.

 32. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik ging gister een kijkje nemen in de Kruidvat maar ze waren allemaal al uitverkocht helaas 🙁

 33. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik vind de finish een beetje poederig en cakey uitzien, bedankt voor de review weer €10 bespaard 🙂

 34. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Jammer dat er zo weinig kleuren bij zitten. Denk niet dat mijn kleur er bij zit, dan zou ik net als jij twee tubes moeten gebruiken om te mixen.

 35. 7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Hij klinkt erg fijn! Een matte finish vind ik echt een must! Heb je misschien een tip om de juiste kleur foundation, bb of cc cream te bepalen? Ik vind dat altijd zo lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *