Review | MAC x Caitlyn Jenner collectie

De eerste keer dat ik hoorde dat Bruce Jenner, één van mijn favorieten uit Keeping up with the Kardashians, transgender bleek te zijn, geloofde ik het gewoon niet. Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat het een dikke vette roddel was, of een marketingstunt om de kijkcijfers van de show weer wat op te krikken. Zoals we inmiddels weten is het niets meer dan de waarheid, en onder het oog van de hele wereld heeft Bruce moedig de transitie gedeeld van een man naar een prachtige, dappere vrouw genaamd Caitlyn. Daarnaast zet Caitlyn zich hard in voor de strijd voor acceptatie voor transgenders.

Caitlyn Jenner MAC collectionVorig jaar lanceerde zij in samenwerking met MAC een lipstick genaamd Finally Free, maar sinds vorige week is er een GEHELE Caitlyn collectie verkrijgbaar. De Caitlyn collectie is bedoeld voor elke leeftijd, elke etniciteit en elk geslacht en bevat daarom hele elegante, klassieke kleuren die geschikt zijn voor iedereen die het leven omarmt, in welke vorm dan ook.

Wow, wat een mooie gedachte achter een collectie, vinden jullie ook niet? Ik ben Caitlyn onwijs dankbaar voor het delen van haar transitie. Ik weet bijna zeker dat zij hierdoor transgenders de aandacht en het begrip heeft gegeven die zij verdienen. Ik heb me er zelf ook wat meer in verdiept via YouTube, waar heel veel transgender mannen en -vrouwen te vinden zijn die hun verhaal delen, waaronder natuurlijk onze eigen Nederlandse Jessie.

MAC Caitlyn collectie review_ - 2Maar goed, nu terug naar de collectie! De Caitlyn collectie bestaat uit een aantal lipsticks, lipglosses, lippotloden, oogschaduwen, een oogpotlood, wimperstukjes, een duo blush en een mineralize skin finish waarmee je ook schijnt te kunnen shapen.

MAC Caitlyn collectie review_ - 1Van MAC heb ik een aantal producten uit deze collectie opgestuurd gekregen die ik vandaag aan jullie wil laten zien. Het gaat om de Powder Blush Duo ‘Buddy’, de lipgloss ‘Kindness’, het lippotlood ‘Soar’ en de lipstick ‘Authentic Red’.

Powder Blush Duo ‘Buddy’

MAC Caitlyn collectie review_ - 7Deze prachtige duo blush heeft de gezellige naam ‘buddy’ en dat vind ik heel toepasselijk, want Caitlyn gebruikt dit woord heel vaak. Daarnaast is deze blush ook écht je beste vriend op de dagen dat je als een verkreukelde krant je bed uitrolt, zoals ik deze ochtend. Ik ben nog steeds een beetje ziek en zie er dan ook niet zo fris uit, maar met een veegje ‘buddy’ over mijn wangen krijgt mijn gezicht meteen meer leven en kom ik toch nog redelijk goed voor de dag, al zeg ik het zelf.

MAC Caitlyn collectie review_ - 9 De blush bestaat uit 2 kleuren; een matte bronze-peachy kleur (grootste, bovenste gedeelte) en een pink-peachy kleur met shimmer (kleinste, onderste gedeelte).

De bovenste kleur zie je links, in het midden de onderste kleur en geheel rechts beide kleuren samen. Het is fijn dat de optie er is om te kiezen, ik kan me voorstellen dat je niet altijd zin hebt in shimmer, maar persoonlijk vind ik beide kleuren samen het mooiste resultaat geven.

MAC Caitlyn collectie review_ - 14Buddy geeft mijn wangen een frisse blos en een subtiele, stralende glow. De kleur staat heel lieflijk en blend prachtig in de huid. De pigmentatie is overigens heel erg goed.

MAC Caitlyn collectie review_ - 20Hier zien jullie de blush van een afstandje, en zo kun je zien dat hij peachy en roze is, maar toch ook een vleugje bronze bevat. Volgens mij is deze blush niet per se koel of warm qua ondertoon, dus ik denk dat hij bij vele type huidkleuren erg mooi en flatterend zal staan. Ik vind ‘buddy’ een prachtige blush die perfect is voor elke dag! De prijs van deze blush is €29,- en dit is een limited edition. Helaas zag ik op maccosmetics.nl dat de blush alweer uitverkocht is, maar wie weet heb je geluk via eBay of Marktplaats.

Lippotlood ‘Soar’

MAC Caitlyn collectie review_ - 6 Soar is een kleurtje die gelukkig ook gewoon in het vaste assortiment zit en samen met de kleur Whirl zijn het de go-to lipliners van Kylie Jenner. Ik vind het dan ook erg leuk dat Caitlyn de favoriete kleuren van haar dochter heeft gekozen als lipliners in haar collectie. Soar is een roze-bruin kleurtje die nét iets donkerder is dan de meeste natuurlijke lipkleuren, en daarom ook perfect om je lippen lichtjes mee te overlinen. Het is een kleur die heel naturel is, maar toch een tikkeltje donkerder.

MAC Caitlyn collectie review_ - 11 Hier zien we links de swatches van Soar en rechts een swatch van mijn favoriete liquid lipstick Lolita van Kat von D. Wat een match he? Ik ga voortaan zeker Soar gebruiken voordat ik Lolita erop gooi, zodat de kleur hopelijk nog langer blijft zitten en ik de lijntjes nog strakker kan maken. Hier op de foto is de kleur een beetje baksteenrood, maar hieronder zien jullie de kleur zoals hij echt is, namelijk iets rozer.

MAC Caitlyn collectie review_ - 13 Het lippotlood is goed gepigmenteerd en heeft een fijne textuur, niet te romig en niet te droog. Er valt weinig slechts over te zeggen, de lippotloden van MAC zijn één van de fijnste die er zijn! Wel zijn ze natuurlijk wat aan de droge kant dus als je je gehele lippen ermee inkleurt, zorg dan wel dat ze gescrubt zijn anders ga je velletjes zien (zoals bij mij, hierboven).

MAC Caitlyn collectie review_ - 15LOVING THIS SHADE! Het is voor mij echt de perfecte naturel lipkleur. Niet nude, maar juist wat rozer, wat donkerder, wat sappiger (beetje gekke woordkeuze, maar dat is gewoon wat in me opkomt). Ik ben er in elk geval erg blij mee en ga hem zeker dagelijks gebruiken in combinatie met Lolita. De kleur Soar is, vanwege Kylie Jenner, vaak uitverkocht, dus het is fijn dat ‘ie nu weer gemakkelijker te verkrijgen is via de collectie van Caitlyn. Thanks Cait! De lipliners van MAC kosten €16,50 per stuk.

Cremesheen Glass Lipgloss ‘Kindness’

MAC Caitlyn collectie review_ - 5 De Caitlyn collectie bevat een drietal cremesheen glass lipglosses, lipglosses die vrij sticky zijn (maar hierdoor blijven ze wel extra goed zitten) en die een extreme, sterke glans hebben.

MAC Caitlyn collectie review_ - 4 De kleur Kindness bevat een heleboel fijne, goudkleurige shimmertjes.

MAC Caitlyn collectie review_ - 10 Het zijn er zo veel dat de gloss zelf niet alleen een sterke glans geeft, maar de kleur van je lippen ook voorziet van een subtiele, warme gouden gloed.

MAC Caitlyn collectie review_ - 16Als je de gloss op je lippen aanbrengt geeft het je lippen net even iets extra. Ik heb het idee dat mijn lippen frisser en rozer lijken en uiteraard voorzien zijn van een prachtige glans. Je kunt de gloss alleen op de lippen aanbrengen, of juist over een lipstick of lippotlood heen.

MAC Caitlyn collectie review_ - 17Ik vind de gloss erg mooi voor een naturel-nude look met nét even iets extra glam. Persoonlijk houd ik momenteel niet zo van glossjes, maar ik moet wel zeggen dat, nu mijn lippen zo droog en gebarsten zijn, het wel heel mooi staat. De gloss verbergt namelijk meteen je velletjes en maakt je lippen zo wat egaler en voller. Als je een echte gloss lover bent dan kan ik de cremesheen glass glossjes zeker aanbevelen, ze blijven namelijk erg goed zitten! De prijs is €21,50 en de kleur ‘kindness’ is een limited edition.

Lipstick in ‘Authentic Red’

MAC Caitlyn collectie review_ - 3 In de Caitlyn collectie bevinden zich 3 prachtige lipsticks, waaronder de klassieke rode kleur Authentic Red. Dit is een dieprode kleur met een koele, blauwe ondertoon.

MAC Caitlyn collectie review_ - 12Authentic Red is een cremesheen. De textuur is inderdaad lekker romig en hydraterend voor de lippen, de lipstick is goed gepigmenteerd en bevat een subtiel glansje.

MAC Caitlyn collectie review_ - 19 De kleur is het beste te omschrijven als klassiek karmijnrood; charmant, flatterend, elegant en feestelijk chic.

MAC Caitlyn collectie review_ - 18Mooi rood is niet lelijk! Met deze klassieke, perfecte, knallende kleur rood kun je de plank niet mis slaan. Ik vind het een schitterende kleur die je gezicht helemaal ophaalt en ‘sprekend’ maakt. Deze kleur laat me stralen, I love it! Ik lijk meteen niet meer zo ziekjes, haha! Ik begin steeds meer een voorliefde te krijgen voor rode lipsticks… en daarmee begin ik ook steeds meer op mijn Indische moeder te lijken 😉

Mama would approve!

Deze lipstick kost €19,50.

MAC Caitlyn collectie review_ - 8Wat is mijn eindconclusie? Al met al vind ik de producten uit de Caitlyn collectie prachtig en flatterend, maar niet zo heel spannend, toch? Als je op zoek bent naar echt iets bijzonders, kan je deze collectie het beste overslaan. Maar als je op zoek bent naar mooie musthaves die je elke dag kunt gebruiken, of die altijd handig zijn om in je stash te hebben (zoals een rode lipstick) dan is deze collectie wellicht wél iets voor jou. Ook de liefhebbers van kleuren voor een elegante, naturel look kunnen hun hartje ophalen bij de Caitlyn collectie.

Zelf ben ik het meest blij met Soar, echt zo’n potloodje die ik elke dag kan gebruiken, en de blush Buddy.

MAC is te koop bij de bekende MAC verkooppunten, of online via de maccosmetics.nl webshop. 

Wat vinden jullie van de Caitlyn collectie? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

32 Reacties

 1. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  mooi producten, die inderdaad erg degelijk zijn. Ik had wel net even dat extra verwacht bij deze collectie. liefs soraya

 2. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Wat staat rood jou toch mooi. Vind het altijd zo classy staan maar bij mezelf totaal niet. Zo jammer…

 3. 15 januari 2017 / zondag, 15 januari 2017

  Mooie review Serena! Die blush is inderdaad mooi, maar wel een beetje duur. Misschien schaf ik de lipliner aan, of toch de lipgloss. En als de blush er is, dan is-ie in mijn stash!
  Beterschap Serena! (Ik ben ook ziek haha)

 4. 14 januari 2017 / zaterdag, 14 januari 2017

  Wat een prachtige producten allemaal, en alles staat je ook super goed! Ik ben alleen geen fan van lipglass, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 5. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Oh wauw ik ben zo verliefd op die blush. Ik moet hem hebben!

 6. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Wat een top collectie! Allemaal erg draagbaar. De rode lipstick staat je echt goed.

 7. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Ik ben gek op Soar! Wel grappig om te zien dat de kleur heel anders uitziet bij mij heel lichte huid.

 8. Julie Tina
  13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Geen spannende collectie inderdaad, maar wel gewoon mooi! De blush vind ik prachtig voor every day looks 🙂

 9. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Wow. Ik vind het kleurverschil tussen de swatch van Soar en hoe ‘ie daadwerkelijke op de lippen overkomt echt IMMENS. Ben ik daar de enige in? Ik snap niet dat ‘ie in swatch baksteenrood is, maar op de lippen een soort van poederig taupe/oud roze. Wat bizar! (het wordt er niet minder mooi op, maar echt zo anders!)

  Misschien even op jacht naar die blush, want die vind ik waanzinnig.

 10. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Ik vind ‘t echt een mooie collectie. Ik heb gisteren mijn producten binnengekregen en heb vandaag de Worthy oogschaduw en het Teddy oogpotlood voor ‘t eerst op. Look en review komen morgen op de blog.

 11. 13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Wat een super fijne review. Ik vind vooral de blush echt prachtig!

 12. Denise
  13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Mooie producten!
  Die blush is echt heel erg mooi:)

  Beterschap Serena ?
  X

 13. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik vind de blush en het lip potlood het mooiste! Love it! Alles staat jou weer prachtig Sereen!

 14. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Aah wat een mooie blush! En die lipstick: wat een beauty!

 15. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik vind die rode kleur echt heel erg mooi! Het is zo jammer dat rood mij vaak niet staat (het staat bij mij al snel ordi vind ik zelf). Terwijl het bij anderen altijd zo chic staat!

 16. Jantine
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Mooie foto van enkel je rooie lippen! Kan zo een commercial in 🙂

 17. Rachida
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Goed artikel weer Serena!

 18. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Zoals altijd weer een fijne review met prachtige foto’s! Ik vind het mooie producten, maar ben niet meteen geneigd om naar de winkel te rennen, daar vind ik alles inderdaad toch iets te ‘gewoon’ voor. Ik ben het overigens wel eens met Christa over die persfoto, naar gezicht inderdaad.

 19. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Wat een mooie producten zeg 🙂 ik vind de kleur van het lip potlood ook erg mooi en goed draagbaar. Hele mooie foto’s heb je gemaakt!

 20. Tessa
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Grappig dat de rode lipstick een cremesheen is en toch goed gepigmenteerd is! ik vind cremesheen het minste qua finish van mac dus zou hem niet zo snel kopen. Maar hij staat je prachtig! De blush daarin tegen is echt wauw! Jammer dat die zo snel uitverkocht is! Mooie review.

 21. Syl
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik was benieuwd naar die andere lipstick die jij helaas niet hebt. Ik durfde hem niet op de gok te kopen, en daarna was hij uitverkocht…. mjah zonder swatches koop ik niet zo snel

 22. Marieke
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Prachtig. Zou het allemaal willen hebben!

 23. Frederique
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Heel tof!

 24. Britt
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik vind de lipproducten wel gaaf!

 25. Kim
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Hoi Serena, hele mooie collectie en mooie foto’s.
  Maar als je Caitlyn Jenner zo inspirerend vindt, moet je wel ook weten dat ze heel erg anti-homoseksualiteit is. Dit vind ik zelf heel erg vreemd, zelf graag geaccepteerd willen worden voor d’r seksualiteit (wat ze zeker ook verdient), maar anderen dan weer niet accepteren.

  • Serena
   Auteur
   12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

   Daar ben ik van op de hoogte en ik vind dat ook erg vreemd. Al was dat wel vorig jaar, kwam ze erop terug, en geen idee hoe ze daar nu in staat. Desalniettemin heeft ze wel veel betekend voor de transgender community en gezorgd voor meer awareness. Daar ben ik haar dankbaar voor. Verder vind ik het gewoon een hele dappere vrouw, ze is verder niet mijn voorbeeld en inspiratie hoor, dat is mijn mama! 🙂

 26. Christa
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik snap echt niet hoe mac die foto als persfoto heeft kunnen gebruiken, echt heel naar, alsof ze een beroerte heeft gehad met die hangende lip.

  • Ellie
   12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

   ik vind het net een lijk.

  • Rowan Chanel
   12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

   Precies dat, heb er ook lang naar zitten kijken..

  • 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

   Hahaha, sorry maar hier moet ik wel een beetje om lachen. Je hebt gelijk, nu je het zegt…Hadden ze die onderlip niet kunnen photoshoppen, zodat de lippen wat meer gelijk zouden staan..? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *