Review | Kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje

Sinds kort heeft Kruidvat een eigen gezichtsreinigingsborsteltje aan hun Skin Science lijn toegevoegd en omdat een aantal bezoekers erg nieuwsgierig waren naar dit product, leek het me leuk om dit apparaatje voor jullie te testen. Het Skin Science Purifying Cleansing System kost slechts €17,99 en is daarmee heel vriendelijk en aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met andere elektrische gezichtsreinigingsborstels. Ik was vooral benieuwd of het enigszins in de buurt zou komen van mijn geliefde Philips Visapure. Benieuwd? Ik testte dit Kruidvat borsteltje een week uit en hieronder deel ik mijn ervaringen.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 1Het Skin Science Purifying Cleansing System bestaat uit een gezichtsborsteltje dat stiekem wel iets weg heeft van een uit de klauw gegroeide tandenborstel, haha! Het apparaatje is knallend roze en valt daarmee goed op. Van de kleur alleen al word je instant vrolijk! Hij zit in een houdertje waardoor je hem rechtop kunt neerzetten. Hij is slanker, kleiner en iets lichter dan de Philips Visapure waardoor hij gemakkelijk in je toilettas past en dus ook gemakkelijk meegenomen kan worden op reis.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 6Het borstelkopje heeft een kunststof beschermkapje zodat je het borsteltje kunt beschermen tegen stof en vuil en zodat je hem ook veiliger kunt meenemen voor onderweg of op reis. Helaas zit er geen reis etuitje bij om het vervoer nog wat gemakkelijker te maken.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 7Het opladen is simpel; draai het dopje aan de onderkant los (dat witte dingetje) en plug de oplader erin. Stop de andere kant in het stopcontact om hem op te laden. Het duurt 24 uur om het gezichtsreinigingsborsteltje voor de eerste keer geheel op te laden. Daarna 16 uur. Best lang, maar eenmaal opgeladen kun je er 3 uur mee werken. Als je er vanuit gaat dat je hem per dag 2 x 1 minuut gebruikt (‘s ochtends en ‘s avonds), kun je er dus 3 maanden mee vooruit en hoef je hem uiteindelijk slechts 4 keer per jaar op te laden. Kijk, zo valt dat lange opladen wel weer mee!

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 2
Maar waarom zou je überhaupt zo’n elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje willen gebruiken? Wat is er mis met gewoon je gezicht reinigen met je handen en wat schuimende cleanser? Helemaal niets! Alleen kun je je gezicht grondiger reinigen met een borsteltje en stimuleert het de doorbloeding van je huid, wat resulteert in een betere opname van de huidverzorging die je erna gebruikt. Dit soort borsteltjes zijn daarom niet aan te raden voor mensen met rosacea, aangezien dit de rosacea kan verergeren (er ontstaat dan meer roodheid en meer gesprongen haarvaatjes).

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 5Wanneer je het Skin Purifying Cleansing System aanzet (met het aan/uit knopje in het zachtroze gedeelte) begint het borsteltje namelijk zachte, ultrasnelle zijwaarts heen-en-weergaande (sonische) bewegingen te maken. Deze beweging zorgt er voor dat de borstel veel grondiger make-upresten, talg en andere onzuiverheden verwijdert. Door de sonische beweging komt er bovendien niet teveel spanning op de huid waardoor dit zacht en veilig is voor de huid.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 2De masserende bewegingen van de borstel verwijderen dode huidcellen en stimuleren de microcirculatie van de huid, waardoor huidverzorgingsproducten als crèmes en serums beter opgenomen worden en dus ook beter hun werk kunnen doen. Je huid wordt dus niet alleen beter gereinigd en ziet er frisser en stralender uit, ook hebben je skincareproducten een beter effect. Kortom, ik zie veel voordelen in het gebruik van een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 3De borstelkop bevat hele fijne afgeronde haartjes die niet prikken en zacht genoeg zijn voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Met de ovale vorm van de borstelkop kun je goed en gemakkelijk elk plekje van je gezicht bereiken, ook de lastige plekjes zoals rondom de neus. Ook handig, de borstel is waterbestendig en kan dus gewoon onder de douche gebruikt worden. Dit vind ik zelf ideaal!

Ik douche elke ochtend en neem dit borsteltje met me mee. Ook ‘s avonds spring ik er vluchtig mee onder de douche. Ik vind het zo’n gedoe om te kliederen boven de wasbak, ik spring dan liever even een paar minuten onder de douche. Net zo makkelijk en daarna voel ik me lekker fris. Een perfect begin van de dag, maar ik vind het ook heerlijk om lekker schoon m’n bedje in te duiken.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 3 Maar hoe gebruik je hem precies? Maak je gezicht vochtig en het borsteltje nat en breng er wat cleanser op aan. Dit kan een romige crème cleanser zijn, maar aangezien we met water gaan werken heeft het mijn voorkeur om met een (mild) schuimende cleanser te werken. Omdat het borsteltje zo grondig reinigt hoef je slechts 1 minuutje bezig te zijn: 20 seconden op de ene wang, 20 seconden op de andere wang en dan de laatste 20 seconden op je T-zone (kin, neus, voorhoofd) en klaar is Kees! Ik herhaal dit elke ochtend en avond en vervolgens gebruik ik nog een toner, serum en een crème.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 4Maar wat vind ik er nu van, nadat ik dit Kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje een week heb getest? Allereerst is het een handig en compact formaatje, hij ligt lekker in de hand en is ideaal om mee te nemen voor onderweg en op reis. Het borstelkopje heeft een prettige vorm waarmee je goed op elk plekje van je gezicht kunt komen. Hij maakt trillende (sonische) bewegingen, maar roteert verder niet. Hierdoor moet je dus vooral zelf ronddraaiende bewegingen maken om de doorbloeding van je huid te stimuleren en de huid te exfoliëren.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 10Omdat het borsteltje niet ronddraait, schuimt de cleanser ook minder. Eigenlijk amper tot niet. Nu maakt dat niet zo heel veel uit, maar ik vind het altijd wel fijn als er wat schuim wordt gecreëerd zodat de cleanser gewoon wat makkelijker verdeeld kan worden over je gezicht. Nu gaat dat wat moeizamer.

Ook stopt hij niet automatisch na 1 minuut en geeft hij niet tussendoor aan dat er 20 seconden zijn verstreken, zodat je weet dat je van gezichtsgebied moet wisselen. Dit heeft als resultaat dat je over het algemeen veel langer dan de nodige 1 minuut blijft reinigen (ik heb geen enkel tijdsbesef onder de douche, haha!) waardoor het hele idee van een snelle grondige reiniging eigenlijk wegvalt. Ik heb de timer van mijn telefoon  een paar keer aangezet om te kijken wanneer ik dacht dat er 1 minuut was verstreken. Uiteindelijk bleek ik ruim 3 minuten bezig te zijn. Is dat wel goed voor je gezicht? Té grondig reinigen is ook weer niet goed, lijkt me. En als je onder de douche staat wil je eigenlijk niet in de weer zijn met de timer op je telefoon. Best onhandig.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 1 Kan hij op tegen mijn geliefde Philips Visapure? Helaas… nee. Ik zou jullie graag willen vertellen dat dit de perfecte dupe is voor een stuk minder geld, maar ik blijf toch echt trouw aan mijn Visapure. Ik heb hieronder even kort genoteerd wat de grote voordelen en nadelen zijn ten opzichte van de Philips Visapure;

voordelen
– een stuk goedkoper
– slanker, compacter en lichter formaatje
– de ovale borstelkop is wat groter en heeft een betere vorm
– gemakkelijk te koop, bijna overal is wel een Kruidvat

nadelen
– de borstelkoop roteert niet
– er zit geen timer op, dus hij stopt niet uit zichzelf
– er wordt niet aangegeven wanneer er 20 seconden zijn verstreken
– er zit geen reis etuitje bij
– ziet er minder mooi en luxe uit
– er zijn geen andere varianten van de borstelkop te koop

visapure_4Ook al is de Philips Visapure een stuk duurder (ze gaan vanaf €95), toch denk ik dat dit de investering meer dan waard is. Het apparaat ziet er een stuk mooier en luxer uit, maar vooral de timer is ideaal, want zo weet je wanneer je moet wisselen van gezichtsdeel en hij stopt als de minuut voorbij is. Op deze manier ben je echt maar 1 minuutje bezig en niet per ongeluk langer (of korter). Ook roteert de borstel, zodat je huid op een milde wijze wordt gemasseerd en geëxfolieerd, met als resultaat een stralende en gladde, egale huid. Ook creëer je zo meer schuim dat makkelijk over je gezicht kan worden verdeeld.

Wat ook fijn is, Philips heeft verschillende borstelkoppen te koop. Eentje die extra zacht is voor de gevoelige huid, maar ook eentje die juist wat steviger exfolieert en zelfs een kopje waarmee je je (oog)crème perfect mee in je huid masseert. Kruidvat heeft slechts één type borstel beschikbaar, maar wellicht dat daar in de toekomst nog wat nieuwe borstelkoppen bij komen, zou zomaar kunnen!

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 2Mocht je enthousiast zijn geworden en denken, ‘ik heb ook een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje nodig!’ dan kan ik je de Philips Visapure van harte aanbevelen. Ja, hij is een stuk duurder dan de gezichtsreinigingsborstel van Kruidvat, maar hij heeft dan ook veel meer opties die het reinigen een stuk gemakkelijker en prettiger maken. Het is zonde dat Kruidvat hier niet aan heeft gedacht toen ze hun eigen borstel aan het ontwikkelen waren. Als ze er een timer en een roterende borstelkop aan hadden toegevoegd had ik er namelijk niet zo veel op aan te merken.

De borstel van Kruidvat is prima, niets mis mee, maar mijn advies is: spaar gewoon door voor the real deal. Kun je niet wachten of wil je gewoon even kijken of een elektrische gezichtsreinigingsborstel iets voor je is zonder meteen een fortuin uit te geven, dan is dit natuurlijk een mooi moment om het voor nog geen €20 te proberen.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 1Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing System € 17,99
Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing Brush (per stuk verkrijgbaar) € 3,99
Kruidvat Skin Science Deep Cleansing Cream € 2,29

De nieuwe Kruidvat Skin Science producten zijn sinds twee weken verkrijgbaar bij alle Kruidvat winkels en online via www.kruidvat.nl.

Wat vinden jullie van het Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing System, is het iets voor jou? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

130 Reacties

  1. Jolanda
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb zelf 1 van silk’ n clean die kostte €40. Deze bevalt mij prima en hier zijn ook verschillende borsteltjes voor te koop, voor verschillende huidtypen.
    Deze borsteltjes zijn in aanschaf nog goedkoper dan die van de kruidvat; €5,95 voor een set van 2. Misschien ook nog een idee voor mensen die geen phillips kunnen/ willen betalen.

  2. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Heb deze onlangs aangeschaft om te kijken of dit wat voor mij is en ben er best tevreden over. Ben wel van plan om te sparen voor een betere borstel, ook omdat andere opzetstukjes mij wel fijn lijken. De Visapure klinkt alvast erg goed!

  3. Greetje
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik gebruik sinds een week de gezichtsreiniger van Olaz (aanbieding bij de Etos). Bevalt me tot nu toe prima! Ik merk dat mijn huid gladder aanvoelt en wat egaler word. Onzuiverheden zijn helaas nog niet minder geworden. 80,- of zelfs meer voor een gezichtsreinigingsborstel is echt ver boven mijn budget.

  4. Klaudia
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Onlangs de nadelen denk ik dat ik deze borstel ga aanschaffen. Met mijn zakgeld die ik krijg (ja zakgeld, ben 14) kan ik geen van €95 kopen. Dit is dan een oplossing

  5. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Heel fijn uitgebreid review! Ik zou zelf nog wel zo’n gezichtsreinigingsborstel willen hebben, maar dan inderdaad van Philips of Clarisonic..

  6. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Hey serena! Ik hoop dat je mn vraag beantwoord. Ik heb een erg gevoelige huid. Als ik te hard met een washandje wrijf, worden mijn wangen best rood. Ook na het douchen en sporten (de warmte denk ik) zie ik er zo’n 10 min nog best rood uit op mn gezicht(vlekkerig rood op mn wangen). Ik heb van mezelf ook een klein beetje roodheid op mn wangen, maar dit is vrij subtiel. Tis alleen echt rood als ik dus sport/douche/wrijf over mn gezicht. Is dit al rosacea? Kan ik dan echt geen gezichtsborstel als deze gebruiken? Ik vind goed reinigen namelijk wel Belangrijk. Misschien heeft iemand tips voor zo’n huid?
    Alvast bedankt als je reageert(of iemand anders) :)
    X

    • Judith
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Hi Lisa!

      Ik herken je probleem, Mijn huid is op m’n wangen heel gevoelig. Zelf heb ik een Clarisonic. Ik merk dat deze op mijn wangen toch echt niet fijn aanvoelt, zelfs al gebruik ik de sensitive borstelkop. Ik ga daar dan gewoon even snel overheen en dan is het klaar haha.
      Hopelijk heb je hier iets aan gehad!

      Groetjes,
      Judith

    • Claudia
      19 december 2015 / zaterdag, 19 december 2015

      Ik heb ook een hele gevoelige huid met rosacea. heb de Clarisonic geprobeerd maar zelfs met de sensitive borstel was het echt niet te doen. Gelukkig kon ik hem terugbrengen. Het is een kwestie van proberen denk ik, elke huid reageert weer anders.

  7. joy
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Tja, een timer. Of je kan tot 60 tellen, daar heb je volgens mij geen telefoon bij nodig..
    Ik ben heel trouw aan mijn visapure, maar dit vind ik echt muggenziften. Bij het tandenpoetsen gebruikt ook amper iemand een timer.

    Dat het als nadeel word gezien dat hij niet roteert, daar kan nog inkomen.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Zie het als parkeersensoren bij het fileparkeren: natuurlijk lukt het zonder sensoren ook wel, maar het is toch wel érg fijn als je ze wel hebt!

  8. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Precies dit vroeg ik mij laatst in de winkel af. Het borsteltje voelde wel lekker zacht aan, maar ik twijfelde. Maar goed dus dat ik het heb laten liggen. Ik ga een poging sparen doen ;)

  9. rachel
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Meiden die nog op zoek zijn naar een “budget” versie, die van Olaz is heel erg fijn!
    Ik gebruik deze nu een paar maanden en ik merk dat mijn huid egaler is (eerst lichte acne maar nu nog slechts een paar puistjes hier en daar)
    Hij is €35 maar ik kocht em met 40% korting (hou de folders in de gaten!)

    • basje
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Die heb ik ook! Ideaal met mijn vichy cleanser :)

    • Kitty
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      ja hier dacht ik nou net ook aan… waarom is dat er niet bij genomen
      vind de argumenten zwak op de roterende borstel na, reclame voor phillips?

      • Kitty
        17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        die van olaz roteert wel dus die is dan wel goed genoeg volgens dit artikel, fuck de timer

        • Serena
          Auteur
          17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

          Waarom doe je zo agressief zeg? Nergens voor nodig, lijkt me. Ik vind de timer wel belangrijk. De roterende borstel van Olaz heb ik zelf niet, dus dan is het lastig om die te noemen of te vergelijken in deze review. Overigens vibreert (soneert) deze borstel niet, dus je moet je afvragen hoe grondig hij nu echt reinigt ten opzichte van sonerende borstels. Bovendien werkt hij op batterijen, lijkt mij persoonlijk lastig. Maar, to each their own natuurlijk. Laten we het in elk geval wel netjes houden hier.

        • A
          17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

          Zo is dat serena! :)

  10. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Fijne review! Ben ook al een tijdje opzoek om iets geschikts te vinden om mijn gezicht te reinigen. Ben nu weer een stapje verder.

  11. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Fijn hier een uitgebreide review over te lezen!
    Ik denk dat ik deze nog ga halen. Ik gebruik nu een goedkope variant van de blokker alleen die draait behoorlijk hard rondjes en dit trekt heel erg aan mijn huid. Deze van kruidvat lijkt mij daarom fijner. Dat er geen timer op zit vind ik niet erg want dat heeft mijn huidige ook niet. Als je daar niet om denkt kan dat inderdaad nogal vervelend uitpakken.. mijn gezicht borstelen terwijl ik een serie aan het kijken was zorgde ervoor dat ik hem waarschijnlijk wel een totale minuut op mijn neus gehouden heb met een serieuze schaafplek tot gevolg! Dat kwam ook door de harde borstel denk ik. Maar daar leer je van dus het gaat nu wel prima zonder timer! :)

  12. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ah ik ben blij dat je hier een uitgebreide review van hebt geschreven. Heb hem al eerder gezien en was er erg nieuwsgierig naar. Jammer dat het geen perfecte dupe is en je dus beter verder kunt sparen voor de Visapure. Gezien de prijs had ik toch stiekem gehoopt dat hij net zo goed was, hihi. Al had ik al verwacht dat dit niet het geval zou zijn.

  13. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    IK heb de Clarisonic en daar ben ik heel tevreden over. Was wel echt een hele smak geld (OMG) maar uiteindelijk doe je er wel heel lang mee :)

  14. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Wij hebben hem ook gekocht en ik heb geen duurdere gezichtsborstel om hem mee te vergelijken, maar als ik dit zo lees heb ik toch geen spijt dat wij voor deze gekozen hebben. Uiteraard is de VisaPure beter, maar het scheelt dan ook bijna 80 euro. Als ik de voor- en nadelen op een rijtje zie vind ik dat zelf die 80 euro meer niet waard. Daarvoor roteer ik hem zelf wel, en tel ik zelf wel hoe lang ik hem moet gebruiken. Als ik 95 euro aan zo’n borstel uit zou moeten geven bleef ik gewoon niet-elektrisch reinigen, maar zo’n instapmodel van deze prijs wilde ik wel een kans geven, en na 2 keer gebruiken ben ik in ieder geval nog niet teleurgesteld :)

    • Chell
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ik vind het prijsverschil van € 80 ook iets te veel voor de gegeven voordelen :).

  15. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Jammer dat hij je visapure niet verslaat. Zelf ben ik de braun face momenteel aan het uitproberen, maar mss ga ik deze ook even vergelijken met mijn Clarisonic…

  16. mammy02
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Is dit wel geschikt voor mensen met best wel veel acne?Leek me wel handig voor mijn gezicht, is op zich wel een beetje gevoelig , maar meestal rood, en onderhuidse puisten..
    Hij staat in ieder geval op mijn wishlist voor kerst:P

    Werkt de cleansing creme ook een beetje?

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      hi Mammy,
      nee, als je veel acné hebt en open puistjes (of van die puistjes die snel kapot kunnen gaan) dan is dit geen aanrader. Sowieso is exfoliëren dan niet aan te raden (met producten met korreltjes). Het enige wat je wel kunt doen is exfoliëren met fruitzuren (bij voorkeur BHA – bèta-hydroxy-acids ookwel salicylzuur genoemd) omdat dit de huid op een milde manier exfoliëert zonder de kans op het stukmaken van je puistjes.

  17. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    ik zou deze nog wel eens willen uitproberen :)

  18. Mireille
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    VisaPure is ronduit slecht! De levensduur van het product is, gezien de prijs, ongelofelijk slecht…

    • Klaudia
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Hoelang is de levensduur dan?

      • Serena
        Auteur
        17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        Bij mij gaat hij al jaren mee hoor, Klaudia. En ja, daar ben ik dan ook wel benieuwd naar…

        • Klaudia
          17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

          Volgens mij verschilt de levensduur ook per hoe je er mee omgaat. Maar dat is denk ik wel logisch.

          • Ier
            18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

            Ik heb mijn Visa Pure keurig behandeld. Toch was ‘ie na een half jaar kapot. Zal per persoon verschillen, maar ik merkte zelf niet echt verbetering aan mijn huid. Ik zou ‘m dan ook zeker niet opnieuw kopen. Overigens vind ik de timer het verschil in prijs tussen deze en de Visa Pure echt niet waard: dan kun je inderdaad gewoon tellen of je telefoon gebruiken.

    • Sylvia
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Die van mij is helaas ook heel snel stuk gegaan :(
      Had voor die prijs meer verwacht! Ik vond hem wel heel prettig werken.

      • Kayleigh
        17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        Mijne ging ook erg snel stuk na langere periode elke dag bij tweemaal gebruik bijna 2 jaar.

        Daarna ben ik overgestapt op de Foreo, nu een half jaar in gebruik, nooit meer een borsteltje nodig en sinds 1e gebruik nog steeds niet hoeven opladen! :)

        Serena, mocht je die nog eens ontvangen of mogelijkheid hebben aan te schaffen, dan ben ik erg benieuwd naar jouw review ;)

        • Serena
          Auteur
          17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

          Ben wel benieuwd naar dit apparaatje inderdaad! Maar tot nu toe niet aangeschaft omdat ik twijfel over dat rubberen scrubding.. Ik bedoel… Scrubt het wel? Voelt het lekker tegen je huid aan? Ik twijfel of het iets voor me is.. Maar ze zien er wel erg mooi uit!

  19. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Wat een fijne en uitgebreide review! Het leek me een fijn ‘ding’, maar nu ik jouw review en voor- en nadelen lees ga ik toch maar door sparen voor de variant van Philips.

  20. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik denk dat deze borstel inderdaad wel eens voor mij een leuk instapmodel zou kunnen zijn! Om te kijken of ik het uberhaupt wat vind.

  21. Mirjam
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Pik zag bij de Lidl laatst ook een gezichtsborstel liggen. Ben benieuwd of die beter is dan deze.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Bij de Lidl? Oh, die heb ik nog niet gezien!

  22. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Maar hij reinigt wel net zo goed?! Dat maakt ik er niet helemaal duidelijk uit op..

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ja en nee. Soms wel, maar soms ook niet, omdat ik dan zelf niet genoeg heb ‘geroteerd’ met mijn handen. Je moet er dus wel goed op letten dat je, vooral bij de wat lastige plekjes, goed schrobt (om het zo maar even te zeggen). Maar dat is iets wat je jezelf kunt aanleren natuurlijk. Persoonlijk vind ik het fijner dat de Visapure gelijkmatig roteert zodat ik de druk van de borstel op mijn huid nagenoeg gelijk kan houden. Ga je zelf roteren dan druk je mijns inziens al snel te hard op de huid, wat dan weer niet goed is.

  23. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Wat een onwijs uitgebreid en fijn artikel. Ik had niet verwacht dat deze borstel net zo goed zou zijn als de Visapure of de Clarisonic, maar vind het wel onwijs interessant om te lezen wat deze borstel dan wél kan waarmaken. Een uitkomst voor (jongere) meiden die niet zoveel kunnen en willen besteden, denk ik.

  24. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb die van Braun – is een paar tientjes goedkoper, maar werkt net zo goed: roterende en afneembare borstels etc. (mag er zelfs een paar weggeven van Braun, stiekeme spam hierzo)

  25. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb zelf de Visapure (ooit gekregen bij een abonnement voor de VOGUE) en ik ben er meer dan tevreden over. Hij heeft inderdaad verschillende borstels en ik gebruik er een voor de gevoelige huid. Zo’n geaichtsborstel gebruiken geeft echt een luxe gevoel vind ik. Daarom ben ik het met je eens om gewoon wat langer door te sparen voor de Visapure. Ook al is het wel heel fijn dat Kruidvat een goedkopere variant op de markt heeft gebracht.
    Liefs, Eva

    • 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      *gezichtsborstel :-)

  26. Tina
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik gebruik momenteel (nog) geen elektrische reinigingsborstel voor m’n gezicht, maar misschien zou dit een goed instapmodel kunnen zijn om ermee te beginnen! Voorlopig hou ik het bij een scrubsponsje van de Body Shop waar ik best tevreden over ben

  27. Sandy
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Leuk artikel en super handig! Ik ben namelijk al een tijdje op zoek maar eem review hiervan, omdat ik vroeg me afvroeg of het borstel van Kruidvat vergelijkbaar is met mijn Clarisonic. Het lijkt me namelijk super handig als een weekendjeweg borstel met de angst dat je the real deal kwijt raakt of vergeten bent weer terug mee naar huis te nemen.
    De sonische bewegingen trekken me vooral aan, want volgens mij neemt (grote) roterende bewegingen je huid mee wat nadelige invloeden heeft op de elasticiteit van je huid en rimpels kan veroorzaken.

  28. Syl
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik vind het zo jammer dat elektrische gezichtsreinigingsborstels te agressief zijn voor mijn coupe rose. Want mijn clarasonic gebruik ik tegenwoordig alleen op mijn voorhoofd, kin en kaken en neus, maar mijn wangen sla ik over.

  29. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Het is zeker een fijn en goedkoop alternatief dan de duurdere gezichtsborstels die er te koop zijn. Ik heb zelf de Foreo Luna Mini die echt superfijn is voor mijn gevoelige huid en ik ben benieuwd of die van Kruidvat mij goed zou bevallen. Wel erg jammer dat er geen timer zit tussen elke 20 seconden. Dat is nou juist zo fijn en handig!

  30. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Fijne review! Ik blijf bij mijn VisaPure, maar wel een goede zet van Kruidvat!

  31. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik gebruik zelf die van Olaz die kost in de aanbieding ook maar iets van 17/18 euro! En die kop draait wel. Maar deze werkt weer op batterijen en stopt ook niet automatisch. Deze van de Kruidvat sla ik over. Ik heb de Visapure of de Clarisonic nog altijd op mijn wishlist zijn.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      hi Manon,
      als ik het goed heb draait hij wel (die van Olaz) maar heeft hij dan weer geen sonische trilbewegingen, toch? En ja, batterijen lijkt me niet handig. Dan kan je hem denk ik ook niet onder de douche gebruiken.. toch?

      • Josien
        17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        Klopt geen sonische bewegingen, maar je kunt hem wel onder de douche gebruiken. Dit is net zoals die van het Kruidvat een mooi instapmodel waarna je eventueel door kunt sparen voor een duurder model.
        Vind hem zelf wel fijn werken.

  32. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik vind de Kruidvat-borstel best goed klinken! Olaz heeft als ik me niet vergis ook zo’n borstel, daar ben ik ook best benieuwd naar!

  33. Mariska
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Fijne review! Ik zat al een tijdje te twijfelen of ik niet mee moest gaan in deze hype, maar je geeft aan dat gezichtborstels niet handig zijn voor mensen met rosacea. Goed om te weten! Scheelt mij een hoop geld en is dus beter voor mijn huid als ik je goed begrepen heb.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Als je rosacea hebt zou ik dit absoluut niet aanschaffen nee, geen enkel gezichtsreinigingsborsteltje trouwens!

  34. Irem
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Gelukkig heb ik met alle nadelen die je noemt geen enkel probleem. Dat de borstel niet draait vind ik zelfs een voordeel, omdat t beter voor je huid is (verschillende artikelen die ik gelezen heb van huid deskundige vertellen dit). Verder denk ik niet dat het heel lastig is om zelf te tellen tijdens het reinigen, als dat me minstens 80 euro scheelt. Ik heb ook geen probleem met dat er maar 1 borstelkop is aangezien ik toch niet van plan ben mijn crème er mee aan te brengen, of te exfoliëren. Ik vind daarbij de vormgeving juist een stuk beter gedaan dan de VisaPure dus ik denk dat ik deze van de Kruidvat binnenkort aanschaf :)

  35. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Jammer dat hij niet even goed blijkt als de Visapure, maar dat was wel te verwachten. Mijn Visapure heeft het onlangs begeven: als ik hem wil opladen, maakt hij geen contact meer met de oplader :(

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ik zou zeker even contact opnemen met Philips, zo zonde anders!

  36. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Wat een apart ding zeg! haha lijkt echt op ene tandenborstel! goed voordeel dat deze niet zo duur is als de meeste gezichtverzorgingsborsteltjes!

  37. Janet
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik ben benieuwd! Had eerst een visapure, alleen was de oplader kwijtgeraakt. Toen heb ik die van Olaz gekocht en die beviel me eigenlijk wel prima. Toch heb ik daarna ook de Clarisonic gekocht alleen die bevalt me totaal niet, maar ik blijf hem gebruiken vanwege de prijs (en ik heb de visapure weggegeven aan mn zusje maar ik wil hem terug :( )

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ahhhh! Van ruilen komt huilen! Kun je hem niet voor de Clarisonic ruilen met je zusje?

  38. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Fijn dat je zo duidelijk de voor en nadelen opschrijft, ik heb met alle nadelen nl geen enkel probleem. Ik tel gewoon in m’n hoofd en heb m in een opwelling gekocht en dat had ik nooit gedaan met de Visapure :-)

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Heleen.. ik ben gewoon verpest! Lol! Nee dat is niet helemaal waar, ik gebruik ook nog steeds met alle liefde budget make-up, hahaha!

      • 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        Als je natuurlijk een luxere variant gewend bent is het lastiger om terug te gaan naar een simpeler model. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met… nou ja, alles eigenlijk haha

  39. Tialda
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik gebruik zelf de clarisonic, maar mijn zus heeft onlangs deze aangeschaft. Zij is er wel tevreden over. Ik blijf ook bij mijn clarisonic. Mijn huid knapt er zoveel beter van op! Ik heb hem laatst een maand niet gebruikt en ik zat er gelijk weer helemaal onder.Het doet dus echt wel wat voor je huid! Ik gebruik zelf ook nog een toner, Exfoliant, essence, serum en dagcrème. (:

  40. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Grappig ding! Misschien ook wel handig als instapmodel, voor als je wel een gezichtborstel wil hebben, maar nog niet helemaal zeker weet of je hem daadwerkelijk dagelijks zult gebruiken.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ja exact, dat denk ik dus ook!

  41. kimmie
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb deze gekocht. Ik vind het niet zo handig dat je op het knopje moet blijven duwen, maar voor de rest vind ik het oké. Mijn gezicht ziet er veel frisser uit sinds ik dit gebruik.

    • 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Dat hoeft niet! Ik dacht t ook in het begin, maar dan moet je m even goed, iets langer indrukken in het begin en dan kun je ‘m gewoon loslaten.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Ja precies, als je hem gewoon goed indrukt blijft hij automatisch aan!

      • kimmie
        17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

        Ooh echt ik gebruik dat ding al weken. Dank je wel dames! Nu voel ik mij echt dom haha.

          • kimmie
            18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

            Nee blijkbaar niet heb hem deze morgen eindelijk op de juiste manier gebruikt door hem wat langer in te duwen vele handiger 😉. Nog eens bedankt!

  42. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ah balen dat hij toch niet helemaal werkt zoals het zou moeten, zou wel ideaal zijn zo’n budget-variant. Helaas!

  43. Marciëlla
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik ga nog even doorsparen voor een luxer exemplaar als de visapure, heb al veel positieve verhalen erover gehoord en wil het toch wel eens proberen! Jammer dat de Kruidvat borstel geen dupe is maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

  44. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Hm, jammer dat het ‘m niet helemaal is. Het idee van een goedkopere variant vind ik wel top van Kruidvat, het zou echt fijn zijn als het een goeie dupe was! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de echte Visapure toch wel behoorlijk prijzig vind voor een studentje als ik, maar ik geloof het helemaal als je verteld hoe fijn ‘ie is! :)

  45. Sacha
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Leuk artikel.

    Zelf heb ik al enige tijd de Visapure in huis. In het begin gebruikte ik heb apparaat veel, maar nu niet meer. Het probleem zit hem in de borsteltjes. Hoe goed ik ze ook schoon maak na gebruik en hoe goed ik ze daarna laat drogen, de borsteltjes gaan stinken.

    Ik heb toen contact gezocht met Phillips en nieuwe borsteltjes gehad, maar ik blijf die muffe geur krijgen na het gebruik. En het enige dat ik gebruik is een facewash met de Visapure.

    Dus ja, mooi apparaat, maar hij ligt stof te happen.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Wat zonde zeg! Ik heb hier helemaal geen last van. De borsteltjes ruiken gewoon neutraal. Je zou anders ook opzetkopjes kunnen kopen om je crème en oogcrème mee in te masseren? Volgens een huidtherapeut/arts uit China is dit helemaal de BOM en in China zijn die kopjes dan ook niet aan te slepen. Iedereen zweert er bij! En omdat het geen borstels zijn, gaan ze in elk geval niet stinken bij jou. En zo ligt je Visapure geen stof meer te happen, misschien een tip.

    • Kimberly
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Hoi! Dit kan ook komen door gewoon de algemene lucht in de badkamer. Toen wij pas in ons nieuwe huis gingen had ik dat met alles wat ik in de badkamer liet liggen. We hebben dan verbouwd en de badkamer een stuk minder vochtig gemaakt en sindsdien hebben we er nooit geen last meer van gehad!

    • Vera
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Hoe maak je de kopjes schoon? Je kunt ze namelijk sowieso in een oplossing van bio-tex. Op die manier maak ik als schoonheidsspecialist ook de borstels van mijn borstelapparaat schoon en het werkt perfect!

  46. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Vanaf 95 euro kan je ook meer verwachten, denk ik. Of laten we dat maar hopen. Maar aan de reactie van Maartje lijkt de Clarisonic mij ook wat.

  47. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Jammer dat het geen goede dupe is. Ik was erg nieuwsgierig maar ik ben nu heel blij dat ik hem niet impulsief gekocht heb.
    Een hele goede review Serena!

  48. Maartje
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb twee keer een Visapure gehad, maar die zijn helaas allebei vrij snel kapot gegaan. Daarom ben ik nu overgestapt op de Clarisonic, waar ik tot nu tot erg tevreden over ben.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Jeetje wat zonde, die van mij draait (pun intended) al jaren mee!

      • Maartje
        18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

        Gelukkig wel goede service van Bol.com en beide keren mijn geld terug gekregen!

  49. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb een tijdje terug op een andere blog gereageerd dat ik dit net een grote tandenborstel vond.. Dat werd niet echt gewaardeerd dus ik vind het wel grappig om bij jou dezelfde mening te lezen. Ik had uiteraard niet verwacht dat deze tegen je Visapure op ging, toch denk ik dat er genoeg (vooral jonge) meiden zijn voor wie deze borstel absoluut een uitkomst is. Zelf zal ik ook eerder ‘doorsparen’ voor de Visapure, waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben.

    • Serena
      Auteur
      17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

      Hahaha, wat gek dat je dat niet in dank werd afgenomen! Dat is letterlijk hoe dit ding eruit ziet toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *