Review: Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector

BB creams zijn niet meer uit Azië weg te denken, sterker nog, ze zijn er immens populair. Het was dan ook wel te verwachten dat BB creams ook op de Westerse markt zouden verschijnen om daar onze harten te veroveren. Garnier loopt goed op de trends vooruit en creëert de eerste BB cream die in Nederland gewoon in de drogisterijen verkrijgbaar zal zijn, speciaal gericht op de Westerse vrouw (Kaukasische huidtypes).

Zoals jullie weten ben ik niet bepaald Kaukasisch te noemen met mijn Indonesische roots en deze BB cream is voor mijn huidtype dan ook niet zo geschikt. Omdat ik weet dat ik veel blanke lezeressen heb, vond ik het toch de moeite waard om dit product voor jullie te reviewen.
Waar staan de B’s voor in BB cream?
Oorspronkelijk is het een afkorting van Blemish Balm. De allereerste BB creams werden namelijk ontwikkeld door Duitse dermatologen (dus niet in Azië!) met als doel het herstellen en helen van een beschadigde huid (bijvoorbeeld na een peeling). Het was een multitask creme met zowel een herstellende en hydraterende functie. Iemand nam deze creme mee naar Korea en toen ging het los. Actrices en modellen lieten weten groot fan te zijn van de BB creams en toen wilde heel Azië natuurlijk hun voorbeeld volgen. Het werd een ware hype en Azië ontwikkelde hun eigen BB creams, gericht op de Aziatische markt (grijze ondertonen).
Zo’n BB cream. Dat is toch gewoon een getinte dagcreme, of zoiets als een foundation?
Well, no. Een foundation wordt gezien als make-up en dat is deze BB cream zeker niet, want naast het mooier en egale maken van de huid heeft de BB cream ook een verzorgende en hydraterende werking. Een getinte dagcreme is het ook niet helemaal te noemen, want die doen net iets minder dan de BB creams. Deze BB cream heeft namelijk maar liefst 5 voordelen;
– het egaliseren van de teint
– laat de huid direct stralen
– hydrateert de huid 24 uur
– corrigeert fijne lijntjes en oneffenheden (roodheid)
– beschermd tegen UV-straling met SPF15
De BB cream voelt zacht aan op de huid en verdeeld gemakkelijk over het gezicht. Zoals je kan zien is de kleur niet eens zo gek voor mijn huidskleur, het heeft geen overdreven roze (Kaukasische) ondertoon. Ik ben natuurlijk best getint, maar omdat de BB cream zo’n lichte dekking heeft heb ik het idee dat het voor vele verschillende soorten huidkleuren heel geschikt kan zijn. Wat ook fijn is, is de hydratatie. Mijn huid voelt de gehele dag niet droog aan, er verschijnen geen velletjes of andere gekke dingen en mijn huid shined ook niet heel erg. Het is ook niet perse matterend, maar gewoon normaal.
Hoewel de dekking naar mijn smaak te licht is, zie je wel dat het een stralende en healthy glow achterlaat. Mijn huid lijkt na aanbreng een klein beetje egaler. Als je echt pigmentverschil hebt in je huid of donkere littekens, dan is de dekking wellicht te subtiel en kan je beter op zoek naar een product dat bekend staat om een betere dekking. 
Mijn huid vraagt om een betere dekking en een matterend effect, maar ik denk dat deze BB cream wel erg goed kan zijn voor de blanke huid die niet al te veel dekking vereist. Het brengt aan als een creme en zorgt daarbij voor een stralende, egale teint die er gezond uit ziet.
Mochten jullie benieuwd zijn geworden naar dit product, bezoek dan zeker even de Facebook Pagina van Garnier waar jullie gratis een sample kunnen aanvragen! Klik hier!
Garnier BB Cream Miracle Skin perfector is verkrijgbaar vanaf oktober 2011 voor de prijs van €13,99. Het ligt dus al in de winkels! Ik ben benieuwd wie van jullie dit product al heeft geprobeerd en wat jullie ervaringen zijn? Deel ze in de comments hier beneden. Sharing is caring!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

10 Reacties

 1. 16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Ik ben heel blij met de BB cream van Garnier. Nu heb ik dus het geluk dan mijn huis niet al te veel oneffenheden heeft. Af en toe een pukkel, of een miniscuul litteken daarvan. Ik doe een fotografie opleiding en sta af en toe model voor medeleerlingen voor oefenen met licht. Toen leek het wel of hij te donker was, hoewel ik de Light heb, en ik toch al wel snel bruin ben (geworden). Maar voor de rest ben ik heel erg tevreden!

 2. hannah
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ik heb hem net gehaald, en ik vind hem super fijn! echt een mooie dekking en het geeft een soort flawless skin 😀 x

 3. Jessica
  14 december 2011 / woensdag, 14 december 2011

  Ik heb na het testen van de sample gelijk de tube gekocht, werkt echt super voor de wat drogere huid. Zeker een aanrader!

 4. Anouk
  20 november 2011 / zondag, 20 november 2011

  Ik heb een erg droge huid en voor mij is deze crème echt een uitkomst. Waar gewone foundation te weinig voedt en mijn huidt dus heel erg gaat schilferen zorgt de BB cream ervoor dat schilfers grotendeels wegblijven en de ergste roodheden niet zichtbaar zijn. Ik vind ‘m super!

 5. 15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

  Ik probeerde de sample uit, het is een fijne creme alleen.. Ik hebzelf een vette huid en door dit werd het alleen maar erger..

 6. Mayz
  11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Ik vind hem superfijn. Ik heb een heel lichte huid en hoewel ik even schrok toen ik de kleur zag, valt het heel erg mee. De kleur smelt heel mooi weg in mijn huidskleur.
  Ik heb bijna geen oneffenheden ofzo, alleen wat sproeten, daarom ben ik erg blij dat hij niet te erg dekt, dat heb ik gewoon niet nodig.
  Mijn huid is van zichzelf wel erg droog en deze creme zorgt ervoor dat mijn huid heel de dag fijn aanvoelt, hoe dat is voor wat vettere huidjes weet ik niet.
  In de regen vind ik het erg meevallen, bij cremes heb ik vaak het gevoel dat ze heel vloeibaar worden in de regen, maar bij de BB cream viel het heel erg mee en toen ik even checkte zag mn huid er nog helemaal goed uit.
  Al met al heel tevreden. 🙂

 7. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

  Ik wil hem misschien ook nog halen maar ik wacht even met op verdere reacties aangezien ik stik in de dagcrèmes 😛

 8. Wieteke
  6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Gisteren heb ik de crème gekocht en vanochtend opgedaan. De dekking vind ik goed, mijn huidskleur heeft een iets olijfkleurige ondertoon maar de kleur light is prima!

  Verder voelt mijn huid zacht en ik ben benieuwd naar de resultaten op de lange termijn!

 9. A.M. de Bruin
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Nou, helaas ben ik iets minder tevreden.

  -Na het opbrengen ziet de huid er vettig uit.
  -De kleur light welke ik had gekregen als monster, is alleen geschikt voor een redelijk bruine huid, want deze is al erg donker!
  -Bij aanraking met water, bijv. regen loopt de creme uit op je huid!
  – Zelfs kleine oneffenheden camoufleert hij niet!

  Kortom, ik houd het bij mijn eigen merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *