(Re)view by Nena: Kruidvat Easy Color Mousse

Ik heb mijn haren al redelijk vaak gekleurd. Dat begon al vroeg, ik denk dat ik zo'n 15 jaar oud was toen ik mijn eerste 'coupe soleil' kreeg. Van mezelf ben ik donkerblond tot midden bruin. Ik vind mijn haar echt midden bruin, maar bij de kapper krijg ik toch regelmatig te horen dat het donkerblond is. Als het op het verven van mijn haren aankomt, dan ben ik niet erg bang voor de kleur. Het mag wat donkerder, wat lichter, iets met een rode gloed of soms zelf viollette, ik vind het allemaal prima.

De laatste jaren ben ik wat 'saaier' geworden. En ook wat luier. Ging ik voorheen nog regelmatig naar de kapper, nu experimenteer ik zelf en koop ik af en toe een pakje uit de drogist. Ik zocht dan wel altijd de duurdere merken uit en betaalde zo'n €20,00 voor een verpakking haarverf. Ik dacht: “Ach, die eigen merk producten dat is vast niks..”

Een tijdje geleden was ik met Serena bij een event van het Kruidvat. Op dat moment introduceerden ze een nieuwe lijn eigen merk professionele haarverf, genaamd: Easy Color Mousse. Ah, een mousse dat vind ik nou een ideale manier om je haren te verven! Dat drupt namelijk niet. Daar was ik dan wel weer benieuwd naar…

Bron

Dit is wat Kruidvat zelf zegt over deze manier van kleuren:

Een vernieuwde manier om het haar te kleuren, waarbij het haar er stralend en glanzend uit blijft zien. Door salonexperts ontwikkeld en getest. Kruidvat Easy Color Mousse drupt niet, is eenvoudig en snel in gebruik, zorgt voor een goede dekking en geeft een perfect, stralend en langdurig, rijk kleurresultaat.

Dat klinkt goed! Laat ik deze dan ook eens zelf uitproberen. Ik vond het wel weer eens tijd worden om een stapje donkerder te gaan met een mooie warme gloed. Ik koos voor de kleur: 4.5 Donker rood bruin.

Dit is hoe mijn haar eruit zag voordat ik het ging verven:

Zoals je kunt zien is mijn haarkleur wel een stuk lichter dan de kleur verf die ik heb uitgekozen. Ik zou het omschrijven als lichtgoud bruin. De laatste keer dat ik het geverfd had is inmiddels alweer een tijdje geleden, vandaar de enorme uitgroei op de onderste en middelste foto! De uitgroei was niet altijd overduidelijk te zien, maar soms…. in bepaald licht.. dan zag het er dus zo uit!

Dan nu de inhoud van een verpakking Easy Color Mousse:

Van linksboven naar rechtsonder: Intensieve kleurconditioner, ontwikkelvloeistof, kleurmiddel, gebruiksaanwijzing, handschoenen en een pompje.

1. Lees altijd even goed de gebruiksaanwijzing door. Kijk welke methode voor jou van toepassing is (heb je uitgroei, is het pas gekleurd of onbehandeld etc.). Test de kleur 48 uur voor het kleuren op een klein gedeelte van het haar, zodat je zeker weet dat je er niet allergisch voor bent.
2.  Controleer of het nummer dat op het flesje van het kleurmiddel staat overeenkomt met het nummer van de verpakking en giet hem vervolgens over in de ontwikkelvloeistof.
3. Meng het product door het flesje 5 x te kantelen. Je hoeft dus niet te schudden en vaker kantelen is ook niet nodig.

Trek vervolgens de bijgeleverde handschoenen aan en breng de hoeveelheid van 2 pompjes aan op je hand.

Zorg dat je haar in een scheiding zit en verdeel de hoeveelheid schuim over de gehele scheiding van voor naar achteren. Ik smeer dit altijd nog even goed uit naar de zijkanten, zodat ik ook al wat van de lengte van het haar meepak. Trek nu nog een scheiding ongeveer 2 cm naast de eerste scheiding en breng hier weer 2 pompjes schuim aan. Zo werk je helemaal door aan een kant, totdat je geen scheidingen meer kunt trekken en ga je verder met de andere kant. Vervolgens verdeel je de achterkant nog in meerdere scheidingen, zodat je het overal goed vanaf de haarwortels kunt aanbrengen. Als je alles hebt gehad masseer je de rest nog even goed door het gehele haar. Dan zet je je haar vast met bijvoorbeeld een haarklem en laat je het nog 30 minuten intrekken.

Het klopt inderdaad dat deze manier van kleuren niet drupt. Nadat ik de hele flacon in mijn haar heb aangebracht kan ik nergens een druppel ontdekken! Een ander groot voordeel is de hoeveelheid die in een verpakking zit. Ik had er voor de zekerheid 2 (want dat wordt geadviseerd wanneer je haar langer is dan halflang haar), maar er zit meer dan genoeg in 1 verpakking! De Easy color mousse bevat geen ammoniak, dit vind ik een groot voordeel aangezien ammoniak niet zo goed is voor je haar, heel sterk ruikt en de dampen zelfs kunnen gaan prikken in je ogen. Ook ruikt je haar na het verven en wassen nog steeds erg 'geverfd' wanneer er ammoniak in zit en dat is na het verven met deze mousse dus niet het geval. Allemaal pluspunten dus!

Tot nu toe bevalt de verf dus erg goed! Het is gemakkelijk zelf en dus alleen te doen. Dan nu het resultaat:

Ik heb even lekker veel foto's in deze collage gezet, zodat jullie het resultaat goed kunnen zien. In direct zonlicht, bij daglicht, met flits, zonder flits etc.

Dit is een voor en een na foto van mijn haar in direct zonlicht.

Zoals je kunt zien is de verf mooi verdeeld over mijn gehele haar en heeft de verf overal goed gepakt! Mijn haarkleur is veranderd van een licht goudbruine kleur (met een flinke uitgroei) naar een egale donkerbruine kleur met een warme rode gloed. De kleur komt dus ook nog eens goed overeen met de omschrijving: “donker rood bruin”.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dacht dat het nog een stuk donkerder zou worden, maar dat viel reuze mee! Eigenlijk precies goed! Ik ben er blij mee :)

Dan nu het laatste grote voordeel van deze haarverf en dat is namelijk de prijs. Voor 1 verpakking Easy Color Mousse betaal je €7,49. De helft dus in vergelijking met een haarverf van de 'betere merken' uit de drogist! En net zo goed! Ik kan nog niet zo veel zeggen over de duurzaamheid van de kleur. Het zit er nu nog niet zo lang in, dus ik weet niet hoe het er over 4 weken uitziet.

Verven jullie je haar wel eens zelf? Of laat je het liever doen bij de kapper? Waren jullie al bekend met de Easy Color Mousse en wat vinden jullie ervan? Wat vinden jullie van het resulaat?

Liefs Nena

Dit is mijn Twitter!

jfdghjhthit45

Volg:

115 Reacties

  1. Lieke
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wauw, dat donkerrode is veel mooier en warmer als je bruin/oranje kleur van jezelf. staat je goed!

  2. Beau
    3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

    Ik kwam via google op jouw site uit en op dit bericht!
    Ik zie dat dit al best lang geleden is en er staat onder aan het bericht dat je niks kon zeggen over de duurzaamheid van de kleur.
    Weet je nu nog ongeveer wat de duurzaamheid was?
    Ik hoor het graag! :)

  3. 13 december 2012 / donderdag, 13 december 2012
  4. Sanne
    11 juli 2012 / woensdag, 11 juli 2012

    is deze haarverf permanent?

  5. 2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

    Ik verf zelf sinds mijn 15e mijn haar (ik ben nu 19), en heb het ook meerdere kleuren gehad. Op het moment ben ik al een jaar roodharig, en verf ik het met Poly Palette van volgens mij schwarzkopf (6,69 euri volgens mij). Ik wou me ook deze mousse halen, maar ze hebben hem niet in de kleur rood die ik wil :c vind het dus jammer dat ze alleen maar natuurlijke kleuren hebben.

    Kleur staat je goed overigens ;)

  6. Nance
    2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

    Klinkt goed! Ik heb al vaker die eigen merk van Kruidvat geprobeerd, en was best tevreden, alleen die geur deed me altijd zo verstikken.

    Ik verf mijn haar ook al een jaar of 10. Had het eerst altijd rood (variërend van koper’oranje’, bordeaux, en felrood), toen donkerbruin, weer rood, weer bruin en vorig jaar ben ik voor blond gegaan. Dat heb ik volgehouden tot aan de herfst, en toch weer naar bruin gegaan.

    Nu ben ik sinds een paar maanden weer blond, en dat hou ik zo! Ik wordt zo vrolijk van blond, het maakt me frisser, jonger. :D

    Ik ben van mezelf hetzelfde als wat Nena zegt: donkerblond tot lichtbruin (waarvan ik het zelf ook méér lichtbruin vind, terwijl kapper donkerblond zegt, hahaha!

  7. 1 juli 2012 / zondag, 1 juli 2012

    Mooi! :) Ik gebruik zelf dezelfde kleur van L’Oréal! Die kost in Duitsland 7 of 8 euro, dus ga ik altijd daar halen. En zo fijn die mousse!

  8. Annemiek
    30 juni 2012 / zaterdag, 30 juni 2012

    Kan je met een mousse ook dip dye doen? of ombre effect? ik heb bruin haar en wil het graag iets lichter onder…

  9. Lisa
    30 juni 2012 / zaterdag, 30 juni 2012

    Ik ga hem vanavond ook uitproberen :)

  10. Maria
    30 juni 2012 / zaterdag, 30 juni 2012

    Ik heb donkerblond haar van mezelf, maar ik verf het blond.
    Mijn vraag is nu.. Kan ik met deze verf in 1 x naar bruin?
    Ik wil graag lichtbruin haar..

  11. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

    Hele mooie kleur! Het het lijkt een beetje op de kleur die je krijgt als je henna gebruikt. x

  12. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

    Dat is inderdaad een mooie kleur!
    Ik ben ook al sinds mijn 14e ongeveer bezig met kleurtjes in mn haar. Heel veel merken pakten niet en uiteindelijk ben ik bij Schwarzkopf blijven hangen maar ik sta absoluut nog open voor nieuwe ervaringen. Mijn moeder heeft jaren mijn haar voor mij gekleurd. Helaas is ze naar het buitenland verhuist en moet ik het nu zelf doen. Ik heb altijd enorme moeite met de achterkant! Gelukkig nog nooit commentaar gehad ;)

  13. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb mijn haar twee keer geverfd. De eerste was een spoeling en de tweede permanent. Maar ik ben zo’n sukkel met haar verven, haha, ik durf niks. Dus mijn permanente verf had ik redelijk dicht bij mijn eigen haarkleur gekozen. Dus… je zag er niet zoveel van. Echt stom. Nu laat ik mijn haar gewoon lekker zoals het is. Ik martel mijn haar al dagelijks met een stijl- en krultang. Goede foto’s, trouwens!

  14. Annika
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    ik heb nog nooit mn haren geverfd :P maar de kleur is erg mooi!

  15. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Oh ik koop meestal de perfect mousse van swarzkopf (kost ongeveer 9€) en werkt ook zupah! :D

  16. Rhonda
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb mijn haar regelmatig bij de kapper laten kleuren, maar ik kan zelf hetzelfde resultaat krijgen. Dat vond ik dus vaak het geld niet waard. Plus dat ze een aantal keer hebben geprobeerd om mijn haar in mijn natuurlijke kleur te verven, waarbij ze vaak mijn haar als donkerblond inschatte terwijl het toch echt asblond is. Hierdoor was het dus vaak de verkeerde kleur, zonde van mijn geld. Ik heb dus vaak zelf mijn haar gekleurd.

    Deze mousse heb ik nog nooit geprobeert, maar de gewone haarkleuring van kruidvat wel €4,- nogwat) en die pakte op mijn haar en dat van mijn moeder totaal niet dat vond ik dus helemaal niks. De mousse van John Frieda (geloof ik) die Serena heeft gerievewed vond ik wel topspul, lekker makkelijk zelf te doen en pakte goed. Dit ziet er qua kleur zeer veelbelovend uit dus ga ik es eens proberen.

  17. Marjolein
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik gebruik zelf de haarverf (ook mousse) van John Frieda. Hij kost 17 euro, maar is elke 4 weken in de aanbieding bij Etos of Kruidvat voor 10 euro (ja ja, true story. Ik heb er nog nooit 17 euro voor betaald). Dus wat dat betreft valt het heel erg mee EN je krijgt er een tubetje (50 ML) heel fijne conditioner bij.
    De reden dt ik die gebruik is omdat John Frieda als enige een heel lichte koele blonde tint heeft. De rest valt vaak erg geel uit.

    Maar dit ziet er ook goed uit, ik ga eens kijken of hier ook zo’n platina blonde tint bij zit!

  18. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Wow! Ziet er mooi uit :) x

  19. Sanne
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ziet er mooi uit, en staat heel natuurlijk bij je Nena! Ik vind jou zo mooi he, met je sproetjes :-)

  20. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik verf mijn haar ook met deze verf, en ben er ook super tevreden van!

  21. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Super mooi! Je kan donkere kleuren goed hebben!

  22. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Hey! Duidelijke review Nena, leuk geschreven.
    Het enige jammere vind ik dat er weinig kleurkeuze is.
    Maar zou je dit aanraden, zo’n mousse verf, als je nog nooit je haren hebt geverfd? xxx

  23. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Wauw lijkt me erg fijn, ik gebruik zelf altijd verf van de action

  24. Claudia
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Normaal reageer ik nooit op artikels, maar nu wil ik toch wel even mijn mening geven. Ik gebruik altijd de sublime mousse van L’oreal, de een na donkerste kleur. Ik had een aantal weken geleden niet genoeg geld voor deze haarverf en kocht dus die van Kruidvat, de een na donkerste kleur, donkerbruin. Ik alles erin gedaan en de kleur was LANG niet donkerbruin, het was licht tot middenbruin en na misschien een week was het helemaal vervaagd naar donkerblond. Deze verf koop ik dus nooit meer!

  25. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Wauw hele mooie kleur! Die verf lijkt me wel heel fijn.
    liefs, Christel

  26. Gwendolyn
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    wauw echt super mooi!!

  27. Marinah
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb mijn haar 2 keer eerder geverfd met deze haarmousse en hij beviel me heel erg goed! :)

  28. Joyce
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik kleurfe me haar laadtdt met deze verf en mn hele hoofd jeukte! Komt door die belletjes ofzo, was niet uit tehouden dus heb t na 4 minuten uitgespoeld. Met andere verf heb ik nooit ergens last van!

  29. Rianne
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Wauw lijkt me fijn om een keer te proberen, maar dan zou ik toch eerst willen weten hoelang het erin blijft zitten.

  30. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Staat je goed die kleur! Ik zou zelf ook niet zo snel voor dit merk gaan maar misschien dat ik het ook maar eens ga proberen!

  31. Lola
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Prachtige kleur, staat je goed! Ik ben van mezelf donkerblond, en vanaf m’n 14 heb ik m’n haar tussen knal- en kersenrood ingehad, en ik heb al die tijd Live XXL van Schwartzkopf gebruikt, geen mousse maar wel superfijne verf. Die kleur heb ik 1.5 jaar gehad, en ik wil nu overstappen naar blauw, dus ik heb het een paar dagen terug gebleekt en er donkerblond overheen geverfd. Het is nu een soort van donkerblond met een oranje waas, en ik hoop dat de zon lekker veel gaat schijnen deze vakantie zodat het naar een lichtere kleur blond verkleurt, zodat er blauw overheen kan :)

  32. Meer
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb mn haar in allerlei kleuren gehad maar toen mn haar geel was door blonderen besloot ik het maar weer in m’n eigen kleur te verven. ZELF. Dat was de domste beslissing ooit want m’n haar werd niet middenblond maar hartstikke bruin met een groenige gloed. Nooit meer pakjes voor mij, de kapper kost 60 euro inclusief knippen en dan zit het prima :) Garantie dat ze het fiksen als het fout gaat is ook prettig :). Met geverfd haar is eroverheen verven altijd tricky, een professional kan je daar beter mee helpen vind ik altijd :)

  33. Diana
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Heel erg mooi!!

    Helaas heb ik zelf zwart haar, wat erg lastig is om te verven..

  34. Maaike
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Leuke review, met al die foto’s. Ik verf zelf mijn haar nooit, ik heb lichtblond haar en ik ben er hartstikke tevreden mee. ^^ Bovendien ben ik ook bang dat als ik het verf dat het dan nooit meer mijn oude kleur wordt omdat ik het dan sowieso donkerder verf (lichter kan bijna niet, haha). Zo’n mouse lijkt me wel handig, mijn zus verft wel eens haar haar maar dat is dan gewoon met vloeibaar spul, ziet er wel een stuk ingewikkelder uit allemaal…

  35. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik heb zelf een tijdje geleden ook hiermee mijn haar geverfd. Ik heb het niet zelf gedaan. Ik vond de mousse fijn werken. Al was de kleur uiteindelijk lichter dan op de gedacht.

  36. Sanne
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    ik heb deze verf ook eens gebruikt maar kreeg een erge allergische reactie dus bij een gevoellige hoofdhuid niet gebruiken, vind wel jammer want is goedkoper dan me John Frieda haarverf.

  37. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Staat je echt super mooi zeg.. Ik gebruikte deze een tijdje ook maar het pakt niet zo goed meer. Maar dat komt omdat ik mijn haar gewoon verpest heb met kleuren en zo. Maar zelf vind ik het een heel mooi product zeker voor die prijs…

  38. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik ken het merk niet, maar door een keer Syoss te hebben geprobeerd ben ik nu wel voorzichtiger met ‘budget-verf’. Ik had het namelijk ook bruin/rood geverft. De kleur was echt heel erg mooi, maar echt telkens wanneer ik onder de douche stond kwam er rode verf vanaf. Ik twijfelde nog of ik geen spoeling had, maar het was echt permanente haarverf. En helaas vervaagde de kleur super snel. Daarom ben ik nu weer overgestapt op Garnier. =)

    Ik ben benieuwd hoe dat zit met deze verf.

  39. Genevieve
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik verf altijd mijn haar zelf :)
    Soms haal ik wat bij de kruidvat maar bij de action hebben ze ook supergoedkope die heel erg goed zijn!
    Echt een mooi kleurtje trouwens dat je uit hebt gekozen!

  40. sammy
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    mooie kleur!

    ik heb zelf wel eens die van john frieda gehad en ik vond ht ook ideaal, sinds ik die had gebruikt me moeder ook niet meer anders als mousse kleuringen.

  41. Mo
    28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Mooi! Heb m’n haar weleens geverfd, maar ga binnenkort eens henna proberen.
    Oh, en nog een tipje voor de meiden aan de Duitse grens: bij DM kost een pakje haarverf van Garnier maar zo’n 4 euro :)

  42. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ik vind de lichte kleur mooier bij je staan. Vooral nu de zomer er aankomt. Maar je haar ziet er wel glanzend uit.

  43. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    Ziet er mooi uit!

  44. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

    ik verf mijn haar altijd zelf.. ( ik zit nu met haarverf achter de laptop hahaha) de kapster zei dat ik het eens asblond moest doen, maar toch nog maar niet gedaan.. ik blijf nog wel even donkerbruin