Minivlogje: Chinatown Night Tour

Per toeval belandde ik maandag op de website Viator.com waar je hele leuke (en hele toeristische) tours kunt boeken in verschillende wereldsteden. Ook voor Singapore heeft Viator leuke tours in petto en na lang twijfelen koos ik voor de 'Singapore's Chinatown Trishaw Night Tour'. Ik wilde namelijk graag naar Chinatown en ik vond het wel gaaf dat deze tour in de avond was. Bovendien kostte deze tour slechts $55 en daarvoor had je een diner in Chinatown, een uniek Chinatown souvenir, een Trishaw Tour en een Boat Ride. Een tour van 4 uur voor omgerekend zo'n €44 vind ik best een leuk prijsje! Bovendien vond ik het ook wel leuk om Chinatown in een groep te ontdekken in plaats van in mijn eentje. Hieronder een fotoverslag en een minivlogje (beetje onderaan) van deze ervaring.

De tour begon bij Yong Gallery waar Mr. Yong voor de hele groep een gepersonaliseerde waaier kalligrafeerde. Hij vroeg om je naam en deze zette hij dan om in het Chinese schrift. Echter kennen ze in China de 'R' klank niet, dus staat er op mijn waaier geen 'Serena' maar 'Selena'. Hihi!

De waaier moest natuurlijk nog drogen, maar buiten was het warm genoeg dus na een paar keer wapperen (wat ook zeker geen overbodige luxe was) kon ik hem voorzichtig opvouwen en in mijn tas stoppen. Een leuk Chinatown souvenir!

Hierna vertrokken we richting restaurant Yum Cha, één van de grootste en populairste restaurants in Chinatown. Onderweg liepen we door de straatjes die typisch Chinatown zijn; rode lantaarns en mensen die je hun restaurant in proberen te lokken. Er was een jongen die onze hele groep al vanuit de verte aan zag komen lopen en hij creëerde een leuk Kodakmomentje voor ons door met een big smile te poseren met een levende krab. Je zag hem echt genieten van zijn '5 seconds of fame', haha!

Het grappige is dat 60 tot 70% van de inwoners van Singapore van Chinese origine is. Chinatowns vind je over de gehele wereld, maar meestal in landen waar Chinezen in de minderheid zijn. Waarom is er een Chinatown in Singapore terwijl het merendeel van de bevolking gewoon Chinees is, vraag je je misschien af?

De tourleidster, die overigens heel veel humor had, legde het uit. De oorspronkelijke bewoners van Singapore zijn Maleisiërs. Zelf was zij een derde generatie Chinees. 'Let me explain' zei ze. 'What happened was… my grandparents came… and they never went back! Hahaha!'. Luid en duidelijk. 'They liked it so much here, they told the whole village and then the whole village came and also never went back'. Langzaamaan kwamen er steeds meer Chinezen in Singapore wonen en tegenwoordig zijn ze dus flink in de meerderheid.

Funny fact: er staat een Hindu (Indiase) tempel in Chinatown! In het begin, toen er nog niet zo veel Chinezen naar Singapore kwamen, kregen de Chinezen een plek toegewezen om te wonen. Dit werd Chinatown. Vlak ernaast kwam Little India, want ook kwamen er Indiers naar Singapore. Op een gegeven moment waren er zo veel Chinezen dat Chinatown ging uitbreiden en Little India verdrong. Little India is toen naar een andere plek verhuist, maar de tempel bleef staan. Chinatown is nu om de tempel heen gebouwd.

Goed, eenmaal bij Yum Cha werd iedereen aan ronde tafels geplaatst. Dat was voor mij wel gezellig, want aan tafel raakte iedereen een beetje met elkaar aan de praat dus kon ik weer even sociale contacten opdoen. De meeste toeristen hier komen uit Australie, maar aan onze tafel waren ook twee mensen (een moeder en een dochter) uit Zuid-Afrika. Er werden gewoon grote schalen met eten op tafel neergezet waarvan je kon pakken. Er werd niet bij verteld wat het was, dus je zag iedereen een beetje in het vlees prikken en vragen 'Is this pork? Or chicken?'. Uiteindelijk besloten we dat het kip was en toen we een hap namen bleek het vis te zijn, haha! Dat was wel grappig. Het eten was erg lekker!

Hieronder de mysterieuze pork/chicken die uiteindelijk vis bleek te zijn:

Na het eten hadden we nog wat tijd om de night market van Chinatown te verkennen. Of nou ja, market is een groot woord. In Chinatown heb je gewoon erg veel winkeltjes met allemaal dezelfde eh… mag ik het zeggen? Meuk.

Goedkoop en supergaaf als souvenirtjes of cadeautjes voor thuis, maar kwaliteit staat hier niet hoog in het vaandel. Het is allemaal van die toeristencrap zoals magneetjes, T-shirts met 'I love Singapore' erop, Chinese geluksmuntjes, strasssieraden, etc. Hieronder een aantal foto's om een indruk te geven van de night market:

Bij dit kraampje heb ik twee ringen gekocht:

Ik vroeg aan de verkoopster, 'Are these real gemstones?'. Ze draaide naar de andere verkoopster, begon wat te mompelen in het Chinees, draaide zich weer naar mij en zei 'These are real stones!'. 'So, no gemstones?' vroeg ik. 'Yes, yes, STONE!' zei ze met een hele brede glimlach. Ik heb wel eens gehoord dat Chinezen liever geen nee willen zeggen. Of het gewoonweg nooit doen, dat dit onderdeel is van hun cultuur. Daar moest ik in elk geval aan denken toen ze me antwoord gaf.

Ik denk overigens wel dat het echte edelstenen zijn, maar de 'Turkoois' is geverfde Howliet en de 'Amethyst' is denk ik geverfde Agaat. Ik heb op aanraden van jullie afgedongen! Ik hoorde dat het hier kon. Dus voor beide ringen heb ik 15 Singapore Dollar betaald, wat omgerekend zo'n €4,50 per ring is. Leuk prijsje, toch?

Na het shoppen had ik zin in een toetje! Mijn favoriete toetje hier is Tjendol, of Cendol. Het is schaafijs met kokosmelk en een siroop van bruine palmsuiker. Daarop gooien ze groene fliebertjes, een soort zoete, chewy, ja uh. Fliebertjes 🙂 Eigenlijk gooien ze er hier ook nog rode bonen doorheen, maar dat vind ik niet lekker. Ik bestel daarom altijd Tjendol without beans. Je kan het hier in Singapore overal halen. Soms krijg je een grote beker, soms een kommetje en vandaag kreeg ik een megabak! Echt met een bergje erbovenop. Ik kon het niet eens op!

En toen was het tijd voor de Trishaw tour! Trishaw's zijn fietstaxi'a waarbij de bak aan de linkerkant van de fietser zit. Het waren allemaal jonge kerels, maar er zat één oudere bij en die kreeg ik toegewezen. Ik denk omdat ik maar in mijn eentje was zodat hij niet zo hard hoefde te fietsen ofzo. Het was echt een schattig meneertje met welgeteld 3 tanden in zijn mond. Kon hem amper verstaan. Tijdens de tour wees hij links en rechts dingen aan voor me, zo lief.

Hieronder een kort filmpje om een indruk te krijgen van de Trishaw tour en de boat tour die daarop volgde:

[do action=”ytr”][/do]

En hieronder nog wat mooie nightshots die ik heb gemaakt vanuit de boot:

Langs de rivier zijn talloze café's en restaurants en mensen zitten gezellig buiten te eten en te drinken.

Op de achtergrond het bekende reuzenrad:

Dit gebouw is het TOFSTE gebouw ooit gebouwd. Het is een hotel/casino, maar kijk dan hoe vet! Heel futuristisch en cool. Alsof er een soort Enterprise is geland op die 3 torens. Maar het is gewoon één geheel:

Het bootritje duurde zo'n 40 minuten (heen en terug) en onderweg was er een TV scherm die van alles vertelde over de rivier, de bruggen en de gebouwen eromheen, van vroeger en nu. Het was een erg leerzame, maar vooral ook leuke tour! Als je ergens heen gaat en je wilt meer ontdekken van die stad dan kan ik je de tours van Viator echt aanraden. Ze hebben namelijk nog meer leuke dingen, zoals een Food Tour en private tours door de stad. En niet duur! Je krijgt echt waar voor je geld. Ik heb geen aandelen bij Viator, maar ga maar eens op de website kijken wanneer je binnenkort op stedentrip of vakantie gaat.

Inmiddels was het na de boat trip een uur of haf 11, dus heb ik lekker de taxi naar huis gepakt. Morgen is er weer een dag! Nu ik Chinatown heb gezien wil ik ook nog erg graag naar Little India. En ik wil een Merlion zien! Dat is een heel groot standbeeld van een leeuw met een zeemeerminnenstaart (vandaar de naam) die water spuwt. Er staan er een paar verspreid door Singapore en ik kan Singapore gewoon niet verlaten totdat ik er eentje op de foto heb gezet 🙂

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

92 Reacties

 1. Genevieve
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Wauw, ben stiekem een beetje jaloers joh!

 2. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Wow, nu wil ik er zo graag heen!

 3. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Ziet er egt awesome uit!

 4. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Hele mooie foto’s, en wat een gaaf aandenken zo’n waaier!

 5. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Mooie waaier <3

 6. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Het klinkt & ziet er echt zo gezellig uit!

 7. Marinah
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Hahaha je word helemaal weg geblazen door die muziek! xD Het ziet er wel echt super tof uit zo in de avond.

 8. Joanne
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Wat leuk! Ook hilarisch dat die fietsbakjes gewoon op de autoweg gaan, haha!

 9. Belle
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Hoi Serena!
  Wat leuk dat je Singapore bezoekt, ik woon namelijk in Singapore 🙂
  Je moet echt naar de DFS galleria beauty hall gaan, die zit bij orchard ongeveer tegenover het Mariott hotel. Dat is de mooiste beautyhall die ik ooit heb gezien, niet normaal zo mooi en luxe! En wat ook heel leuk is om thee te drinken bij Marina Bay bij de TWG theesalon, ze hebben daar meer dan 300 soorten thee en bovendien té lekkere macarons en hun taartjes zijn pure kunstwerken. Marina Bay is sowieso erg leuk om te shoppen zeker nu ‘the great Singapore sale’ aan de gang is, en je vind er ook de Sephora en de chanel beauty boutique waar ze de exclusieve lijn van chanel hebben en de echte parfums. Een van mijn favorieten restaurants is Sabio, zit in het CBD, het is een tapas restaurant , niet echt aziatisch maar het is zo goed en altijd gezellig. enjoy Singapore!

 10. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Super leuk verslag! Het ziet er allemaal zooo gaaf uit.. En gave ringen heb je gescoord!

 11. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Die fietsjes! Niet echt onopmerkbaar… 🙂

 12. linda
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  wauw wat is singapore moooi !
  geniet er van

 13. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Ah zo cool! Lijkt me best eng, die fietsen whaha!
  En dat eten, en die ringen en… oh heaven!

 14. Rosa
  29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Superleuk verslag, echt geschreven alsof we er een beetje bij zijn! ik heb trouwens nog een bb-cream tip voor je: misscha. dat merk maakt ook donkere tinten!

 15. 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

  Wat een leuk verslag zeg, gaaf!

 16. Cindy
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk weer! Wat maak je toch superleuke verslagen 🙂

 17. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  superleuk zeg

 18. Renske
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Echt onwijs leuk zo’n verslagje als deze! Ik ben zo jaloers dat je zo lekker op vakantie bent daar, hahaha!

 19. ta
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Mijn vader die edelsmid is zegt altijd dat echte stenen koud aanvoelen en plastic niet! Dan kan het natuurlijk nog glas zijn maar goed..

 20. Annika
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  supercool! nu wil ik ook naar Singapore! 🙂

 21. Fonghwa
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ohhh wat gaaf Sereen! Ik baal echt dat wij zo’n tour niet hadden gedaan. Maar ik wist ook helemaal niet dat het kon. Die trishaw rit lijkt me zo vet! En gezellig haha. En ook apart om te zien dat ze gwn op de weg fietsen.

  Wat winkels betreft: weet jij of china town heel groot is? Want waar wij gingen, was in de buurt van een lange brug zeg maar, daar waren alleen maar kledingboetiekjes. Ook wel souvenirshops, maar vooral kledingboetiekjes.

  Verder vind ik het echt een leuk verslag! Je geeft ons het gevoel dat we ook in Singapore zitten, tenminste dat gevoel heb ik. Voor mij voelt het alsof ik gwn daar over Orchard Road loop 🙂

  Enjoy je laatste daagjes. Oh enne, als je geen Merlion op de foto kunt zetten: er zijn ook souvenirshops die hele leuke sleutelhangertjes verkopen met een letter en een hele mooie zilveren Merlion eraan. Ik heb het toen voor m’n vriendinnen als cadeau gekocht en natuurlijk ook voor mezelf! 3 stuks voor 2 SGD, geen geld toch! Maarja, een Merlion in het echt zien en het op de foto krijgen is natuurlijk nóg leuker!

  Liefs, Fonghwa

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

   Het is vrij groot, maar niet HEEL groot. Ik heb maar een klein gedeelte gezien, waar de eetstraatjes zijn. Ah ik wil echt een Merlion zien in het eggie!!

 22. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat ontzettend gaaf zeg, ik zou ‘t graag allemaal ‘s met eigen ogen zien! Hoewel, de benauwdheid lijkt me dan weer helemaal niks :S Dus dat we zo met je mee kunnen vind ik helemaal geweldig natuurlijk 😉

 23. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Dat ziet er geweldig uit. Wat stoer dat je daar in je eentje heen gaat. Respect!

 24. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wow, wat mooi daar!

 25. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat een super gave foto`s zeg. geeft me echt een vakantie gevoel 🙂

 26. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Hoelang blijf je daar nog Serena?

 27. Annelise
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk verslag! Die tempel in chinatown kan ik me nog herinneren van toen ik in Singapore was. Ben je er ook in geweest? Hij is erg mooi van binnen (voor zover ik het nog weet, ik was toen 11 jaar). Veel plezier de rest van je week in Singapore!

 28. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk verslag 😀 x

 29. Jasmine
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super Leuk!!
  Maar weet je zeker dat die jongen een krab vast houd?!
  Want het heeft meer weg van een schilpad!!

 30. amber
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  ik zou er graag ook een keer heen willen het lijkt me daar echt zo leuk

 31. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat een gave foto’s zeg, volgens mij is het een hele ervaring om daar heen te gaan.

  Liefs

 32. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super leuk om mee te mogen genieten!
  Gaaaaff zo’n tour! 🙂

 33. Jasmine
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super gaaf!!
  Weet je trouwens zeker dat het een krab is wat die jongen vast houd??
  Het ziet er meer uit als een schildpad!!:O

  • Chantal
   28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

   dat dacht ik ook haha

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

   Ja, het is een krab. Ik zag hem in het echt en hij had twee scharen dus… echt geen schildpad.

   • Jasmine
    1 juli 2012 / zondag, 1 juli 2012

    Sorry zo bedoelde ik het niet