(Re)view by Nena: Budgettips – Kruidvat

Vorige week was ik met Serena bij het Kruidvat Beauty Bubbles najaarsevent in Amsterdam. We konden een kijkje nemen in de nieuwe najaarscollectie en er werd goed voor ons gezorgd met een hapje en een drankje. Wat ik altijd zo leuk vind aan dit soort events is dat je er volop inspiratie door krijgt en op een leuke manier kennis kunt maken met de nieuwe producten. Je mag alles even uitproberen en uitgebreid bekijken.

Er waren ook een aantal visagisten aanwezig die je een make-over wilden geven of een makeup touch-up. Toen mij door een visagiste werd gevraagd of ik een makeup touch-up wilde, antwoordde ik met een volmondig ja! Ik vind dat altijd super leuk, omdat een ander je toch altijd weer anders opmaakt, dan wanneer je dat zelf doet. En soms kom je dan nog eens voor leuke verrassingen te staan! Na afloop liet ze zien met welke producten ze me had opgemaakt en die producten kon ik dan toevoegen aan mijn goodiebag.

Hieronder wat (full face) foto’s van mijn look. De producten die de visagiste heeft gebruikt ga ik hieronder voor jullie reviewen.

In dit artikel wil ik jullie kennis laten maken met:

  • Een oogschaduw palette van Catrice: 040 Never Let me go
  • Een matte bronzer van Catrice: 020 Deep bronze
  • 4 Brushes van Essence: The blush brush, eyeshadow brush, smokey eyes brush & geleyeliner brush.
  • Een mascara van Catrice: The Giant extreme volume mascara XXL
  • Een wenkbrauwpotlood van Catrice: 030 Brown-n-eyed Peas
Oogschaduw palette van Catrice: 040 Never Let Me Go!

Dit palletje bevat 4 warme kleurtjes, die allemaal voorzien zijn van een shimmer. De kleuren zijn alle 4 goed gepigmenteerd (wat ik overigens tot nu toe van alle Catrice oogschaduws vind). Op de bovenste rij swatches zie je de kleuren bij zonlicht en op de foto daaronder zie je de kleuren in de schaduw.

Dit is de ooglook die ik ermee gemaakt heb. Zoals jullie misschien van mij gewend zijn, houd ik het vaak vrij simpel. Hierdoor is het een alledaagse look geworden met een wat dikkere eyeliner. Voor de eyeliner heb ik gebruik gemaakt van de donkerste kleur van het palette. In mijn binnenste ooghoek draag ik de roze kleur rechtsboven in het palette en in mijn buitenste ooghoek de bruine kleur die linksonder in het palette zit. De meest lichte kleur gebruik is al highlighter onder mijn wenkbrauw.

Prijs: €4,59 voor 8 gram.

Matte bronzer van Catrice: 020  Deep Bronze

Ik ben super blij met deze ontdekking! Eindelijk een MATTE bronzer voor een budgetprijsje! Mijn huidige matte bronzer is van het luxe merk Guerlain en die is helaas bijna op… Gelukkig kan ik nu overstappen op deze van Catrice. Naast de foto’s van de swatches bij zonlicht en in de schaduw heb ik er ook nog 2 foto’s bij gedaan van hoe de bronzer op mijn gezicht staat. De rechter foto is zo ongeveer hoe ik hem draag (meestal iets minder zwaar hoor). En de foto linksonder heb ik even extra overdreven door HEEL VEEL bronzer aan te brengen. Zo krijg je een beetje een idee van de kleur (hoewel hij in het echt minder oranje is hoor), maar zoals je ziet glanst hij niet van mijn gezicht af!

Prijs: €2,99 voor 9,5 gram.

 4 Brushes van Essence: The blush brush, eyeshadow brush, smokey eyes brush & geleyeliner brush.

Ik was erg benieuwd naar deze 4 brushes van Essence. Ze zien er altijd zo mooi uit met die fel gekleurde haartjes! Ik zie ze altijd wel in de schappen liggen, maar denk dan al snel: “hmmm… Dat kan voor die €1,00 – €2,00 toch nooit wat zijn!?” Totdat ik ze nu al een beetje kon uitproberen en mee mocht nemen voor een review!

Van links naar rechts zie je de Blush brush, een eyeshadow brush, een smokey eyes brush en een brush speciaal om een mooie gel eyeliner mee aan te brengen.

Om te beginnen de Blush brush. Deze heeft een prima formaat en een goede vorm. Op het oog lijken de haartjes misschien vrij stug, maar ik moet zeggen dat dat niet het geval is. Eigenlijk voelen de haartjes aangenaam zacht aan op mijn wangen. Ook verdeelt hij de blush goed en blijft er niet te veel product achter in de kwast. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn huidige kwast (eentje van Estée Lauder) wel prettiger vind, maar als ik dan naar de prijs kijk, dan ben ik zeker niet ontevreden over deze van Essence.

Prijs: €2,89

Deze eyeshadow brush ziet er prima uit en heeft ook een goede ‘dichtheid’. Wanneer ik de brush echter over mijn ooglid haal merk ik toch wel dat hij wat stug is. Helaas heb ik ook veel last van fall-out iets wat ik met mijn huidige kwast (van Gosh of M.A.C) veel minder heb. Ik ben dus helaas wat minder enthousiast over deze eyeshadow brush. Hij kan dan wel een mooi prijsje hebben, maar hij werkt voor mij niet fijn.

Prijs: €1,39

De smokey eyes brush vind ik dan weer wel fijn! Deze is toch een stuk zachter en brengt mijn oogschaduw goed aan. Deze is erg vergelijkbaar met mijn huidige kwast (ook van Gosh). Deze zou ik wel dagelijks kunnen gebruiken, niets mis mee!

Prijs: €1,39

Ik was benieuwd naar de gel eyeliner brush, omdat mijn huidige brush van M.A.C is en ik dat toch wel een van de beste merken vind voor brushes. Ik vind het belangrijk dat hij ‘plat’ genoeg is, zodat je er mooie strakke lijntjes mee kunt zetten. Ook moet hij breed genoeg zijn, want dat vind ik handig bij het maken van een winged-eyeliner. Ik kan jullie gelukkig vertellen dat deze brush mij super goed bevalt! Hij doet eigenlijk niet heel veel onder voor mijn M.A.C kwast… Deze kan ik jullie dus zeker aanraden!

Prijs: €1,59

Op deze foto’s kunnen jullie zien waar ik de brushes voor gebruik.

Mascara van Catrice: The Giant extreme volume mascara XXL

Deze mascara doet zijn naam zeker eer aan! Hij heeft een groot borsteltje en er komt genoeg product vanaf. Ik heb niet veel laagjes nodig om al volume te krijgen, maar je moet oppassen dat hij niet gaat klonteren. Wanneer je teveel mascara aanbrengt heeft hij ook de neiging om je wimpers aan elkaar te laten plakken. Ik vind dat persoonlijk wat minder mooi, maar er zijn meiden die dat juist zoeken in een mascara ;)

Aangezien ik altijd wel volume wil krijgen door een mascara, ben ik best tevreden over deze van Catrice. Aan het einde van de blijft hij ook goed zitten en ik heb geen gebogen wimperuiteinden (iets wat ik door sommige verlengende mascara’s aan het einde van dag krijg). Een nadeel vind ik de geur. Deze mascara ruikt vrij sterk.

Prijs: €4,59 voor 12 ml.

 Wenkbrauwpotlood van Catrice: Brown-n-eyed Peas

Sinds ik mijn wenkbrauwen bijteken ben ik altijd opzoek naar iets nieuws. Zo gebruik ik de ene keer een wenkbrauw palette of een matte oogschaduw poeder. En de andere keer weer een potlood. Wat potloden betreft ben ik vrij kritisch, want er moet voldoende kleur vanaf komen en er mag niet te veel rood inzitten. Ik ben super tevreden over m’n huidige potlood van Dior, maar dat is een poederpotlood die vrij prijzig is en snel breekt. Toen ik deze kleur in de schappen van Catrice zag liggen MOEST ik hem natuurlijk uitproberen…

En dat is maar goed ook, want hij bevalt me prima! Hij brengt iets lastiger aan dan mijn wenkbrauwpotlood van Dior, ik moet iets harder ‘duwen’, maar doordat hij wat harder is kan je er wel weer beter mee tekenen. Verder is de kleur ook naar wens! Op de foto’s zie je de kleur bij normaal daglicht/ schaduw en op de rechter foto zie je de kleur in vol zonlicht. Geen rode gloed, maar eerder een grijze ondertoon! Ja, ik ben zeer tevreden over dit wenkbrauwpotlood van Catrice!

Prijs: €2,59 voor 1,6 gram.

Al met al ben ik echt meer dan tevreden over deze budgetproducten! Zeker wat betreft de prijs/ kwaliteit verhouding. Daar kunnen de duurdere merken nog wat van leren. Oké ik kan nog niets beloven over de lange termijn van deze producten, want ik gebruik de kwasten bijvoorbeeld nu nog maar een weekje. Als ik heel eerlijk ben blijven kwasten van M.A.C nog altijd wel mijn favoriet, maar ik vind ze ook erg duur wat deze budget brushes dan weer erg aantrekkelijk maakt!

Waren jullie al bekend met (een van) bovenstaande producten? En wat vinden jullie van de brushes? Zit er een product tussen die jullie ook zouden aanschaffen?

Tot volgende week!

Nena

 

Volg:

90 Reacties

  1. Genevieve
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Dat palette van Catric is echt heel erg mooi!

  2. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    die essence kwasten vind ik echt super :D ik gebruik de blush kwast elke dag en was ‘m elke week.. hij ziet er na ruim een half jaar nogsteeds goed uit :D

  3. E.
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik vind the Giant juist niet stinken! En ik ben echt een zeur als het om de geur van mascara gaat.

  4. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Wow wat een lang en goed artikel! Veel werk zeg! Zelf heb ik een smokey eyes brush van essence, weet niet zeker of het dezelfde is, maar die is wel fijn. Erg leuk artikel (:

  5. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Prachtige palette van Catrice! Die ga ik zeker halen wanneer hij er is:O

    • Nena
      12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

      Die is al te koop!

  6. Marissa
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Die spulletjes heb ik ook allemaal toevallig afgelopen zomer gekocht (behalve de kwasten) en ze zijn inderdaad erg fijn.
    Ook leuk om te lezen in welke volgorde jij het palletje gebruikt, ik zit altijd vast geroest in mijn eigen strategie hehe :)

  7. Joanna
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Nena ik vind dat je je wenkbrauwen heel mooi bijtekent! Echt een heel groot verschil met hoe ze er een tijdje terug uitzagen. Ze hebben een hele classy look, echt mijn complimenten!

    • Nena
      11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

      Hoi Joanna,
      Ja groot verschil hè? Zo zie je maar hoe dat ineens kan veranderen ;) Ik vond ze eerst altijd wel prima, totdat ik er door verschillende bezoekers op gewezen werd dat ik er misschien eens wat meer vorm in moest maken… Ik ben ze daar nog steeds dankbaar voor!
      Bedankt voor je complimenten!

  8. tatty
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    OMGgedaan. Vroeger keek je door je naar beneden hangend wenkbrauwen echt zo sad net of je puppy net was overleden lol. Beetje deprimerend was het. Nu heb je een mooie frisse blik.

  9. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    De smokey eyes brush van Essence is echt een van mijn favoriete kwasten en dat hij zo goedkoop is is natuurlijk al helemaal fijn.

  10. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Heel leuk artikel! Ik heb zelf ook een aantal kwasten van Essence en tot nu toe ben ik heel erg tevreden over als je naar de prijs ervan kijkt. De rest van de producten heb ik nog niet, maar zitten wel producten tussen die ik wil gaan aanschaffen. Zoals het oogschaduw palette van Catrice.

  11. Angela
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik heb alle brushes en ben zelf het meest te spreken over de blush brush.

  12. Dilara
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Wat een ontzettend leuke review Nena, mijn complimenten!
    Ik denk dat dit wel vaker is gezegd, maar wat heb je prachtige ogen!

    • Nena
      11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

      Dankjewel Dilara!

  13. Renske
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    leuk artikel! & leuke producten! Ik ga ws die bronzer van catrice halen! (:
    Xxxx

  14. elinee
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    ik heb alle kwasten van catrice, en ik ben echt supertevreden over de poederkwasten! je kan de blush brush ook heel goed als foundationkwast gebruiken, dat doe ik de laatste tijd, en werkt prima :)

  15. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    de kwasten spreken mij niet aan , ze zijn er zo wat trashy uit met die kleuren , ik weet het niet..
    Het paletje van catrice vind ik dan weer wel erg mooi!

  16. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Heel fijn artikel, en inderdaad de kwasten van Essence zijn heel goed! Ik gebruik er eentje waar ik elke dag weer tevreden over ben.

  17. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik heb die bronzer ook de hele zomer gebruikt! Eindelijk eentje zonder glitters inderdaad, en die natuurlijk oogt. Inmiddels heb ik alleen nog maar kleine brokjes over :P

    xXx

  18. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuke review :) Ik vind het altijd zo leuk om te lezen dat sommige budget producten niet of nauwelijks onderdoen voor high-end merken. En de bronzer is erg mooi!

  19. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Wat een goede uitgebreide review! Misschien moet ik toch maar die bronzer gaan gebruiken want bij de lichte variant zie ik geen verschil :(

  20. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Het oogschaduwpalette heeft erg mooie kleuren, die wil ik echt hebben. En die kwasten heb ik zelf en ik ben er weel tevreden mee. Ik snap wel wat jij zegt over die eyeshadowbrush, hij is inderdaad vrij stug, dat is wel jammer.

  21. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    De oogschaduw- en eyelinerkwasten had ik al en daar ben ik inderdaad erg tevreden over! Al heb ik het gevoel dat de eyelinerkwast misschien iets steviger mocht… Maar daar kan ik niet echt oordeel over vellen, gezien ik geen vergelijkingsmateriaal heb, het is namelijk mijn eerste eyelinerkwast! Zelf ben ik erg tevreden over het wenkbrauwpotlood van Essence, misschien moet je dat ook eens testen?

  22. Diana
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik gebruik dat paletje elke dag, maar heel anders!

  23. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik was al bekend met The Giant extreme volume mascara XXL, maar ik krijg geen volume van.

  24. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Fijne tips! Die bronzer ga ik ook halen want die van Gosh heeft al lang en breed de pan geraakt bij mij :$

  25. Annika
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    goed artikel! ik ben wel benieuwd geworden! :D

  26. Marieke
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik heb Never Let Me Go zelf ook en hij is prachtig, maar die roze kleur geeft bij mij zóveel fallout :/

  27. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuke review. Altijd leuk de budget reviews. De look die de visagiste had gemaakt is erg mooi. Het wenkbrauw potlood staat je prachtig ( de kleur ) en wat heb je trouwens sowieso mooie wenkbrauwen!!

  28. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    nu wil ik die bronzer haha!

  29. tina
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik voel me beetje dom dat die oogpallet me nooit is opgevallen. Hij is super mooi!
    En ik heb alle kwasten behalve de oogschaduw kwast. Ik vind ze erg fijn ook!
    En essence heeft ook een matte bronzer trouwens. Ik heb van beiden merken geen oogschaduw. Ik gebruik altijd mn oogschaduws van kiko nu ik er over na denk. Maarja maandag ga ik weer naar obershouse/kiko :D dus even kijken wat ze nu hebben.

  30. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Wat een mooie producten en lekker goedkoop ook!

  31. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuk artikel. Mooie producten zijn er gebruikt door de visagiste. En jammer dat die eyeshadow brush niet goed bevalt.

  32. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Die mascara lijkt me wel wat om te proberen!

  33. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik wil de mascara en het oogschaduwpalette weleens proberen!

  34. Annelise
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuke en duidelijke review! Dat palette van catrice vind ik erg mooi, misschien moet ik die maar eens halen om een mooie nude look mee te maken :)

  35. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Haha, de kwasten en het wenkbrauw potlood heb ik ook! Ik ben er tevreden mee :)

  36. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    I’m always in awe of your eyelashes, Nena, they are just perfect :)

    I still need to try Catrice! They look really nice especially the fun colored brushes. Perhaps one day :)

    xx Renee

  37. Sharine
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuk artikel! Maar is dat wenkbrauwpotlood nu van Essence of Catrice? Het staat er allebei haha

    • Nena
      11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

      Hij is van Catrice. Heb het aangepast ;)

  38. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    De quatro heb ik ook en ik ben er dol p! Je kan zoveel verschillende looks maken! Ik maak mijn looks meestal met het smokey eye kwastje, gaat super fijn! Ik ben heel benieuwd naarde matte bronzer!

  39. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Ik wist het! Op vera camilla ‘s filmpje zag ik die PRACHTIGE schoenen van serena al.

  40. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Jaaa als ik in de kruidvat ben ga ik zeker even baar de kwasten kijken. Goede uitgebreide review Nena!

  41. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Die kwasten van Essence deel ik met je! <3

  42. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Die smokey eyes brush is echt mijn lievelingskwast, hij werkt zo fijn! De blushkwast ga ik maar eens proberen, de mijne is wel aan vervanging toe.

  43. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Goed review! Het Catrice palette spreekt mij wel aan, ik vind de kleuren ook erg leuk. Lekker natural, hou ik wel van! Die kwasten lijken me best fijn, je ziet ze vaker voorbij komen in reviews en vaak komen ze er ook positief uit. Zo’n budgetreview is handig, vooral voor de meiden met een iets langer budget. :) Thanks Nena!

  44. Kim
    11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Leuk artikel!!

  45. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    De smokey eye brush en eyeshadow heb ik ook, en ik vind precies hetzelfde! Die matte bronzer ziet er goed uit. :-)

  46. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

    Wat leuk! Het catrice 040 palette heb ik ook. Nat aan brengen werkt ook super goed, de pigmentatie is dan nog beter. De oogschaduw kwast en de smokey eyes brush heb ik ook. De eyeliner brush wil ik nu ook wel graag hebben en de bronzer ook. Bedankt voor dit artikel Nena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *