(Re)view by Nena: BB creams!

Vorige week schreef Serena een artikel, waarin ze heeft uitgelegd wanneer een BB cream ook daadwerkelijk een BB cream is. Dat is al een discussie op zich, maar laat ik voor het gemak in dit artikel geen onderscheid maken tussen het al dan niet ZIJN van een BB cream, maar alleen tussen de merken.

Tegenwoordig kan je er niet meer omheen. Elk merk komt met een BB cream! Het is geen getinte dagcrème, geen foundation, maar ‘iets’ daartussenin, mèt een herstellende werking. Om me te beperken tot een selectie van de merken is Serena op Facebook een poll gestart.

Daaruit bleek dat jullie voornamelijk geïnteresseerd zijn in de merken:

  • Kruidvat
  • Maybelline
  • Sleek
  • The Body Shop

Dit zijn dan ook de merken die ik in deze review behandel.

Dit is het daadwerkelijke product. Zoals je kunt zien is die van Sleek het meest compact en de rest is wat vloeibaarder. Ik verwachtte daardoor dat die van Sleek misschien wel eens erg dekkend zou kunnen zijn…

Dit zijn zijn swatches op wit papier.

En dit zijn de swatches uitgesmeerd op mijn huid. Zoals je kunt zien glanzen de eerste 2 BB creams erger dan de laatste 2. Ze zijn ook luchtiger en hebben meer de structuur van een dagcrème.

Kruidvat – Beauty Balm Day Cream spf 15, licht/clair

Laat ik beginnen met de BB cream waar jullie het meest nieuwsgierig naar zijn! (Ik stiekem ook!) De beauty balm day cream van het Kruidvat. Het is me niet helemaal duidelijk of deze BB cream een Beauty Balm is (zoals op de voorkant van de verpakking staat) of een Blemish Balm, zoals op de achterkant staat vermeld. Verder wordt de BB cream omschreven als een alles-in-één crème voor een langdurige, hydraterende verzorging en een natuurlijke vlekkeloze uitstraling.

5 in 1 werking:

  • Verbergt de lijntjes
  • Egaliseert de huid
  • Stralende huid
  • Hydrateert
  • UV bescherming SPF 15
Gebruiksaanwijzing: Dagelijks in een draaiende beweging op het gezicht aanbrengen. Het kan alleen gedragen worden, met of zonder een vochtinbrengende crème of als een primer onder de foundation.
Mijn ervaring: Aangezien ik geen foundation gebruik heb ik de BB cream aangebracht op een gereinigde huid, nadat ik mijn gezicht heb ingesmeerd met mijn dagelijkse hydraterende dagcrème. Dit laatste is (voor mijn huid) wel een vereiste, anders blijf je de BB cream wel echt zien op de droge plekjes. Ik kan hem dus zeker niet vervangen voor mijn dagcrème!
Zo ziet de BB cream eruit op mijn wangen:
Nauwelijks verschil. Mijn huid is glanzender en straalt meer, doordat het inderdaad goed hydrateert. Deze BB cream dekt niet zozeer, maar egaliseert wel op een natuurlijke manier.
Ondanks dat ik weinig maar een subtiel verschil zie, krijg ik er wel een healthy glow door! De cream is lekker ‘licht’ op mijn huid, waardoor ik hem niet erg voel zitten. De kleur is (ondanks de slechte dekking) voor mij prima.  Ik heb dan wel een vrij gemakkelijke huid, want ik kan me voorstellen dat als je rode plekjes hebt of andere oneffenheden dat je wel een iets betere dekking zoekt. In dat geval zou ik voor een ander merk gaan. Ik ben zelf erg tevreden!
De Kruidvat BB Cream (50 ml)  is vanaf deze week verkrijgbaar voor € 4,99 bij Kruidvat
Maybelline – Dream Fresh BB cream, Medium

Maybelline heeft DE oplossing bedacht voor vrouwen die het lastig vinden om de juiste foundation en/ of huidverzorging te vinden. De Dream Fresh BB Cream is een olievrije formule met een licht glanzende finish en ‘een vleugje’ kleur. De textuur is luchtig dankzij een frisse water-gel formule. Er zijn geen oliën of ‘zware’ ingrediënten toegevoegd die je voelt zitten op je huid.

8 in 1 werking:

  1. Vervaagt imperfecties
  2. Verbetert de conditie van de huid
  3. Verheldert
  4. Past zich aan de natuurlijke teint aan
  5. Egaliseert
  6. Hydrateert
  7. Beschermt met SPF30
  8. Voelt comfortabel (geen olie of zware ingrediënten)
Gebruiksaanwijzing: Breng een dunne laag aan op de huid. Kan gebruikt worden met of zonder vochtinbrengende crème.
Mijn ervaring: Je kan goed merken dat dit een water-gel emulsie is in plaats van een water in olie emulsie (dat is vaak het geval bij foundation en dagcrème). Hierdoor is het inderdaad een erg luchtige/ waterige substantie, die naar mijn idee te weinig verschil laat zien op mijn huid. Het voelt wel erg verfrissend, de hydratatie lijkt prima!

Ik zie en merk eigenlijk nauwelijks verschil tussen deze BB cream en een gemiddelde dagcrème. En qua dekking (de foto links is zonder BB cream en de foto rechts is met BB cream) zie ik geen verschil.

Helaas doet deze Dream Fresh BB Cream te weinig voor mijn huid. Ik ben er dus niet erg enthousiast over. De kleur is overigens prima.

Dream Fresh BB cream is beschikbaar in 3 kleuren: Universeel, light & medium. Prijs €9,99 voor 30ml.

Sleek BBBB – Be Beautiful Blemish Balm, Light

Deze multi-tasking wonder balm kan gebruikt worden als primer, getinte dagcrème of concealer. Deze formule is gemaakt voor medium tot volledige dekking. De balm is voorzien van ‘skin loving’ multivitamines, bevat anti-age eigenschappen en eiwit peptiden die de huid helpen te revitaliseren en herstellen. Vitamine C geeft de huid een extra boost, zodat zij een gezonde en glanzende uitstraling krijgt. En vitamine E helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV schade. – aldus Sleek.

Gebruiksaanwijzing: Breng de BB cream aan en wacht even totdat de cream een beetje is ingetrokken voordat je een eventuele 2e laag aanbrengt. Breng 1 laagje BB cream aan voor een medium dekking en 2 lagen voor een hoge dekking. De BB cream kan gebruikt worden als een concealer. Breng hiervoor 1 laag BB cream aan en behandel de ‘probleem zones’ met extra stipjes. Masseer het met een kloppende beweging in de huid.
Mijn ervaring: Dit leek mij  een van de betere BB creams. Dat komt door de naam en de swatch. En wat blijkt: Dit is een erg goed dekkende BB cream, die mijn huid (te) goed egaliseert.

Links draag ik niets, in het midden zie je mijn wang na gebruik van de BBBB en rechts zie je het gebied rondom mijn neus waar je dus goed kunt zien hoe de BBBB te zien blijft!

Op bovenstaande foto’s is goed te zien wat de BBBB met mijn gezicht doet. En ja, als je 2 laagjes aanbrengt op eventuele ‘probleem gebieden’, dan dekt hij net zo goed als een concealer! Ik heb op de rechter foto 2 laagjes aangebracht bij mijn kringen.

Ik vind dit persoonlijk veel te veel dekking. De cream is ook totaal niet luchtig. Ik heb de hele dag het gevoel gehad alsof ik een masker droeg. Als je een BB cream zoekt die goed dekt, dan is dit een erg goede optie. De kleur is voor mijn huid overigens perfect.

De BB cream is er in 4 tinten: Fair, light, medium & dark en is te verkrijgen via www.sleekmakeup.com  Prijs €10,99 voor 50 ml.

The Body Shop, all-in-one BB cream, shade: 03

Ik ben goed te spreken over de producten van TBS, dus ik hoopte dat ze ook met een goede BB cream zouden komen. Sinds kort verkopen ze de BB cream die transformeert! Een all-in-one BB cream, make-up en gezichtsverzorging in één…

  1. past zich aan jouw teint aan
  2. egaliseert
  3. 24 uur hydratatie
  4. verzorgt
  5. glad resultaat
  6. licht
  7. natuurlijk ogend effect
  8. wordt snel geabsorbeerd
De BB cream bevat zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten, maar is 100% Vegan. Het doel van een BB cream is om je huid te verzorgen en te camoufleren.
Gebruiksaanwijzing: De BB cream bevat geen SPF, dus je moet hem na je dagcrème aanbrengen op een gereinigde huid. Breng een dun laagje aan en smeer hem zeer goed uit.
Mijn Ervaring: De cream doet mij sterk denken aan de Bronzing Beauty producten van Lancaster voor een fake tan. Zoals je aan de swatch kunt zien is het een witte crème die verkleurt wanneer je hem aanbrengt. De tube is vrij klein, maar je hebt niet veel nodig omdat het zo vloeibaar is. De kleur die ik heb gekregen leek mij iets te donker, maar los van het feit of de kleur wel of niet geschikt is kan ik de BB cream nog aardig voor jullie reviewen.
Zoals je kan zien krijgen mijn wangen vooral een andere kleur en hij glanst meer. Verder doet hij weinig. Toch moet ik nog iets kwijt over deze BB cream en dat doe ik met de volgende collage:

Wat een apart spul zeg! Ik heb dus inderdaad de verkeerde kleur, want ik word er veel te bruin en oranje van! Het lijkt eerder een zelfbruiner :( Het is echt belangrijk om je huid goed te reinigen, scrubben en hydrateren voordat je dit product gebruikt. Anders krijg je zeker vlekken.

Ik dacht dat ik hem vrij goed had uitgesmeerd. Hij is in ieder geval niet meer zo donker. Toch zie je hier aan daar (grote) vlekken! Nee, dit product is het niet voor mij. In ieder geval niet in deze kleur, maar verder dekt hij ook niet en voelt mijn huid vettig.

TBS BB Cream is verkrijgbaar in 3 kleuren, 01, 02 en 03. Prijs € 13,- voor 25ml

Eindconclusie:
Maybelline was te waterig, sleek dekt veel te sterk voor mij en The Body Shop voelt niet prettig en ik betwijfel of ze voor mij een geschikte kleur hebben. Ik ben dus nog het meest enthousiast over de BB cream van Kruidvat! Matige dekking (vind ik prima, want je mag mijn sproetjes best zien!), egaliseert iets, verfrist en hydrateert mijn huid op een goede manier en ik houd er een healthy glow aan over! Zelfs aan het einde van de dag!

Links draag ik alleen eyeliner en mascara. Rechts heb ik daar Kruidvat beauty balm day cream aan toegevoegd. En rechts draag ik ook nog bronzer en blush over de beauty balm. Wat vinden jullie van het resultaat? Zal ik voortaan maar BB cream toevoegen aan mijn dagelijkse make-up?!

Mochten jullie na het lezen van deze review nog interesse hebben in meer merken, laat het me dan weten in de comments. Wie weet behandel ik die dan de volgende keer!

Tot volgende week!

Nena

 

Volg:

131 Reacties

  1. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Zelf vond ik de bb cream van Sleek het mooiste, maar die van kruidvat lijkt me ook wel fijn :)

  2. jessica
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik ben echt verliefd op jouw wenkbrauwen, ze zijn echt mijn grote voorbeeld :3
    OT: wel gek dat de meesten nog slechter dekken dan de gemiddelde getinte dagcreme.. Maar aangezien ik geen foundatie nodig heb, en op sommige dagen een beetje natuurlijke glans mis lijkt de kruidvat creme me wel iets :D

  3. cora
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    ik zweer nog steeds bij mijn granier die ik in me glossybox kreeg.. love it:D dekt net iets meer als die van de kruidvat..

  4. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ugh, ik kom crazy van alle BB’s. Voor mij geen meer :-)

  5. Tess
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Je hebt het eigenlijk niet nodig, maar misschien is wat meer kleur (dmv de Kruidvat BB cream) op de je gezicht voor de winter wel mooi. Ik zou hem dus wel blijven gebruiken.

  6. Chiara
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Alweer een topreview, Nena! Keep up the good work!

    • Nena
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Aah, dankjewel!!!

  7. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Jah ik wil die van kruidvat!

  8. marleen
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Grappig, bij mij werkt die van Maybelline juist prima! Hij dekt niet helemaal, maar dat hoeft van mij ook niet. Ik zie wel degelijk verschil. Gek dat dat zo kan verschillen per persoon!

  9. Joanne
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Fijne review!!!
    Grappig dat die van de kruidvat er het best uit komt. Ik zie alsnog echter geen verschil. Dus of je het aan je dagelijke routine toe moet voegen weet ik niet. Met een huid als de jouwe zou ik het lekker skippen, tenzij je op een dag wat onzuiverheden hebt ofzo. Anders is het alleen maar een extra stap voor niets.

  10. Sanne
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Jammer, ik vind ze tegenvallen qua dekking!

  11. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Nou ik vind ze allemaal behoorlijk tegenvallen voor een product dat zo gehyped wordt..

  12. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Dat word toch een ritje richting Kruidvat voor hun BB-cream, ziet er goed uit. Het hoeft van mijn niet perfect te dekken, maar egaliseren is wel fijn.

  13. johanna
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    zo zie je maar dat duurder niet altijd beter is!
    op naar kruidvat!

  14. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik gebruik zelf geen bb creams, vindt het niet echt fijn/handing

  15. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Super om zo’n review te lezen van verschillende bb’s in een keer! Ik ga die van kruidvat ook eens proberen!

  16. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Hele fijne vergelijking! Jammer dat die van TBS zo tegenvalt, daar was ik wel het meest benieuwd naar. Ik houd ‘t lekker bij m’n Skin79 BBcream haha!

  17. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    klint goed, ik had wel meer van die van the body shop verwacht! en dat sleek goed dekt vind ik opzich wel fijn maarja daar heb je natuurlijk ook concealer/foundation voor :’)

  18. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die van het kruitvat lijkt mij het meest fijn, die van The Body Shop is echt heel vreemd, heel dun donker en vlekkerig.

  19. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Super handig! Ik ga eens langs bij het kruidvat

  20. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik vind de sleek BB cream het mooiste denk ik.

  21. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik ben eigenlijk van geen van deze BB Creams echt onder de indruk! Hmm.. Ik denk dat die Aziatische BB Creams toch echt ‘t fijnst werken en van de beste kwaliteit zijn.

  22. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die laatste is wel heeeel apart zeg! hahah Die van Kruidvat wil ik eigenlijk nog wel proberen! :)

  23. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Voor die 5 euro ga ik Kruidvat BB cream met liefde eens testen:)

  24. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik heb de nieuwe van Bobbi Brown. Echt een aanrader!
    Xo
    Ilse danielle martina
    Beauty&fashionblogger

  25. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Leuk revieuw! voor mij werkt de maybeline juist goed! Zo zie je maar hoe verschillend het per persoon kan zijn :)

  26. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Oeiii, die vlekken bij die van TBS. Dat vind ik nou oprecht jammer.
    Die van Kruidvat is dan weer lekker cheapie, gewoon in de winkels te koop én prima qua dekking etc. ;D

    • Nena
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Bij een geschiktere kleur zie je die vlekken van TBS natuurlijk minder, maar dan nog vind ik het geen fijne BB cream.

  27. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die van TBS is echt heel erg zeg :-o!

  28. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik had wel meer verwacht van tbs, kruidvat toch als beste uit de bus! Haha ik blijf nog wel even bij garnier :)

  29. tina
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Super artikel! ik vind die van sleek het beste, maar dat komt doordat ik een slechte huid heb. Dus de dekking heb ik wel nodig. Ik heb zelf gewoon een getinte dagcreme gehaald van de zomer. Ben er prima tevreden over. Dus denk eigelijk dat al dat geBB niet hoeft.

  30. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die van Sleek ziet er echt heel goed uit! Ik hou wel van wat dekking. Voor een subtiele glow kun je ook met highlighter aan de slag dus dat vind ik dan een beetje zonde.

  31. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik ben wel nieuwsgierig naar die van Nivea! Maar denk dat de BB Creams uit Azië toch gewoon het beste zijn..

  32. Ellen
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Waarom zou je L’oreal uit de poll laten? Deze is echt de perfecte BB cream, vind ik!

    • Ellen
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Garnier bedoel ik! Woops…

      • Nena
        18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

        Daar werd minder op gestemd. Hij staat er overigens wel tussen hoor.

  33. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Moeilijk om echt goed verschil te zien, alleen de BB Cream van TBS lijkt mij echt helemaal niks, ook maybelline valt me best tegen, misschien toch gaan voor de sleek of kruidvat!

  34. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Wat een uitgebreide review! Top! Helaas heb ik nog geen enkele (betaalbare!) BB cream gevonden die past bij mijn donkere huid. Iemand toevallig een tip?

    • Kim
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Sleek heeft 4 kleuren BB cream, ook voor een donkerdere huid. Ik vind het dekkende effect juist wel fijn.

      • 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

        Die is ook te licht! Althans, van de winter is ie misschien wel oke, maar na een paar zonvakanties ben ik nu echt nog te donker.

  35. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Wat leuk zo’n bb cream review artikel! Nivea heeft ook en bb cream. Iemand ervaring mee? Die ga ik misschien kopen en reviewen. Dat kruidvat nog als beste was, had ik niet verwacht!

  36. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Oei die van TBS, dat die zo erg vlekt! Jammer zeg.. Die van kruidvat ziet er best fijn uit, je krijgt er inderdaad een heerlijke healthy glow van, erg mooi! :)

  37. Velaija
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Nee, deze sla ik toch echt over als ik het zo zie… Jammer!

  38. samira
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    als ik nog eens keer langs de kruidvat ga neem ik zeker deze bb cream mee,

  39. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Jeetje, die van TBS is echt niet goed. Grappig dat die van de Kruidvat als beste uit de bus komt! Maar ik denk alsnog niet dat ik ‘m zou aanschaffen, ik heb iets meer dekking nodig.

  40. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    ik heb nu de nivea bbcream, ik vind ‘m echt 3x niks! ik denk dat ik die van kruidvat ga aanschaffen!

    • Nena
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Nee is die van Nivea niets?! Jammer, ik wilde hem ook nog gaan uitproberen…

      • Kirsten
        19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

        Ik vind de formule van die van Niveau heel fijn, maar de lichte kleur is mij veel te donker jammer genoeg.

  41. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Hmm ik ben er niet echt over te spreken, deze gaan dit keer aan mij voorbij :)

  42. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Ik had niet gedacht dat die van kruidvat zo fijn zou zijn. Ik zoek ook niet te veel dekking, dus als ik een keer een bb cream ga kopen ga ik zeker voor die van kruidvat!

  43. Fabia
    18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    wow die van tbs valt zwaar tegen! Had wel wat beters van die verwacht, ook van die van Maybelline trouwens.

  44. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Oef, die van The Body Shop lijkt me niet zo fijn!
    De rest lijkt me wel oké, maar ik heb zelf liever iets met meer dekking. Hoeveel ik die van Kruidvat bij jou dan weer heel mooi vind.

  45. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die van Sleek lijkt me wel fijn, bij de rest zie ik echt bijna geen verschil!

  46. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Die van de Kruidvat klinkt ook erg goed! Ik heb al zeg ik het zelf een mooie huid en er hoeft dus niet veel te gebeuren. Op heb moment heb ik de BB cream van Garnier en die van Maybeline. Als ze beide op zijn ga ik die van de Kruidvat ook zeker eens testen! Bedankt voor dit artikel. Je bent trouwens een van de eerste waarvan ik lees dat ze niet zo tevreden zijn over die van Maybeline.
    Liefs

    • Nena
      18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

      Die van Maybelline doet gewoon te weinig voor mijn huid. Het is maar net wat je in een BB cream zoekt ;)

  47. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Over die van Kruidvat had ik ook al iets goeds gehoord, die lijkt me best wel fijn! Van de BB cream van TBS schrok ik wel,die zag er echt afschuuuwelijk uit. Jeetje. Het lijkt net zelfbruiner inderdaad. De BB cream van Sleek geeft mij een twijfel gevoel. Die is meer geschikt als je een soort foundation wilt, lijkt mij.

  48. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Hmmm… Mijn reactie verdween volgens mij?
    Persoonlijk vind ik de BBBB van Sleek de mooiste juist omdat deze wat meer dekking geeft. Maar dat is natuurlijk verschillend voor iederen.

  49. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    Wat jammer zeg! Ik had van maybelline wel beter verwacht.. die koop ik in ieder geval dus nietx

  50. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

    It’s so nice to see BB creams are finally getting into Europe and America! All the American magazines/websites are talking about it now, but as someone from Asia, it’s like, Eh, I thought this was hot 5 years ago already? Haha.

    Bobbi Brown is still my favorite for a BB cream, I highly recommend it. :) The next one I’m trying is Dior!

    x Renee

    • Kaylee
      19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

      Dior is very good! I had a sample of their BB-cream. It actually looks like a real foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *