Recept: Raspberry Mojito Cocktail

Kijk, misschien zit je er niet op te wachten zo op de vroege maandagochtend, maar aan de andere kant is het natuurlijk een leuke start van de week om met een overheerlijk cocktailrecept te beginnen. Heb je in elk geval iets leuks om naar uit te kijken dit weekend. En het weekend is al over 5 dagen! Nog even doorzetten!

Ik heb deze Raspberry Mojito’s wel eens eerder gemaakt tijdens een Bacardi cocktail workshop, maar ik was het recept natuurlijk alweer helemaal vergeten. Nena kocht laatst bij de Gall & Gall een leuke Bacardi Razz kit, bestaande uit de fles drank met daarbij Bacardi glazen, rietjes, barspoon, muddler en een maatcupje. Én een receptenboekje met gebruiksaanwijzing natuurlijk! Bijna alles wat je nodig hebt voor een Raspberry Mojito. 
De kit is nu in de aanbieding bij Gall & Gall voor €19,95 – wat niet duur is als je kijkt wat je er allemaal bij krijgt. De fles los kost denk ik zo’n €17,95. Deze kit is ook erg leuk als kadootje!
Wat heb je nodig voor een Raspberry Mojito?

– Bacardi Razz
– Spa Rood (of een ander merk bruisend bronwater)
– Fijne suiker (Van Gilse basterdsuiker)
– Ijsblokjes (eventueel crushen)
– Frambozen
– Limoen
– Muntblaadjes
1. We beginnen met het snijden van de limoentjes. Door midden, en elke helft door vieren.
2. Knijp per glas 4 limoenpartjes boven het glas uit, en voeg de uitgeknepen limoentjes er aan toe.
3. Voeg 4 verse frambozen toe (wij hadden ze uit diepvries, maar vers is lekkerder).

4. Voeg 12 muntblaadjes toe. Sla er een beetje op voordat je ze toevoegt (kneuzen) om de aroma’s alvast wat naar buiten te halen.

5. Je hebt nu zoiets als dit:

6. Voeg hier 2 barspoons (de maat van dessert lepels) extra fijne witte suiker aan toe.

7. Pak de muddler (of iets anders waarmee je een beetje kan stampen) en muddle de ingrediënten voorzichtig. Ga dus niet als een gek zitten stampen en drukken, maar wees gentle. Roer het hierna eventueel lichtjes om.

8. Nu heb je zoiets als dit:

9. Vul de glazen voor 3/4 met (crushed) ijs. Je kan gewoon ijsblokjes nemen, maar als je het wil crushen gebruik dan een keukenmachine of blender die ijsblokjes aankan. Sommige blenders hebben zelfs een speciale ‘ijs’ stand, maar niet alle blenders kunnen het aan en dan beschadig je de messen. Let hier dus op.
10. Pak de speciale Bacardi maatbeker uit de kit, of iets anders waarmee je kan afmeten, en voeg per glas 50 ml Bacardi Razz toe. Mag ook op de gok, of naar smaak, wat je wil. **
10. Voeg Spa Rood toe en meer (crushed) ijs tot de rand van het glas.
11. Garneer je Raspberry Mojito met een rietje, muntblaadje, schijfje limoen, framboosje, etc.
 

Cheers!

Hebben we alweer zin in het weekend? Samen met de girls The Voice of Holland kijken, een spannende film, of juist een hele zoetsappige romcom, of gewoon gezellig een meidenavondje (nagels lakken, pokeren, kletsen en elkaars haren invlechten) onder het genot van een lekker cocktailtje! Yeah!!
Maar je weet het ladies, don’t party too hard! En al helemaal niet beneden de 18 jaar. Bacardi Razz bevat 32% alcohol, en omdat het niet exact te controleren is hoeveel percentage alcohol zich er uiteindelijk in deze cocktail bevindt, mag deze cocktail pas vanaf 18 jaar worden gedronken. Alleen alcoholische dranken beneden de 15% mogen vanaf 16 jaar worden gedronken. 
Until next time,
Serena Verbon
** Sla deze stap over voor een alcoholvrije versie van de Raspberry Mojito!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *