Discussie: Plastische chirurgie

Afgelopen vrijdag had ik een lunch met een paar ‘grote’ namen in de beauty business, Dr. Jestske Ultee (onderzoekarts Velthuis kliniek én eigenaresse van haar eigen skincare brand Uncover), Dr. Peter Velthuis (dermatoloog en medisch directeur van de Velthuis kliniek) en Dr. Erik Laban (plastisch chirurg bij Velthuis kliniek). Ik heb met iedereen gepraat en met open mond zitten luisteren. Vooral alles omtrent plastische chirurgie vond ik erg interessant, omdat ik dat verder alleen ken van tv. Ik vroeg me af, zouden jullie ooit op die manier ‘onder het mes’ gaan?

Wat me meteen opviel is het onwijs grote vooroordeel wat ik had over plastische chirurgen. Erik Laban en Peter Velthuis vertelde me dat ze heus niet alles en iedereen behandelen. Ze letten wel degelijk op of de ‘klachten’ niet van psychische aard zijn. Patienten waarbij er iets ‘tussen de oren zit’ die maak je namelijk niet tevreden met een ingreep, die blijven terugkomen. En dat is, in het geval van de Velthuis kliniek althans, niet wat ze willen. Ze wijzen daarom wel eens verzoeken af, of verwijzen patienten door naar een arts die ze op een heel ander niveau kan helpen. 
Erik is meer van het snijwerk en Peter doet tegenwoordig (hij zit al 17 jaar in het vak) veel botox en lip injecties. Deze patienten komen wel terug, omdat bijvoorbeeld Botox na een half jaar zijn werking heeft verloren. Op mijn vraag wie van Bekend Nederland allemaal vaste klant waren kon Peter helaas niet antwoorden (heel slim, Peter), maar hij gaf wel aan dat er echt heel veel TV mensen bij hem langskomen. Dat geloof ik graag. Als je het mij vraagt neemt iedereen van de TV stiekem een Botoxje hier en daar. Pas als je het ziet, weet men dat je het doet. Maar als je het goed doet, zie je er niets van en denk je alleen ‘Goh, die ziet er nog fris uit voor zijn leeftijd’. Peter was mans genoeg om te kunnen toegeven dat hij zelf ook Botox injecties had laten inspuiten. En echt, je zag het niet hoor! Geen raar verstijfd of uitdrukkingsloos gezicht. Gewoon een man die er goed uit ziet. En die gewoon kan lachen.
Je begrijpt, het was een hele leuke lunch! Als jullie graag iets meer van de plastische chirurgie willen weten, of iets dieper op de huid en skincare willen ingaan, let me know bij de comments!
Ooglidcorrectie, dat zou ik later gerust doen. Zoals jullie weten hangen mijn ogen nu al, maar niet hinderlijk. Later als de zwaartekracht zijn tol gaat eisen en ze nog verder gaan hangen (dat je geen ooglid meer ziet en dat ze echt naar beneden hangen) dan gaat het mes erin. Ben ik heel eerlijk in. Ik heb er niets op tegen, die cosmetische plastische chirurgie. En al helemaal niet nu ik weet dat ze echt wel kritisch kijken naar de patienten en ze eventueel doorverwijzen naar psychische hulp, zo nodig.

Wel vind ik dat iedereen mooi is zoals je bent en dat er tegenwoordig te snel naar een operatie wordt gekeken in plaats van dat men denkt, misschien moet ik mezelf maar gewoon accepteren zoals ik ben. Maar vaak zie je mensen echt van binnen opknappen na een operatie, meer zelfvertrouwen krijgen. En dan denk ik, ach, als dat nodig was om jou gelukkig te maken, en het heeft gewerkt, hoe slecht kan het dan eigenlijk zijn? Het is heel dubbel, vind ik. Aan de ene kant ben ik er niet voor, maar aan de andere kant ben ik er ook niet zwaar op tegen. Lastig onderwerp.

Zouden jullie zelf een plastische chirurgische ingreep laten doen? Dus puur voor het mooier maken van je lichaam, de cosmetische variant? Een boobjob, nosejob, liposuctie, tummy tuck, facelift, botox, lip injecties, noem maar op? Hoe denken jullie er over? Ik ben benieuwd.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

11 Reacties

 1. Bente
  16 november 2014 / zondag, 16 november 2014

  Ik heb zelf een ingreep laten doen aan mijn oor. Het was namelijk zo dat mijn ene oor een flapoor was, en het andere niet. Ik heb daarom aan een kant een oorcorrectie laten doen, en ik ben erg blij met het resultaat. Nu hoef ik me namelijk nooit meer onzeker te voelen als ik mijn haar in een paardenstaart of knot draag!

 2. Linn
  4 juni 2014 / woensdag, 4 juni 2014

  ik ben erg benieuwd naar de werking van botox en wat het precies doet. ik heb namelijk gehoord dat botox spier verlammers zijn en daarom niet in je gezicht gespoten word. is dit waar? en zoja wat gebruiken ze dan?

 3. mirthe
  2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

  een operatie lijkt me best eng zeker als het eigenlijk niet nodig is. maar ik zou het wel corrigeren als dat niet lukt toch het mes erin

 4. Tracy
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  ik ga mijn borsten laten vergroten ik heb cup 75C ik ben super onzeker dus ik wil ze laten vergroten naar een volle cup D

 5. Lisa
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Op zich ben ik niet zo’n fan van plastische chirurgie. Ik wil mijzelf gewoon accepteren zoals ik ben. Ik vind mezelf niet mooi, maar ook niet lelijk. Het is onzin om ieder dingetje wat je zelf lelijk vind te veranderen, vaak kijken mensen om je heen er heel anders naar. Het enige wat ik misschien zou doen is iets aan mijn borsten. Niet vergroten, dat zeker niet! Ik heb een G-cup en daardoor hangen ze een beetje. Misschien zou ik 2 of 3 cupmaatjes kleiner willen (een E cupje) zodat het minder moeilijk is goede bh’s te vinden en dat mijn borsten niet hangen (wat volgens mijn vriend heel erg meevalt). Maar voor wie zou ik het doen? Mijn vriend vindt me mooi zoals ik ben. Waarom heb ik dan plastische chirurgie nodig?

 6. Romany
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  Ik wil een misschien nosejob laten doen 🙂 Ik heb totaal geen problemen met plastische chirurgie, en ik denk dat het steeds normaler word. Nu laten we allemaal onze tanden rechtzetten, over 20 jaar laten we allemaal onze neuzen recht zetten!

  • Linda
   24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

   tanden recht laten zetten hoeft niet alleen maar voor het mooie te zijn, bij mij bijvoorbeeld moesten ze rechter gezet worden (en bovenkaak verbreed worden) omdat ik anders daar problemen mee zou krijgen. dus allemaal onze neus recht laten zetten, ik denk het niet, aangezien er het meestal geen problemen op levert als je neus een beetje scheef is

 7. 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  ik ben het eens met serena, aan de ene kant ben ik er tegen aan de andere kant ook weer niet…

 8. Sophie
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Waarom is er maar een reactie en is die reactie een vraagteken? Als ik me later ga ergeren aan bijv. hangende oogleden, zou ik de ingreep laten doen als ik eerlijk was…

  • 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

   ik snap ook niet waarom er een vraagteken staat, dat is gewoon dom..

 9. Valerie Hutten
  16 december 2011 / vrijdag, 16 december 2011

  ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *