Recept: crunchy mini trifle met frisse framboosjes

Een van de favoriete sites van mijn moeder (Pioneer Woman – kennen jullie ’em al?) heeft me naast behoorlijke trek ook culinaire inspiratie gegeven. Ik zag een plaatje van een trifle en bedacht me dat het ook superleuk is om mini trifles te serveren, als 1-persoons portie. Ik had geen idee wat er in de trifle zat dus ik ben puur op het plaatje afgegaan toen ik in het wildeweg ingrediënten insloeg bij de plaatselijke Appie. Een experiment dus, maar erg geslaagd.

Allereerst wil ik even zeker maken dat jullie weten dat ik ab-so-luut geen keukenprinsesje ben. Nee, dit prinsesje is verwend en lui en ik eet daarom het liefst buiten de deur. Als ik thuis blijf probeer ik eerst of ik bij mijn ouders terecht kan (wat eigenlijk altijd wel kan), maar als ik zelfs te lui of te druk ben om naar hun huis te fietsen dan bestel ik eten (lang leve thuisbezorgd.nl) of haal ik een lekker stoom maaltijdje van de AH. Yes, I’m lazy like that. Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees dan vooral even verder want dit toetje is ontzettend eenvoudig te maken en toch ziet het er indrukwekkend genoeg uit om te serveren tijdens een diner party (of voor je nieuwe vlam).
Wat heb je nodig?
  • Krokante muesli
  • Wafel koekjes
  • Slagroom
  • Mascarpone
  • Cake
  • Frambozen
Als je echt je best wil doen dan klop je de slagroom natuurlijk zelf en als je een beetje wil uitsloven dan maak je de cake ook nog eens vers. Ik koop alles lekker kant-en-klaar, zoals je ziet. In plaats van frambozen kun je ook kiezen voor andere fruitsoorten, of een combinatie van. Kies bijvoorbeeld voor aardbeien, kiwi, rode besjes of bosbessen.

We beginnen met de slagroom en mascarpone.
Meng beide ingrediënten met een garde tot een smeuig geheel. Voeg eventueel wat witte basterdsuiker toe om het wat te zoeten (niet noodzakelijk, zeker niet als je het echt fris wil houden).

Breek de cake in kleine brokjes.
Was de frambozen, laat ze uitlekken en dep ze voorzichtig droog.
Pak nu een doorzichtig glas die meer hoog is dan breed. Het gaat om een 1-persoons toetje, dus het glas moet de juiste grootte hebben; een longdrinkglas is te groot en een borrelglaasje is te klein. Pak dus een glas met een middelmatige afmeting. 
Onderin vul je het glas met de brokjes cake. Daarbovenop plaats je een schep mascarponemengsel. Stamp heel voorzichtig aan (echt heel voorzichtig, anders gaat het spetteren). Op het mascarponemengsel plaats je de frambozen. Hier bovenop doe je nog een schep mascarponemengsel.
Als laatste plaats je een flinke schep krokante muesli op het toetje.
Als garnering breek je de wafelkoekjes in langwerpige stukken en die steek je speels in het toetje om het af te maken (en om het een beetje een culinair uiterlijk te geven). Voila! Ziet het er niet schitterend uit?

De friszure framboosjes zijn goed in balans met het ietwat zoete mascarponemengesel en de muesli geeft alles een lekkere krokante bite. De cake onderin lijkt op een taartbodem en hierdoor lijkt het alsof je een taartje uit een beker eet, superleuk! Serveren met een lepeltje. Ik maakte dit gisteren voor mijn familie en ze vonden het allemaal erg lekker. Zelf vond ik het natuurlijk ook geslaagd! ^^
Nogmaals, dit is een erg eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten, als ik het kan maken dan kunnen jullie het zeker! Enjoy en geniet er van! I’m starting to like this…

ps. Deze foto’s zijn gemaakt met mijn gloednieuwe camera, een Canon EOS 1000D. Yaay! Ik ben er nog wat mee aan het spelen, maar ik vind het fotograferen nu al stukken leuker dan voorheen. De spiegelreflex van mijn zusjes hoef ik nu niet steeds te lenen, dat is wel fijn en makkelijker. Ook wilde ik jullie even wijzen op mijn BeautyLab Facebook page, die ik sinds een paar dagen regelmatig bestook met hersenspinsels, dingen die te lang zijn om te tweeten, leuke video’s die ik ben tegengekomen en sneakpeeks. Ik wil er nog meer mee doen, maar weet nog niet zo goed wat. Suggesties en tips zijn altijd welkom, jullie weten dat ik alles lees ;-) Wordt in ieder geval vast fan (klik hier) als je van alles als eerste op de hoogte wil zijn.

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *