Recept: Classic Tuna Melt

Omdat ik zo veel vooruit moest schrijven heeft mijn zusje Tara me geholpen door een gastartikel te schrijven. Tara houdt erg veel van koken en bakken en ze staat hier thuis geregeld in de keuken iets lekkers te maken. Op KittehsCupcakes.com zie je dan ook regelmatig lekkere recepten voorbij komen, maar vandaag heeft ze een simpel en lekker recept gemaakt speciaal voor de bezoekers van Beautylab, de Classic Tuna Melt.

Waarschijnlijk kennen velen van jullie al de 'tuna melt', ik heb er in ieder geval veel positieve verhalen over gehoord. Deze tuna goodness heb ik nog nooit eerder geproefd, shame on me? Ik heb een excuus… pas een aantal maanden lust ik tonijn uit blik. Het is maar goed dat smaak veranderd met de jaren want hierdoor is er een nieuwe wereld aangebroken: de tuna heaven.

Tuna heaven bevat een hoop tuna-doors, de meesten nog dicht. Vandaag werd het tijd om de sleutel naar de tuna-melt te openen, mjam mjam! Wat een verhaal is dit zeg… I'm so weird! I'm sorry…

Anyways…

Om te beginnen, kun je de tuna melt maken op vele manieren en met vele variaties. Kies het brood dat je wilt, kaas die je wilt, ingrediënten die je wilt. Ik ging voor de classic, want die is altijd goed.

 Ingrediënten:

 • Blikje tonijn (die van mij is op olijfolie basis, op waterbasis kan ook)
 • 1 el Mayonaise (halvanaise/yogonaise/3% vet mayo mag natuurlijk ook)
 • Peterselie (fijn gehakt)
 • Citroensap
 • 1 el Olijfolie
 • Tabasco (optioneel om het een beetje pit te geven)
 • Peper & Zout
 • Kaas (kies welke je wilt, ik heb een simpele belegen kaas genomen)
 • Brood

Stap 1: Voor het brood kun je kiezen wat je wilt, een sneetje, een bagel of een rustiek afbakbroodje zoals ik. Bak je brood af, toast hem, snijd hem, doe wat je wilt! Mijn brood moest 10 minuten afgebakken worden, daarom begin ik met het brood.

Stap 2: Terwijl het brood in de oven zit, begin ik met het tonijnmengsel. Vermeng alle ingrediënten, de tonijn (eerst afgieten), de mayonaise, de olijfolie, het citroensap, de peterselie (fijn gehakt), peper & zout + eventueel tabasco voor een beetje pit.

Proef nu het geheel, is het lekker? Of moet het aangepast worden? Het brood is ondertussen wel klaar. Haal je brood eruit maar houd de oven nog even aan 😉

Stap 3: Snijd een stuk van het brood af en halveer deze.

Stap 4: Het leukste gedeelte, beleg je broodje met het tonijnmengsel.

Stap 5: Leg er vervolgens plakken kaas overheen.

Stap 6: Zet je tuna-melts in de oven totdat de kaas volledig is gesmolten.

Enjoy!

Ik moet zeggen, ik vind dit onwijs lekker. Je proeft de kaas, de tonijn en een vleugje peterselie die het net iets frisser maakt. Ik ben er erg tevreden over! Ik heb ook wel eens gezien dat je er nog tomaat op kan doen, dat lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Ik vind de combinatie van tomaat en tonijn gewoon niet zo geslaagd… Maar! Als jullie nog lekkere variaties of tips hebben wat betreft de tuna-melt, laat het mij weten in de comments 😉

Verder is dit een heerlijk en makkelijk receptje en als je dit nog niet kent maar wel van tonijn (en kaas) houdt, probeer het dan zeker eens uit! Want ja, de combinatie van kaas en vis klinkt best wel onaantrekkelijk, totdat je het proeft… 😉

P.S.
Ben je vegetariër? Probeer dan eens de 'tonijn' van De Vegetarische Slager. Ze hebben door heel Nederland verkooppunten en je kunt ook bestellen via hun webshop. Meer info: www.devegetarischeslager.nl.

xoxo Tara
www.KittehsCupcakes.com

jfdghjhthit45

Volg:

91 Reacties

 1. Shana
  6 november 2012 / dinsdag, 6 november 2012

  Ziet er lekker uit, ga’k zeker eens proberen.

 2. 4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  Aaahhh… net de ingredienten gehaald. Vanavond eens proberen….!!

 3. Ieke
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Heb dit laatst gemaakt, en maak het nu voor de tweede keer! YUMMMYY! Doe er nu zelf ook wat tijm en oregano doorheen, ook heeull lekker. Leuk die recepten!

 4. Marieke
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ik was te ongeduldig om te wachten tot de oven heet was, dus ik heb het tonijnmengsel + kaas op een kadetje gedaan en een paar minuutjes in het tosti-ijzer gedaan 🙂 heerlijk!

 5. 26 juni 2012 / dinsdag, 26 juni 2012

  oh my, het ziet er vreselijk lekker uit! En volgens mij heb ik alle ingredienten in huis dus ik ga het morgen maken.
  Ik kan echt niet koken en met een kookboek lukt het ook niet omdat ik vaak de helft van de ingredienten niet ken of heb, daarom vind ik het altijd zo leuk als er recepten voorbij komen met ‘simpele’ ingredienten. x

 6. Emma
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Dit is zo lekker! Ik heb ‘t een keer in Amsterdam gegeten, hmmmmm. Ga het morgen meteen maken!

 7. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Ik heb em as I type in de oven staan. Al gebruik ik ipv Tabasco, wasabi en heb ik het geupgrade met rode ui. Ook gebruik ik Chiabatta als brood en geraspte kaas ipv plakjes, omdat dat beter smelt. My fist tuna melt 🙂

 8. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Oeeh dit ziet er erg lekker uit!!

 9. Karez
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Dit is zoooo lekker met chilisaus, moet je een keer proberen yumyum!

 10. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Ziet er superlekker uit! Ga ik gauw eens een keer uitproberen!:D

 11. philine
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Heerlijk broodje dit! Ik vind het trouwens wel grappig dat je eerst de olijfolie uit je blikje afgiet, om de tonijn vervolgens met olijfolie te mengen. Haha, waarom gebruik je de olie uit het blikje zelf niet?

 12. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Oeh dat ziet er echt heerlijk uit, het doet me een beetje denken aan broodje tonijn van de Subway!

 13. Cécile
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Jaaa dit is zo lekker! Het is nog beter als je ook een gesneden lente-uitje door je tonijnmengsel roert 🙂

 14. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Hmm lijkt me heerlijk!
  Ik neem wel eens de tonijnmelt van de subway, maar dit lijkt me nog lekkerder!

 15. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  ziet er echt heerlijk uit!

 16. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  mmm krijg er spontaan zin in! i’m a real tuna fan <3

 17. Romeexx
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  lijkt me een lekker recept , maar alsnog is het recept met “vegetarische tonijn” niet echt vegetarisch,
  ik eet zelf ook al 5 jaar vegetarisch , en in kaas It weldegelijk dierlijk stremsel. , dat gemaakt word van van het lebvet uit de maag van een pasgeboren kalf..
  alleen biologische kaas is gemaakt van vegetarisch stremsel. , dat zie je aan de verpakking, maar hetis echt vervelend dat de meeste vegetariers het niet eens door hebben ..

 18. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Zelf zou ik de combinatie van kaas en tonijn niet bedenken, maar het ziet er wel erg lekker uit! Zeker het proberen waard dus

 19. Kim
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Hmm.. ziet er lekker uit! Ik eet altijd op zondag ochtend stokbrood met gesmolten kaas en tomaat met een beetje peper erop , is heeeeerlijk 😀

 20. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Het lijkt me een rare combinatie, vind het er ook niet heel smakelijk uitzien, maar dat komt doordat ik niet echt weg ben van tonijn!

 21. Lieke
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Broodje met sla en daarop een mengsel van tonijn, ei, augurk, uitje, mayo

 22. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Hmmm, ziet er lekker uit!

 23. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Oef, ik krijg direct trek! Ik zocht nog iets lekkers om te maken voor een American Party waarbij iedereen wat lekkers mee neemt. Dank je voor het idee. Nom nom nom.

 24. Anouk
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  hmm, ziet er heerlijk uit!