Latest Obsession: Satsuma

Sinaasappelen, mandarijnen, grapefruits en citroenen zijn citrusvruchten die de meeste mensen wel bekend in de oren klinken. Maar er zijn zo ontzettend veel soorten citrusvruchten! Wat dacht je van kumquat, pomelo, yuzu of satsuma?

Satsuma's zijn citrusvruchten die oorspronkelijk uit China of Japan komen, maar ze lijken wel heel erg veel op een mandarijntje. Alleen dan zonder pitten en met een schil die gemakkelijk te pellen is. Een soort ideaal supermandarijntje dus! Vanuit Japan en China werd het heerlijke vruchtje in de 18e eeuw getransporteerd naar Amerika. De naam Satsuma dankt de vrucht trouwens aan de Japanse provincie Satsuma, waar Satsumabomen groeiden en waar men dacht dat de Satsuma's oorspronkelijk vandaan kwamen. De provincie heet nu geen Satsuma meer, maar Kagoshima, het meest zuidelijkste puntje van Japan.

The Body Shop heeft jaren geleden Satsuma als vaste lijn in het assortiment gehad, maar helaas hebben ze de lijn vorig jaar in de BeNeLux uit de collectie gehaald. De Satsuma producten duiken sindsdien weer op tijdens de sale periode. Ik ontdekte de geur pas een paar weken geleden tijdens een The Body Shop event en ik ben er helemaal obsessed door geraakt verliefd op geworden! Satsuma ruikt typisch naar citrusvruchten, maar dan vrij zoet. Normaal ben ik niet zo van het hele zoete, maar omdat dit zoet is op een citrusmanier (ja, volgen we het nog?) en dus ook een vleugje bitter en een vleugje friszuur bevat, ben ik er helemaal verkikkerd op. Dit is zo lekker voor de zomermaanden!

Ik heb er nu een Beautifying Oil en en Body Butter van en later vond ik nog een ontzettend grote fles douchegel (750 ml) in het filiaal hier om de hoek. Helemaal handig met pompflacon!

Ik keek net in de Nederlandse webshop en ik ontdekte nog veel meer van de lijn Satsuma!

Nou, de showergel had ik natuurlijk al, maar de Born Lippy (lip balm) en de Body Mist nog niet! Die heb ik dus meteen even in mijn virtuele mandje gemikt.

De Body Mist, Born Lippy en Beautifying Oil zijn nieuwe producten dus die zijn waarschijnlijk nog volop op voorraad, maar de Showergels zijn in de sale, dus op = op.

Weer vast in het assortiment?
Ik denk wel dat Satsuma opnieuw een vaste lijn zal gaan worden hoor, want de geur is gewoon een groot succes! Waarom ze de lijn uit het vaste assortiment hebben geknald is mij een raadsel. Misschien is de BeNeLux gewoon niet zonnig genoeg waardoor de citrusgeuren minder populair zijn? Op het event scoorde ik ook een Satsuma Body Butter, iets wat momenteel niet in Nederland te koop is, maar hoogstwaarschijnlijk wel weer zal gaan komen. Althans, dat hebben ze mij verteld. Tot die tijd moeten we de Body Butter met een beetje mazzel tijdens de sale scoren, of in TBS filialen buiten de BeNeLux.


Maar, hoe ruikt het?
Satsuma van The Body Shop ruikt friszuur met een vleugje bitter, maar vooral ook fruitigzoet en sappig. Fruitigzoet en friszuur voeren denk ik wel de boventoon bij deze geur en natuurlijk ruikt het onmiskenbaar naar citrus. Het is niet te vergelijken met citroen, het is zoeter en ergens ook bitterzoet, zoals grapefruit. Heerlijk voor de zomer, maar ook richting de herfst is deze geur nog erg lekker. Echt een geur om blij van te worden!

Mocht Satsuma je ook wel wat lijken dat raad ik je aan om goed op te letten wanneer er weer sale is bij The Body Shop, want dan komen er misschien kleine partijtjes Satsuma in de winkels te liggen!

Beautifying Oil
Wat ik trouwens nog als laatste wilde zeggen is dat de Beautifying Oil echt heerlijk is! Het is een droge olie (sneldrogende olie) dus hij trekt razendsnel in, waardoor je geen last hebt van vettige ledematen. Na het douchen vind ik het altijd prettig om mezelf in te smeren met een olie in plaats van een body lotion of -butter (voelt zo koud en plakkerig) en deze Beautifying Oil is daar perfect voor! Je hebt namelijk ook maar een klein beetje nodig, vooral wanneer je nog niet afgedroogd bent en je de olie op je vochtige huid inmasseert. Het is natuurlijk maar een klein flesje van 100 ml, dus ik smeer er niet mijn hele lichaam mee in, maar alleen mijn benen en soms mijn handen en voeten. Anders is het natuurlijk zo op!

Satsuma producten van The Body Shop zijn dus mijn nieuwste obsessie! Hebben jullie de geur al geroken? En hopen jullie ook dat Satsuma weer een vaste lijn wordt van het TBS assortiment? En, wat is jouw obsessie momenteel?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

62 Reacties

 1. Stéphanie
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Heb de showergel gisteren gescoord op een braderij 🙂 (ik woon in België) Ik geloof dat hij €9 euro was i.p.v. €14!

 2. Hoshine
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Jaaa! Zelf heb ik enkel een miniflesje douchegel uit deze lijn, maar ik ben gek op de geur! Vorige winter kwam ik erachter dat ik sinaasappelachtige geuren héél lekker vind, dus snap ik jouw obsessie volledig.

 3. Sanne
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Bij TBS in Enschede is de pompflacon met showergel in de aanbieding! Maar €9,- voor een hele fles 😀 heb er meteen 1 gehaald :). Ruikt echt heerlijk!

 4. Kim
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Tipje, ze hebben nu sale in de winkel en de XL showergel is maar 9 euro! De 400mL had ik al besteld voor 12 euro.. Balen.

 5. Jill
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Ben wel benieuwd naar deze geur, ik heb nu 3 douchegels en 1 beautyfying oil allemaal in de geur moringa. Echt heerlijk die geur!

 6. Jade
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  als je gek bent op olie, kun je ook een (grote) pot kokos-vet/olie kopen: goedkoop en helpt heerlijk bij een droge huid!

 7. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  hmm lijkt me best een lekker geurtje 🙂

 8. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  het ziet er allemaal super schattig uit ;D