Philosophy Hope in a Jar

De absolute bestseller van Philosophy is Philosophy Hope in a Jar. Deze ‘rechttoe rechtaan’ dagcrème is sinds haar lancering in 1996 vaak in de prijzen gevallen en ook Oprah is er helemaal lyrisch over. En als het goed genoeg is voor Oprah, dan is het goed genoeg voor mij!

Althans, zou je denken. Ik gebruik nu al zo’n anderhalf jaar Philosophy producten, maar Hope in a Jar vond ik altijd te vol voor mijn huidtype. Ik kocht in Singapore Hope in a Jar oil-free speciaal voor de gecombineerde tot vette huid en dit product vond ik stukken fijner voor mijn huid.

Philosophy Hope in a Jar Oil Free MoisturizerInmiddels ben ik wat ouder geworden en lijkt het weer mee te spelen, want mijn huid lijkt wat droger geworden en heeft dus ook de behoefte naar wat meer hydratatie. Ik ben daarom overgestapt van Hope in a Jar oil-free naar de ‘normale’ Hope in a Jar en ik ben er erg over te spreken. En goed nieuws: sinds kort is er ook een Hope in a Jar nachtcrème verkrijgbaar, om je hoopvolle skincare routine compleet te maken!

philosophy hope in a jar_1De verpakkingen van Philosophy zijn puur en eenvoudig: het witte potje is voor overdag en het zwarte potje voor ‘s nachts. Easy peasy. Op de potten staan inspirerende teksten, wat deze basic potjes dan weer wat charme geeft. In zowel de dag- als nachtcrème zit 60ml.

philosophy hope in a jar_2Veel merken willen je laten geloven dat hun crème je van alle huidproblemen afhelpt. Dat je teint in een weekje jaloersmakend mooi en stralend zal worden, met vervaging van rimpeltjes op de koop toe. En hoewel ik dat maar al te graag wil geloven, weet ik ergens in mijn achterhoofd donders goed dat het vooral mooi marketingpraatjes zijn.

Hope in a Jar is daarentegen niet misleidend. Wat dat betreft zijn hun beloftes al net zo basic als het potje. Philosophy is keeping it real. Hope in a Jar belooft de huid te hydrateren en te beschermen met anti-oxidanten (tocophery acetate/vitamine E, arginine). Omdat het ingrediënten bevat die de huid heel mild exfoliëren (retinyl palmitate/vitamine A), zorgt het op den duur voor een gladdere, fijnere en stralende huid.

Hope in a Jar Day – ingrediëntenlijst;

philosophy hope in a jar ingredients_1De Hope in a Jar nachtcrème belooft ook geen hele gekke dingen: het hydrateert en zorgt voor een gladdere huid met een gezonde glow en optisch minder zichtbare rimpeltjes. Het bevat veel van dezelfde werkzame stoffen als Hope in a Jar, maar is met name veel voller en hydraterender. Het bevat daarnaast adenosine en squalane, twee effectieve en werkzame anti-aging stoffen.

Hope in a Jar Night – ingrediëntenlijst;

philosophy hope in a jar_4Wat me verder opvalt is dat de Hope in a Jar dagcrème natuurlijk geparfumeerd is met etherische lavendelolie, maar dat de Hope in a Jar nachtcrème wel parfum bevat.

philosophy hope in a jar_5Wat structuur betreft is Hope in a Jar Day erg licht en luchtig. Zodra je het aanbrengt op je huid veranderd het snel van een soufflé naar een dunnere fluide. Het lijkt bijna waterig zelfs. Het trekt vrijwel direct in, al tijdens het aanbrengen verdwijnt het in je huid. Heerlijk! Ik houd niet van crèmes die nog lang plakkerig blijven namelijk. De huid voelt superzacht aan en blijft de gehele dag gehydrateerd.

philosophy hope in a jar_6Alleen de geur is een hekel punt. Je vind het óf niet lekker óf je stoort je er niet aan. De geur is moeilijk te omschrijven. De meeste crèmes hebben een vrij sterk parfum en ruiken daardoor typisch naar een dagcrème. Een beetje bloemig, fris en zacht. Persoonlijk vind ik dat altijd wel lekker hoor!

Hope in a Jar ruikt eigenlijk naar niets, een klein beetje medicinaal wellicht met een vleugje lavendel. Niet zo lekker dus, maar ik kan me daar gemakkelijk overheen zetten als ik de crème verder erg prettig in gebruik vind. De geur wordt bovendien overstemd door de geur van mijn primer.

philosophy hope in a jar_7Hope in a Jar Night is minder luchtig dan Hope in a Jar Day. De structuur is een beetje gelachtig eigenlijk, en ook een stuk voller. Ondanks de vettere structuur trekt de crème erg snel in. Het maakt mijn huid heel zacht, houdt het de hele nacht in de plooi, want als ik opsta ziet het er gezond en glad uit. De geur is vergelijkbaar met Hope in a Jar Day, maar dan ietsje milder.

philosophy hope in a jar_8Het fijne aan de Hope in a Jar crèmes is dat ze razendsnel intrekken, mijn huid de gehele dag hydrateren en mijn huid ook nog eens lekker zacht maken. Het is geschikt voor de droge tot gemengde huid en voor jong en oud. Op de langere termijn – ik gebruik het nu zo’n anderhalve maand – merk ik inderdaad dat mijn huid er stralender en gladder uitziet. De exfoliërende ingrediënten vervagen mijn vlekjes en ook onzuiverheden lijken minder vaak en veel op te spelen.

Ook een pluspunt is dat deze crèmes heel zuinig in gebruik zijn. Het lijkt alsof er amper iets uit het potje is verdwenen, ondanks dat ik het toch al een tijd gebruik. Ik gok dat je met een potje van 60ml (minstens) zo’n half jaar moet kunnen doen (op basis van 1 keer per dag).

philosophy hope in a jar_9Het enige minpunt wat ik kan bedenken is de geur (ik heb er geen hekel aan, maar wie houdt er niet van een lekker geurtje om mee wakker te worden/mee naar bed te gaan?) en voor velen ook de prijs. De Hope in a Jar dagcrème kost €36,56 en de nachtcrème kost €38,70. Philosophy is in Nederland en België alleen te koop via Ici Paris XL filialen of via de Ici Paris webshop.

Wil je meer informatie lezen over het merk Philosophy, klik dan hier.

Aan welke eigenschappen moeten een dag- en nachtcrème volgens jou voldoen? Waar let jij op als je een nieuwe crème koopt?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

123 Reacties

 1. Marga vander Pol
  17 augustus 2016 / woensdag, 17 augustus 2016

  Beste L.’s.
  Is het misschien mogelijk om een proefritje te proberen.
  Ik heb een erge droge huid. Heb al vele creme”s geprobeerd. Maar nog steeds niet tevreden. Daarom wil ik Philosophy graag eerst proberen voordat ik het aanschaf.
  Is dit mogelijk?
  Met vriendelijke groeten.Planciushof6 3151GC.

 2. MONIQUE
  16 juli 2016 / zaterdag, 16 juli 2016

  Ik ben helemaal verslaafd aan de dagcrème : niet zo’n vreselijke parfumlucht waarvan ik altijd twijfel of dat wel zo goed is voor mijn kwetsbare huid. Hope in a Jar ruikt haast medicinaal! Na mijn eerste pot ben ik verslaafd geraakt

 3. marcelle
  6 januari 2016 / woensdag, 6 januari 2016

  Hi!
  Ik vraag me af wat er zo bijzonder is aan deze crème in vergelijking met andere crèmes aangezien de prijs erg hoog is.

 4. Tine Meekers
  15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

  Dag Serena,

  Bevat Hope in a jar ook een zonnebeschermingsfactor?

  • Serena
   Auteur
   15 juni 2015 / maandag, 15 juni 2015

   Hi Tine,
   helaas niet!

   • Esra
    12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

    Nu wel! Je hebt nu een Hope in a Jar met spf 25.

 5. Meloney Brits
  25 maart 2015 / woensdag, 25 maart 2015

  Hi Serena, weet je toevallig waar ik die Hope in a Jar Oil Free gel kan halen? Die lijkt perfect voor mijn glimmende huidje. Ik heb nu ook die pore minimizing & mattifying cleanser & mask gehaald. Ga gelijk vanmiddag een maskertje op doen. Maar ik ben al jaren opzoek naar een goed dagcreme.

  Groetjes:: Meloney

 6. Manou
  8 februari 2015 / zondag, 8 februari 2015

  Beste Serena,

  Ik heb op andere beautyblogs gelezen dat ze de eerste twee weken meer last hadden van onzuiverheden met hope in a jar night.
  Heb jij hier ook last van gehad? Ik ben nu namelijk bang dat ik dan de komende twee weken met een hoofd vol puisten moet rondlopen..

  Groetjes,
  Manou

 7. Charlotte Meijer
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Lieve Serena,

  Door heel wat heen en weer gegoogle ben ik bij dit artikel gekomen.
  Ik had een vraag; ik heb een extreem gevoelige huid en weinig cremes werken goed. Ik krijg snel een geïrriteerde huid of puistjes.
  Weet jij toevallig of mijn huid hier tegen zou kunnen? Want ik durf de gok van 40,- niet te nemen haha.

  Liefs, Charlotte

  • Serena
   Auteur
   30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

   Die gok hoef je ook niet te nemen, waarom vraag je geen proefje bij de parfumerie en leg je uit dat je huid heel gevoelig is?

 8. Sara
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Beste Serena,

  Dit zal zeker weten het gekste mailtje zijn dat je ooit gekregen heb, ik werd vandaag best wel wat wanhopig toen ik beseften dat ik enkele weken geleden mijn Hope In A Jar dagcreme de vuilbak in gesmeten heb enkel door de onaangename geur, ik vond het een prachtig potje en kon die opnieuw vullen met iets anders maar daar kwam ik vandaag pas achter.. Ik zag op je blog dat jij deze ook gebruikte nu heb ik het best wel wanhopige/zielige verzoekje of ik jou lege potje zou mogen hebben want bijna €40 voor een leeg potje te krijgen kan ik echt niet betalen op dit moment maar mijn wanhopigheid zou daar wel tot kunnen leiden dus hoop ik het zo maar te kunnen doen ik betaal voor de verzendkosten ongetwijfeld!

  Groetjes,
  Sara

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   hi Sara,
   ik geloof niet dat ik het potje nog heb helaas!
   liefs, Serena

 9. Marleen.
  20 januari 2014 / maandag, 20 januari 2014

  Ik ben echt dol op dit merk. Ook de witte handcreme is heel fijn.

 10. Anna
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Heb deze crème vandaag binnen gekregen. Wat een vreselijke geur! Ik denk niet dat ik ooit aan deze geur kan wennen, heb nog nooit een crème gehad die ik zo vies vond ruiken als deze. Heb ook een gevoel dat ie een beetje brand op m’n gezicht. Zonde van ‘t geld.. Hou het maar bij Vichy.

 11. Susanne
  1 november 2013 / vrijdag, 1 november 2013

  Grappig, bij Ici Paris vertellen ze me altijd dat cremes in een potje niet hygiënisch in gebruik zijn omdat je er altijd met je vingers in zit. Maar deze wilde ze me vorige keer ook aan’smeren’. Het is maar net hoe hun pet staat geloof ik..
  Ze zei: als een creme in een potje zit en niet in een pompje kun je er al vanuit gaan dat het niet goed gaat werken door de bacteriën die erbij komen.
  Liar!
  Ik gebruik trouwens de hele serie van total matteness maar ik merk totaal geen verschil. 🙁

 12. Debora
  31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

  Klinkt goed zeg, maar Serena, antioxidanten in een pot oxideren toch juist weer bij opening van de pot en dus blootstelling aan zuurstof, dus wat is dan het effect? Alvast bedankt!

 13. 31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

  Dit lijkt me zo’n ontzettend fijn product maar heb me er nog nooit toe gezet om ‘t ook echt mee te nemen. Misschien binnenkort dan toch!

 14. 31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

  Jammer dat de prijs zo hoog is want het lijken me zulke fijne producten!

 15. micks
  30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Na zo veel goede berichten over Hope in a Jar had ik hem ook maar eens gehaald. Na een paar maanden gebruikt te hebben, toch maar weer gestopt. Ik kreeg allemaal velletjes bij mijn neus, waar ik echt nog nooit last van heb gehad. Sinds ik aan een andere dagcreme ben begonnen, was het ook meteen weer over. Helaas niets voor mij dus!

 16. 30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Ik ben wel benieuwd naar die olie van de foto. Is dat een serum?

  Ik zweer zelf echt bij Clinique. Gebruik het alweer 18 jaar (!). Wel eerst het drie stappen plan. Onder de DDML nog een serum van Estee Lauder, zowel overdag als ‘s avonds. Van Clinique de Youth Surge met SPF 15 en ‘s nachts de Turnaround creme, ook omdat die exfolieert.

  Klinkt wel goed dit. Ik wil het wel een keer proberen. Misschien ga ik eens een sample vragen als ik weer eens wat aankopen doe bij Ici Paris.

 17. 30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Klinkt heel erg goed en ik werd superenthousiast! Tot ik de prijs zag.. wat duur!

 18. Cyrelle
  30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Ik ben heel blij met de dag- en nachtcreme van Nivea die ik nu gebruik (voor de normale huid), maar ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar deze geworden!

 19. Souad
  30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Sowieso MOET mijn dagcreme uit een tube komen. Ik haak af als ik potjes e.d. zie, niet erg hygiënisch. Jammer dat Philosophy dat niet heeft.

 20. 30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Dat is een luxe potje crème!

  Mijn dag & nacht crème moet voor de gevoelige huid zijn, het liefst biologisch (want dan is het nog zachter en rustiger voor je huid!)
  Een beetje vettig maar niet té, het moet nog wel kunnen intrekken.
  Niet te overdadige geur.

  En een betaalbare prijs.. tot 25 euro.

 21. Cherrelle
  30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

  Ik vind hope in a jar geweldig! Mn vriend vond het enorm stinken maar zelfs hij gebruikt het nu regelmatig! Ik heb een potje bij hem thuis staan die hij voor zichzelf heeft geclaimd. Maar dat geeft niet want ik heb een stuk of vijf potjes :p Ik sla altijd in wanneer iciparisxl stapelkorting heeft.

 22. Annika
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Hoe geweldig hij ook is, 35 euro is voor mij echt veel te veel. Ik gebruik dan liever een iets goedkopere met een iets minder geweldig effect. Dan heb ik het geld over voor iets anders mooiers 🙂

 23. Lotte
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Day ook geschikt voor acnehuid?

  • Serena
   Auteur
   30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

   Ik heb geen acné maar wel aanleg voor puistjes en onzuiverheden, en ik heb er zelf geen last van.

 24. myr
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik heb de gewone hope in a jar. Wat een verschrikkelijk product. Ik ben nergens allergies voor maar van hope in a jar gaat mijn hele gezicht branden, word rood en jeukt. Geen idee waar dat aan ligt. Nu gebruikt mn dochter van 4 de pot als creme voor dr benen na het douchen 😐

 25. me
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Gaat ‘m niet worden. Ik heb ondanks het feit dat ik wat ouder ben nog steeds een vette huid dus deze zou veel te vet voor mij zijn.

 26. xAmber
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden naar deze cremes. Zelfs in de zomer is mijn huid trekkerig van de droogte
  Ik gebruik momenteel een veel te dure creme van sisley, maar dat is wel de enige die mijn houd kan temmen.
  Ik vind het altijd zo brutaal om testertjes te vragen

 27. Alexandra
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Wat ouderwets, potjes. Dat is zo achterhaald. En lavendel kan mijn huid niet hebben. Ik snap de commotie niet over dit product

 28. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Mijn moeder is hier ook echt verslaafd aan. Voor mij nog een beetje te vol denk ik.

  • 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

   Te rijk bedoel ik dus 😉

 29. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik denk niet dat de geur mij zou storen, dus da’s al geen probleem voor mij 🙂 En ik ben ook blij dat hij zo goed intrekt!

 30. Evelien
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Tja de prijs.. Wat is omgerekend €5 per maand voor amazing skin? Ik moet zeggen dat ik echt extreem lang doe met een potje hope in a jar omdat je er veel minder van gebruikt dan van bijvoorbeeld Olaz, nivea, clinique.. Whatever! Echt de aller aller aller beste creme die ik ooit gebruikt heb! En de purity face wash. Sinds ik deze combi gebruik is mijn vette en puisterige huid en veel beter aan toe dan voorheen met alle acné/ vette huid producten. En ik heb geen make-up remover meer nodig want de purtity boent alles weg!

  • Serena
   Auteur
   30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

   Ja ik vind het ook niet bizar duur, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die gewoon geen 40 euro voor een potje crème willen neertellen (ook al doe je er op den duur erg lang mee).

 31. Inge
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  ben toch wel erg nieuwsgierig geworden!! ik heb een cleanser van Philosophy voor mijn verjaardag gehad, maar die heb ik nog niet gebruikt, maak eerst m’n oude cleanser op.

  wellicht dat ik deze in de toekomst ook ga gebruiken, de prijs is hoog maar als je er zo’n half jaar mee doet is dat maar 6.15 per maand,
  zo reken ik altijd. kijken hoe lang je ermee kan doen en de prijs door de tijd delen.
  Als je het dan zo bekijkt valt het echt reuze mee, in dit geval staat dat gelijk aan ongeveer 2 broodjes lunch per maand minder… dat is wel te doen toch 😉

  maar in aanschaf is het wel in een keer 36 euro!

 32. Natas
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Goed review!! Weet je toevallig of deze ook werkt voor de lijntjes onder de ogen?Wanneer ik concealer gebruik zie je de lijntjes echt super goed. De huid onder mijn ogen is dan droog, maar heb hier al vanalles voor geprobeerd.. Heb jij misschien tips voor droge lijntjes? Btw, ik geloof dat V&D ook Philosophy verkoopt (in ieder geval in Hilversum)!

  • Serena
   Auteur
   30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

   Zit er in de V&D geen Ici Paris (shop in shop)? Want volgens mij wordt het merk exclusief via Ici Paris verkocht 😉
   Ik zou een oogcrème gebruiken voor die fijne lijntjes.

   • Serena
    Auteur
    30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

    Of een primer/basis met siliconen, die de fijne lijntjes als ware (tijdelijk) opvult en gladstrijkt.

 33. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Dat klinkt goed! Misschien moet ik toch weer eens een tripje naar ICI paris maken

 34. Sabine
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik gebruik de hope in a jar nu een tijdje, en vind hem heel fijn!
  Ik begon met die voor droge huid, in de winter had ik dit namelijk écht hard nodig!
  Toen de crème in de aanbieding was bij ici paris dacht ik; nou neem ik er gelijk 2 mee!
  Maar bij het gebruiken kwam ik erachter dat ik de gewone hope in a jar (niet die for dry skin) had gekocht, oeps!
  Ik vond de geur vreselijk… Maar aangezien het een vreselijk dure creme is besloot ik hem gewoon te blijven gebruiken!
  En nu hou ik ervan 🙂 Can’t live without it!
  Heb nu 1 potje for dry skin opgemaakt en ben nog steeds bezig aan mijn normale hope in a jar..
  heb er gelukkig nog 1 in de la liggen 🙂
  Totally worth the money!!
  (vooral met korting… en een waardebon van ici!)

 35. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Lijkt me een heerlijke créme.
  Jammer dat het geen fijne geur heeft en inderdaad, de prijs is zo duuuuur.

 36. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Klinkt als een fijn product.

 37. 29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Het klinkt wel goed maar die prijs!

 38. yvonne
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik wil deze producten al lange tijd proberen maar ik ben niet zo’n fan van cremes uit potjes. Ik heb ooit een documantaire gezien waarbij werd gezegd dat alles wat in een potje zit bijna geen goede werking heeft. Hoe denk jij daarover Serena? Wil je de documaintaire wel mailen want is echt reuze interssant om te zien.

  • Evelien
   29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

   Die van die ‘cosmetic cop’? Haha Creme La Mer, ik deed het in mijn broek. Ik dacht dat iedereen wist dat eucalyptus niet goed voor je huid is… En Lancôme en L’Oréal was me ook al langer duidelijk!

  • Serena
   Auteur
   30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

   Ik ken het fenomeen, ik zou ook liever alles in luchtdicht verpakte pompflacons zien. Ik laat de deksels ook nooit lang van de potjes af, om die reden. De werkzame stoffen doen gewoon hun werk, maar oxideren na verloop van tijd aan de lucht en wat je dan overhoudt is gewoon een moisturizer zonder iets extra’s. Deze crèmes bevatten gelukkig wel stabiele versies van vitamine E en A die minder snel oxideren. De stoffen kunnen gedurende het gebruik hun werking doen, maar zullen aan het einde (na zo’n 3 maanden) afnemen. Na 6 maanden is het dan maar goed dat het gewoon op is!

   Lang verhaal kort, een luchtdicht verpakte pompflacon heeft alleen maar voordelen (is ook makkelijker doseren, hygienischer), maar verpakkingen zijn best duur. Ik weet niet of veel mensen het nog zouden kopen als je er een tientje bij optelt. Ik snap dat veel bedrijven om die reden hun product in een basic potje stoppen, maar voor de kwaliteit van het product zou het inderdaad beter zijn om het juist niet in een potje te doen.

   • 30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

    Ik doe kleine beetjes uit de grote pot in een kleiner potje en zo laat ik de grote pot grotendeels dicht. Scheelt dat ook (genoeg) qua oxideren of maakt het eigenlijk niet uit?

    • Serena
     Auteur
     30 oktober 2013 / woensdag, 30 oktober 2013

     Denk dat het in elk geval wel scheelt hoor! Goeie tip 🙂

 39. assiepoester
  29 oktober 2013 / dinsdag, 29 oktober 2013

  Ik hou van Philosophy. Het is voor mn huid echt een redding geweest. Ik gebruik het nu al een jaar met groot plezier. Ik heb de jaren ervoor helaas meegedaan aan de hype van Clinique ( trust me, a big no no no!!), waarna mijn huid zo onwijs gevoelig was geworden dat ik mn dag alleen nog maar door kwam met anti-allergiepillen en creme/zalf van de dermatoloog. Dat heeft mij ongeveer 1,5 jaar gekost. Daarna heb ik kortdurend nog producten gebruikt van clarins, maar merkte toch dat mn huid er gevoelig op reageerde. Vorig jaar uiteindelijk stap voor stap producten van Philosophy gaan uitproberen, en gelukkig gaat dat nog steeds heel erg goed!

  Ik ben nu al bezig met mn 3e dagcreme potje. Daarnaast gebruik ik elke de face wash en scrub ervan. En ook de mircodelivery peeling (om de twee a drie weken). Ook heb ik heel wat badspullen ervan, ze ruiken heerlijk. Mijn man is er ook echt helemaal gek op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *