Persoonlijk | mijn relatie is over

Waar het precies aan ligt, wist hij niet te verwoorden. Het was gewoon een gevoel. En waar dat gevoel dan vandaan kwam? Geen idee. Hij wist het niet. Ik weet het ook niet. Ik heb erover nagedacht en het enige wat ik kan bedenken is dat ik – als vrouw van 31 – veel verder was in onze relatie dan hij. Tim is net zo oud als ik, maar nog helemaal niet in de fase beland van een huis kopen en, over een paar jaar, kindjes krijgen. Ik wil dat wel. Heel graag juist. Niet à la minute natuurlijk. Ik geniet nog veel te veel van de vrijheid die ik nu heb, van mijn reisjes, het gevoel van spontane acties. Maar binnen nu en 2 jaar zag ik mezelf wel starten met alle ‘volwassen shit’ zoals een huis kopen en zwanger proberen te raken ja. Ik denk dat dit hem heeft afgeschrikt, of in elk geval aan het denken heeft gezet. Sinds december vorig jaar kwamen de twijfels en het idee dat hij me niet kon geven wat ik wilde. En die twijfels zijn nooit helemaal weg gegaan, waarschijnlijk alleen maar erger geworden.

Toen ik thuis kwam van mijn trip naar Singapore en Bali bracht hij me het nieuws, en om heel eerlijk te zijn voelde ik hem al aankomen. Natuurlijk voelde ik de laatste maanden de afstand steeds groter worden en vond ik het frustrerend dat ik daar niets aan kon veranderen. Ik werd er onzeker van, ongelukkig zelfs, maar ik wilde de moed niet opgeven en er gewoon voor blijven gaan. Ik heb zoveel relaties achter de rug en in het verleden gooide ik als eerste de handdoek in de ring, puur uit zelfbescherming. “Oh, je ziet het niet zitten tussen ons? Er zijn twijfels? Dan peer ik hem toch gewoon! Bye!” Maar nu wilde ik dat niet doen. Voor het eerst wilde ik niet de makkelijke weg kiezen en hem gewoon steunen en hem de tijd geven om erachter te komen wat hij wilde. Helaas heeft het niet gewerkt, en ben ik hem alsnog kwijt geraakt.

Ik vind het zo verdrietig, want wat bijna twee jaar begon als iets moois en wat uitbloeide tot het eerste vriendje waarmee ik samenwoonde, is weg. Als een relatie wordt beëindigd ligt de schuld vaak bij beide personen, maar ik heb nu het gevoel dat het bij geen van ons ligt. Als ik er op terugkijk is er niets wat ik anders had kunnen of willen doen. En hij kan er ook niets aan doen dat hij anders is gaan denken over mij en onze relatie. Hij vind het net zo erg als ik. En we hebben het de tijd gegeven. Het is niet zo dat het ineens uit het niets kwam, we hebben geprobeerd om er iets aan te doen. Soms heb je denk ik gewoon pech. Dan val je op iemand die nog niet zo ver is als jij, die niet dezelfde dingen wil als jij, op hetzelfde moment.

Ik had zo graag een huisje gekocht dit jaar, ik had zo graag een toekomst willen opbouwen. Maar dit soort wensen komen voor mij voorlopig niet uit. En dat maakt me zo verdrietig. Ik wil ook gewoon iemand die hartstikke gek op me is. Ik wil iemand die onvoorwaardelijk van me houdt. En ik wil op den duur een gezinnetje. Overal om me heen en op social media zie ik gelukkige mensen die gaan trouwen, of voor het eerst in verwachting zijn. En dat wil ik ook. Damn it, dat VERDIEN ik ook.

Natuurlijk zie ik er ook het positieve van in. Als iets niet werkt, kun je het maar beter tijdig stoppen voordat er grote beslissingen worden genomen zoals het kopen van een huis of het krijgen van een kind. En de laatste maanden was ik erg onzeker in onze relatie, dat hoef ik nu niet meer te zijn. En ik ben vrij. Als ik wil kan ik mijn spullen pakken en een maand door Azië reizen. En misschien doe ik dat ook wel. Misschien ook niet, maar het idee om dat te kunnen doen zonder dat je iemand alleen achterlaat thuis, geeft me wel een prettig en vrij gevoel.

Ik red me wel, lieve lezers. Ik sla me al jaren door relaties heen die op de klippen lopen. Dit keer is het wel anders natuurlijk, omdat ik met Tim écht serieus was en omdat we samenwonen. Maar het komt wel goed met me. Even wat tijd voor mezelf. We zijn heel rustig uit elkaar gegaan en omdat ik het al een beetje voelde aankomen, ben ik niet in shock of iets. Verdrietig wel, maar niet heartbroken. Misschien omdat ik al een klein muurtje om mijn hart heb gebouwd vanaf december, ik weet het niet.

Ik wilde dit in elk geval graag met jullie delen omdat het fijn is om het van me af te kunnen schrijven en omdat ik jullie altijd een kijkje geef in mijn persoonlijke leven, en daar horen ook de minder leuke dingen bij zoals dit.

Bedankt voor het ‘luisteren’.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

651 Reacties

 1. Daphne
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Wauw ontroerend geschreven!
  Ik wens je echt het aller beste Serena! X
  Sterkte & je bent een sterke vrouw

 2. Nikki
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Lieve Serena,

  Wat vervelend voor jullie dat het zo is gelopen. Je hebt het ontzettend mooi weten te verwoorden. Ik hoop dat je je eigen kracht kent en relaties kan zien als een toevoeging aan je leven, niet als een noodzakelijk iets. Wat mij de laatste tijd ontzettend heeft geholpen om mijn beeld van relaties op een positieve manier te veranderen zijn de boeken van Jan Geurtz. Heel open geschreven en het geeft echt ontzettend fijne inzichten over jezelf en over relaties. Ik denk aan je x

 3. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Uit je woorden haal ik dat je super sterk bent, knap hoe je er zo realistisch over kan schrijven! Kan begrijpen dat het niet makkelijk is maar zoals je zelf al zegt, je komt er wel! Jullie hebben iets moois gehad en het is fijn dat het toch rustig is afgesloten. Volg je dromen, doe wat jij wil doen 🙂 Sterkte!

 4. Mellanie
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Veel sterkte meis..
  Zelf ook meegemaakt, ben nu een jaar verder en denk echt.. wass dit waar ik zo bang voor was? Alleen zijn? Nee.. heerlijk, heerlijker dan iemand bij je willen houden die eigenlijk niet bij jouw wilt zijn… zelf geloofde ik niet helemaal dat zijnn gevoelens zomaar weg konden zijn, vond het een beetje zwak en kreeg ideeen dat er wellicht een ander in het spel was.. desondanks, deur dicht gedaan en letterlijk niet meer omgekeken en weggegaan… vergeet niet, alles is tijdelijk.. wij weten zelf niet eens wat we op deze aarde doen als mens zijnde.. ooit komt er een einde aan allws.. ook aan je verdriet, eenzaamheid en herinneringen die pijnlijk zijn…. op een dag doet het geen zeer meer.. flink zijn, even flink zijn!

 5. Alexandra
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Lieve Serena, heel veel sterkte de komende tijd, na elke deur die dicht gaat wordt er weer een geopend. Blijf bij jezelf en de rest komt vanzelf. Enjoy life, it’s too short! ?

 6. Martine
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Wat heftig voor je! Dapper artikel. Ik kan me voorstellen dat het even tijd kost om dit te bevatten en op een rij te zetten. Sterkte de komende tijd! Ik hoop dat je snel weer van mooie en fijne dingen kan genieten! Dikke knuffel!

 7. Marloes
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Sterkte lieve Serena
  Ik maak nu precies hetzelfde door en herkende zo je woorden, je gevoel, de machteloosheid, de onzekerheid, je eigen grenzen verlies je soms in de liefde. Geef het tijd.

 8. Fien
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Oh nee, zo erg! Veel sterkte alvast! Je verdient iemand die net zo droomt van het gezinsplaatje en die helemaal gek op jou is!

 9. Emma
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  wow serena heel hefitg. was dapper dat je zulke gevoelens deelt! heel veel sterkte!!

 10. Jenn
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Ik had het precies hetzelfde meer dan een jaar bij elkaar bij mij kwam het als een shock binnen ben nu 3 weken verder na de breuk en ik voel me nog steeds rot

 11. Femke
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Hé bah wat een naar en vervelend bericht om te lezen. Ondanks dat ik vrijwel altijd je blogs lees, maar nooit ergens op reageer wil ik je bij dezen een heel groot digitaal hart onder de riem steken. Een relatie die tot zijn eind komt is nooit leuk. Ik weet zeker dat je vriend(inn)en er voor je gaan zijn en hoop dat je snel weer van alles kunt genieten. Liefs

 12. Marilu
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Kom op meid, hou je kin omhoog. Je bent mooi, slim en jong en volgens mij ook alle zaken op orde! Zolang je goed blijft doen dan komen er altijd goede dingen voor in de plaats terug. Het is nu zwaar, but then again het hele leven is een zware task! For every dark night, there’s a bright day!

 13. Tamara
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Laat je geluk niet teveel afhangen van een man! Ik weet hoe t is.. Ben je financieel in staat een huisje te kopen? Doe dat dan! En er komt vanzelf iemand op jou pad die de zelfde wensen als jou heeft en onvoorwaardelijk voor je gaat! Kop op meid

 14. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Alleen dit en snel echt. Hartje ❤❤❤. Ugh.

 15. natasja
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  was het dan toch verstandig om te wachten met samen wonen je had voor hem veel aangepast in huis
  ik vind het heel erg sterkte

 16. Barbara
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Hè wat stom nieuws! Dikke knuffel!

 17. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Heel veel sterkte. Ik heb geen ervaring met relaties maar ik zou zeggen houd je sterk.
  xx

 18. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Oh nee, wat naar 🙁 Sterkte, ik hoop dat je gauw een nieuwe liefde vindt die wel blijft <3

 19. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  aah neee:( ik had jou ook al het moois gegund! jammer dat het zo is gegaan, knap dat je erover schrijft. sterkte met deze situatie! en het komt ooit goed, ooit!

 20. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Ah jee lieve Serena.. wat ontzettend naar. Het gevoel dat je toekomstdromen/plannen met diegene uit elkaar spatten is heel erg zwaar. Naast het verdriet natuurlijk dat de relatie over is. Je zal zien hoe ouder jij wordt en de mannen om je heen ook, dat er straks iemand voor bij komt die wel degelijk dezelfde wensen heeft.

 21. Nish
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Hoi Serena, ik voel met je mee. Vooral omdat ik ook een huisje, boompje, beestje op wilde bouwen met die ene persoon. Ik ben een paar maanden geleden een eind verhuisd om dichter bij hem te zijn en te gaan samenwonen. Mijn partner had last van coldfeet, maar dat kwam helaas pas later aan het licht. In plaats van een enorme muur om me heen te bouwen en dit alles te ontvluchten heb ik er bewust voor gekozen om dit jaar in mijn eentje in dit huis in the middle of nowhere door te brengen en mijn volgend doel alvast te gaan plannen. Weer terugverhuizen naar mijn oude woonplaats. Een nieuw doel geeft toch licht aan het einde van de tunnel. En je kunt nu inderdaad de tijd nemen om de dingen te doen die jou het meest gelukkig maken, aangezien het samenwonen ook een periode van een heleboel geven is geweest 😉 ik wens je veel sterkte maar ook veel plezier toe om deze periode te doorstaan. Groetjes

 22. Pien
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Heel veel sterkte, lieve Sereen ! Kus!

 23. Vera
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Heel veel sterkte! Wees maar lief voor jezelf, al ben je dat volgensmij heel goed aan het doen 🙂

 24. Door
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Shit Serena wat een lief en openhartig verhaal. Veel sterkte. ❤️ Liefs Door

 25. Anne
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Heel sneu voor jullie beiden, ik kan je verdriet bijna proeven. Maar dapper van jou dat je er zo open en eerlijk in staat, en dapper van Tim dat hij dat ook was en op die manier heeft gehandeld! Ik ken ook heel wat stelletjes die in een soort koude oorlog verwikkeld zitten omdat 1 of beiden er dan weer net niet aan toe zijn open en eerlijk tegenover zichzelf en de ander te zijn. Niks meer killing dan in onduidelijkheid, oneerlijkheid en onoprechtheid te leven.

  Heel veel sterkte en een big hug! Trots op jullie beiden x

 26. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Zo erg voor je, maar je komt hier echt wel doorheen je bent een sterke vrouw.

 27. Paula
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Een sterke vrouw, dat ben je! En je verdient zeker een hele goede lieve fijne man naast je! Je komt er wel en ik geloof zeker dat je je door deze periode heen slaat. Voor nu: veel sterkte en succes! En geniet van het leven! Ook al is het nu misschien allemaal best verdrietig. XX

 28. Nora
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Hele dikke knuffel Serena <3.

 29. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Fijn dat je dit met ons deelt. Aan de andere kant maar goed dat de grote beslissingen nog niet daar waren, want dan was het veel moeilijker geweest. Goed je rust nemen en je vindt jouw mannetje nog wel.

 30. Kim
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Jij knappe sterke powerwoman, je loopt je droomvent wel tegen het lijf. Go get them tiger.

 31. Sterre
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  heel erg veel sterkte. Je komt hier inderdaad doorheen, je bent zo’n sterke prachtvrouw. Je zou een ontzettend lieve mama zijn en het is heel knap te erkennen dat jullie dromen te ver uit elkaar liggen om jouw eigen dromen te kunnen verwezenlijken. Lastig, maar ontzettend moedig om dit op zo’n volwassen manier te verwerken en te redeneren. Je bent ongelooflijk sterk en dit overkom je dan ook. Met al die lieve familie vrienden om je heen komt het helemaal goed. <3

 32. Ness
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Zo jammer voor je… het vraagt wat tijd om dit te verwerken en je gaat een moeilijke periode hebben. Maar je komt wel terug op je pootjes terecht! Alles komt goed! En uiteindelijk wanneer je het niet verwacht gaat ‘de juiste persoon’ verschijnen die dezelfde toekomstplannen heeft …. Dikke knuffel!

 33. Stephanie Werlotte
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Lieve Serena heel veel knuffels en sterkte. Je bent een hele lieve en sterke vrouw. En dat gevoel van ‘dat verdien ik’ ken ik ook maar al te goed. Zoals ik wil graag niet ziek zijn en kunnen werken. Ik wil graag dat mijn moeder bij me is. Ze ligt op dit moment in kritieke toestand in ziekenhuis. Ik bedoel dat het nergens perfect is. Zolang je maar wel in jezelf blijft geloven met je geliefden om je heen. Want waar veel liefde is gebeuren ook wonderen. Veel liefs stephanie

 34. Noor
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Hele dikke knuffel!

 35. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Een hele dikke knuffel en wederom bedankt voor je altijd oprechte posts. Je laat zien dat het leven niet alleen glamour is maar soms ook verdriet en dat vind ik heel mooi van jou als persoon. The right one zal niet aan jou en jullie toekomst twijfelen, dus hopelijk lucht deze keuze ook op. Heel veel liefs en sterkte.xx

 36. Domenica
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Fantastisch hoe je er toch een positieve wending aan kan geven Serena!
  Je weet wat ze zeggen, op ieder potje past een deksel.

  Liefs Domenica

 37. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Het is heel jammer dat dit gebeurde, vooral omdat jij er klaar voor was om serieuze stappen te ondernemen. Maar ervaar dit als een ervaring rijker en dat je er wijzer van geworden ben. Moet ook eerlijk zijn dat ik ook vaak in mijn vorige relaties de eerste was die het uit maakte, puur omdat ik bang was dat er iets ergs zou gebeuren. Maar naast dat dit heel jammer is, zeg ik als een persoon die in een relatie zit, heb je nu meer tijd voor jezelf en te zoeken wat jij graag wilt doen! Dat is ook heel erg fijn 🙂
  Je hebt ons nog!

  X

 38. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Wat rot dat het zo gelopen is. Je gaat zeker wel iemand vinden die zijn hart honderd procent aan je kan geven, maar nu is het natuurlijk voor jullie allebei gewoon even kut.. Gelukkig heb je volgens mij hele lieve zussen, familie en vriendinnen, erg belangrijk zeker op zo’n momenten! Sterkte serena!

 39. loes
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  ahh wat jammer 🙁 ik voelde een baksteen in m’n buik ploffen toen ik de titel van je artikel las…
  Je bent zo’n leuke vrouw, ik weet zeker dat je iemand vind die perfect bij je past (ook qua toekomstbeeld)
  Liefs xxx

 40. Loulou Singerling
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Heel veel sterkte Serena,soms is iemand niet de ware hoe graag je dat ook wil,maar misschien is dit ergens goed voor,en kom je op een gegeven moment iemand tegen die wel huisje boompje beestje met je wil delen,ik volg je blog al een tijdje met veel plezier ,en je komt op mij over als een zelstandige vrouw die weet waar ze staat in het leven,jou tijd komt heus nog wel en meestal staat dan ineens die prins op het witte paard voor je deur meestal als je het niet verwacht,maar daar heb je nu weinig aan,dus voor nu heel veel sterkte groetjes Loulou

 41. Michelle
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Serena, sterkte!
  Weet hoe je je voelt. Jou tijd komt ook, geloof me.

 42. Janey
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Sterkte Serena!

 43. 30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  lieve serena,
  dat is wel erg jammer van je relatie maar onthoud alles gebeurt voor een reden mischien was het de verkeerde tijd/plek maar ik kan je verzekeren dat je prins op het witte paard echt nog wel komt dat verdien jij gewoon maar voor nu doe rustig aan ga lekker op de bank met een bak B&J ,netflix dat heeft mij ook geholpen en doe veel leuke dingen en zoek afleiding. je bent een topper !! xxx

 44. Nadine
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Hè wat jammer voor je/jullie. Hoop dat je jezelf de rust en ruimte kunt geven om het een plekje te geven. En ik wil nog even zeggen dat ik het super tof vind dat je je eigen waarde in ziet! Chica, JIJ verdient het ook en ik weet zeker dat huisje, boompje, beestje ook voor jou is weggelegd. X

 45. Lauren
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Ah Serena, ik vind het zo jammer voor je. Maar ook heel dapper dat je dit deelt met je lezers. Ik hoop dat alles goed met je gaat en dat je het een plaatsje kunt geven.
  Ik wens jou echt het allerbeste toe!

 46. linda
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Lieve Sereen,

  Wat dapper dat je zo open durft te zijn. Jij vind vanzelf de man die wel perfect in jou toekomstbeeld past insha’Allah. Sterkte meid!!

 47. Lousaa
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Wat rot voor jullie allebei. En wat vervelend dat jullie na al die tijd toch nog verschillende dingen bleken te willen. Ik denk persoonlijk niet dat je kunt spreken van verder zijn of minder ver zijn. Daarmee doe je degenen die minder ver zijn (onbedoeld) te kort. Je ontwikkelt je soms een andere richting op en bent niet bereid of in staat om concessies te doen.

  Na zo’n lange periode tobben kan het wel opluchten. Ik hoop dat je de ruimte vindt om ervan los te komen. En mocht zich een nieuwe prins op wit paard aandienen, dan hoop ik dat je samen blanco ergens kunt beginnen. Dat je van begin af samen vooruit gaat, naar een gezamenlijk bepaald punt aan de horizon, en niet het gevoel hebt dat je te gast bent in andermans leven.

 48. 30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Lieve Serena, ik weet zeker dat die man er voor jou komt. Niet nu, maar hij komt.

  Ik heb binnen 1 maand tijd zowel mijn grote liefde als mijn baan verloren (afgelopen week) maar ik ben nu in de survival modus gekomen. En daar kom jij ook weer in!

  Je bent een powervrouw en ik kijk tegen je op, je komt er wel 🙂 in dat ‘perfecte’ leventje met man en kindjes en huisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *